Коментари - От 1 януари 2024 г. минималната заплата у нас става 933 лева | Бизнес.dir.bg
назад

От 1 януари 2024 г. минималната заплата у нас става 933 лева

Увеличението е със 153 лв. спрямо сегашната й стойност, реши Министерският съвет

Обратно в новината
| Редактор : Калина Петрова

Коментари - От 1 януари 2024 г. минималната заплата у нас става 933 лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според вас колко трябва да е минималната заплата,с тези коментари направо се излагате

Диви популисти се борят за гласовете на диви селяндури. Резултатът...масови съкращения, фалити, и разцвет на сивата икономика.

И техните хаотични тъпизми. Оставка бе неграмотници скапани.

Наи умното нещо което може да направи калпавото ни правителство е да обяви воина на Турция или Русия и да ни завладеят за един ден и да сложат тяхно правителство да ни управлява и нещата ще се оправят

Е хуу, съга и безработните че се увеличат. Извън гоуемите селища за тия пари се баца за повече от месец. Тия потапят кораба, ората се радват. Къв е тоз филм, кво е туй нящу.

Откъде ще вземете парите, идиоти? Кредити дърпате и облигации ли ще пускате?

Ти търгаш, прекупвач или мутроспекулант си ма, миндил?

Много е лошо правителството ! Хората са недоволни че им вдигат заплатите ! Трябва да се намалят за спадне инфлацията !

Минималната заплата в пРоссия е 13 000 рубли. По 1.8ст е рублата та смятайте русофилистиците какъв режим искат да докарат тук

Заплатите са ниски и ще бъдат ниски защото управляващата каста иска да сме бедни за да ни управлява по лесно

Аз съм с хронично заболяване и не мога да работя. Проклетници такива, защо пак ни вдигате данъците осигуровките?! След като тази година ги вдигнахте ДВА ПЪТИ! До там ли опряхте, да вземате и от малкото мизерни останали доходи, на нас болните? При сегашната минимална заплата едвам ми стигат парите да си платя осигуровките. Не съм очаквал, че българите са толкова долно, подло и проклето племе! Щом като искате да вземате пари от нас болните, тогава ви пожелавам дано да вземете и нашата съдба! Проклетници такива! Дано Господ да ви въздаде прилична награда за делата ви! Проклето правителство - тръгнало да изнудва и да рекетира болните и бедните!

И аз не го очаквах, но вече съм сигурен. И нека сме реалисти - бог НЯМА. Това е положението.

Не е вярно. Бог има. И Той наказва подобаващо тези злобни политически сатанисти и слуги на дявола по начин, и в момент, когато те не очакват. Плевньо - синът му внезапно умря без видимо да е боледувал Москов - синът му случайно загина при злополука, затиснат от шейна На така наречения мадридски "цар" - синът му пострада много тежко в катастрофа, с две напълно потрошени ръце, откъснати пръсти, вегетираше и изтляваше дълги години в кома, накрая умря в мъки Желю - дъщеря му се самоуби Дянков - синът му падна от втория етаж и sе потроши целия Манол Велев - вегетира в кома и се мъчи като куче дълги години, накрая и той умря в мъки... Боко Банкянски - разболя се от неизвестна болест, поду се целия, подпухна, погрозня... вече на нищо не прилича...

Абе българина е много просто същество,коги заплатата му мизерна,а като я вдигнат ,защо я вдигат.

Avatar952

Защото сумата която реално получаваш не зависи от правителството и "минималната работна заплата" - има хиляди вратички това да се заобиколи. Това което зависи от "минималната работна заплата" са парите които правителството краде от хората - всяка държавна такса се определя като процент от "минималната заплата". С други думи - правителството увеличи с почти 20% парите които краде от хората.

Българина само мрънка ..не може да отценява и сравнява ..по времето на Б.Б заплатите се вдигаха веднъж на високосна година с по 6 лв. радвайте се бе хора ! На никой не му стига и няма да му стигне ! Не мажете да очаквате чудеса ..нали ви дават не ве гонят !

За кое да се радвам, че ми вдигат осигуровките ли?

