Някои страни ще изпуснат срока за възстановителните планове. Къде сме ние и какво следва?

Според ЕК националните планове за COVID кризата да бъдат одобрени преди лятото и първите плащания ще тръгнат през юли

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чалгаджиите, комуноидите и изправените Мутри не искаха да чуят плана представен от Дончев в четвъртък.Неговият екип го е писал. Тея същите сега питат какво ще правим. Ами ще си бъркате в носа , както досега.

Мопенническата организация на далаверджиите и измамниците нречена странно защо КРИБ бърза да не изпусне парите. Тези трябва да влезат колективно в затвора, а не да искат пари. По одбре е да се забави програмта, да се нашише отново от хора които не мислят само как да откраднат парите (както мислеха ГЕРБавите) и наистина да се възстанови държавата, а не само пачките и яхтите на определни мошеници,, които в други страни щяха да гният в затвора, а тук са "бизнесмени"...Поляците "не усвояват" и въпреки, че получават по малко пари на глава от населението не можем да ги познаем сега и преди.

какъв ще да е ПланЪТ , щом всички ясладжии драпат с нокти и зъби за Него , ;бизнеса; иска да инвестира в дворци , вили и яхти за собствена употреба , ; служителите ; искат да инвестират в дебнене чрез дигитализация за да си измият ръцете от позорните робски ;закони ; пълнещи сметките им , профсъюзите си искат % от рекета , , а населението е длъжно да плаща всичко с робския си труд , план като всички досегашни , и незнам защо са се затръшкали като риби на сухо , ааа ковида , той не им е проблема , а контрола над населението и растящото нежелание да бъдат ; умни и послушни ; ? та за това скъпите им европейски и всякакви лидери и диктатори са се загрижили да подхранят ;системата ; със свежа кръв за лочене

Да не си задават прекалено много въпроси избирателите. По важно е новина къде е починала поредната шаврантия

Как тъй ще влезем в дигиталната епоха без Томито? Имали по-подготвен от него, който знае как се харчат 3 милиарда за електронно правителство няма? И тази програма от кого е писана - от служители на ГЕРБ или държавни служители? На тях ГЕРБ ли им е плащал или беге данъкоплатецът? Ако тази програма е писана така, както до сега-кинтите да отиват в сметките на наши фирми и да нареждат бегето на последно място в ЕС по социално-икономически показатели, няма да е голяма загубата, ако не получим кинтите! Или както казваше Десито Танева- трайте си, тия от ЕС да не разберат, че прайм мушандрии с фондовете!

PEYTSCH

Корабът България е като Титаник. 75 депутата са отхвърлени и могат да излязат от Парламента. И да отидат сред електората си по места. 840 хиляди българи. 75 депутата следва да се върнат с избирателите си ПРЕД Парламента. 10% да са, това са 80-100 хиляди протестиращи. За седмица ще пометат профаните. 160-те в НС са корабокрушенци и оставени сами (няма какво да ядат) ще се самоизядат сами. Канибализма не е от вчера. Няма никакъв смисъл да сте в залата и да сте „боксова круша“ на уличните политикани...ЕК няма да ги храни само защото злобата им е силна...

Ама как ще ползвате план нсписан отГерб?!?!?! Моля ви! Нали всяко предложение се отхвърля! По каква логика това предложение ше се приеме? Тоест реално следващите години страната ще се развива по поана на Герб, а ще се управлява от анти-Герб съглашение. Ама хайде, холан! И защо на 21 чак да ви се яви Бойко Борисов?!?!? Тоест той няма право да е болен, уморен, да си почине или какво? Докато всички лаеха и тряскаха с кофи той висеше по телевизии инсе обснявяше като ученичка на всички. Ами много ясно, че той може инда не познава този план в детайли - това не е негова работа. Айде като е Мин. Председател да отиде и да оперира някой на масата, че да замести мин. На здравеопазването. Еййййййй нахалници страшни! Страхлив бил, а вие па многонсте смели - почвайте да пишете, селтацииииии!

План няма. Некадърниците от ГЕРБ нищо не са направили. Сега се опитват да ни будалкат.

