От Коледа пенсиите се вдигат: минималната става 370 лв., а максималната - 1500 лева

От същата дата тежестта на всяка година осигурителен стаж без превръщане ще се увеличи на 1,35 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гавра

В големите градове има много гълъби.През Жан Виденовата зима на БСП пенсионерите ги изядоха.Това е един възможен резерв

Вдигат минималните и максималните с тези по средата не се бутват ( моята въобще не е пипана)

Баси подиграват ли се тези искат трепване бунтове Итака стига сме малчали идами обуват бавно и мачително

за 31 дена тва е без малко 12 лева на ден..... но мани това храната , ами некой да е чул ток вода и отопление на месец да са по-малко от тая сума?

С нищо няма да се увеличат. Изравняват ниските пенсии със средните- ще влизаме в евро ,все пак. Но пък нищо не им пречи да ни обещават. Подигравка. А ток ,газ, парно.....

Радевата Зима Започна ! Много няма да могат да дочакат пролетта !

който пенсионер оживее напролет ше бъде раследван за укриване на доходи

Да благодарим за това огромно увеличение на другаря Радев. Дано другаря Р. Гечев стане министър. По негово време пенсиите бяха 15000лева. (5долара)

ХЕИ дъртаци гласувахте за Радев и от януари 2022 пенсията ви пада с 40 лева да ви е честито.

Аз не гласувах нито за фалшивият ректор, нито за "летящият " шофьор. Затова сега ще бъда наказан с намаление на пенЦията, а да псувам на ум и на глас мога само в дир-а. Къде ми е лейтенантският и калашника ... , но всяко нещо с времето си.

А на вас младите ще ви се спече отзад, като получите новите сметки и видите новите цени

На мен още сега пенсията ми трябва да е 2223 лева, но ... 1440, таван имало. Като ми преизчислят размера на пенсията с новия коефициент за трудов стаж пенсията ми ще стане 2501 лева, но ... таван от 1500 лева.

Кой те знае и тебе под коя дебела сянка си спал за тази пенсия гиди комуняга мръсна..ха.ха.ха

Пенсионирах се при средноосиг.доход 583 лв. До сега е над 1150 лв. и няма преизчисления?! Въпреки всичко постоянно има таван и ми взимат от пенсията към 60-70 хил. лв. за 10 г. Такъв обир и Боко и тия са за ...! Кури лъга за преизчисления...! До кога КОМУНИЗЪМ?! Пак на избори след 4-5 мес да ги изметем заедно с русн. Радев!!! Ще стане!

Нинова не е лъгала за преизчисление, настояваше и дебатираше заедно с други от БСП именно за преизчисление при среден осигурителен доход от 2017 година мисля, т.е. от малко над 800 лв. Всички уж за промяната в 46-то събрание като Да България, Манолова и ИТН бяха срещу предложението на БСП и съчиниха тези 120 лв. добавка до изборите, защото прекрасно знаеха, че с предложеното увеличение много пенсии ще са по-ниски отколкото с добавката от 120 лв. Та, съвсем не са ти виновни комунистите, а всички останали. Явно никакъв пенсионер не си, а си тука за да плюеш по комунистите.

Нинова сега има възможност да втвърди позицията си и да наложи предложението за преизчисление на пенсиите. Не само да го предложи а да го отстои. В противен случай и тя, и бсп са пътници.

Значи от Коледа много пенсии ще паднат. Това са основно пенсиите на пенсионери преди 2007 година, изчислени при среден осигурителен доход от 400 лв. За сведение, сегашният средно осиг. доход е малко над 1000 лв. И тези хора, получават 1/2 и дори 1/3 от техните колеги, пенсионирали се през 2020 година. Една пенсия на инженер, с 31 години стаж, пенсиониран през 1995 година е сега 370-380 лв. С добавката от 120 лв. става 490-500 ле. С увеличението от около 12% от Коледа, този пенсионер ще получава около 410-420 лв. Е, пенсията му ще падне с около 80 лв. или с 1/5, което си е цели 20%. Значи от Коледа пенсиите се понижават с 20% за много пенсионери на възраст над 75 години. Аз на въпросния пенсионер редовно помагам финансово, защото ми е майка. Ама могат ли другите да разчитат на това?! И защо държавата ме рекетира с ограбването не родителите ми?!

