Още една тежка седмична загуба за фондовите пазари в Западна Европа, заради срива на банките

Спадът на Българската фондова борса беше в широк диапазон - между 0.30% и 4.13 на сто през отминалите пет работни дни

Обратно в новината

Коментари - Още една тежка седмична загуба за фондовите пазари в Западна Европа, заради срива на банките | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2023-03-19 19:04:27 "ЕФЕКТЪТ НА БУМЕРАНГА!" (нерегистриран) реплика +10 -0 Тогава Исус му каза: Върни ножа си на мястото му, защото всички, които посягат към ножа, от нож ще загинат. Матей 26:52 ------------------------------------------------------------------------------------ Да, ама Байдън чукчата (Родшилд), не чете Библията. Не е чел и Ото фон Бисмарк, какво е написал за руснаците. Поне съдбата на съплеменникът си Адолф, да беше проследил?!

,еврогейските лидери на Европа са за затвора,със сляпата си подръжка за наркомана от Украйна ,на Германия и взривиха газопровода а Шолц се хили като нашенска работничка от околовръстното

Страх тресе еврогеиската кочина!!!

Туй за Свербанк или Газпром банк?

Десет пакета санкции, десет банки фиую. Пита се колко малки негърчета ( банки) трябва да умрат?

България е остров на стабилност, левът скоро ще смени долара.

И аз сега какво да правя с мойте 15 000 лв. в банка? Да ги тегля ли или да не ги тегля? С тази стабилна банкова система.

тегли и обръщай в евро

Гледам, че някои колеги са се превъзбудили. Спокойно. Нито ЕС, нито САЩ фалират. :))) Капитализмът за добро или за лошо ще продължи. За 11 година поне полвината магазини в центъра на моето село се смениха, пък германската икономика си пуф-пафка напред.

Значи така - моето си е мое, чуждото общо. Банките масово фалират, а съответните държави ще ги спасяват. От какъв зор?! Нали е капитализъм - всеки се спасява сам и поединично - това е основното "символ-верую" на капитализма. Когато капиталистът е добре го боли чепа за държавата и обикновените хора, а когато е зле веднага реве същата тази държава да му спасява задника! Друг някой да плаща масрафа на банките. Яки, пили и се веселили и пълнили доволно гушите, а когато идва време за сметката - хайде някой друг да плаща! Държавата спасява крадците-капиталисти, но НЕ и обикновените хора, които са гръбнакът на всяко едно общество! През по-голямата част от времето имаме див, варварски, безчовечен(не че иначе е много човечен) капитализъм, а във времена на кризи на капитализма - хайде, веднага се сещаме за комунизма. Ама преди това комунизма е враг! И в българската капиталистическа кочина е така. Онзи брадат, мръсен, вечно некъпан талибан Алия къв беше там, шефът на хотелиерите и ресторантьорите в БГ-колонията, преди 2-3 години по време на КОВИД-пЛандемията, орева орталъка държавата да му помагала. На него и неговите "побратими" богаташи-ресторантьори и хотелиери. Сега същият този талибан със сплъстената от мръсотия коса реве държавата да не им вдигала данъка ДДС! И между другото, една седмица преди да фалира американската банка SVB, всички мениджъри там си самораздали и получили баснословни бонуси от порядъка на милиони долари. Бонуси-подаръци платени от американските вложители и данъкоплатци! Май много прав е бил Карл Маркс за световната пролетарска революция.

Много ли успяхте да изтощите Русия, а! Виждам, виждам!

Е, не! Това са руските банки, нали при тях е Алес Капут на икономиката! Как ще са американските? Не може да бъде!

Докато долара е световна валута и САЩ продължават да печатат пари безпир, ще стане и по-лошо. САЩ е само една голяма печатница на пари, а не икономика.

Процесът на дедоларизация е започнал и има загуба на доверие, САЩ сами са си виновни, да не питат кой ми сра гащите, те си сраха, държаха се като каубой по цял свят. 2/3 от хората ги ненавиждат, заради наглостта им и начина на действие. Просто е.

lu4ka

Само да попитам, нали санкциите бяха, за да фалира Русия , а не ФАЩ ? Да не е станало някакво объркване?