Няма специалисти в това правителство. Само слуги. Изкуственото вдигане на МРЗ е част от изискванията за еврозоната.Няма нищо общо с реалното вдигане на доходите на хората

То хора няма ти искаш специалисти

В Русия МРЗ от 1 яну 2023 става 16.900 рубли…или…€150…или 290 лв. Който не е съгласен с увеличението да заповяда в братска Русия на по ниска.

Това лично чичко Кенеф Мъртъв от Посолството ли ти го каза или неговия личен негър?! И кво ревеш по чужди гробове там? На никого не му пука ква е заплатата в Русия! По важно е какви са заплатите и доходите на българските роби в,американската задморска колония-кенеф България!

Браво Данче ! Браво Бойко ! Обичм ви !

Извади ръцете от панталона, не се зайгравай.

Ама стига сте ревали. Ако я намалят заплатата-- надига се вой. Сега я увеличават -отново вой.Как да се угоди на Ганьо?

удар върху самоосигуряващите се и работодателите за сметка на продължаващото гушене на Държавни служители и долнопробниците от КНСБ. Тия са тотално ненормални, не виждам как частник може да оцелее, побиват ме тръпки за инфлацията която ще ни връхлети, тия обезсмислиха труда на цяла генерация българи, да идва Хамас , щото явно ние не ставаме за нищо, освен да протестираме за пари.

Частник , който не може да си позоволи подобни заплати по-добре да фалира

Не бе няма да фалира, ще вдигне цените и ти и аз ще плащаме 30% повече с 20% по висока заплата!

То голямо гушене със 780 лв брутна заплата. Откъде ви пускат не звам....

Шило

Каква ли инфлация ни чака, щом като повишават МРЗ толкова чувствително?

Да ти вдигнат парите за тролене?

Принуждават бизнеса да изсветли част от осигуровките които скатава. А ако мислиш че 930 лв бруто са толкова много пари то работи за толкова и след 2 месеца ще те питам.

И накрая се оказва че с по високата мрз си купуваш по малко отколкото с по ниската

Как го "изчисли" това ма, малоумно? Ти математик, статистик, икономист или учен в БАН си, бе? Как разбра, с кого говори, кой точно ти съобщи, че с по-малко пари купуваш повече стоки и обратно - с повече пари купуваш по-малко стоки???!!! Дай аргументи и факти, докажи го бе, кретен?? Иначе е ясно - ти си някой капиталистически робовладелец, който гърби робите си да му работят почти за без пари. Може и мутро-спекулант да си, търгаш, прекупвач, печалбарин, тарикат или далавераджия да си. Такива лакоми и прости гадове като теб с тази сегашната дивашка спекула помпят инфлацията и скъпотията в американската БГ колониална кочина!

Ти имаш ши неврони в тази твоя черепна кутия? Свързани ли са помежду си или всичко е просто една пихтия? Да питам ли изобщо?

Дори в капиталистическа Америка има минимална заплата, така че десните айде малко по-спокойно.

Америка отдавна не е капиталистическа, така че аре левите да се спирате вече.

Модераторчето много се е газирал и днес. И да триеш, и да не триеш, все тая, ще си внасяте матрял от Израел.

Шило

Е, поне парите, които се дават в плик ще намалеят. Реално, колко работят за МРЗ?

Жалко, че заплатите над минималната не са обвързани с нея. Така левчета отгоре ще имат тези, които се водят на минимална. За останалите няма реципрочен ъпдейт. Чакай ти работидателите да ти я вдигнат....

Ама как само бързо догонваме с производителността, а. Особено най-бедните. Тичат през глава и наваксват производителност. Нали ви стана ясно, че ви държат бедни братята европейци съвсем изкуствено с нисък валутен курс. Не, че нещо.. просто поредните евр(оп)ейски номерца.

Ето още идеи за комунистите от ппдб - таван на цените, да се задължат хотелиерите да дават по една седмица безплатно стая на всеки желаещ - бесапету правиха такива опити, да се създадат държавни бензиностанции - тука мутрата прави опити, да се създадат държавни супермаркети, които да конкурират лидъл и кауфланд, да се национализира Лукойл, мукойл - всички печеливши фирми да се национализират и печалбата да се раздаде на бедните. Да се напечатат толкова пари, че да може всеки гражданин на републиката да получи по сто хилки в брой. Да се въведе данък за айтитата от 80 процента - така че тяхната заплата чисто да се изравни с тази на чистачките.

