Коментари - Нова цел за такса смет: До 2 години да плащаме за отпадъците, които изхвърляме | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бензина вече е над 3 лева !?!?!? Докога бе радев ,докога ? Да се връща Борисов, да оправя нещата

стадого е готово да плаща каквото кажете!

При тази схема познайте къде ще си изхвърля боклука българина безплатно?

След като живеем постоянно в чужбина защо плащаме такса смет за заключените жилища в България?

Поредната евроидиощина. По нормативна сиренето в три найлона, за да е се замърсявало, но който си купува сирене плаща.

Оф, тия не знаят в каква държава живеят! Ако се въведе такса смет на база на количеството боклук, всички селяндури масово ще хвърлят боклука си сред природата за да не плащат! Те и сега го правят, но тогава ще стане наистина масово и ще тънем в боклуци до шия! Мислете с тия глави ей! Мислете за реални решения за да ни е по-чисто на всички, стига само сте копирали 1:1 от другите държави!

Защото примерно ромите не плащат. На държавата й е все едно откъде идват парите.

Много дълго за четене, от девет кладенеца вода се носи, за поредните изисквания на ЕС! Можеше да се напише кратичко: "Свързано е с повишаване на цената", някой да не е разбрал!?

Аз си плащам и сега за къщата в която живея, даже плащам за смет и за 2 дворни места без къщи в регулация - празни !

Да заостря вниманието на гражданите. Такса смет като номинал и като брой събиране непрекъснато се увеличава в последните години, но чистотата е с все по-неудовлетворително ниво. Всяка година се събира такса на новопостроените и въведени в експлоатация жилища и бизнес-сгради. В момента в София има 50000кв.м. нопостроени офис и административни площи и над 50 хил жилища. И те са празни. Мислите ли че СО ще се откаже да ги "таксува" с такса смет? Защото там никой не живее. Какво става и с вторите имоти по селата, в които на практика никой не живее но продължава да се събират такса смет?

Гениална идея!!! Демек като стане всички ще почнат да хвърлят боклука по полета и реки за да не платят. Ама откъде ги измислят тези не знам...

Продаваш и край на таксата? Майтап …. Подава се декларация а остатъка който ще плащаш е като се върнеш да се включиш в системата .

Не би следвало. Има си процедура в общината , там пишеш някакво заявление за да не плащаш.

А за бобокови и техните отпадъци нещо ?

А какво става с производствените бази и цехове? Тяхната такса смет ще бъде набутана в "производствената себестойност" и ще се плаща от крайния клиент. По същия почин веригите магазини ще направят същото.

Боби Сандев е тва , тия уникално тъпите идейки са от него. Преписват разни неща от западна Европа. Като закриването на малките болници и медицинските хеликоптери.

Питай фирмите, на които са плащали и които имат разрешение за извършване на дейност по утилизиране на отпадъци. Питай и боковите министри и кметове издали такива разрешения на фирмите и площадките.

каква такса смет ви гони долни мръсници ,като всяко шише електроуред ,абе каквото си помислите гуми какво ли не се плаща еко такса ,един път плащаме еко такса един път такса смет за да някой на готово да му напълнят казана без пари с джулезо,пластмаса нещо май а.И аз искам да си сложа казани и да ми плащат за тях че си хвърлят боклука в тях.Такса смет дори трябва да се махне а отпадъците да ги управлява общината и парите от ях да се водят на отчет на видно място за какво са ползвани за градинки ли детски площатки ли баланс остатък чокондури крадливи.

Българина не е разбрал, че нещата които използва струват пари.

Пропъснах и да добавя. Понеже сме останали в това село около 20 човека, от някога 1000 , доброволно и безплатно почистаме няколко километра участък от шосето минаващо през селото от изхвърлени пластмасови боклуци като шишета , чашки и опаковки. На нас няма ли да ни се плаща за труда ,който не се забелязва от държавата, като че сме длъжни да го правим ?

Въпрос към Правителството - На всяка една стока пише - 1 лева за прибиране на Отпадъци ??? Вие Шегувате ли се с Търпението на България ? Къде е 1-я лев пари , мама ви да ....

Водих дело в една градска община. В съда аха да загубя делото, защото местното сметопочистване настоява, че е дало самостоятелен контейнер за къщата и след като не съм го бил върнал с протокол, то значи, че трябва да си платя таксата. Там не живее никой от 3 години. Извадих протоколи за временно спиране на водата и показах последната платена сметка за електроенергия и при все тези доказателства те настояваха, че дължа такса смет по закон, въпреки подадена такава декларация за освобождаване в местната общинска администрация... с5-ма свидетели доказвах в съда, че там не живее никой.

не само, че няма да ви се плаща труда, ами вече и вие ще плащате за да можете да изхвърлите доброволно почистеното

Маските от пЛандемията замърсяват доста Земята, а кръговете на пландемиците са точно тия които уж са се загрижили за екологията.....