Не пропускайте това. Дори и евтини с малка лихва това са заеми. Да ще се усвоят и именно там е борбата, кой с кои фирми да се докопа до парчетата от баницата. Но парите ще ги връщаме всички ние. Съмнявам се че някаква особено полза ще се усети в обществото от този поток от пари. Но няколко десетки депутата ще забогатеят сериозно

Заем е само една част, чети. И то ако искаш я взимаш.

Цитат :Каке, ти хубаво си прочела текста, но нещо не си вникнала в него. Както знаеш, безплатен обяд няма! Схемата е следната: ЕК ще дава пари, от които 1/3 ще са директни заеми към правителствата, а 2/3 ще са грантове, т.е. безвъзмездни средства. НО, забележи, ЕК ще вземе всичките тези 44-45 милиарда на заем! От които всяко правителство ще връща директно (като вноски по кредит) 1/3 от получените пари, а останалите 2/3 пак ще се връщат, но не като вноски по кредит, а чрез увеличени вноски на всяка страна в бюджета на ЕК. Затова и ЕК иска гаранции от парламентите на всички държави, а относно вноските - когато "лидерите" се споразумяваха за този План, те се договориха, че ще има увеличение на регулярните вноски. Т.е. всичко е заем - директен или не, а ЕК е само посредника, който ще го договори и преразпредели между страните от ЕС. Дали разбравте?

Слави Трифонов в момента пише плана за възстановяване. Писането върви добре, за момента е сътворил два чалга хита и един кючек.

Хехееее, да управляваш държава не било като да мааш кючек. Айде ся да ви видим. Искахте власт имате я. Управлявайте докато не сме ви подгонили с камъни.

Ххеххеххехеее! Все едно, че досега десет години държавата беше управлявана. Смех!

Да ама в сравнение с преди 10 години животът се подобри значително. Ей това не можете да го преглътнете.

Нищо чудно България да не получи нито евро от спасителния план. С този чалга парламент толкова. Народе недей да спиш, а излизай на протести за нови избори докато е време.

Да бе, да, добре беше с калинките на "охранителя". Те не са изобщо тъпи и некомпетентни. Като почнеш с ПКП.

Защо искате техния план а не сте си направили досега ваш? Нали непрекъснато плюехте че много бил лош-пък сега изведнъж не го искате. Още коя от лъжите ви ще лъсне?

Какво точно искаш да кажеш с второто си изречение, калинке?

Калинките ще бъдат изместени от торни бръмбари, богомолки, търтеи и молци

На нас тука ни е по-важно да сме остроумни от парламентарната трибуна. Да докораме някой в парламента и да му хвърлим едно плюене. Да седнем и да сътворим нещо, това ни е далечно. Затова някои ще получат пари и ще направят нещо, ние ще гледаме отстрани и ще се плюем кой е виновен.

Айде Славе, внасяй твой план. Имаш мнозинство

Да, това е ей така, щракват с пръст и плана готов за минути. Разкарайте се, неграмотни герберски калинки.

Нали така твърдяхте. Пък се оказа че и затова сте излъгали. Както излъгахте за мажоритарните избори.

"Нали така твърдяхте"?! По-точно? Нещо да цитираш.

Трудно ми е ще да цитирам хилядите обвинения и лъжи изречения относно тоя план. Но ето ти един цитат-ние няма да приемем нищо предложено от ГЕРБ. Втори цитат. Ние сме готови да предложим алтернатива на всичко което предлага ГЕРБ.

едно ферари с цвят червен, едно за теб едно за мен

Всички до един сте неграмотни, герберасти прости.

Да не излезе, че има и по-неграмотни... От това ме беше страх през цялото време...

Тулупа никога няма да отиде в Парламента да представя този План за възстановяване, защото няма никаква представа какво е това. Може и въпроси да му задават и товага вече... ще вдигне кръвно. Винаги кога стане напечено праща Томислав на абразурата да се оправя.

Мани го Боко, той не ви трябва за плана. Внасяйте свой и давайте, имате мнозинство. Какво чакате?

Ако вие герберастите сте сътворили плана с магическа пръчица, то тези хора трябва да се запознаят с материята и разбира се, че ще направят грамотен и компетентен план.

Тия „цело лето ручеха жебетата“ и накрая няма да има пари! Та защо се надигна миналото, срещу настоящето ?-За парите от Европа.

