Новият шеф на БТС разкри как хижи тихом-мълком са станали частни

Според Венцислав Венев е имало умисъл и организираност, а размерите са големи

Обратно в новината

Коментари - Новият шеф на БТС разкри как хижи тихом-мълком са станали частни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАК ТАКА НЯМА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СОЦИАЛЕН ТУРИЗЪМ? А БЕГЪЛЦИТЕ С ДЖИПОВЕТЕ ОТ УКРАИНА?

Как да си го върнат. Иск по чл 108 ЗС. "Стопанистващия "хижа-например ако е наемател, или назначен по трудов договор не може да придобива по давност по дефиниция. Наемния договор изключва анимуса за придобиване на имот-по дефиниция. А и придобиването по давност не може да тайно. Плащането на наем изключва възможността за придобиване по давност.

Преди години спахме в една хижа, взета под аренда. Условията бяха много добри, чисто, поддържано, самостоятелни бани, сауна. След 2-3 години пак минахме от там. Още с влизането виждаме, че няма нищо общо с предишния път. Оказа се, че договорът е изтекъл и БТС си я управлява отново. И беше настанала мизерия. Нямаха даже телефон, само радиостанция за връзка с планинските спасители, а при арендатора имаше теелфонна централа с телефон във всяка стая (тогава мобилните телефони бяха рядкост, а и нямаха покритие в планините). Продажбата на безценица е престъпление, но и стопанисването от БТС не е стока.

това е истината ..браво

станах функционално неграмотен

Стават частни по нечестен начин и им знаем пътеките на роко бръмбарова дпс герб, но ще спра, защото отмъщават. С далавери, имат си прокурори станали адвокати. Всичко е корумпирано, като се започне от кметове и се стигне до много навързани хора по града и селата и всеки гледа да тегли пари кредит, купува жилища в Бг и от запад със сенействата изплащат, децата им учат в Испания, Италия, благодарение на мохамеданите живеете, защото са много трудолюбиви и не мързеливи. И днес за 33 години издигнаха с пари отвън замъци, а вие с кражби живеете. Купувате държавна земя с връзки за четири хиляди и със закупувабето искате да я продадете на мохамедани и сие идвайки от вън за 30 хиляди. И така живеете повечето от дс комуняги и номенклатурни кадри. И след това, дай да не си правим мръсно. Колегиално ли е, итговорете си вие. Навън са подгърбени от работа идват и купуват от вас

Като турист предпочитам да има добре стопанисвани частни хижи, отколкото разруха 'под крилото' на БТС. А че БТС се опитва 'да си върне' само ремонтираните и поддържани от частниците хижи е безспорен факт. Нищо не им пречи да ремонтират и поддържат останалите хижи, ама се наредили 'на държавата' да им помага. Кои всъщност са тия БТС и защо така неуморно искат само да лапат?

Защо не се опиташ да влезеш в хижа Острица на Витоша, щом предпочиташ частните хижи.

Някой да те кара насила да посещаваш хижи на БТС ?!? Частниците като искат да си построят техни! Ама по-изгодно е да ги врътнат на безценица, нали ?

Калине, кво означава тихом-мълком бе, борсук? Търлък разплетен...

И ти си същият търлък. Крадеш наготово.

А как, ако не тихом-мълком, една от любимите ми хижи - Острица, стана частна, според теб?