От днес пенсиите се увеличават с 3,8 на сто

Минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст ще се повиши до 207,60 лв.

Обратно в новината

Коментари - От днес пенсиите се увеличават с 3,8 на сто | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От тавана ще се взема и ще се раздава.

.....честито! и какво можеш да си купиш с 125,58 лв - я тези с потребителските кошници да кажат!.....

Ако 50 лв представляват 3,8 % увеличение, значи досега средната пенсия е била 1 315,79 лв.

А процента, с който се увеличават тока, водата, а с това и всички останали стоки, защо липсва в заглавието? Не че нямаме обяснение...

Не гледайте какво правим, а слушайте какво ви говорим

пенсиите са увеличавали с 3,8%.. За едно ПОРЕДНО тримесечие - газта с 11%, парното със 7%, тока с къде 10% и т.н. Ама важното е, че успешно сме са ИЗЕВРОПРЕЦЕДАТЕЛСТВУВАЛИ.. И ша дъвчем таз тема, ша смучим из палци, колко успешно сме давали думата на участници в нещо, дет ни е било ред и ни съй падало по право.. Не по заслуги, конкурс или нещо друго от този род.. А по-важното е да не обръщаме внимание на таквизи банални теми от чуждите медии - България е най-бързо изчезващата страна в СВЕТА, по данни на Комитета за икономически и социални въпроси на ООН... Или в тази вързка - " Над 40% от смъртните случаи в България е можело да бъдат предотвратени.", ама световнио рекорд на Боко ПЪРВИ, ВТОРИ и ТРЕТИ с най-много риформи в здравеопазването ( ката година нов министърин и нова рИформа) не му е бил признат, та затова.. Ама по важното е, че Баце бил европеец, ама България му била УЖ по-скъпа, пък на Цвъки Цецерона - Русия и Китай са виновни, пък за Бъчи Шматката - надхвърлили сме очакванията на Европа, щот само за младежкио форум сме се били представили както подобава..

"Как се осъвременяват пенсиите за трудова дейност от 01.07.2017 г. и защо процентът на увеличение на размера на пенсиите не е 2,4 на сто?" Лично за мене преди една година, УВЕЛИЧЕНИЕ НЯМАШЕ, заради "Разпоредбата на § 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г. който постановява, че пенсиите, отпуснати с начална дата до 31 декември на годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО достига 1,5, се преизчисляват ежегодно от 1 юли на всяка календарна година, следваща годината на отпускане на пенсията, със съответния процент по чл. 70, ал. 1 от КСО. Процентът се определя ежегодно със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за съответната календарна година." Настъпи денят на истината 01.07.2018 г., за да разбера дали и аз ще видя 3,8% увеличение на пенсията си ... или само увеличението на всички цени както е за всички останали граждани на РъБъ.

А комуналните услуги с колко ? Тея съвсем за идиоти са ни взели . Вдигнете тока през януари и няма да можем да ви стигнем да ви се извиним .

Голям шум за 5 лева! Ами безделниците / според тиквата / от народното събрание / всяко тримесечие АВТОМАТИЧНО получават увеличение от по 350 лева!?!?!?! За т.н."магистрати" - търтеи какво да говорим!

По-скоро трябваше да илюстрирате статията с 5-о левка, а не с 50 лв! По-реалистично щеше да е.

хо хо йа йа

която никога не е 200,защото банките си дърпат такси и никога не мога да изтегля толкова от банкомат.сега - пак същото. намерете един банкомат,който да пуска 7 лева!?!?!? тези увеличения обслужват само банките - безлихвено дотиране. и то за сметка на най - мизерните пенсии.

"От днес пенсиите се увеличават с 3,8 на сто" И пак от днес се увеличават тока, парното, водата, газта ..... с удвоения процент на пенсиите. Така правителството нищо не губи от скъпоценния бюджет!

то на тавана, обикновено стоят ненужните .... вещи. Продай ги на битака, спечели пари!

голяма мизерия в България - има хора, които са работили и работили - поне те да живеят по-добре

Вдигнали пенсиите с 3%? А цените с колко 10-20%?

