17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как и защо СПИДИ ограбва новопостъпилите си служители и ги освобождава без да им плаща отработените дни ????

Ами защото имат спидомати и човеци не им трябват.

Китайците отдавна си направиха складови бази по света... Ако ви се е случвало да ровите из китайските онлайн платформи сигурно сте забелязали че някои продавачи предлагат стоката им да ви бъде доставена не от от Китай а от техните складове в Полша, Чехия, Франция, Италия, Испания... помислили са дори за резидентите в САЩ, като в този случай в цената са включени и дължимите данъци и такси, абе направо Амазон;) Е, сега освен от кабели, часовници, телефони и други "по-скъпи" стоки ще държат и ключодържатели на склад.

mirоlav

Те затова ли бавят пратки от 15 май, за да изнудят народа. Мизерници за свещи и тамян да ги ползвате.

Значи, всичко зависи дали китайският търговец е регистриран в IOSS или не е: 1. При регистриран търговец, ключодържателя, закупен за 80 стотинки пристига и се взема безплатно, понеже в тази цена би трябвало да е включен ДДС; 2. При нерегистриран търговец, се начисляват 16 стотинки ДДС и Български пощи вземат още 3,90 за митническа обработка - за да си вземете пратката на гише, трябва да се заплатят допълнително 4.06 лева - общата цена на ключодържателя ще нарастне на 4.86 лева.

Заглавието е манипулативно. Реално не само, че нищо не се облекчава, но и пратките с по-ниска стойност, които досега не се обмитяваха като внос, вече и на тях им начисляват ДДС. При това декларирането на тези доставки създава допълнителни трудности и бюрокрация. Това означава и оскъпяване на тези доставки. Явно, че това е съгласуван ход на ЕС да опитат да ударят вноса от Китай.

"От 1 юли 2021 г. се премахва прагът за освобождаване от ДДС от 22 евро (за България е 30 лв.), в резултат на което всички стоки, внесени в ЕС, ще бъдат облагани с ДДС" Това е по-важното за заглавие според мен. И какво излиза, купуваш си от Алиекспрес ключодържател за 80 ст. и подаваш митническа декларация? Митническите служители ще бъдат заринати от безсмислена бумащина, но щом така са решили...

Аз пък разбирам, че ще заплащаме ДДС на гишето в пощата.

И двамата не сте разбрали. ДДСто за ключодържателя щи ви е включено в цената, която ще платите чрез алиекспреса.

Тук става ясно , че само данъчните закръглят надолу - как така 22 EUR в ЕС стават 30 ЛВ у нас ? Защо не станат примерно 45 ЛВ ? Мамицата ви бирнишка - всички в калта пр иАндрешко , вашта семка мутренска !

това са нагли комунета, какво НОРМАЛНО да очакваме от тях....мъка и мизерия....

По-лошо - демократета.