Новите влакове на юг със 160 км/ч, старите на север

До края на годината се очаква да бъде обявена процедура за нови 10-15 мотриси с 200 места с луксозни седалки за средни разстояния и за скорост 160 км в час

Обратно в новината

Коментари - Новите влакове на юг със 160 км/ч, старите на север | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3 часа от София до Стара Загора с 160км в час , като разстоянието е около 200км, на мене нещо не ми излиза сметката , сигурно ще набере до 160 и после по енерция .

25000 € на седалка малко скъпи ми се струват тия вагони!

И всички тъпанари от Варна и цяла северна България, идват избори - гласувайте правилно.

В България по много интересен начин се решава въпросът с маршрута и вагоните. Пуснат влак София - Пловдив и съответно вагоните са съобразени с кратък маршрут. Пуснат друг влак Пловдив - Бургас, пак с кратък маршрут и вагони съобразени с него. А Пътуващия от София за Ямбол например, иска или не, трябва да се мести от един влак в друг. Важно е на ръководството да му е лесно.

Обявената от Борисов скорост до 200 км в час къде точно ще се развива?

Бързи релси !? Все си мислех, че скоростта основно зависи от така наречени "криви" по трасето (завоите). Центробежна и центростремителна сила се учат по техническите дисциплини. На прави участъци и 200 км., но в кривата, незнам !?

Затова трябва да се правят "криви" с големи радиуси.. Друг е въпроса, че доколкото познавам "българската" "нова" рехалибитация.. ще са махнали старите релси, сложили нови и тези 160 км/ч ще са само направите участъци, нещо направено преди повече от 50 години...

да изскубем врежа на тиквата на север

Разбира се, бюджетна дискриминация за Северна България - тя си личи от поне 20 години... Въобще интереса към хората и земята ни в Северна България, от страна на политиците ни, е почти "нула" или просто "за протокола". Няма абсолютно никаква визия за развитие на икономиката там. Това е чистата истина - да ме опровергае някой от тях. На разположение съм.

На "СЕВЕР" пък за компенсация щели да заселят мечки (бели)