Нова търговска примка - намаления с клиентски карти

Магазините заменят традиционните директни отстъпки с определен процент, като стимулират регистрация и събират лични данни, които обаче клиентите винаги могат да откажат да ги предоставят

Обратно в новината

Коментари - Нова търговска примка - намаления с клиентски карти | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да ме хванат за дедовия

Начало на чипирането - един от начините, за което е нужна база с лични данни.

ВИ ЗАТЯГАТ ПРИМКАТА ОКОЛО ВРАТЛЕТО ! С ТИЯ КАРТИ ЩЕ ВИ СЛЕДЯТ - КОЙ, КОГА, КАКВО , КОЛКО, В КОМПЛЕКТ С КАКВО ДРУГО КУПУВА , С КАКВО ПЛАЩА И Т.Н... В КАУФЛАНД ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА И СЪЩАТА СХЕМА С ТЯХНАТА "КАРТА" - И ЗОМБИТАТА ДИРЕКТНО ТЕЛЕФОНА СИ ПОДАВАТ, ОВЦЕТЕ МУ С ОВЦЕ ПРОСТИ ! ЕЙ ТАКА МАФИЯТА ЩЕ ВИ НАБИЕ И СИ-БИ-ДИ-СИ -ТАТА - ЦИФРОВИТЕ "ПАРИ" НА ДЪРЖАВИТЕ ...КОИТО ЩЕ БЪДАТ ОТ ПУСКАНИ СЪС СРОК НА ВАЛИДНОСТ И СРЕЩУ ПОСЛУШАНИЕ ! САМО ГЛЕДАЙТЕ КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА ... ПРЕЗ ТОКА И ПАРНОТО ! ЗАТОВА СПРЕТНАХА СЕПЦИАЛНАТА ТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ --- ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ ВСИЧКАТА ТАЗИ ИНФЛАЦИЯ, ДА ВИ ОГРАБЯТ , ВИЕ ДА ПИЩИТЕ ...И ТЕ ДА ДОЙДАТ ДА ВИ "СПАСЯТ", КАТО ВИ НАДЕНАТ ЕЛЕКТРОННИТЕ ПРАНГИ - "ПЕЧАТА НА ЗВЯРА НА ЧЕЛАТА" ! НЕ ВЯРВАХТЕ, А ?! АМИ ТО ВСИЧКО ВЕЧЕ Е ГОТОВО ...САМО ЧАКАТ ПОВОДА ЗА ДА ВИ ГО ПУСНАТ .... "МАСКИТЕ И ВАКСИТЕ БЯХА - ТЕСТ ЗА ГОТОВНОСТ НА ОВЦЕТЕ ДА СЕ ОКАУШАТ ПРИ НАЙ-МАЛКИТЕ "НЕСГОДИ" ! "ОНИЯ" НЯМАТ ДРУГ ИЗБОР - "ГРАНИЦИ НА РАСТЕЖА - 197 Г" КАЗВА, ЧЕ АКО НЯМА РЯЗКО НАМАЛЕНИЕ НА БРОЯТ НАСЕЛЕНИЕ, НА "ТЯХ" ЩЕ ИМ СПАДНЕ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДРАТ ! НА ТЯХ ! ВСИЧКО Е ...ЗАРАДИ ТЯХ ... НЕ ЗАРАДИ ВАС ! ЗАРАДИ ТЯХ ..."БОГОВЕТЕ" !

Нямам смарт телефон. Имам нокия за 30 лв. без камера. Не ползвам приложения, социални мрежи и т.н. Откакто въведоха цифровата тв си продадох стария 29 инчов тв панасоник с кинескоп и нямам телевизор. Телевизия е гледам. Когато вървя по улиците гледам небето, а не съм се изгърбил, вперил зомбиран поглед с телефона.

За клиентската карта на Кауфланд колко много лични данни се изискват за попълване, а никой държавен орган не иска да забележи, че това е против Регламента...

В цял свят е така! Ако искаме да сме в Европа и при нас ще е така. А за личните данни да не ви пука, те отдавна са “изтекли” от разни държавни организации и банки и всеки който иска може да се добере до тях...все пак живеем в 21 век и ако искат от космоса могат да ви сканират целия дом и дори кредитната карта докато я вадите за да я пъхнете в банкомата.