нали сте много учени, напишете план и го подайте в ЕК, ако не можете махайте се и да се върнат тези, дето го могат

"...тези, дето го могат..." Шегуваш се! Кои могат? Какво могат????

Жалко за усилията на всички, които дори на 31 декември до 21ч писаха проектни фишове, за да стане Плана. Това реално обаче е финансов ресурс, който би осигурил конфорта на следващото правителство по невиждан начин. Представете си море от пари - управляваш без грам финансови притеснения и си приписваш всички заслуги. Ето това герб не иска да допусне - друг да обере фанфарите.

Глупости. точно Герб казаха, че следващото правителство трябва да го прави! Ми правете го бе. Правете го! Или е лесно след като друг ви свърши мръсната работа да викате м0три вън

Няма страшно Слави ще измаа един кючек в Брюксел и готово.

Тъпо. Гледайте си там охранителя, дето за 10 години се представи само едно с "ъъъ...Сахер..." и "тука всички парве ву франсе"

Този грант е тест за следващото правителство и парламент, какъв курс ще поеме. Дали ще иска България да остане в Европа или ще поеме грозния и кален път към Азия !

7% от гласувалите българи в чужбина искат напускане на ЕС и присъединяване към Евразииският Съюз. За повече подробности питай Копейкин.

Ма мият кенефи и бъркат вар в Европа !Защо не го правят в азиатската губерния.Кеф ти рубли,кеф ти стандарт.

Слави ще ни спаси..Не се тревожете.Мика Зайкова още помни.

Не, ще чакаме още 11 години "охранителя" Б.Б. да направи нещо, та да се откъснем от водещите позиции на най-бедна, най-корумпирана, с най-висока смъртност държава.

Няма какво да чакате. Имате мнозинство - айде да ви видим

Кой ще се докопа до бързите 12млд. Само се пропуска че това е заем който после всички вие ще връщаме, хиляди семейства ще останат без доходи а една шепа хора ще забогатеят отново на гърба на бедния народ.

Ти си пропуснал часовете по четене. Прочети пак и тогава коментирай. Не пиши глупости.

Каке, ти хубаво си прочела текста, но нещо не си вникнала в него. Както знаеш, безплатен обяд няма! Схемата е следната: ЕК ще дава пари, от които 1/3 ще са директни заеми към правителствата, а 2/3 ще са грантове, т.е. безвъзмездни средства. НО, забележи, ЕК ще вземе всичките тези 44-45 милиарда на заем! От които всяко правителство ще връща директно (като вноски по кредит) 1/3 от получените пари, а останалите 2/3 пак ще се връщат, но не като вноски по кредит, а чрез увеличени вноски на всяка страна в бюджета на ЕК. Затова и ЕК иска гаранции от парламентите на всички държави, а относно вноските - когато "лидерите" се споразумяваха за този План, те се договориха, че ще има увеличение на регулярните вноски. Т.е. всичко е заем - директен или не, а ЕК е само посредника, който ще го договори и преразпредели между страните от ЕС. Дали разбравте?

За ГЕРБ очевидно изборите бяха по-важни от възстановяването на България. Не може да абдикираш по този начин. Ами ако не се състави правителство? Цяла държава стада, защото Бойко е обиден са има само 26% подкрепа? Абсолютно безотговорно поведение от срана на ГЕРБ!

tonk11

Ти какво искаш? Да свърши той работата а друг да ги получи? Вчера в парламента беше Дончев за да запознае "шоуто на славиту" с разработения план. Татяна Дончева каза, че точката била отминала и щели да го слушат друг път. Това как ти звучи?

Ами те имаха 6 месеца! АКО има друго правителство, то ще има 6 дена. Не е сериозно! Това не е написване на 6 странички, а изисква задълбочен анализ. Какво значи друг да ги получава?! НИЕ го получаваме - българският народ, чрез инвестиции. Не може да поставяш партийните цели над народните!

Е нали до вчера всичкото зло беше ГЕРБ.. Сега да спасявали?!!? Нали на площада беше елита--къде е проблема.. И на щаба се подиграваха на лягане и ставане--Сега бил необходим.Това е Тежка шизофрения.

Едно е да спасяват, друго да си свършат работата.

