Омбудсманът: Трябва да бъде приет изцяло нов закон за личния фалит

Влизането в сила от 2 юни на новите разпоредби би трябвало да даде глътка въздух на длъжниците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

""Давността не се прилага служебно. За да се възползва един длъжник от тази 10-годишна давност, той трябва да възрази пред съд." Какви са тези тъпотии по български? Имаме закони, а те не се прилагали служебно, трябвало някой да се позове на тях. Такава глупост, противоречаща на всякаква логика и морал, има само в България! България е единствената страна в ЕС„ където няма личен фалит! Докога България ще е на опашката на цивилизацията?

обяснява какво трябвало все едно, че го няма по света и тепърва ще се преоткрива. поредната мърша... и интересно, за какви "длъжници" става дума, след като свинете сами си подписват и си крадат направо от сметките или директно крадат имотите на хората. нито един не е в затвора, нали!? НАЛИ !?

не, закони нямаМЕ. но пък, логика има и то желязна: мачкай и кради колкото можеш иначе, ще си смачкан и ограбен! що се отнася до морала.. от него отдавна е останал само некролог.

Даа, този закон се оказа поредното недоправено гербаво творение. И сега пак трябва "ремонт на ремонта"...

Давността е право, и упражняването на това право не може да е "служебно".

да ситаш, че някой ще те смачка, ако ти не го смачкаш ! а защо да ме мачка ? защо и аз да го мачкам , ако той нищо не ми е направил ? а той пък за какво да иска да ми направи нещо? от изказването ти лъха много голям примитивизъм и животинско поведение ! а колко по-лесно би било всички да са равни или поне да не се стремят да имат "повече от другия", защото реално погледнато - в това няма никакъв смисъл!

след изтичане да давността, кредитора губи "правото" да търси , т.е. това фактически става "служебно"! след като има дата на "старта на търсенето", закона е определил датата на "края на търсенето", т.е. датата на "гейм оувър" ! защо трябва да се намесва съд ? какво да "отсъжда" този съд, като то закона го е отсъдил!

Би триабвалоо нали. им спасихме живота на банкерите

Много интересно , значи на длъжника са му блокирани сметките и той може да тегли от тях колкото да не умре от глад и в следващия момент - да завежда дело. Откъде пари ма како - те разходите почват от 300-400 лева? По-скоро длъжника си бие камшика извън ЕС и кредиторите го духат или минава направо в черната икономика от което държавата само губи. После защо намаляваме най-бързо на Балканите. От много ум, затова.