Коментари - Нови мерки увеличават дела на ремонтираната битова техника в ЕС | Бизнес.dir.bg

Коментари - Нови мерки увеличават дела на ремонтираната битова техника в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е .Навремето един телевизор струваше 600 -1000 долара .Ама който не вярва Сони Тринитрон 21 инча купувано 96 та година ,още работи. В момента ,евтино скъпо 5 години и чао.Но и технологиите се сменят .

Проблема е, че според класа на уреда, технологично е заложен и жизнения му цикъл. Има компоненти, които са така проектирани, че без животозастрашаващ дефект да стимулират клиента да закупи нов уред. Лошо няма, това е маркетинг.

Целта е да оставим руснаците без чипове.

Верувайте си. То затова един приятел, дългогодишен инженер, след 20 години работа при основен производител на бяла техника го повишиха до .... да речем, баш джинджИнер. На петорна заплата, но с обратната дейност - по готов и утвърден проект да направи незначителни изменения... водещи до гарантирана скъпа повреда малко СЛЕД изтичане на гаранционния срок. И не е единствения такъв. Само наивник може да се надява, че фирмите ще се откажат от подобен "бизнес". Всичко е пресметнато и оценено, случайните повреди са рядкост.

Пералнята "Вятка" ли проектира приятелят ти? Защо аз съм на пералня, тв с "огънат" екран, телефон все Samsung. За 5 години са като нови. Аз остарявам, но те, НЕ.