И вземайки предвид какво преструкториране и инвестиции са нужни за да не се закрият тотално над 100хил работни места 12млр не са особено много. Борбата е реално партиите да се докопат до тези средства чрез правилните фирми и обръчи и да се нарушат яко. Дали обществото ще усети нещо изобщо е крайно съмнително.

Този грант от 12 млрд. е благодарение на усилията на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Беше одобрен от ЕП, защото управлението на ГЕРБ даваше сигурност и стабилност на страната и вдъхваше доверие в институциите на ЕС. Това забавяне и изпускане на срока няма да е пагубно за получаването на тези пари. Обаче ако България не излъчи стабилно Европейски ориентирано правителство, подкрепено от Европейски ориентиран парламент държащ се разумно и обосновано, тези пари ще дойдат, ама друг път. Мнозинството в новия парламент е руско ориентирано, явно анти-европейски настроено, което няма начин да няма своя обратен ефект. Не може да плюеш 20 години Европа и да саботираш всяко нейно действие в България и накрая да очакваш да ти дадат и пари. Така че Бойко Борисов няма да има вина за това което ще последва.

Истината е, че си герберастки плужек и си наговорил куп лъжи.

Георги Тъпото ли ти викат в квартала ?

Айде Георги - внасяйте си свой план. Давайте! Имате мнозинство.... Или май капацитета ви стигна до селски лозунги...

Ся гробарите няма да заемат нищо и ще саботират наред

Е нищо славун плешивеца, сестра галева и Черепа ся ще направят един план набързо! БУХАХАХАХАХАХА

Може ли да познаете от първия път... Като къде ще бъде БСП при едни МАЖОРИТАРКИ... И как ще си плаща членския внос за Черната Каса на КомИнтерната? --------------------------------- Специален поздрав за Руската Кошница Буба Мара: https://www.youtube.com/watch?v=M3MfuFoULYI Поздрав и за Слвун Мълчипукел: Кацнал брънбар на Парламент: https://www.youtube.com/watch?v=0EVL5J6f9M За Дъбъдътата дето ще ги гонят от ЕНПтата: Не искам такИви приятели: https://www.youtube.com/watch?v=qUVeXZtMdI За останалите - Барба Яни: https://www.youtube.com/watch?v=I-ZJe1eu1rg ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα

Всяка държава ЩЕ получи милиарди евра субсидия в замяна на ЗАТВАРЯНЕ и УНИЩОЖАВАНЕ на всички ТЕЦове че и АЕЦове ,до 8-9 год ПЪЛНА забрана производство продажба на автомобили на дизел и петрол Тотално НАбоцкване на РАЯта със СМЪРТОносни ваксини с цел свеждане до минимум популацията и последвала ДЕкарбонизация за да може после да има достатъчно енергоносители и природни блага (това са думи на БИЛ ГЕЙТС казани още 2010 год на конференция0

Квичите ли, руски слуги! Квичите ли! Бензиностанцията ви заминава! ХАХАХАХА

Погледни под кревата да не се е скрил Бил.

Европейската комисия знае че в България повечето от отпуснатите пари по тази програма,няма да достигнат по предназначение.Но за нея това е от без значение,защото тези пари те ги печатат и после ги отдават на отделните държави,една част под форма та на кредит а друга безвъзмездно. За тях е важно крадливите и корумпирани правителства да правят каквото им кажат. Да насаждат реформи,които са в ущърб на собствената им държава и народ. Разобличителя

Не се притеснявайте, моите "Мутри" няма да откраднат парите, те само ще ги усвоят ...

Какво става ясно от поместения материал: 1. Националните правителства делегират права на ЕК да тегли заем от 750 милиарда Евро от името и за сметка на държавите членки (които в края на краищата стават задължени лица). 2. На база на горното , конституционно уредените държави бавят отговор , поради факта , че това делегиране на права на някаква комисия създадена възоснова на договор е противоконституционно в тези държави. 3. Разпределението на заемните средства е абсолютно не прозрачно и облагодетелства международни корпорации , като някои от тях нямат нищо общо с Европа ( по скоро са с мажоритарно участие на САЩ и Англия). Извод: Да ни е честит новия товар.

ГЕРБ можеха в оставка да отложат с 10 години концесионните такси на летище София, а не внесоха възстановителните планове в ЕС.

Няма вече Герб, няма с какво да си миете ръцете - имате мнозинство - давайте, вие сте на ход!

