NUclearEurope: Имаме цели за СО2 и ВЕИ, но нямаме за ядрената енергетика

Енергийната трилема трябва да бъде допълнена по отношение на ядрената енергия, каза Андрей Гоисея

Обратно в новината

Коментари - NUclearEurope: Имаме цели за СО2 и ВЕИ, но нямаме за ядрената енергетика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То май с петилетките беше по-добре навремето. И май соца по един или друг начин спираше покварата на запада, на която в днешно време ставаме свидетели.

ㅤ

Почна да се пробуждаш, а?..

grainis

През 2025 г., в Икономическа Зона - Божурище, Институтът за Биомаса и Биогорива - ibb.alle.bg , стартира Проекта "SGB" с изграждането на първата в света Пилотна Инсталация, за добив на хиляди тонове дневно Инженерна, Оранжерийна, 100% Карбон-Неутрална, Свръхбързо-Растяща (в рамките на часове) Биомаса - biomass.alle.bg , като стерилно-чисто биогориво-заместител на въглищата в ТЕЦ-овете и като суровина за добив на хиляди тонове дневно Зелен БиоМетан и още толкова Зелен Биодизел - OFO-Биогориво - ofomobile.alle.bg , на почти НУЛЕВА Цена - nula-energia.alle.bg , както и на редица видове храни - hrani.alle.bg, фуражи, торове, влакна, пулпове, структурни биополимерни композити, медикаменти и др . Изграждането на няколко десетки подобни Ферми ще спре изцяло вноса на Руски и всякакъв друг Газ, Петрол и Храни, ще стартира масово родно чисто производство и Експорт за Стотици Милиарди Евро - в пъти повече от сегашният ни БВП , и ще нареди България сред най-богатите страни в света, в рамките на десетина години - https://bg-razvitie.alle.bg

grainis

Кажи още нещо умно, да се посмеем.

Каква ядрена енергетика , като нямат уран

За да расте каквото и да е растение ще му трябва слънчева енергия. Тази енергия се ползва за процеса ФОТОСИНТЕЗА. При този процес се разграждат молекулите на водата и СО2 като се отделя кислорода и се генерират някакви въгле-водороди. До тук добре! Обаче слънчевата енергия която достига до земната повърхност /усреднено/ е почрти 1кВт/м2 (1 киловат на квадратен метър). Представената "ферма" едва ли може да "улови" на 100% слънчевата енергия. С други думи, едва ли ще произведе толкова гориво колкото се описва в рекламите. Може и да се получава, но само в най-дългите летни дни. От бързо преглеждане НЕ намерих никаква връзка на входящата енергия /слънчевата/ с крайния продукт. Това е все едно да ви рекламирам соларни фотоволтаици и да ви казвам колко са мощни и добри, но спестявам да ви кажа, че в облачно време не произвеждат нищо. Е, и тук ще е така с представеното в случая растение - някакъв вид бамбук. Може да расте бързо, ама само когато е силно огрят от слънцето и има наличие на достатъчно вода. Същото го могат и други растения. Пример - слънчогледа. От семената им се произвежда олио, което става и за дизелно гориво, а от стеблата се произвеждат пелети за отопление. В крайна сметка обаче се поставя въпроса дали получената енергия ще е в повече от изразходената енергия за обработка на земята и обработка на реколтата.

има само една цел, на дулото на рашистите - запорожката аец - заец

Ех брато, ти за енергийна ефективност забрави (това е Сталинска упорка наследена от тв. В.И.Линин - " ...социализъм плюс електрификация ...." и т. д.) - Нека да е зимааа , ВЕИ - та и фолтовалтаици да имааа ... всеки път. Те това е стратегията, мисиятааа и задачите, ааа.... всеки път.

Както каза другаря Т.Ж. , "ако немате" - уран, ще Ви го произведем - какъв е проблема - другарки другари".

Руснаците изключиха реакторите и следят за правилното консервиране на ЗАЕЦ, щото праведните укристи бая снаряди изстреляха по нея.