На седми януари, ще празнуваме Видовден. А може и да е МУКАКАНА - рождения ден на Малкия Мук, защото продължаваме подмяната на реалността с илюзията за реалност.

цените на стоките и услугите ще ги замразят ли? Разбира се, че не. При това положение не се знае дали ще сме на плюс или минус.

Максимална пенсия няма! Има принудително наложен таван!

Аз имам 4ри хотела. Не ме е грижа колко ще са пенсиите. Помощи от държавата за хотелите не ползвам и не ща. Тази година имам 67 милиона приходи. Справям се някак. Да са живи и здрави румънците. Оставят купища пари.

Може, ама комунистите са национализирали не само хотели. Фашагите не са падали по долу. Ха дано не доживееш. Виж какво направи кака Меркел в Берлин. Всеки с над един апартамент вече има само един. При това който изберат комсомолците. И в Мадрид вървят натам.

Единственото хубаво в случая, е че се изравнява неравенството в пенсиите, а те трябва да са еднакви за всички. Който иска по-висока да използва инвестиционни и спестовни инструменти.

Не може и не трябва да има равни по стойност пенсии и никъде по света няма. Ако един се осигурява на 3000 лв,, а друг на 1000 лв и още, ако един има 25 години трудов стаж, а друг има 35 години трудов стаж ще бъде изключително голяма несправедливост тези двама да получават равни по стойност пенсии. Не равенството, а неравенството движи всичко в живота или иначе казано - стремежът към постигане на равенството е житейският двигател.

И 1800 ще са малко, когато доларът стане 3000 лв.... отново

За твое съжаление от догодина доларът, който издава последни издихания като резервна валута може да стане 0.30 лв. Печатането на кухи долари, които все по-малко страни искат неизменно води до това. Валута, която се крепи на нефта и внойната е обречен.

От Коледа пенсиите, а от Великден космонавт. Ка си требе по ред , другата Коледа пенсионерите на три морета.

Другата пенсионерите на 3 морета като отпадъци. Или ако имат късмет на два метра под земното равнище. Но какво да ти кажа, като чакат харвардите да гласуват за тях, си го заслужават.

Със сигурност днес няма по прокълнат човек от Мика Зайкова.

При толкова клетви няма да доживее до 25 декември.

Ах тази костенурка-нинджа Мика каква пенсионна лютика забърка

Така и не обявиха най-важното, което е : при преизчисляването на старите пенсии за коя година ще бъде взет за база сесредномесечния доход - за 2007 (398,17 лв.) или както предлага Корнелия Нинова за 2018 година (789,90 лв.). Всички други данни за увеличението на пенсиите са ясни.

щом на Янев и Радев се налага да работят макар, че получават тавана......

370лв са малко и 1500лв са много за пенсия. 500лв са малко, а 7000 са много за заплата. Но не е целта да са добре всички, целта е да са добре една шепа, които при нужда да смачкат разяреното бедно мнозинство.

всички познати пенсионери, включително и аз -работим пейки и паркове в тоя живот няма да видим за 45 години трудов стаж с осигуряване 400-500 лева пенсии по-добре и тях да не дават 50 за не знам каво 70 за не знам какво, месец два до избори и после ги махат не ща да ги кълна, не ща и децата им да кълна крадци на ротационен принцип през 4 години

Добре! 45 години трудов стаж - казваш. А на каква ставка си се осигурявал не казваш. Ако си се осигурявал на минималната осигурителна вноска няма да получиш голяма пенсия, но ако при 45 години трудов стаж си се осигурявал на максималната осигурителна вноска - ще получиш и максималната пенсия.

