Обрат: Енергийното министерство се отказа от 2-те тарифи на тока за битови потребители

Оттам отчитат, че на базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа, това не се налага

Обратно в новината

Коментари - Обрат: Енергийното министерство се отказа от 2-те тарифи на тока за битови потребители | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Енергийното министерство кой нареди да се разглобяват и унищожават съоръженията на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй Апаратура за стотици хиляди е предадена за скраб. В Германия се отказаха да спират ядрени реактори, а ние продължаваме да разрушаваме.

се отказа от двете тарифи за тока. Остава само скъпата тарифа.

Който пак се пробва ще го отнесе и заради тоя кретен Румен Христов!

Битието определя съзнанието.

А, осетиха най- сетне на сопата дебелия край, има полза и от нашите коментари, бъдете уверени, ние цял ден пишем, те цяла вечер четат..

Усетиха*

Да проверя, правилно ли съм разбрал. Конете в ЕС останаха без ток и затова магаретата, трябва да продават своя през борса, измислена от конете. Щото конете имат повече пари от тях, сиреч не им се полага да стоят на тъмно и студено. Да ама на конете им се свидят парите, дето трябва да плащат на магаретата за тока им, затова магаретата, като им продават на определена от конете "пазарна цена", трябва да си ограничат печалбата и да връщат 80% от нея в някакъв измислен от конете фонд, от който те да си го разпределят помежду си, щото да не са вътре. Та се питам, като сме магарета, що сме се наврели там, дето конете се ритат?

Как е, как Е ? ..търкаляет ли ДъСъ задунай проКремъл Хибридеенето, тавариши ? —— Чаира ? ..а Горивото за Козлодуй ? —>> мммОре и-Говеда задунайшки, ЕЙ !

Помните ли онази кривоуста гъба, Кунева? Мадам Йес, с огромната заплата и парички от членства в бордове на чужди банки и т.н.

Пръмава, тавариш ! ..ета Апят Ваша.

Ни спряха Белене, обаче сега искат евтиния ток от Козлодуй. Има ли българи в управлението на бг или само лакеи.

Ганьо ти ако ядеш по 1 хляб на ден а има 30 фурни около теб мислиш ли че ще е евтин,или всяка фурна ще те дере за да си намалява загубите.В момента продаваме ток на Гърците и други защото сме подписали договри.Такаче мощности има но цената ще ни е висока ако не продаваме скъпо на другите.

Щом си навит, пиши си партидада спонсор на Гърция и плащай на петорна цена тока, щото малаките не търпяли на студено през зимата и на горещо през лятото, пък ти си особено емпатичен към тях, демек, съчувстваш им. Аз моята искам да е от този, който не е договарян за износ.

Трябва да ползват евтиния ток от аеца.

не се решава от народа. Той е длъжен само да плаща.

Тези промени без парламент, само с постановление на министерския съвет, при условие, че трябва изменения в нормативни актове беше ясно, че няма да минат. Или ще минат, но в съда ще падне като есенните листа. Видя се, че парламент няма да има, а и да има, има далеч по-важни неща за приемане, примерно бюджет '23 година, а и при условие, че се очертават нови избори кои луд ще предложи камо ли да приеме нещо в ущърб на евентуалните си избиратели.

Подобни идеи показват колко далече е управляващата върхушка от хората, които казвад,че представляват. Все по-близо сме до поредната глупост, след която вече нищо вече няма да е същото... ще има голямо метене.

мухи без глави абе вижте какво и как го правят ХОРАТА и това е.

Очерта се мощен нагъзин щото. А с горивото на АЕЦ-а кво се реши, ще се купува ли на петорна цена като газа.

АЕЦ-a е проектиран от руснаци, най-добре те да продължат да го поддържат по същите методи до сега, с гориво, части и т.н. Към момента работи безпроблемно и ни предоставя енергия която е до голяма степен достъпна за нас.

