Новата корица на The Economist: Замръзнала Европа

Старият континент е изправен пред продължителна енергийна и геополитическа криза. Това ще го отслаби и ще застраши позицията му на глобална сила, пише британското издание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Взривиха и събориха Монументът в Джорджия, на който пишеше, че населението на Земята трябва да бъде редуцирано

Европейците могат да се стоплят някоя и друга година в Африка докато свършат натрупаните парички а африканците и арабите няма да оцелеят в Европа ако там няма будали европейци които да ги хранят.

Америка докара до мраз Европа като я управлява като държанка.

Войната в Украйна я направи САЩ, Урсулата пее за тях. Като се махне Урсулата, Байдън така и така ще гушне букета скоро или ще забрави накъде отива и ще падне през балкона и светът ще миряса. Толкова години преди тези интриганти имаше нормален /почти/ живот...

Мухливите са добавили Турция ... Потурнаците, нито са в Европа, нито ще замръзват! ... Беларус са в Европа, но няма да замръзват, Унгария също, Сърбия също ... Икономически всички ще замръзват, немските концерни се изнасят в Щатите, сбъдната мечта Наркоманска!

Когато една жена почувства нежно да я потупват две топкообразни неща ,там където се съединяват бедрата И ,много добре знае какво става

В Африка е топло...африканците в Европа, европейците в Африка.

$$$""""корица на The Economist: Замръзнала Европа""""$$$$ Много смешно ,много оргинално.Ами добре се самоизработихме по заповед на САЩ. Знака не е случаен.

До 4г преминаваме на водород, да му мислят руските Zелки как ще се дупят на китайците за 10 ръбли.

Е нали до края на тази година вече щяхме да се радваме на "алтернативните източници"?

Даже и при тоя "студ", няма наплив на европейци, даже и на копейите да напускат Европа към топла Рузия? Защо ли... За сметка на това стотици руснаци всеки ден подават заявления за бежанци е ЕС страни.

абе веселяк си.КоЙ луд отива в капута наречен запада освен африканци араба и други мизерници които отдавна превърхана и без това скопения запад в клоака.

Преебанста Европа

ХА ХА ХА и Беларус вярно са я замразили малоумниците от Да Икономист! Виж им корицата за да ти стане ясно, що за жълт парцал са! :)

запасите и ракетите им ли свършиха? Войната запопна февруари, ако си забравил. А февруари и тук е студен, а там сещай се!

Европо блуднице Вавилонска Кръвнице Македонска Трижди да си проклета и триклета Защо забранихте тази песен бе евроурви

Шилофреник, яла и ти да почиваш в Коста Калма! В пика на Сезона! 2500 евро на месец АйрБнб, 1300 евро за самолетен билет! Нали каза, че си бизнесмен! ХИ ХИ ХИ ПроЗ панелен таласъме!

Тази зима ще е катастрофа за Руската армия, истински замръзнали ще са те, в окопите, истинската зима още не е дошла, а вече има хиляди замръзнали. Дърдорковците тук да си чешат езиците колкото искат, полза няма.

запасите и ракетите им ли свършиха? Войната запопна февруари, ако си забравил. А февруари и тук е студен, а там сещай се!

Германия стана първа сила и се обедини благодарение на Русия ЦРУ сложи внука на щурбмснфюрерс от СС фашиста Шолц който я загробва

ХА ХА ХА Баш заради тях стана! От де ви копат от Пасоля такива малоумници! ХИ ХИ ХИ

си прав, а второто е фалшива новина, доказаха го. Има съвпадения на имена

Сама си е виновна, че се оставя да я управляват американски мекерета! И не схващам самоунищожителните желания на нашите мекерета, да влизат в шенген и да въвеждат валутата, на една разпадаща се организация? Може би най големият грях на европа беше, че опита да е конкурентна на щатите. Те такова нещо не прощават. Като следствие получихме още една война след сирийската, където номерът не мина. Затова пък украинците бяха достатъчно тъпи да се вържат!