Тогава Исус му каза: Върни ножа си на мястото му, защото всички, които посягат към ножа, от нож ще загинат. Матей 26:52 ------------------------------------------------------------------------------------ Да, ама Байдън чукчата (Родшилд), не чете Библията. Не е чел и Ото фон Бисмарк, какво е написал за руснаците. Поне съдбата на съплеменникът си Адолф, да беше проследил?!

заради алчните задокеански семи.и ще го отнесем ние плебейте както 2008. Дигнаха цените за да отива част от печалбите за оружие на пушечното месо в земите на Бандера и Махно

Честити ви санкции. Е , те няма да ви кажат , че това е причината.

Отпускайте още милиарди за Украйна, още санкции на Русия.... Ха ха каква стана тя? С вашите камани по вашите глави

Всичко що е сорос трол се е покрило, няма ни звук ни стон като ситуацията се осере. Явно МАЙОРА, Щерю, Павелчо и другите от дружината са заета да си теглят доларчетата от същите банки, че може да останат без заработеното :-).

Е друго си е да заработваш сигурни копейки и влогът ти да е в рубли...ама дори и на всички путьоци дето серат не е...що ли?

Ами влогът ми е в земя, умения, мога да садя домати, да доя крави, да правя сирене. Когато е трябвало съм се научил. Имам и левове, защото съм Българин, за разлика от вас. Но парите не са ми ценни, ако се наложи ще си напаля огън и с тях. Не са ми ценност, мога да си гледам семейството и без пари, вие можете ли!? Вие вероятно ако си загубите парите ще се обесите :-).

Колко патриотично, дано да е и истина ;-)...Все пак може и да не сте част от представителните извадки на всички псевдопатриоти, потъпкали България през тези над тридесет години, иначе с право може да се обесите на показ :-)

Всеки който живее в България през годините на преход и има бизнес, плаща данъци и не си е бил шута за мен е патриот. Най ме дразнят грантаджии, нагаждащи и абдикирали от проблемите на България в чужбина дето ми се правят на успели и ни дават съвети. А относно политиците, до един са крадци и манипулатори, затова трябва референдум и допитване до народа за ВСИЧКО, никви измислени парламенти и псевдо демокрация.

Скъсаха се да говорят допреди броени седмици колко решаващо важно било да влезем в еврозоната. И как тя била клуб на богатите. Питам: защо нещо млъкнаха пропагандистите на еврото в България? И още един въпрос-какво означава "препикано мушкато"?

За неразбралите означава чист путьо - точно като тях.

Точният израз е НЕ "Клубът на богатите", а по СКОРО "Клубът на живеещите на КРЕДИТ", а пък отсъвсем скоро е "Клубът на на ФАЛИРАЛИТЕ живеещи на кредит". Добре, че не влезнахме, явно все пак Господ ни обича :-).

Как е у русията? :) Чувам гладморът се върнал?

Не си наясно с Русия-та. Гледай репортажи на евро журналистите. Магазините са пълни със стока.

Стари опорки ползваш. В Германия 1 (една) краставица е по-скъпа от 2 (два) килограма краставици в Русия.

Та, кога ша дай Гей Прайда таз година, знай ли някой?

еврогейският парад е всяка година.

Ха Добър ден! Санкциите срещу Русия започнаха да дават резултат. Само, че кой е санкционирания......очакваме новия пакет санкции, джендъри гърбави....

Моля, не разбирам, какво значи това за хора които имат кредити и за хора които имат спестявания

Глей ся , брат ще ти го обясня просто Който има кредити - ще ги плаща, няма накъде, лихвите ще се покачат вероятно Ако имаш пари, да кажем до 100 000 лева : - не можеш да купиш с тия пари мищо свястно, така, че инвестирай в образование и бъдеще на дете/децата си - ако нямаш деца, просто го удари на живот - пътуване, пиене, коври и т.н

От Москва ги предупреждаваха още преди 3 години, ама не та не, Русия щяла да фалира :-). Те щели да им покажат величието на Зеления Гущер, ама изведнъж той се разболя и има температура, ще оживее ли, няма ли, само боговете знаят :-). Кво става с 9-те пакета санкции? Гледаме БУМЕРАНГЪТ се връща май. Що фалират Американски и Швейцарски банки, а соросчета? Нали били БОГОВЕ, а Руснаците умиращи от глад орки. Има една поговорка който копае гроб другимо, сам пада в него.

путлер падна отдавна, барабар с всички путьовци.