трябва да плащаме евтино руско гориво, като може да плащаме скъпо, но демократично такова? Което накрая ще се окаже пак руско.

Ако е от “ братската “ страна , най - вероятно цената ще е по - висока. Като цената та “ евтиния “им газ.

И ние, и Франция купуваме руско гориво Няма проблем

Първо русия никога не ни е била братска, НО ние вместо да подпишем на държавно ниво с Газпром имахме посредника Булгаргаз. Заради щуротиите на ЕС бе поискано заплащане в рубли, но имаше начин и това да се избегне. През всичкото време, прекупвача Булгаргаз надуваше цената, не толкова газпром. Сега решиха, че всъщност швейцарска фирма , сякаш в Швейцария има огромни полета от газ, ще е по-надежден партньор. Същата работа като енергоразпределителните дружества - ток излиза евтин от АЕЦ-а, но такса пренос и доставка на двойно цена. Вътре в цената задължително изкупуване на висока цена и на "зелените" енергии, чиито производители са или през депутатски фирми, или фирми приближени на партиите им.. Та отново - в тоя случай цената на руското атомно гориво ли е проблема? Всъщност, ще трябва да спрем и него защото "братята" европейци ни обясняват че е скъпо.. и ако купуваме субсидираме войната в Украйна.. За това, вероятно следващото зареждане ще е с американско, на петорна цена но кой го интересува..

Цитирам от Национален план за възстановяване и устойчивост които може да намерите в интернет! - постепенен и по етапен преход към либерализиран пазар на електроенергия до 31 декември 2025 г., чрез постепенно премахване на регулираните цени за битови клиенти, в условията на либерализиран пазар на електроенергия на едро в два последователни етапа (през 2023 г. и 2025 г.) и прекратяване на определянето на енергийни квоти за доставка на регулиран пазар от КЕВР. През преходния период КЕВР ще определя регулирани цени за крайните снабдители, които ще купуват електроенергията на свободния пазар, в съответствие с изискванията на чл. 5 от Директива (ЕС) 2019/944. (Q4/2025). За невярващите!

Не бързайте да се радвате. Щом няма да има скъпа и евтина тарифа, може да има само скъпа. Колко ли още ще отлагат прогреса и ще държат битовия потребител извън борсата ?

Трол провокатор.

Ви пързялат много хитро. Пише че ,СЛУЖЕБНОТО няма да вдига тока. Но за редовното НИЩО. Това значи че от нова година ви е подготвен големия, без вазелин.

Най- редовно ни пързалят проруските сайтове .

че Русия ни построи АЕЦ.

моя братовчедка от Германия си дойде за два дни мъжът ѝ да си сложи импланти в България и я питах за ограниченията в Германия, тя каза че не чувала за такова нещо, има повишение на цените, но вкъщи са на 26 градуса

да ходят на плаж!

Що за случайници са теа тъпанари? Тези неща изобщо не са им работа. Изборите приключиха, пайтос.

На 25 ще има слънчево затъмнение. Да знаете, че Путин е невинен . И Си също. Астролозите твърдят, че точно това затъмнение е хммм... доста зловещо.

Не ви ли се струва, че всички започнаха да ни опипват по главите за меко!

Не батенка - галят ни по главите, а ни опипват отзаде тяхната ...... те си знаят !

Оставения мръсен,на тъмно българин е непредсказуем! Един ъръгне ли с тоягата,всинце ще го последваме!

Ха Ха , къде ще го последвате , бунтарче, пред клавиатурата ли?.

Се притеснява...

Видяхте тоягата и отбой, педераси смотани,калтаци и предатели.

Посерковци, за падането на цените на газа нямате грам заслуга. Газа пада на борсата заради доставките на LPG и тавана на цените. Ако не бяхте отказали танкерите щеше да падне още. Благодарете на ЕС, който плюете, а не на вашия идол Путлер, който разказа играта на всички.