_stankow

На корицата са показали замръзнала и Турция. Само че Турция няма да замръзне. Нито тази, нито, още по-малко - следващите зими. Има си газ колкото си иска - на цена за тръбен газ, директно от производителя Газпром, без посредници. С дългогодишен договор, с отстъпки за "приятелска държава" и отстъпки за обеми. Вероятно им излиза $300 за 1000 куб. метра. И догодина тръгва първият реактор на АЕЦ Аккую. И започва строителството на още една руска АЕЦ, край Синоп. Така че Европа и Турция не са едно и също. Турция не върви по акъла на щатите, а си води нейната политика. Европа да му мисли ! Ако изобщо е способна. С "лидери" като Бербок и Урсула ........

Браво за коментара! Поздравления!

сТанков, Тутркия и без руският гЪз няма да замръзне! В Истанбул не пада под +5 зимата! А на другите места още се топлят със сушени овче лайна! ХИ ХИ ХИ

Турция - 70% инфлация и обезценена лира! Плямпай, тролче! Плямпай! ХИ ХИ ХИ

И Беларус е замръзнала хааххахахах

1000+

Кремълски троле, кажи ти къде си? В анадола или в сибир? Нека позная, в някой панелен блок в губернята си, щото не ставаш и за споменатите дестинации, курво продажна.

То и Наполеон и Хитрер замръзнаха, домогваки се до богатствата на Русия, ама кой да помни.

Така ти казаха в пропагандния филм в петъците, нали? Истината - ако не бяха САЩ да изпращат храни, оръжия, камиони и т.н. в Рашка щяха да говорят на немски в момента.

А в случая никой не и иска богатствата и това ги дразни страшно много.

И в САЩ и Великобритания също. И малко японски и италянски за разнообразие.

Нека си вярват троловете на Мутрафонова и варнеският ром, че някой западняк щял да мръзне тази зима като тях! ХИ ХИ ХИ При 3000 евро средна нетна заплата в държавите тук баш така ще стане! :))))))

Шило

С хартийките ли ще се топлят? Хахахахаха

Всички газови хранилища са пълни, папагал! :))))) Само в БГ ще тракате със зъби бедните комунисти! ХИ ХИ ХИ

работа. Обаче евро фирмите запопнаха да се изнасят в щатите. И тогава кой хуя ми ще им плаща такива заплати, бе овцо мериносова?

Три семейства до мен от Бургас се върнаха.

Защото имате поведение на паразити.

София е паразит Не могат да си платят наема и тока

Българските мързеливи русофилистици и комуняги чакат от 1944 "светлото бъдеще", когато Русия ще е световна суперсила, а "загнилия" капитализъм, долара и еврото ще умрат. Един път вече фалираха през 90-те на 20 век и Европа и САЩ им пращаха храна и лекарства до 2000-та. След няколко месеца всичко в Раша Говняша ще се повтори. Този път ще е малко по-гадно. Запада няма да помага. Ще се мре от глад и епидемии.

До 1944 г.русифибитр направихте 4 войни и ги загубихте заедно с 50% територии над 500000 убити мъже. Благодарение на Европа Бг стана индустриална при комунизма и 45нг.мир Боклук гръмни се

Дреме ми за европа, колкота и на европа за мен.

Аз си купувам Тойота за 35 хил евро, а руснака китайски Масквич за 35000 евро :) Дали има разлика. Сигурно умирам от студ?

Важво е да купуваш - затова си жив!

Шило

Че, нищо не си купуваш е факт, ама това, ако ти дава някакво лъжливо самочувствие- ок. Пиши си, не пречиш

Руснаците са ясни, ще се алкохолизират съвсем, за да преживеят срама и страха да ги товарят по фургоните като говеда. Европа малко ще се постегне и повтали, но може да е за добро.

Каквото сам си направиш никой не може да ти направи ! Погледнете политиците и се запитайте - тези хора живеят ли в света на обикновените хора или не И не говоря само за нашите - и за европейските и за руските и са американските...

Шило

А бе, новата опорка за днес е: "The Economist" са платени от Путин!", "Руснаците им плащат"! Да се знае. Хахахахах

Тия клоуни са замръзили и любимата ви Турция! :)))))

Шило

замрЪзили? Трудовак, слагай ръкавиците! Хахахахах

Шило

Пък, нали това казвам- британците са станали путинисти! Хахахахаха

Станали са! Гледай филма за Кембридж Аналитика!

