Коментари - ОПЕК+ намалява драстично добива на петрол въпреки натиска на САЩ, цената на нефта тръгна нагоре | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бой по американоевропейските мърша глад мизерия няма нафта тровете ги

Да сложат таван на арапския петрол малоуниците от Вашингтон как не се се сетили ама нямат топки да се сърдят на арабите

Едни камилари несметно богати сега ще им се молите.

след най много 10 години почти всички автомобили ще са електрически и тогава тези с петрола ще са чао

А до тогава?

В България ще минете от 3 ръка кола на първа ръка бухаха

Има много причини това да не се случи.

Много лоши били.Точно преди зимата намалят производството на петрол,за да вдигнат цената двойно и с по малко производство,да изкарат по голяма печалба,възползвайки се и от ограничената газ.До там ли я докара ЕС ,със своята дипломация.?

И те са се объркали , но Байдън ще им направи зима и те ще влязат у правия път!

Изолация. Интересно кой е изолиран?

Щом намалят добива ще започнат да носят там където плащат регулярно и много. А всичко под масата ще се добива и изнася към Азия Африка Южна Америка, разбира се тънко тъкно.

Байдън ще освободи 10 мил. барела от резерва. Те ще компенсират. Верно, само за 5 дни ама пак е нещо....

Прочетете комептара на германския министър на икономиката https://www.cnbc.com/2022/10/05/german-minister-criticizes-us-over-astronomical-natural-gas-prices.html

Германия започва да се озъбва защото и гръмнаха тръбите (а те знаят прекрасно кой беше). Този е зелен шизофреник, който от години повтаря как газ не им трябва, как е по-хубаво без тръбите..ама сега друга песен пее. Но фактът, че щом този зеленчук се озъбва... Немците са злобни и няма лесно да преглътнат. Сега мъдрят отмъщението

Ако САЩ напискаха ОПЕК нямаше да има мърдане, явно е само "натиск".

ОПЕК + в който основни играчи са Русия, Саудитска Арабия,Иран ,Ирак ,Венецуела, Индонезия,Катар.... Колко държави подчинени на САЩ виждате? Почти николко. Всички западни слуги на САЩ,да се приготвят за много мъка неограничена във времето.

ОПЕК търсят сваляне продъненото правителство на Демократите в САЩ. Всички държави в ОПЕК усещат краят на Байдън,Демократите ,а вече и на САЩ. Даже и винаги вярната на САЩ , Саудитска Арабия им забива нож . ОПЕК+Русия намалява рязко производството на петрол, САЩ са почти приключили с петролните си резерви и не могат да балансират недостига на петрол, Цените литват към 150+ долара за барел Демократите катастрофират тежко... ...идва Тръмп на бял кон. Войната в Украйна приключва веднага,там идва проруско правителство. ЕС се изви явс,и моли на колене Путин и Тръмп за прошка. Прошка Няма до Пълна,Дълбока Реформа н ЕС с президент Виктор Орбан.

И един мармот завива шоколада В станиол.

Пардон, един черен мормот ми го надипли в пърдяла

Ганьо, разбери, че Америка владее света, а Раша е една Нигерия с ракети. Това е положението.

Абе днес май среден пръст на владелеца ти са показали.

това беше такйа, ключовата дума е БЕШЕ!юдейската им империя приключва създадена след 1945 когато европа беше на колене....

Всички се подиграват със западняците които има достатъчно петрол и газ за собствените си нужди но не го добиват заради зелените сектанти ! Сега ще ни доят здраво понеже никой в Европа и щатите не иска да добива нефт и фаз ! И всичко това заради сектантското им мислене, че могат да заменят тези суровини със въсобновяеми такива които всъщност дори не са възобновяеми.

Арабеските май си ритат здравните книжки. Ще им направи едно бързо демократизиране САЩ и ще клекнат проклетите козоеби.

Забрави.

Гледай и се учи. Или ще ги натиснат икономически или ще се окаже, че трябва да им пратят малко войска да помага на демокрацията. Арабите са въшки, сравнени с Господаря на планетата - САЩ.