Иначе уж трябваше умно да звучиш, пък то простовата работа излиза.Сега като паднаха цените, тез танкери трябва още по-малко да струват. Дай поръчай там 2-3 танкера, пак ако намериш къде и кога да ги разтовариш, и направо са ти вдигнали паметник, на мястото на Ленин...

Цял народ цял живот плащаме за аеца и няма как да ми вдигат цената на платено вече ядрено гориво!

Мозе, мозе !

5% икономии на ток се правят много лесно. Угасете тия витрини, осветлението на паметници, уличното осветление да е на режим и сме готови. Светещи неони в 2 часа посред нощ са глезотии.

Намалете ги тия климатици с 2 градуса. Масово бичат на макс даже и в топли дни.

Па да ги бяхте приели тия две тарифи и тогава вече щяхме да ви ометем та никакви да ви няма.

агитката им бяяхме приготвили изненадки...

Ами върнете откраднатите милиони от сделката на кикимор за газта и половината пари за пенсии са на лице. Стиска ли ви?

Радев каза : В понеделник ще увеличаваме тока и водата . В вторник няма да увеличаваме тока и водата . Гавра с българския народ . Пълна шизофрения . Всяват стрес сред народа. И служебното правителство си прави експерименти с народа .СРАМ.

Един по-кадърен имаше, от Банкя. Той пък казваше нещо сутринта и следобед още го отменяше...

Ко прави днес зеления, че нищо не съм чувал ? А, искал пари и ток от Урса, ама веднага! И всичкото останало оръжие в ЕС и много снаряди, щото му трябват!

Краденето на ток да започне сега .

В очакване сме на следващата глупост по темата...

Навсякъде, в страните, където хората живеят ОТНОСИТЕЛНО добре, има пазар на доставчиците на енергия. Но за България на този етап може би е още рано това да се прави. Липсват пазарна култура и търговска етика.

Опипвате почвата а, ваща мама евроатлантически сбърканяци? Но усетихте, че мазните ви трътки ще ядат голямата народна кожена пръчка, и сА кротнахте. Ама то това кротване ще е за кратко, тъй като еврогейските ви и Хамерикански гососподари якУ ви натискат и цената на токЯ да стане непосилна, за огромна част от населението на Абсурдистан.

ти си луд бе хахо

Ба си колко Буда ли има тук които гладат само в канчето на другите. А бре, аланкоолу, богатите ще намерят начин да си плащат и да си топлят басейните а ти, ти как ще си платиш тока като сметката ти ще скочи от 5 до 7 пъти? Я помисли и не дрънкай глупости!

Тука има ,тука нема . И тея от служебното правителство на Радев не стават за нищо .

Фактите са налице. Отчитайки че има препоръки, анализи и доклади на Асоцияцията на европейските енергините регулатори от 2013 г. препотвърдени от ЕК и СБ от 2016 г. по отношение на изграждането на енергийните пазари (електроенергия и природен газ) в БГ както и приключил проект през 2020г. за изграждане на система за мониторинг и контрол на финкционирането на енергините пазари към КЕВР редица одитни доклади за дейността на Столична топлофикация и ЕРП на СП на РБ, АДФИ и Прокуратурата на РБ със съответните заключения и препоръки в периода 2013/2018 и т.н. и да неможеш близо 10г. да произведеш Енергийна стратегия, ново енергийно законодателство и да либрализираш енергийните пазари означава само едно липсата на капацитет и компетентност в МЕ и КЕВР. Това е проблема. Само с кърпене не става да не говорим за предложението за двете тарифи, единна средна цена на енергиино потребление .

Нали в чухте вчера една нахакана евродепутатка ,българка но говореше за Европарламент и мед и капеше от устата......приели сме задължително 5% намаление на потреблението на ток иначе няма пари от ЕС.И при тези цени на газ, пелети, дърва и въглища единствен начин за намаление е цената на тока нагоре и ще го направят в името на евроатлантическите ценности да ни е честито.

Путлер е виновен, такива се разчетите.

