Новите изтребители стопиха резерва до 8.8 млрд. лв.

2019 година завършва с дефицит от 1,1 млрд. лева или близо 1% от БВП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За ноиви изтребители да се говори когато ги видим, ако изобщо ги видим!

За това гонят богаташите, за да запълнят празните дупки. А колко е дефицитът, само ония със шапката знае :)

Правят ни на луди...

Аз пък четох други данни в отчета на МФ, където се говореше за повишаван на БВП и нямаше думата дефицит. Някой лъже. Дали е Министерството на финансите или журналиста от ДИР? Как мислите?

Не се казва стопиха а защитиха резерва в бъдещето. Джурналистите бъдете по-точни. Освен това закупуването на движим имущество е по-голяма инвестиция от закупуване на недвижима инвестиция ( като например апартаменти с асансьор).

Само да попитам. Ако някоя фирма похарчи едни пари за нещо, дето ще си го купи реално след 5 години, данъчните ще се съгласят ли да и признаят разхода?

Щом е платено, значи е купено... Получаването е друг въпрос. Заприхождаването и слагането на инвентарен номер, също. Щото, може и да не го получим... ;-)

Демек, има да търкаме билетчета докато изплатим проклетите самальоти!

Не е самальоти а е авиони, plane, aircraft или fighter бре...

Таз година може да ни напънат и за една подводница тип Ухаю, като видят че още се намира некой лев в торбичката ...

Ама тя няма да може да мине през Босфоора. Като танкера ни Хан Аспарух. И никога няма да я видим, както не видяхме и танкера - 100 хиляди тонен. Впрочем, някой знае ли какво стана с него? Или ...

Затова ББ сега се сети за парите на Васил Божков. И прати Гешев да свърши мръсната работа. А ББ е невинен

1.Минималната пенсия в република Северна Македония е само 400 (Словом: Четиристотин) Евро, а цените са около 30 процента надолу; 2.Продажбите, в строителния бранш, падат със СЕДЕМДЕСЕТ И ПЕТ ПРОЦЕНТА. Затрива се и международния транспорт, благодарение на жабарите; 3. Криза - поне до изборите - няма; 4. Има ли в средствата за масова манипулация Журналисти?

400 евро ама друг път! Нашата е 140 евро, а в Русия 70 евро!

Ти нямаш идея де се намира Македония бе.

" Средната пенсия в Северна Македония възлиза на 250,7 евро 1 февруари 2020 / 19:23 Скопие, 1 февруари /БТА/ Средната пенсия в Северна Македония сега възлиза на 15 500 денара (250,7 евро), нараствайки през последните две години с 1746 денара (28,2 евро), заяви на пресконференция днес вицепремиерът по икономическите въпроси Мила Царовска, цитирана от агенция МИА. 324-те хиляди пенсионери в Северна Македония ще получат уве..." бта бг

Всъщност това са самолети отпреди 40 години, струващи по-скъпо от Ф-35.

и колко по стари толко по добре.Така смята Боко,защото колкото е по ретро една кола толкова е по скъпа, а цената и се покачва във времето.Със самолетите е същото.Боко е своеобразен стратег,като в Любимец 13.

И ти не си купуваш нова Лада, а старо западно возило.

Новите изтребители стопиха резерва до 8.8 милиарда лева и се получи дефицит от 1.1 милиарда лева който замина като печалба в САЩ.

Senator1

Това деяние е първостепенно престъпление срещу правата на гражданите. Защото ги задължава да дават парите си на фирми от чужбина под формата на данъци. Ако е плащането към съответната държава, еди - доди. А то заплащане към частна фирма. А това предполага бая процент комисионна ей така под масата.

Когато авииацията беше заземена-такива като теб ревяха защо няма авиация, а сега-защо се купуват самолети. не е въпроса защо са купени самолети, а защо не са Ф-35(по-нов, и по-евтин), а Ф-16-техвнология отпреди 40г, без стелт режим. всички балкански държави се въоръжават в момента-защото конфликтът предстои.