Много сган се навъдила бе

Я да видим умници производитела на петрол САЩ губи от по високи цени и тези цени 95 а не 85 евро как ще ги ударят Вие знаете ли че в САЩ петеола е много по евтин за американците ? Разбирам желанието в всичката дървесина която пое след авантпрата си Путин да искарате победа и защото всички сте платени да плюете по Европа която ви харани между другото и е единствената пеичина да имате това което имате а не това което има редовен арменец или бурят да ви го …

Вие знаете ли че в САЩ петеола е много по евтин за американците ?

Виждам как ФОН ЛАЙНЕН ще се нацупи и ще дава заповеди за таван на цените на петрола. А арабина няма и да разбере / немския не му е майчин / и ще си купи още камили за кеф. Руснаците още ще бъдат изненадани от " умението " на ФОНката да говори глупости в угода на САЩ .Тая ще затрие ЕС и правилно , щом сме позволили да бъде на тоя пост .!!!!!!!!!!!

Света използва 88 милиона барела дневно тези два милиона намаляване са точно колко процента от световната консумация? Разбира се удобна тема за да се теъби някакъв успех, политиката и цената на петрола се определя от много фактори и световната рецесия ще намали потреблението което в факт, ако не намалят произвидството при по голяма рецесия ще се сринат цените

Около 2 % на ден ако ти е малко …

Мисли с главата ,фалират Сащ ,но нямам намерение да ти обяснявам ,чети.

Между другото ако знаеш ,Байдън ходи да опита да проси нефт от Венецуела ,но двамата пратеници на Москва от Роснефт и Газпром са дали твърд отговор и той е Не.Сашщ ще тръгне с натиск към СА ,но те знаят или сега или никога удара по Сащ .

Всеки таван дига други тавани.... Болшевици от съюзо правят постоянно економически грешки.... Явно желаят и на вятъра да наредят...

Явно арабеските ще спечелят Нобел за икономика, а руснаците ще спечелят нови санкции от Мърсола.

А Аз ювиги хана обвинявам САЩ и ЕС в използване на долара и икономическите санкции като оръжие. Всеки ползва каквото има. България едно мижаво право на вето има и си го ползва срещу мижава Македония. Калво чудно? А арабухите знаят, че искат не искат, са следващите след Русия на електрическия стол. Какво чудно? Или САЩ, по скоро групировката завладяла САЩ, ще сгънат света или света САЩ. Какво не е ясно?

Казаха, че САЩ има да попълва запаси от 100 милиона барела. За това дори са свалили санкциите на Иран. Освободили са 1 милиард долара, запорирани пари

Шило

Е, стана това, което предрекох, но соросоиднята не го хареса- намаляване на количествата и спиране на руския петрол заради предела на цените. А, честито!

Още един пирон в ковчега на Европа. Но важно е да следваме сляпо аглосанксонците

Наглосаксонците

Дайте да погледнем нещата от страната на производителите на нефт (арабите). Какво виждат те? Виждат ЕС която казва че ще се ОТКАЖЕ от нефт и газ и ще минава на перки и соларки. Сега ако може нефт и газ евтинко, па след няколко години няма да ни трябва изобщо тоз нефт и газ. Е? Ииии,кКакво правят производителите после? Значи трявба да вземат СЕГА, колото може повече. ---- Фактически запада каза на арабите и Русия че те скоро няма да са нужни............. и защо тогава арабите трябва да влизат в положението на западняците? ЗАЩО?

Шило

Прв сте. Особено с високия курс на долара сега.

ЕС си наложи осми оакет санкции.

Беж към арабския свят да им се накараш!

Танц със сабия ще има ли, че за танцьорка не става таз скумрия. После като Кашоги...

Няма страшно, ще има, и газ и петрол! Просто ще ги купуваме от Америка а тя ще купува от Русия и СА както и в момента прави. Данък демокрация, но пък ние европейците си го заслужаваме, не бива да живеем толкова охолно все пак трябва някой да ни скочи на врата и да каже СТОП! Европа ще бъде разпарцалосана заради някакви келемета с куфарчета под ръка.

Значи ако се съберат пет фирми за производство на хляб и се разберат за картел веднага ще ги подкарат всякакви български и европейски институции за картел. Но щом е производителите на петрол си е напълно законно и нормално. Всичко в тази европа страда от шизофриния.

Не е шизофрения, просто нищо не могат да им направят. Много им се иска, аме не могат. Срещу толкова много пари и монопол върху нефта, къде ще ходиш? Да си спомним кризата с горивата през 70-е години на ХХ век, когато от ОПЕК спряха да продават на Запада. И т. нар. Запад колективно умря.