Добре, иначе щеше да има тричане . Ако Киро знае колко хора чувам, че го кълнат и ще му замръзне усмивката. Ко стана, ще арестува ли пак Баце?

Ха ха, на зеленочорапниците им се подпали под гъза и дадоха заден ход.

Нали се борите за екосистемата.От 30 години не съм произвел грам дим.И сега за отплата ще ме разорите. Добре,че някой ви предупреди.Иначе щеше да играе бухалката.

Няма отказване , това е задължение по плана за разрушението, който блудна европа ни е подготвила, ще оставят кривите дърва на уж редовното правителството , впрочем голяма е драмата за малкия процент задлъжнялост на държавата, и това ще се коригира, са да скачаме според тоягата, която ни е приготвена

Калинките на Радев в действие. Спряха компенсациите за бизнеса, опитват да изкарат и хората на борсата. Тоя президент почва да става много вреден.

А какво да правим с цени: по 1000 лв тон въглища, 200 лв кубик дърва, 1200 лв тон пелети ???

ЕС вече разпореди - по2 пуловера и яке. Трябва да си ги осигуриш сам.

и Къци. А в древния Рим са казвали: Да го духат бедните

Добре, че са се отказали от налудната идея за две тарифи за тока на битовите абонати. Живея в тристаен с бойлер и три хиперинверторни климатика; имам 1400 киловата средномесечна консумация през зимата (около 250 до 290 лв сметка през най-студеният месец) и 450 киловата през лятото (около 100 лв месечно), когато климатиците почти не се включват. В жилището поддържам "луксозните" 24 градуса през целият отоплителен сезон. Ако семейство ми трябва да зъзне или да плащам горницата над 800 киловата или 600 киловата на тарифа 60 стотинки средната ми фактура за ток през зимните месеци би скочила с още 240 лв до над 530 лева. Ако това се случи лично ще отида да държа сметка на тия, които посмеят да го направят.

Да бе,ще отидеш! И къде по точно ще отидеш? Я кажи на всички та да чуем. Ти хиперинверторно щи си намалиш градусите в панелката и чинно ще отидеш да си платиш новата сметка в енергото. Такива ви знаем,големи сте юнаци,но пред клавиатурата само...

Искат да кажат, че ще оставят на редовното правителство да ни го вкара четвъртит. В нашия случай и половинка може да е. Въртят и сучат как да ни изкарат на борсата без да им счупим главите.

Дано да не става това!

Браво на служебното правителство !!! А сега искам да попитам : полагате усилия за ГАЗа, Топлофикация и ТОКа,а пелетите, дървата, въглищата скочиха тройно...ние не сме ли от тази държава или само София и големите градове са граждани на РБ !!!

'Безстрашния' президент на промяната пак даде назад като трябва да се свърши някаква важна промяна.

Поне върши работа в ,,разкапалата,, се държава а ,,партийките ,, си играят игрички :)))

А бе върши кат на дедо ти оназ работа

Кое е важното нещо? Да плащаме тока на богатите европейци, при условие, че сме енергийно обезпечена държава? Ти като искаш плащай по пазарни цени, но едва ли ще искаш...

,,пазарни цени,, или по точно каквото реши мафията :)))

Намете си работа и си плащайте сметките. Това се очаква от редови гражданин. А баба ми и през 90-те викаше, че в магазина е скъпо. Айде стига с тия тъпотии и мрънкане ами се стягайте и работете.

Повечето са мрънкачи вярно е. Ето днес е неделя и сега се връщам от един ВиК ремонт и 150 лв в джоба. Хайде хубава неделя на всички мрънкачи

Не ти ли ги взе наемателката , те си падат по водопроводчици :)))

В събота и неделя работят само робите и тези които нямат или не дават 5 пари за семействата си. Както се пееше в една песен на Лили Иванова; 'Не всичко е пари, приятелю'

Ако и утре има 150 лв в джоба, добре. Ама ако няма..... хич недей се хваля. По скоро ще си за оплакване.