Бая сериозно увеличение! На 400 лева пенсия, цели 14.20 лева! А колко хора взимат пенсии под 400 лева? Браво Бойко! Орел! Само така! Успешно управлявате. Пак от 1 юли има нови цени на ток, парно, стоки и услуги! Това увеличение на пенсиите дали ще стигне за покриване на увеличението на цените? Защо ми се струва, че няма да стигне и пенсионерите ще са "на червено". В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СЕ ПОЛУЧАВА, ЧЕ ИМА НАМАЛЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ НА СТАРИТЕ ХОРА! Трудно ще влезе това в главите на управляващите! Те такива сметки не правят. А иначе тъпи изказвания в парламента, като това на Десислава Атанасова, дал господ!

Процентът на инфлацията, %на повишаване на енергията, водата и тем подобни е МНОГО по-висок от тези 3.8%. Така че де факто имаме обедняване на пенсионерите, а не обратното.

да излязат на палатков лагер. Оставка на Иван Иванов.

Ади ма Корни, ади ма Нинова, сега е момента да вдигнеш пенсионерите , ама и ти играеш един театър, като актриса от "Болшой".

не е истина! Инфлацията е под 3.8%! Защото марковото уиски поевтинява, както и цените на роялите и луксозните коли. Поевтиняват още златото, човешкия труд, падат и цените на някои акции! Така че, инфлацията според стъкмистиката ще е някъде около 1. 002010011040007%.

Малоумно увеличения като малоумния буда

някой си прави та.ак с пенционерите, но ние не сме.

Да продължа: Колко печелят банките от пенсиите? - при моята пенсия от 200 лева от която аз моге да изтегля реално 190 от банкомат - около 2 лв е таксата, а останалите 8 остават в банката да ги врътка. следващият месец добавяме още 8 и мога да изтегля 10, но 6 отново остават да дотират банката. сметнете по блоя на пенсионерите и ще видите какви дотации дават данъците на работещите на измамниците в банките.

От днес пенсиите се увеличават с 10%, а токът поевтинява с 3,5%.

Той и Господ гледа, ама и вижда...

и веднага ги вземате с повишението на ток,вода, парно и храни,а ниските пенсии с колко вдигате-6-7 лв-пълни идиоти-убийци....

Защо направо не превеждат парите на ЧЕЗ, за по-лесно. Ама нали и банките трябва да печелят.

Ако пенсията е 200 лв, това са 6 лв............. подигравка с труда на хората,които сега едва преживяват.. жалко за нас,ние даже няма да доживеем пенсията..

Ало-уууу, идиоти-ииии, увеличихте пенсиите на възрастните хора с 3,8 %... А с колко увеличихте тока, парното, водата, а бе дембели пръдливи? А вашите заплати по колко пъти в годината увеличавате, мазни тулупи, що не се погледнете в огледалото, нещастници, съсипахте хубавата ни страна, съсипахте и хората. Ама Господ може да забавя, но не забравя! Що не ви е.. и европредседателството и дивотиите ви, дебели плужеци.

Мдаа, а в съседна Румъния, която според г-н Борисов вече от доста време ни диша праха, увеличиха пенсиите с 10% и намалиха тока с къде 3%...Много са зле, горките! И кога ли ще ни стигнат?

Доста хора помнят как ставаха тия неща по времето на соца. Тогаз излизаха едни заглавия по всичките 3-4 централни вестника (Работническо дело, Отечествен фронт, Земеделско знаме...) с шрифт поне 120, гласящи "увеличаване благосъстоянието на народа и урегулиране на цените на някои стоки"...Естествено, заплатите се вдигаха с по 5 кинта, а стоките с по 10-на %...Почти същото, но не с толкова гръмки заглавия по медиите, се повтаря и сега!

Няма да мога да си купя и 1 кг сирене, защото само за периода на европредседателството ни цените на млечните продукти се увеличиха почти два пъти. Ама нали оправяхме Западните Балкани, та управляващите не забелязаха какво се случва в България.

Появиха се нови българоубийци. В сравнение с тях Василий ряпа да яде. Познайте кои са.

Ти само със сирене ли се храниш, бе несретник? Да не би да очакваш сиренето да ти удължи живота?

Румънските сметки са сметки без кръчмар.

Къде го пише това? Да не е виц?