Шило

Щов като ти казваш! Хахахахаха. А бе, британците да не направят Путин лорд? Хахахахах

Левичарска проруска пропаганда. Къде са децата на руските олигарси? А, да в некъпана, фалираща и умираща от глад Европа. Смешна история. И жалка.

На ес (нарочно с малка буква) най-малкият проблем ще са му зъзнещите хора . Голямата драма ще настъпи с бягството на промишленото производство от тук към САЩ и Китай. БАСФ мести голяма част от него в Китай . Цял Лудвигсхафен и Майнхайм се издържат от него да не говорим още колко свързани фирми има . Много фирми отиват към САЩ и реално какво стана САЩ направиха войната в Украйна и кой страда техния уж партньор. За спиране на тези процеси се налага бесенто на целият елит на ес. Започвайки с крадливата некадърна Урсула и се свърши с последният евроаталнтик на висока длъжност.

Индустрията на ЕС се изнася от много години, нека да се тровят комунистите в Третият свят! :)))))

Знам че за вас джендърите има с какво да се храните (бяла евроатлнтическа течност) ама нормалните хора дето работят извън ЛГБТ организациите като вас какво ще ядът като няма да се произвежда нищо . Свърши тая с евтината енергия . Като не произвеждаш нищо ще си напълно зависим от другите . Даже и за храната защото и торове няма да имаш.

Англичаните се осраха след Брекзит и сега "гроздето е кисело" и Европа (Западна) уж е много зле. Ами не е зле, пичаги. Всичко си е ОК. Хората си живеят живота и пазаруват за празниците. В голяма част от Европа от месеци не потребяват газ от Рашънската Педерация. Те и преди купуваха малки количества, но сега тотално са спрели. Германия ще види малко зор, но и нея няма да я мисля. Единствените, които са за съжаление, са изолираните руски лузъри. Дядо Си такъв голям им е приготвил, че ще е брутално.

Аааа не, в Западна Европа е много страшно!!! Годишните отпуски на Канарските острови бяха намелени от 7 на 6 дни и немеца си сменя телефона на всеки 14, вместо на всеки 12 месеца. Ад!!

Гледам аз коледния базар на Франкфурт на Майн и не ми изглеждат много замръзнали и гладни хората ... ама знам ли, може да е някакъв страшен глад в Германия и ние просто да не знаем.

Живея в Нидерландия и при нас е така. Ядене, пиене и пазаруване. В Белгия бях преди няколко дни - същата работа. Във Франция преди месец... същото. Дир.ру пускат тези статийки, за да се събират тъпите русофилистици и да пишат глупости.

ИЗрожденските боклуци ще зъзнат тази зима в панелките и ще квичат разтреперани: слава ПутКин! ХИ ХИ ХИ Полезни ИДИОТИ!

Майко мила, тия пак чакат Европа да фалира. 105 години едно и също, оправия няма ...

Шило

А бе, натам отиват работите. Скъпи суровини, ако въобще ги има, липса на конкурентноспособност, мигрантската политика, която се отразява на социалната. Все, чудни картинки.

Кво и дреме на Европа за суровините, като всичко е изнесено в третият свят! БУХАХАХАХАХА

Шило

А, Третия свят, който също се ебава с тях ли? Хахахахах. Всъщност, знаеш ли, как се е появило това понятие и кои страни обхваща?

Кой с кво се ебава! ЕС си е ЕС! Втора икономика след САЩ! Огромен пазар!

Шило

Аха, особено на лозунги! Хахахахаха

Нрави ми се инфлация от 121%. Нрави ми се да съм гладен. Нрави ми се да съм премръзнал. Нрави ми се да не съм се къпал 3 седмици. Нрави ми се да няма ток.

В Германия има до 15 години затвор, ако се къпеш над 3 минути.

Европа е майката на цивилизацията, САЩ е бащата на демокрацията, а Русия е на околовръсното

Хранилищата за газ - пълни, коледните базари в Германия - отворени и светещи, хората пазаруват като невиждали на Черния петък ... ... нещо май Европа не студува и гладува?

Шило

Аха...Въобще ще има ли базари тази година?