Жалко само,че Киро е бил студент на Майкъл Портър( ако е вярно изобщо). Не е успял да научи нищо от едно от най- големите светила на съвременния мениджмънт, иконмикс и маркетинг. Жалко за вас, овце, които му се доверихте. Между другото, и аз в университета съм изучавал М. Портър и съм научил, че повишаване на заплати, бюджетни и социашни разходи в условия на умерена инфлация води до галопираща инфлация. Трябва да си много прост и тъп, за да използваш този инструментариум. Абе, калтаци... В университетите има макроикономисти, бе... Попитайте ги. Ицо Хазарта едва ли ще ви даде акъл по тези въпроси...Очаквайте нова Виденова зима. Естествено, сега ще започнат да репликират разни олигофрени с осми клас и диплома 3,45 от Селското училище. Разни шпакловчици, дограмаджии, шофьори в Екон, разни монтьори- дървени философи с осми клас

Не си познал. Правят го нарочно. Те и Прокофиев, който е зад тях, имат много заеми в левове и искат да променят курса.

Пенсия от 700 лв. с колко реално ще се увеличи?

с 6 лева

А със заплатите какво стана? За пенсии ли теглят всеки месец нов дълг? С какви пари ги вдигат тези пенсии, при положение, че пари няма?

А приравнения стаж на категорийните работници ще се умножава ли по 1.35 ?

Не, само действителния трудов стаж се увеличава. Всички с приравнен трудов стаж ще духат супата, още по-лошо е, че това ще е и за всички следващи увеличения по тази формула. Благодарение на Н.срана Зайкова и кнсб.

Т.е. махнаха 50те лева добавка. Ех че хитро.

Като се има предвид къде хвръкнаха цените, тези 70 лв отгоре освен за въже, за друго не виждам какво...

На 07.01.2022г ще разберем дали е вярно!

Дира защо ме изтрихте? Какво написах нецензурно... Това че искам тези които ни управляват да заживеят с минималната пенсия за да слязат на земята и да помислят за народа? Жалки и мизерни душички носите, погазвате правата ни... Кои сте вие всъщност? Дребни въшки на смяна...

Скапни пенсии.Ние младите какво ,да го духме.Взимам 1500лв и не стигат.Толкова е скъпо вече в Мангалия

1500 вземат младите пенсионери военни и полицаи на власт са първо себе си оправят нас кучета са ни яли кармата е кучка, никога не губи адреса да се надяваме да е така друго не ни остава

персонална партида за пенсия и здравеопазване! Искам да плащам и да получавам. Не да плащам и накрая нищо! Моето поколение няма да получава пенсия! Стига ни драхте!

Увеличението на минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст за две години се увеличи от 250 лв. на 370 лв. Увеличението е с около 50%. Увеличението на максималните пенсии е около 30%. А другите пенсионери, съвсем незаслужено са донорите на увеличението на горепосочените пенсии.

това са 1000 долара - колко работещи не правят по толкова пари на месец, какви са тия Пенсионери?!

С една малка корекция - 1500 лв са 850 долара по днешен курс.

Ще съм доволен, когато почна да получавам това, което са изчислили НОИ!

Минималната я вдигат за сметка на тавана на тия, които са се осигурявали на макс!

Не се съмнявайте пенсионери, ще ви вдигнат пенсията. Те вече ви вдигнаха мерник. Ха за много години на не гласувалите.

70лв.? Вие ше ги издуете от ядене и пиене, бе, галоши!

се развиваше само купестата облачност

Айде вече забрави за герб дебилче, стягай се за радевата зима

Не се бойте господа капиталисти, тока също ще поскъпна с около 370 на калпак от нова година. Да ви е честито. Скоро всички милионери.

Колко летящи самолета имаме ? Колко ранни пенсионери - летци имаме всяка година ?

Да бъда откровена, тези суми съвсем не са драстични, напълно приемливи са, очаквах много по- голямо изхвърляне, съответно голямо мазало /говоря конкретно за пенсиите/ , останалите неща са фантасмагории и трудно постижими не за един, а за пет мандата, увеличение на всичко плюс множество безплатни придобивки, учебници, детски градини, лекарства...., за тези неща си трябват мноого пари, силна икономика и развито общество!

