Новата схема на ЕК за търговия с емисии ще удари най-бедните в Европа - около 30% от българите

В България ще бъде засегната онази част от населението, която и в момента се затруднява при плащане на сметките за енергия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За отопление на първо време все още ще е необходимо да се ползва газ! Но не централизирано отопление т. е. централен ТЕЦ и по тръби горещата вода да се разнася със съответните загуби и течове, а да се разнася газ към локални котли в сградите. Така загубите ще бъдат по малко и надежността на отоплението по голяма!

tonk11

Много ги разбираш. Само дето на мен отопление и топла вода на тристаен панелен 80м2 с ТЕЦ в Младост 1 ми е по евтино от отопление и топла вода на 90м2 ново жилище в Кръстова вада на газ.

Ха сега си напрегни мозъчето и обясни защо така се получава?

ТЕЦ(и АЕЦ доколкото ако се абстрахираме от ядрената част са си чисти тецове) са конструктивно устроени така, че парата след изхода в турбините трябва да кондензира във вода. Тоест температурата от 150-200 градуса следва да падне до около 90 преди да се върне в котела. Става като се взема студена вода от голям водоизточник - езеро, река или язовир и се прекара през кондензатора. Горещата вода на изхода ви се подава като топла вода. Или вие я ползвате или се връща обратно в природата с всички недостатъци. Втория вариант се използва масово, направи ми впечатление, че новите кооперации масово са с комини. Но не обичайните по един на вход, а много повече. Обяснявам си го с възможност за локално пано на газ на ниво апартамент или вертикала от апартаменти, изгорелите газове от котела все пак трябва някъде да отидат.

Ми към 2020 г. 1/3 от семействата в България не могат да се отопляват адекватно. С новите цени (а те няма как да не се отразят на цените на всичко, не само на отоплението) процентът от 30 сигурно ще стане на 50. А на или под линията на бедност колко ще са? Независимо от това, колко е нерелевантна самата тази линия на бедност. Щото сега е 369 лева. Ако получаваш 370 лева, значи вече не си беден, така ли?

Линията на бедност я държът административно ниско иначе ще осъзнаят че Държавата няма как да поеме всички финансови разходи а приходи няма от къде повече т.е ще се усетят че отиваме към фактически фалит. Затова е тая гавра линия на бедност 369 лв. кой човек работещ на МРЗ не е беден ама взима 650 лв нали?

А след като европата официално знае, че голяма част от българите ще го духат, понеже и без това са доста под финансовите възможности на останалите европейци - кво прави ?

Владо , ЕС е класически двуличник. Когато става въпрос за интересите на големите в тоя УЖ блок се зачитат тяхните права и тогава се говори " Виж колко е велик тоя ЕС " а когато стане въпрос за интересите на малките и бедните тогава на онези там им е през ..... за тях. Да не би на Меркел и Макрон да им пука че в България ще настане Апокалипсис в транспортният бранш заради Реформата на ЕС в Транспорта ? Нищо , те просто си приеха това което им е в интерес а през същото това време нашите медузи беха се навели широооко пред Вебер с надеждата той да им помогне ама нъцки останаха си наведени и посрамени. 90% от решенията на ЕС за чиста намеса във вътрешните работи на суверенни държави без да имаш право да кажеш НЕ , но и тези които леко се отклонят от курса на Макрон и Меркел както направи Орбан му се случиха някой интересни неща. Американците шибнаха ли голям красив шамар на цялата българска полическа класа барабар с Прокуратурата с Магнитски? Да си чул или видял ефект от това от Брюксел освен някакъв доклад който говори неща известни даже на децата в българските забавачки. Е и? Кво от тфа? Гешев на местото ли си е? Осемте Джуджета вършат ли си далаверите ? Някой от Гербоиди по министерства седна ли на наровете в панделата ? Сега след Тиквата ше станем свидетели на поредното Театро ама с други актьори. Дано да греша , но едва ли особенно като гледам идеологията на ИТН която никак не се отличава от тази на Гербоидите в някой свои части и докато в Парламента се карат кой има по-голем народа тъне масовата част в мизерия а те търсели по-ефтин начин да увеличали пенсиите на 2 милиона българи?! Наглеци до гуша ... Облякъл се Илия па в тия

Някои ревяха против Южен поток и АЕЦ Белене и ето резултата!

Политиците се дърлят за разпределяне на пая, а никой не осъзнава, че след отпуските ни чака: 1. Нова ковид вълна, породена от събирането на много хора в големите градове за завръщане на работа. 2. Повишаване цените на горивата (заради пустите CO2 емисии) 3. Повишаване на цената на тока (заради същото) 4. Повишаване цената на техн. преглед (същото) 5. Обща инфлация произхождаща от Ковид Ако не заменим ТЕЦ-овете с нещо по-екологично навреме, цената на тока ще стане непосилна. Явно на никой не му дреме, когато е топло. Имаш дизеларка - мръсна е, не можеш да я караш. Имаш електричка, скъп е тока, не можеш да я караш. Имаш пари в банката - вече нямали стойност. През 10-ина години измислят/създават най-различни кризи с цел да отнемат от хората това, което са натрупали за 10г.

ае брат , ако заменим горивото в ТЕЦ-Марица Исток 2 с газ то смяташ ли че цената на тока ще намалява ? Гледай Парното и си прави извод..

При подмяната за 200 MW електрическа мощност ще са необходими около 60000 м3 газ на час.Останалото смятайте сами!

Важното е на запад да се живее много по-добре. В случая ползите многократно надвишават вредите. Така е супер!

Важното е друго - ние да плащаме най-скъп газ в цяла Европа.

ЕСССР

Не знам за сметките, но горивата от това ще хвръкнат страшно много нагоре. За София може и да е добре, но хората по малките населени места не ми се мисли.