Който не обича инфлация от 53% не е истински западняк. Предател е. Слугува на Путин. Тия които са съгласни с галопираща инфлация са истинските западняци.

Шило

Ей, температурите паднаха под 10 градуса и изнежените розови задничета от западна Европа ревнаха. А, като стане -10?

Да си в крак със “западната мода” значи: - да си гладен - да не си се къпал 2 седмици - да си премръзнал - да нямаш ток И да мразиш Путин.

Абе важното е да сме евроебалници ... и - да се къпем веднъж на 2 седмици - ше забравим какво е отопление - ще сме задължени да поемем по 5 бустера - ще сме длъжни да приеме Истанбулската Конвенция - ще ни задължат децата да стават жендъри - ще натрупаме $100 млд дълг като Гърция - ще ни натресат € - ше ни отнемат правото да притежаваме къщи и апартаменти - ше ни е.бат майката

Още нещо: Ще забранят ДВГ автомобилите, ще трябва да купуваме електрички, нооо като свършат суровините за батерии ще кажат, че е по-добре да ползваме споделени автомобили и така ще ни отнемат привилегията да притежаваме такива. абе е .. на ни е мамата

Въобще не ги мисля евро кратуните. Нека да ги лъготят до дупка. 5 евро за киловат ток им е малко. Да съсипват всичко, че да има шанс един ден да започнем на чисто. Гюнтер ще си изпразни сметките, после ще му дадат заеми, после ще му вземат всичко. Това не е толкова лоша новина. Ние ще оцелеем както обикновено и ще получим шанса да си върнем държавата. Дай Боже. А средноевропейските въобще не ме вълнуват.... Никакви не са ми.

малко се получава "кой ми сра в гащите" за хубавият ни континент...

Руска пропаганда на стероиди..... До лятото няма да има държава Русия драги. Китай мисли да си цепне Сибир..... Не мислете Европа. Европа я има от 5000 години като най-развита цивилизация. Още от тогава разни герои я закопават и все нещо не става.

Баси дрогираните пишат тука.

явно не си чел история дори в училище

така е. The economist проповядва руска пропаганда... умник мамин

красива зимна приказка в Украйна https://www.youtube.com/watch?v=8DtPu4mL2_4

не мога да ги разбера тия джендъри.Хем искат да са независими от Русия,да не купуват газ от нея,хем като им спре газта почват да вият на умряло.

Кой иска нещо от Русия освен да изчезне? Скоро ще е китайска провинция

Тук като гледам вият само български джендъри русофили. Останалите не са глупави и знаят какво да очакват.

След Н.Година цената на Ел енергията ще се увеличи с 60% Наемите в окрадоха ли 50%

Нали това искаха фащ брау

Да карат на перки и на батерийки. Нали така искаше демонс Марк Рюте.

Е, какво искате, когато една гинеколожка бърка в политиката и икономиката, а не там, за където е учила…

Добро Утро!!! Няма кой в България да го каже на глас това от страх. Страха е всякакъв. Политиците ги е страх от спонсорите ( САЩ ) . Хората ...от цензурата или автоцензурата което е по страшно заради "срама" да те нарекат путенофил или консипратор или комунист и прочие....С вируса тоя филм го изрепитираха...сега го използват.

Всички руски подметки сте адски смели! БУХАХАХАХАХА Наведени РОБИ на Кремль!

Как спиш? Доволен от парите които изкарваш като говориш глупости? Или достаъчно глупав за да не ти пука?

Заглавие от същият смешен парцал: How Britain can benefit from Brexit | The Economist Вече само злобеят, жалките брекзитаджийски малоумници! ХИ ХИ ХИ ГАЗ ИМА МНОГО! Единственият проблем на ЕС е, че не достигат термианли за втечнен газ! Но се пускат все повече нови! :)))) НИКОГА повече бизнес с рашистките ВАРВАРИ! НИКОГА!

Шило

Естествено, че има- де копнеш, все газ! Хахахаха

Така се оказа за ужас на сибирските ти господари! :)

Шило

И, къде е рога на изобилието? Хахахаха

Гей дружинката (русофилите )рязка намаляха ,браво на модераторката че им би камшика