Разбира се, точно така е. Чакаме Украйнската контраофанзива с 50-те танка Леопард и 20-те самолета, в Западна европа ги учили на левитация, щели направо да прелятат над Днепър посока Крим където пък с подарените около 100 гаубици щели да разпердушинят 100-те хиляди Руснаци, те ги чакали само с търнокопи и лопати и щели веднага да се предадат защото ненавиждали режима на Путлер. Та такива неща се въртят из шизо-реалностите като план за победа на Украйна над Руския империализъм. А след това Украйна направо щели да изплати външния дълг на САЩ и ЕС като благодарност, с пари от продажба на зърно на Африка. Гениално!!!

Браво !!! Санкциите срещу Русия работят !!!

краварника се разпада, плъховете напускат потъващия кораб

Слава!

25 милиарда за подпомагане на американските банки. После защо имало инфлация! Печатницата се върти ли върти...

Като с нашето КТБ !

Било заради срива на банките, а банките що се сриват. Щото печатате пари на поразия ваша семка манафска

Не трябваше Западна Европа да се заиграва с Русия, не трябваше.... Щото руснаците знаят 2 и 200, а Запад -само 200....И за това тепърва ще го ядат яко намазан.... жалко, че и ние покрай тях ще изгорим....

Айде пак остави бай Мангау да гласува за партиите на войната.

Давайте,обявявайте още санкции на Русия,връща ви се тъпкано!!!!

Триете ли модераточрчета зависими? За Путин и Русия допускате какви ли не простотии. но за сбърканяците НЕ... Ами аз пак ще го напиша бре: - Бензиностанцийката с ракетките, майката ви еВа, мамицата ви еврогейско Хамериканизирана....

И при нас едни банки плачеха че са на загуба. А мениджърите прибраха годишният бонус в милиони.

А какво стана с курса на рублата. Имаше един шашкънин ежедневно ни информираше как се срива. Тези с милиардите не ги мислете, днес загубил 15 утре си върнал 12, други ден нищо не се споменава.

Слава Кокина. Да се здухате всички. Особено тия задокеана

Настоящите загуби ги коментирах още на 09 03 23г. !!!!! Тогава получих много минуси и нелепи коментари!!

В моята лична фондова борса ( фризера ) съм на 117% печалба, щото е зареден от лятото.

Работата отива на изуй гащи...

То вече и гащи нямаме, какво да изуваме.

във всички световни войни България е на страната на губещите.

Дали пък ние не сме каръците !?

Истината е че ако някой беше инвестирал преди година в американски държавни облигации, т.е. в долара, щеше да спечели 5 долара от всеки 100. Ако обаче беше инвестирал в тоалетна хартия, щеше да спечели 116 долара от всеки 100. Така че доларите носят 28 пъти по-малка ефективност от хартията за задник.

облигации са по евтини и от тоалетната хартия. Смях.

Китай си дръпна парите и стана мазало по борсите.

Интересно, Китай си продаде доларите и вместо да имат повече американците имат по-малко.

Има повече в буркани по нивите. Банките са празни.

Кво стана? Много кекав запад- взе бързо да запада! Наказват Русия яко, а тя си бръмчи , бих казал- стабилно. А запада взе да сгъва коленете. Лошо, щото и ние сме с тях.

Няма да ни е за първи път да залагаме на куц кон.

Всичко лошо идва от отвъд океана...

Виц Говорят си американски и български бизнесмени. Американеца. - Леле какво беше на борсата когато падна долара. Ужас. Българина. -Това нищо не е. Ти да видиш какво беше през 1991 на Илиянци когато паднаха 5 долара.

Абе нещо бъркам, ама санкциите към кой бяха насочени?

Към европейците.

е така!

Ама как така?!? Нали американците оправиха фалиралите банки за 3 дни и всичко се върна по местата си. Или вече и трилиони не помагат?!?

Важно е травеститите да се развиват и третият пол да е добре, всичко останало е без значение. Слава осраине

Ти да не намекваш за "Ваймар републик 2.0 ? Разврат, педерастия, финансов банкрут и беднотия...и хооп Национал-социализъм

а?!?! ама нали за еврогейския савез немаше да има никакви "шети" ?

Питай всички политици. Няма проблем, инфлацията е 10% на годишна база.. ресурси бол. Е, фирмите малко измряха, ама то било нормално. По план