Миналата година авансовото плащане на американските изтребители го преглътнахме! Тази година ще трябва да купуваме американски катери за охраняване на НАТОвското черноморско краѝбрежие! Кога ще купим американски трактори и комбаѝни за тази земя бе Боко?

Дано с парите на Васил Божков позапълнят бюджетната яма и да излезем на плюс – дерзаѝ Гешев, в тебе ни е надеждата!!!

Руските трактори и комбайни още вървят.

А, добре че изплюха камъчето. Дадените 2 млрд за въздух са прахосани и затова трябва да наберат пари. И откъде ги търсят - от увеличените данъци или от секвестиране на няколко от не-нашите олигарси. С последния обаче май понастъпиха мотика. Малко са като насрани , без полезен ход. Ако вдигнат данъците - народа наистина е ги измете, затова решиха да гонят тотаджията та хем да отклонят вниманието от празния язовир. Пробваха и да играят с борда. Изобщо правят пълни глупости. Но всички ще страдаме заради тях. Така е като се избират рапони за началници

И заемите вече не помагат, дано изкрънкаме нещо от олигарсите, но и те ще са довреме. Хайде, да идва Орешарски, че да теглим големите заеми и да се оправдаваме с него.

Що да не помагат? Вземат заеми на отрицателни лихви!

Не стигали парите в бюджета - а имаше пари за бонуси в НАП и НЗОК, съдиите и прокурорите си вдигнаха заплатите с 10% + новогодишни бонуси, по разните му министерства си раздадоха бонуси в края на годината..... - и това са все хрантутници, които не внасят една стотинка в бюджета, но винаги реват, че заплатите им са малки.

След нас и потоп.

Тикви, тикви, не са виновни тюфлеците с дебелите задници, че лапкат на поразия!!! Виновни са всички останали малоумници, които позволяват това да се случва, просто и ясно ти го казвам!!!

И бюджетът празен и самолети няма! Честито от ГРОБ!

Бюджетът бил преизпълнен - тоя номер герерастите го въртят вече 10 години. Умишлено залагат много пи-ниски приходи, в края на година се оказва, че има много повече пари за харчене от предвидените и се харчат непрозрачно, ез парламентарен контрол и никакъв отчет. От МФ като боравят така магьоснически с цифри, нека да кажат колко е комисионната от сделката с хартиените самолети, която прибра Боко Тъпото? - той неслучайно се натискаше сам да се плати всичко накуп, ез това условие да е поставено от краварите. Освен тези пари, Тъпото получава и лихва от 1.5% върху сумата, защото тя е внесена в американска банка. Ей с този национален предател трябва да се захване гешевтурата, ама на Гешефф не му стиска - по му е лесно да нахлупи каскета и да се прави на партизанин.

И турците са платили предварително милиард и половина, а още не са получили самолетите, може и да не си получат парите, защото купиха руски.

Много моля. Някой има против новите изтребители? И какво като се е стопил резерва?! И какво като има дефицит от 1 % от БВП? Нищо! Нали имаме чертежи, имаме снимки и рисунки на НАШИТЕ бъдещи самолети. Все някога може и да ги имаме, а и пилоти вече се обучават. Нали сме дали парите /като гаранция в американска банка/! Ние сме икономически стабилни - това трябва да е ясно. И стига с този негавитизъм. Като получим самолетите ще видите само какъв страж ще бъдем на Балканите, в Европа и в света.

Да, така е. Ако не са американски, ще са албански. Факт е, че в БГ самолети не се правят. Затова ще бачкате и няма да се оплаквате.

догодина съкращаваме вноса па руски газ до 50 процента останалото ще се внася от азърбайджан и по други канали разслабва се мъртвата хватка на русия и скоро ще бъдем свободни мързеливите руски тролове, дето не искат да работят честна ралота да му мислят

Споко Васил Божков ще го възстанови. :-D

ше ги плащаме тези чертежчета?!?

Абе те не взеха ли заем за истребителите?

Докато Боко Рапоня не бъде изритан от властта, все по-зле ще става.