Нулевата ставка за хляба и брашното остава до края на 2023 г.

Депутатите удължаха и намаленото 9% ДДС за ресторантьори и хотелиери и през следващата година

Обратно в новината

Коментари - Нулевата ставка за хляба и брашното остава до края на 2023 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До края на 2023? Правят си мръсотийки за еврото. От 01.01.2024 хем падат отстъпките за ДДС, хем евро.. това е инфлационна провокация. Но да се абстрахираме от този саботаж... Свалянето на данъците по сектори е състезания към бюджетна реформа - т.е. има тенденция, бюджета да не се пълни от данъци, а от дългове. А самите дългове да се управляват или чрез нулиране през инфлация или чрез отрицателна доходност по облигации. Това са мерки, част от извратената визия на демократите монетаристи. Идеята за издържане на държавата чрез неизплатими дългове не е нова и от години се практикува в САЩ.

Никакъв контрол на цените от държавата

Не държавата, а централната банка трябва да овладее цените. Централната банка не си върши работата. Димитър Радев е за бой.

Защо Хляба продължава да Поскъпва > ДДС е 0% , тока стана за Фирмите по 20 стотинки за киловат ( за битовите абонати е 23 стотинки ) , газа е на цена от 2019 , бензина е 2,4 лева , пропан бутан е 85 стотинки ???????????????????????????????///

Защото крачим смело към Новата (Хипер) Икономика. Това, че няма ДДС и енергията е стабилна съвсем не означава, че цените не могат да растат поради "пазарни" причини..