И в Германия не работят повече от нас но са с по-високи заплати и цените са по-ниски. За сметка на това икономиката на Западна Европа и на Гърция (най-вече от туризъм и земеделие) не може да се сравнява с тази на България, просто защото тук има страшно много сив сектор, пък и чисто инвестирорски не може да се мерим с другите, именно заради слабите закони, висока престъпност, ниска защита на инвестициите от страна на държавата, отново поради слаба съдебна и изпълнителна власт и много корупция.

ПРинудителното увеличаване на минималната заплата няма да направи българите по-богати, нито ще дори със стотинка общата покупателна способност на българите. Просто защото принудително увеличаване представлява вземане на едни пари от единия джоб и преместването им в другия. Няма как да забогатееш, ако вземеш 20 лева от десния си джоб и ги прехвърлиш в левия.. От кого ще бъдат взети парите за увеличаване на МРЗ: - от самоосигуряващите се - от бедните - от болните - от сираците тъй като държавата съставена в момента от злодейци и проклетници ще им увеличи данъците и осигуровките В кого ще отидат парите от увеличената МРЗ: - предимно в държавната администрация. Там са накачулени цяла армия от нищо непроизвеждащи нищоправци, чиято основна дейност е да стоят на някое бюрце от 9 до 5 и да прехвърлят някой лист хартия от папка А в папка Б Съвет към самоосигуряващите - повече не декларирайте нито доходи, нито осигуровки в тази прогнила, проклета и скапана държава. Нека оня измамник Киро-тъпото и дебелия ококорен педал да плащат минималните заплатите на нищоправците в държ.администрация с техните пари.

Ти спекулант ли си или мутробизнесмен, ма?

Не самоосигурявщ се на който му вдигат осигуровките !

Денков = катастрофа

Има зверска спекула!

ДЕНКОВ ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ,МИНИСТРИ, ПРЕЗИДЕНСТВОТО И ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА ДА БЪДАТ НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА. ТОГАВА ЩЕ ИМА ДОСТА ПАРИ В БЮДЖЕТА И ВСИЧКИ ГОРЕ ИЗЛОЖЕНИТЕ САМО С ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ А НЕ С КОЛИ НА НСО И НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. РАЗБРА ЛИ МУХЛЬО. СЕГА И БЕЛЕНЕ РЕШИХТЕ ДА ПРОДАДЕТЕ.ЗА ВАС САМО ЗАТВОР.

Кой ще Ви плаща осигуровките бе тъпанари. Ако ставаше административно да вдигате заплатите, направо я направете 2000 и да се приключва с темата.!!!!!!

Честита нова инфлация и честито на чистачките с 1000 лева заплата, а лекарите с по 1500.

Отдавна никой не работи на МРЗ, като изключим някои държавни длъжности, обаче една голяма част в частният сектор се осигурява на нея. Хубавото е, че осветлят малко част от работните заплати в частния сектор Лошото е че с по високата заплата и по високите здравни осигуровки държавните служители и част от лекарите ще повръщат от кинти без да свършат нещо полезно.

Аз работя по няколко часа в месеца за под минимална, и съм сигурен че има много такива. Така че не съди по София, какво става из страната.

Е за няколко часа колко пък да взимаш?

Минималната заплата е като тавана на цените. Не става така. Аз не се съмнявам, че в един момент ще наложат и таван на някой цени, което още повече ще влоши нещата, но слабоумните избиратели на герб, ппдб и бсп ще го осъзнаят късно.

Ти спекулант ли си бе, мръсник?? Или си чорбаджия-изедник, който гърби робите си 7 дни в седмицата по 15-16 часа дневно за 780лв на месец?? И осигуровки на минималната, на половин работен ден или направо без никакви осигуровки! Едно време такива като теб в Русия, 1917г, са ги бесели по дърветата без никакво забавяне!

Къде работиш 17 часа за минимална? Пенсионер ли си? Работиш ли въобще?

Такъв популизъм и некомпетентност отдавна не е населявал МС. ЗаВари си ги отз..д бе Денков, цяфнали сме и вързали та само това ни липсва, печатница на пари...Оставка некадърници скапани.