Гювечът свърши! ФАЩ да си добиват техния петрол - и без това си имат достатъчно и си го пазят а "черни дни" (когато целият свят ги намрази и им тегли майната...).

По света войните винаги са били за ресурсите. Когато дипломацията и превратите не помагат идват оръжията. Въпрос на време е да видим сценаристите кой епизод ще ни представят.

та никой не идва да ни "демократизира"...

от... Русия! :)

някой ще гълта вода преди междинните избори :))))) цената на нефта тръгна нагоре.

Ааа не така.. точно тези дни оная црната говорителка на белио дром се фалеше, че такъв спад на цените на бензина не е имало от 10 години хахахах

Арабите просто осъзнаха, че тези милиарди, които имат в западни банки могат да се изпарят подобно на руските. И играят вабанк - пари сега, веднага, които се харчат на момента.

Въпрос за напреднали - какво означава "+" в опек+?

Организацията на страните износителки на петрол и нейните партньори, водени от Русия, известни като "ОПЕК +

Ма как тъй бе?! Тези не знаят ли, че баронеса фон дер Лайнен ще им наложи да повишат добивите, че итаван на цените ще им удари - по минус 10 долара на барел!

Колко струва нещо което го няма? Въпрост ми е риторичен.......

ОПЕК не намалява добива а просто немогат да добиват повече: "Амин Насер вчера заяви, че петролният пазар трябва да отчете факта, че свободни мощности за повишаване на добива практически липсват"

Умно! Така де - щом нямат мощности за повишаване на добива, това значи, че нямат и мощности за намаляване. Като си караш колата със 100 км/ч, щото не може повече да вдигне, значи не можеш да я караш с 80 км/ч.

А сънливият Джо твърдеше как ще им заяви да увеличат добива си и така Америка да си реши проблема с недостига на петрол. Е да ама не!!! аххахах И сега не само няма да видят по-голям добив, но и намален. И то точно след като ЕС гласува санкцията за таван на цените на петрола!?! Доста интересно съвпадение във времето. Е да за тавана не влизат тръбопроводите за петрол на Русия, но какво ще стане ако въпреки това от Русия ги спрат и тях!? Така де защо да има разлика в износа само защото едното се транспортира с кораби, а другото с тръбопроводи? Пък нали Европа трябва да е независима от Русия??? хахах Е добре че всички се натискат за зелените източници и "отказването" от изкопаемите ресурси. И ще има "лек" и абсурдно астрономически скъп преход към това.

САЩ няма недостиг на петрол…те са износител. И на газ. Тук става въпрос за твоята цена на петрола, ама ти си искаш високата цена. Не може така САЩ нещо в твоя полза да правят…

С промените по издаване на разрешителни за добив на газ и петрол в Америка, благодарение на сънливият Джо вече не са толкова голям износител! Миналата година им се наложи да внасят руски петрол защото родното им производство не стига(и така бензина им скочи от 2 долара на 3,50). И така за миналата година изкупиха от Русия 257 млн. варела. Докато опяваха на ЕВропа как тряба час по скоро да бъде независима от руският газ! По отношение на газът в момента смукат студеният си резерв поради недостиг на добив. Да някой фирми изнасят, но само защото още не е забранено. Някъде този месец се прогнозира нещата да затънат ама Много! Изкарването на разрешителни за добив вече отнема по близо година. А ако искаш в Америка сега да започнеш добив ще ти се наложи да чакаш поне 2-4 години за всичките разрешителни. И тук няма големи фирми тъй и малки фирми иначе. Всички са под един покрив! Иначе защо в някой щати в Америка цената на бензина е около 7,50 долара за галон? Докато среданата цена за Америка е някъде към 4,50 долара.

Хахаха ! Максимално намаление и таван на цените за Русия, респективно прекратяване на доставките и оттам. Хайде да си спрем и петрола, после и ядреното гориво!

Не е възможно, нали Боко се връща и хляба щял да стане левче, а оня измамник от Хасково беше казал, че горивата като се върнат ще са с 1лв надолу!?

Вече сме в Световна Война първа фаза.

Ха ха, ами пазят си другарчето Русия. Очаквам сащ да нападнат Саудитска Арабия в злобата и безсилието си. :))))

Честито!