Какъв софтуер какви 5лв. Защо да е просто като може да е сложно? На всеки блок/вход или къща се предоставя/купува контейнер и всеки си плаща според неговата големина. След което як контрол за евентуални отпадъци по гори,ниви и дерета. Хванат ли те жална ти майка и всичко приключва. Пак схеми, сложнотии и условия за ядене и корупция... това сме ние

А защо не взимате от заплатата на всички работещи в София? Той като идва от Перник всеки ден тук да не би да си носи боклука там да го изхвърля? А ние плащаме всяка година все по- висока такса смет

Да, има процедура когато всички наследници се явят и заявят ,а резултатът е че не се премахва таксата за смет за празни дворни места а се намалява с мижави %, в крайна сметка 1 -2 лева Аз искам да се премахне , а не д ами намаляват с НИЩО

Прекрасния нов свят. Следващото е тоалетни чинии кантари с четец за карти. Мери ти фекалиите и плащаш спрямо количество и процент мазнини. Иначе не пуска вода. Моля изтрийте ме бързо преди да го е видял някой екодемократ

Кантарчета за измерване на боклука при кофите ли ще се намират, или всеки производител на боклук си ги купува от сертифициран продавач?

Евала, пич!

В Германия колкото е по-разделено събирането, толкова е по-скъпо. Бачкаш като циганин сортировач без пари и плащаш яко, някой печели. Боклука е скъпа стока. Ако обаче живееш в руски или мислимански блок, никой не се връзва на тия глупости. Фърляш си като нормален човек както ти е удобно. Така или иначе плащаш яко.

Киричко и кокорчо да плащат на мене че ми ядете ....

Риболовец съм. Всеки пък на тръгване от водоема събирам по 2-3 чувала с боклуци и ги изхвърлям в контейнерите. Това е моят скромен принос за по-чиста природа. Сега вече ще трябва ли и да плащам за това?

В превод, пари за крадене и по-високи такси.

Управляващит ни са най-големите боклуци, но за тях няма кофи открити! За съжалиние! Но засега!

Три жилища в различни градове и навсякъде плащам такса смет, при услвие че живея само в едно за което имам постоянна адресна регистрация. Нечестно, нали!

Поздрави ! Но, колко са такива като вас !

До всяка кофа - преброител!

То това всяка година го говорят в началото като се събират данъците за годината и винаги обещават до 2 години ще стане ама уви. Всеки си плаща такса смет на брой имоти а за София това си е далавера, има страшно много празни апартаменти.

Не сега Вие, ще спрете да събирате, а останалите по тъмна доба ще хвърлят на всякъде. Не се научиха, че реформата трябва да започне от доходите и развитието, след това съзнанието и на края таксите. Само с такси и глоби се постига хаос.

И така ще ви го нацепят. "Пандемията" отработи много техники как да ви "секвестират житцето". Препрочитайте "Андрешко" за противодействие.

И край пътя, на полето, край реката...

Всеки път като се върна там където съм почистил предния път, пак е пълно с боклуци. Тъжно е да се види, но пак ги чистя. Все си се надявам, че хората, които правят като мен, ще ставаме повече с времето. Към момента обаче тези, които чистим, сме в пъти по-малко от тези, които хвърлят боклуци. И за още по-голямо съжаление с новата "мярка" ще откажат такива като мен да чистят, а ще насърчат хвърлящите боклук в полето и край водоемите.

А ти като ходиш събота и неделя по провинцията да не си връщаш боклука в София?

Прав е Зеленски ! Европа трябва да падне за да може да се измъкне от властта на идиотите ! Това, което са замислили е начин за крадене на пари и за безконтролно замърсяване на околната среда. Всеки българин, който знае, че ще бъде глобяван като си изхвърля боклука в контейнера пред дома си, ще го изхвърля някъде другаде - принципно - където му падне ! Този грандиозен бум на идиотизма ще засипе цялата държава с боклуци ! И само да припомня - преди около 2 години ГДБОП на ГЕРБ разбиха "нелегален" гараж в Доспатско, където няколко човека си нарязваха пластмасовите шишета и други отпадъци с цел - рециклиране !

Западноевропейците ще почнат ли да плащат за боклука, който изхвърлят в България?

Кантар в кофата :) Тия наред ли са? Всичкия боклук ще е до кофата или в дерето! Просто поредния джендър ще гушне някви милиони за някакви неработещи програми, а на народа ще му вдигнат такса смет.

Да. В Дания за държане на празни жилища ще ти скъсат гъза от високи данъци за тях. Това в Дания могат да си го позволят само милионери. Плащаш яко дори и ако жилищата ти са извън Дания, отделно от това което плащаш на място за тях. Ела тук , та да научиш какво е наистина цоцаилизъм, сигурен съм че само си мислиш че знаеш.

От тази такса смет, българина никога няма да се въстанови финансово.

Ама ти мислиш ли , че някои иска да направи по-чисто? Не е в това идеята. Просто искат да е по-скъпо и ти да платиш това.