Дванадесет часа извънреден труд след удръжка на данъците струват на моя работодател 600 евро. Всеки сам да си направи сметката.

Матряла се тормози колко ще му е МРЗ,баси! Ужас, работещи бедни, ужас. Ай сиктир, образовайте се малко и търсете варианти за по-добре платена работа. ...или станете направо работодатели, да видите как се плащат заплати, осигуровки, заплати и т.н. Ами в Германия минималната заплата биля 1350 евро. Ми ходи там да те видя с наем 800 евро и два часа път до работата, колко ще си доволен от живота

Кой матрял? Това са дърти тъпанари или избиратели на евроатлантиците. Нормалните хора не ги засята минималната заплата и не се интересуват от нея.

Сега средната ще я изчислят, че е станала над 2000 лева и като умножим по 3 ще получим заплатката на еврогейчетата в Парламента, дето търкат Фейса по цял ден!

Време беше да покажете Плъхчо. Отдавна мина обяд и бях започнал да се притеснявам, че предизборната кампания на ПП в Дир днес върви слабо. Сега вече нещата са по-добре.

Ей ся ще изпукат от мъка всичкото БГ-олигарх и чорбаджия-изедник. Масово ще ритнат камбаната от инсулти и инфаркти. Зер требе да плащат на робите си по още 100-150лв. отгоре. Много пари е туй за тях, много нещо. Как тъй?! Да има един начин БГ-робите да им работят за без пари - това е великата мечта на всеки един БГ-олигарх, мутро-бизнесмен и чорбаджия-изедник. На българския капиталист-мафиот му е голяма мъка, че трябва да плаща човешки, европейски заплати! Ама иначе цени на всичко в БГ-колониалната кочина като в Ню Йорк, Лондон, Париж, Цюрих, Женева или Хонг Конг , а пък доходи като в Танзания, Уганда или Буркина Фасо. Вече станаха над 3 години време откак мутро-спекулата в колонията се вихри като за световно. Международното положение дойде като мехлем и сякаш по поръчка за душите на българския олигарх и мутро-капиталист - първо КОВИД-ucтерията, а после и войната в Украйна. А пък от няколко дни вече и войната в Израел и Газа - туй пък вече е направо манна небесна за всичкия БГ-капитализъм. Откриват се нови и още по-необятни хоризонти за спекула, доене, стригане и дране на робите. Съвсем скоро, българските прости и страхливи роби да чакат бензин от по 5 лева за литър, хляб и той по 5 лева, а пък сирене, месо, кашкавал и всички останали храни - от 80-100 лева и нагоре за килограм. Робите в България да се приготвят за целогодишни велики пости и постепенно преминаване към фотосинтеза и т.нар. устойчиво развитие. Nice, a?

Няма да ти давам пример с програмистите, ама примерно шофьор познаваш ли да работи за минимална? Доктор, адвокат, счетоводител? Сега разбра ли къде е проблема - проблема е че си неможач

Що ма, муци, ти какво можеш и умееш? Да го поемаш целия до макарите анално отзад? Говори се, че добри пари се изкарват от този "занаят".

Какво от това при положение, че ел ток ще стане 700 лв. За гарсионера например.

350 евро? Къде бре

2023-10-11 15:58:49 S (нерегистриран) В Русия никой не работи за минимална. ---- В Русия ВОЮВАТ в Украйна за по-висока заплата. В дълбоката провинция 7000 рубли заплата - 70 долара. Същият индивид от Республика Хакасия или Алтайския край се записва контрактник и взема 200 000 рубли в Украйна и 5 000 000 рубли ако го убият, ако не го убият 1 000 000 рубли компенсация. Ако не ще да воюва или взема 7000 рубли или хич не взема и се крие в гората. Даже си имат програма "Уйди в лес". --- Това са фактите, другото са глупости!

Да ама бензина е 30 цента.

Лев и Двайсе е цената https://bg.fuelo.net/world/country/44 При 140 лв... могат да си купят 100 литра бензин и да се запалят! Да ви се чуди на акъла, защо се мъчите в България, ако в Русия е толкова хубаво!?

Иди в Русия ги виж колко са бедни, тъпак. Никой не работи в Русия за 70 долара бе тъпак дори в най-дълбоката провинция.