Дано се направи една истинска, сериозна ревизия на направеното от ГЕРБ, какви ч удеса ще излязат, сътворени от самозабравилите се неграмотни наглеци. Дано се случи! Дано се вкара в ред тази държава обрулвана, разграбвана и унищожавана толкова години.

Толупа жедно преживя с влажни очи и вече сънува евро пари.... :)))))) 3ти ден живота е хубав без Борисов!!!

Това са много пари за бедна страна като България. Ако имаме късмет да не се окрадат, а да се използват по предназначение, то можем да решим много. Хем ми се иска да вярвам, че при много "шарен" парламент по-трудно ще се краде, хем в миналото няма достатъчно оптимистични прецеденти. Хем пък е сигурно, че при "стабилно" управление, каквото имахме до вчера, почти половината щяха да потънат по шкафчета и чекмеджета. И по този случай пак започвам да се чудя дали за страна със сравнително малко население не можем да измислим някаква форма на управление, при която текущият контрол от хората е ефективен или поне възможен в някаква минимална степен. В момента сякаш сме обречени или на хаос или пък на някаква напълно безконтролна стабилност и се лутаме между двете състояния вече трийсетина години.

Schilo

Явно, Тиквата план няма или е нещо от рода на: За чекмеджето 30%, за партията 10%, за Киро Гела и приближени- останалите.

Какъв е плана на новите управници. До тук разбрах само че искат да сменят закона за изборите за да имат повече места на следващите избори. Друго нямат и не ги интересува

Кои нови управляващи?! За да има нови управляващи трябва да има избрано правителство, а консултациите още не са започнали. Затова по такива национални приоритети решенията се взимат с консенсус, а не по джипки. В нормалните страни, имам предвид. За да няма значение кой точно е на власт и да не губи народа от политически спречквания.

И съдебната система и ВСС и Главния прокурор и след това всичко ще си дойде на мястото без чадърчета.

сме на дъното на дерето! Току-що Томислав Дончев каза, в тв ефир, че един план е качен за обществени консултации, но имало и още два разработени такива, които ние не сме виждали! И били разработени общо три плана, защото бил търсел "баланс" между исканията на хората. Общо взето пак се опитват да ни правят на глупаци с тези три разработени плана! С това, че може би те нямало да внесат нито един от тези планове ( цитирам го дословно), защото опозицията била намирала кусури на единия - този, който е качен за обсъждане. Ако правителството в оставка не се опитваше да остави подводни камъни на следващите, които и да са те. Ако не търсеше реваншизъм и начин, как да ги злепостави пред обществеността. Ако не се опитваше да им извива ръцете. И ако мислеше за бъдещето на България, щеше да подаде ръка на всички парламентарно представени партии, които са в момента, да помоли да излъчат по един експерт и заедно да изготвят, в оставащите 10 дни, най-добрия възстановителен план и да го изпратят в срок! Но на тях не им пука за наследството, което ни оставят, пука им единствено за собственото им его...

Те все още са действащо правителство ,макар и в оставка и трябва да си внесат плана, защото парламента ще ги задължи. Промени ще се правят в последствие защото европейската процедура го позволява.

действащо правителство са. И точно по тази причина не им прави чест празнословното дрънкане! Принципно, европейската процедура позволява промени, но все пак при внасянето му трябва да сме стъпили при добра основа.

Изборите да бяха по- късно, Планът щеше да бъде внесен.

Действа на принципа" След мен и потоп". Десет години само кражби,кражби,кражби.

Ние сме на власт! чалгарите и псевдодемократите трябва да ни подкрепят

Планът е в парламента. Новите управляващи да се потрудят да го прочетат, колкото и четенето да не им е любимо. Не е необходимо от ГЕРБ да им го разказват. Хем искат да крадът, хем ги мързи да четът.

е да го разкажат, защото се оказа, че имало три такива плана. И не се знае, кой от тях е внесен в парламента, и кой ще бъде подаден към ЕС, ако изобщо бъде подаден...

Лъжеш.

Томислав беше в парламента и чакаше, Татяна не му даде думата

Ако ГЕРБ бяха внесли документа, всички щяха да ревнат, че е неморално, защото вече не са на власт. Зайо, защо си със шапка? Зайо, защо си без шапка?