Каква добра новина за работещите пенсионери- милиционери.

Защо само със 70 лв !?!?! За последния месец бяха изтеглени 4 милиарда ?!?!? Защо не повече

Останалите ги окрадоха.

А къде е Кунчев? Днес нали трябваше да се покаже, че е жив? След лекия ковид двумесечен, благодарение на ваксината и маската с която спеше и му осигури нисък вирусен товар....защо го няма? Умрял от ваксината май а? Колко ще го криете?

Инфлацията тази половин година гони 30% ! Това повишение с колко е

Около минус 15%.

#КОЙ "Всеки нормален човек на практика е нормален само отчасти." Зигмунд Фройд От "политическа реализация" и брутално налагане на "законите" до "Радевото мълчание". "Огненият" капан наречен: "България". Защо журналистите и политиците, и лекарите в България не отговорят с факти на един много прост въпрос: "Защо България е на първо място в целия свят по обща смъртност за ...2019/2020/2021 г. и защо това е неоспорим факт." Днес населението в България досега е 6 880 201 от тях от тях над 381 човека умират на всеки 24 часа за първото шестмесечие на 2021 г. България е на първо място в целият свят по обща смъртност - 15,5 на всеки 1000 човека за 2019 г., 17,8 на всеки 1000 човека за 2020 г., 20,88 на всеки 1000 човека за първото шестмесечие на 2021 г. Ръст в популацията в България за тази година досега е минус (отрицателна): "- 44 632". Над 75 % от работещите в България, заплатата им е до 1100 лв., но след взетите задължителни данъци и задължителни "осигуровки" (скрит данък) от тези 1100 лв, реално за цял месец "заплатата" е 859 лв., с други думи, над 75 % (мнозинството, а НЕ малцинството) от "работещите" в България разполагат с до 28 лв. за едно денонощие (24 часа, всеки час има "финансов актив" за теб до 1,17 лв.), а тези пари стигат само за храна на един човек, а за: деца, жилище, дрехи, обувки, лекарства, ток, вода, транспорт, течни и/или твърди горива, книги, задължителни лични предпазни средства и т.н... Над 30% от мъжете, над 15% от жените или всеки трети мъж и всяка шеста жена в България умира преди да навърши 65 г., и затова пенсионните им вноски и другите им задължителни "осигуровки" са отнети в полза на държавата (реално това не са "осигуровки", а скрит данък). Това е неоспорим факт, но защо ти мислиш, че няма да си третия или шестия, колко удобно, но за #КОЙ. За тези над световно много погребения на всеки 24 часа за всеки 1000 човека в България, над 65% процента от все още живите, те не могат да платят за погребението на близките си, защото за "най-евтиното" погребение цената е над 1500 лв., но това е само първото задължително плащане, защото има и второ (след 1 година) задължително плащане, а то е също над 1500 лв. България е държавата с най-високата смъртност и най-ниска раждаемост в света за изминалата ...2019/2020 г. и досега - 2021 г. Това показват данните на Световната здравна организация, „Индекс на болниците“ в областта на Акушерството и гинекологията, и World Population Review, и НСИ, и Countrymeters info. Комбинацията на ПОСЛЕДНО (или близко до последно) място по раждаемост и ПЪРВО място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по съкращаване и заличаване на българските граждани в България за изминалата ...2019/2020 г. и досега - 2021 г. Защо Ви ограбиха и заробиха ШЕПА "хора", ето защо: "Бедността БЛАГОПРИЯТСТВА хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността ПОМАГА хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят за помията: физическа, ментална и емоционална с която ги хранят ВСЕКИ ден." Но тези факти, никога няма да бъдат показани от "обективните" и "нископлатени", много над 10 000 лв. заплата всеки месец, журналисти в България. Докато другите държави си имат мафия, то мафията в България си има държава.

Пак ще ставаме милионери ! Като през 1996 г