Ти кога се върна от Сибир, ако не е тайна? В Руската федерация не всички са евреи олигарси, програмисти в Питер или работят в петролната индустрия. 100 милиона карат на минимална заплата по селата без газ, без асфалт.

Прости скотове сигурно гледате, че САЩ печатат пари и раздават и си мислите, че и тук може. Да ама не прости скотове - там е колонизатора, а вие сте в колонията. Колонизатора уж сте му партньори ама не ви пуска да работите там нали.

Простите скотове 30 години са срещу Русия и са я окъсали здраво, сега чакат държавата да ги спасява с минимална заплата. Ми не прости скотове, държавата няма да ва спаси - дори да получите 1000 минимална инфлацията ще ви изяде увеличението. Ще си сърбате попарата прости скотове, отделно държавата не може да принуди работодател да губи от вас - ако изкарвате 600 той ще ви уволни. Да прости скотове - вие сами сте си виновни и тепърва ще страдате - гответе се да увеличение на цените в пъти не в проценти като досега. Ма те всъщност и досега не са само проценти нищо, че стъкмистиката така ви казва. Така ще е докато и последния дебил евроатлантик не остане гладен.

Да сравним кво остава за работодателя и кво за работника, който изкарва всичко като приход...щото работодател да работи не съм виждал досега

Не си виждал работодател да работи - сериозно, ми що не станете всички работодатели бе умнико.

Работеща икономика, иначе лошо няма.

За пореден път се убеждавам, че тук пишат девствени чекиджии със залепнали от мръсотия пръсти.

Да, предимно градски либерали.

Няма кой да ги плаща тия пари, ще има нови безработни.

Потресаваща финансова немощ демонстрира правителството. Кокорчо даже го е срам да излезе пред камерите да каже как оцапа положението с бюджета.

Само да попитам. Това увеличеное има ли връзка с депутатските заплати? За връзването на бюджета е ясно.

Имам магазин, в който работят общо четирима човека и взимат по 500 лв на месец - естествено почти нищо не правят ама стоят там, за тях отиват 2000 лв на месец - на мен ми остават към 1000 лв, ако държавата ме принуди да им давам по 1000 лв - аз няма откъде да ги взема и затварям - аз ще загубя 1000 та си лева на месец, а те ще загубят техните 500 лв на месец. Защо те работят за 500 лв , а не си намерят друга работа - защото на другата работа няма да стоят, а ще трябва да се блъскат, а те явно не им се работи. С други думи никаква работа няма държавата да се меси там - пазара определя търсенето и предлагането. Това обаче дъртите изкуфялковци не могат да го разберат и постоянно кудкудякат и искат държавна намеса навсякъде.

Е тя държавата не се меси колко пари им даваш. Давай им по 500. Държавата се интересува на колко пари ще ги осигуряваш, за да си пробере парите за осигуровки. Така, че ти им давай 500 лв, а ги осигурявай на 933. Това. е. Минималната зплата е за осигуровки. Даже по браншове има минимални опсигурителни прагове, които са много по-вискоки от минималната зпалата.

Ами стой ти там и не прави нищо. Защо им плащаш щом не ти трябват. Или ти се налга да въртиш бизнеса и някой трябва да стои там? Отвори си онлайн магазин...само "бизнесмени" в тази държава хаха.

Първо се научи да четеш - къде пише, че не ми трябват - някой трябва да стои на обекта дори нищо да не прави - стопляш ли?

Аз съм си стоплил отдавна, ти кога ще загрееш, само ти си знаеш. Личи си как гледаш на персонала ти. Не очаквай да правят нещо екстра, след като явно или не можеш да им уплътниш времето ефективно или не си се и опитал. Да не говорим че не ги и оценяваш както трябва.

Минималната работна заплата определя май заплатата на съдии, прокурори и други такива нищоправци. Затова я увеличават. И си вдигат вноските.

Затваряй бе. Това е частен бизнес, гаранция няма. Той и бай самсунг два пъти е фалирал преди да пробие.

Кой си ти да ми казваш да затварям? Комунист ли си? Не е ли по добре тъпаците да измрете и да спрете да налагате комунизма?

Ники фашиста дълги години да вземаш и минимална пенсия за да се радваш и да си доволен от труда си

Един полицай падна онзи ден, скоро и в цялата страна