Нещо не разбирам. Възстановителен план за последствията от Ковид, но 37% от парите да отидели за СО2 емисии, а други 20% за някакви дигитализации. Какво общо има Ковид с СО2 емисии или пък с някакви абстрактни цифровизации и дигитализации, в които да сме наливали пари задължително? Сигурни ли сте че подобни мерки са във ваш интерес, че ще ви харесат и знаете ли точно кой стои зад тях и с какви намерения?

какво трябва да се направи. Парламентът трябва да задължи правителството в оставка да внесе в ЕК това което е сътворило,КАТО процедурата позволява промени в него в движение,допълване или отпадане. Нищо фатално няма да се случи НО Герб трябва да внесе това което е сътворило,без да се бие в гърдите че ето на....те са съттворили нещо велико. Другото е да си понесат политическата отговорност ! Щом над 200 души държавни служители са работили над две години по това и са били написали над 3000 страници,думите на Дончев че няма да го внесат са провокация.

ДСБ и Радан Кънев трябва да бъдат изгонени от ЕНП и за Чалгария никакви еврофондове, защото те затова са се наточили:) Да видим колко са добри и чисти управници и как ще работят без пари

Как ще внесът такава глупост като за саниране са предвидени 2(два) милиарда лева .

дали сега, или след като го внесат в последствие не е фатално. Важното е да се вместим в групата която спазва срока.

2 милиарда за саниране за "наши" хора. Кога ще спрат да крадат. Тия и от гроба ще крадат.

Делян Добрев И ГОЛЯМАТА КОДЖА РОДА ПОТЪРКВАТ ДОВОЛНО С РЪЧИЧКИ нови 150 милиона лева

Ние сме към Русия. На нас пари не ни трябват. Важното е да смачкаме тези, които работят за България!

не се вълнувайте и да дойдат тези милиярди нищо от тях няма да достигне до обикновените хора като нас

Уж софиянец, а ми я-ка. Милиарди се пише, неграмотнико!

Голяма лапаница се задава. Дажи бих си купил билет да гледам цирка от първия ред.

Ако ние сме сред изпусналите крайния срок, то това ще е само и единствено по вина на Борисов и неговото правителство! Защото кой управлява и командори и в момента? Кой не зачита парламент и закони и понеже сега срещу него и герб се оформи анти Бойкова коалиция избяга и си взе най-нагло отпуск?

Хахаха . Сега всичко зависи от СЛАВЧО .Има време да свърши работата.

....,защо Славчо кой е министър председател в момента, БОРИСОВ ако не знаеш.Така,че по полека с плюнките.

Сега феновете на ГЕРБ ще обвинят новите в парламента. Да, ама не! До 4 април което е 26 дни преди крайния срок ни управляваше все ГЕРБ. Да не кажем и още седмица след това... Оная работа ли си драпаха да не представят по-рано план, а не да се чака последния момент?? Или по български да обяват, че другите, новите са виновни, за пропуска??!! Този план се чака от повече от 6 месеца да бъде представен, но ГЕРБ-ските служители в министерствата, чинно гласували за партията майка, не си напънаха г..ъ...з...о..в...е..т..е макар и веча да са по-добре платени от частния сектор - апропо, моя позната в едно министерство получава 1400 лева чисто и все реве че са и малко!, с цел да съботират България. Повтарям България, защото това не е срещу интересите на омразния им Слави, а срещу България!! Оставиха българите да мрат като мухи от този вирус, защото не им пука за нас, а и да вземат повече помощи, които да ги откраднат, а сега не искат да си напънат г...ъ....з...о...в...е..т..е да го напишат този план. За Борисов, ако се появи след измисления отпуск, който си е взел, само БЕСИЛО!! За този предател на България - това е решението!

Не прехвърляй топката ,имат време да си свършат работата.

Как има време, като е до края на април срока? А няма и не се очертава да им правителство в близко време.

Нали новото правителство има други планове за развитието на България. Нека то да изготви свои планове и да ги защити пред ЕК. Някои хора си представят нещата така:,,абе вие дайте парите ,а ние ще видим за какво ще ги харчим”

Планът е готов , но Гечев и Мая оврещяха орталъка , че не трябва ГЕРБ да го внася защото ще има ново правителство.