Твое право.Аз не си давам данните да спестя по 1_2 лева на месец.Плащам си кеш,нищо че е неудобно,и нямам фейс,е намират ме и ме заливат със спам ама това което зависи от мен го правя.

Да, и утре ако поискат да се самоубием, ти ще тръгнеш със същите думи, че в целия свят било така?! Егати и овцете!

Откакто НАП-аджийската измет ИЗТЪРВА личните данни на повече от 5 милиона осигуряващи се, какво да се говори. Още повече, пръдлата начело на НАП дори си получи бонус за добре свършена работа, някъде към 30 хиляди беше. ГАРАНТИРАНО от геребрски калинки и проститутки!

а колко по-лесно би било с електронните ваучери.. but, what can go wrong..

Дали ти разбраха иронията ,как мислиш

Тази жалка организацийка търси под вола теле. Сигурно драпа за субсидии...

Събирането на лични данни и неглижирането на тези практики от хората не е маловажен проблем.

направиха живота и на хората и на институциите черен заради този GDPR. а се оказва, че прокурватурата не се самосезира за тези масови НЕЗАКОННИ събирания на информация от не-лицензирани за това организации. Да махнат глупавото 'лични данни' и да се прукючи с едни многомилионни кампании, софтуерни системи и одити. Или да влязат в затвора няколко такива пишман-промоутери.

При предишната смяна на дебитната карта, ОББ се опитаха да ми пробутат да подпиша , че съм съгласен да предоставят личните ми данни на техни " партньори" с маркетингова цел Една от застрахователните компании, си намери фалшиво оправдание да не ми направи гражданска отговорност, след отказ, да ми " джуркат" личните данни А1 си го имат като част ит стандартния договор, но можеш да откажеш Сайтовете също искат да се съгласиш, но може да откажеш Четете, бре хора! Четете какво подписвате, с какво се съгласявате Информацията е стока

"Информацията е стока" Точно така, и както е описано в статията, в конкретния случай търговецът ти плаща за тази информация, предлагайки голяма отстъпка от цената. Оставям ти сам(а) да си отговориш дали след като е платил — чрез отстъпката — да получи твоите данни, търговецът има мотив да сподели тази информация с трети страни, или му е далеч по-разумно да си я ползва за целите да те задържи като клиент. Чудя се, a propos, колко от искрено възмутените коментатори под тази статия ползват Facebook и имат безплатна поща в abv.bg например. Понякога тия потребителски организации наистина претоплят манджата.

Да търговеца плаща за тази информация с отстъпката, но: 1. Не предупреждава изрично, че посредством тази карта те следи какво пазаруваш, за да може да таргетира рекламата - демек да те зарибява по добре 2. Не те преупреждава, че ПРОДАВА тази информация, на разни маркетингови компании, които да изготват маркетингови стратегии за по лесно зарибяване( манипулиране) на хората Рекламата е начин търговците да те изманипулират да си купиш стока или услуга от която не се нуждаеш, на цена много по висока от ползата Аре нема нужда!

трий трий твойта мама проста

А, бе, гений, какво пречи на търговеца, след като си е "платил" за данните ти, да ги продаде на други търговци? нали затова е търговец. Една малка равносметка и ще се види, че ако ти продаде данните, ще спечели повече от това да те задържи като клиент, особено ако са стоки за употреба като дрехи, уреди и т.н., а не бързооборотни. Откъде ви копат такива разбирачи?

От какво се оплакваме Ние потребителите в случая нещо не разбрах, КАКВО ИСКАМЕ?!?! Пазарувайте си където искате и си гледайте живота!

Като ти вземат нигерийците парите, ще разбереш от какво да се оплакваш.

И като ви се обадят, че дължите вноски за кредит, за който не знаете, пак си гледайте живота. ;)

Мобилният ми телефон не може вече да побере всички апликации на магазини. Байгън

На телефона съм спрял мобилните данни, дал съм неизползван мейл..... Само ДСК след всяко получаване на пенсията ми предлага "само сега, само за вас" огромен кредит с прекрасти услови..... Абе аз пенсията си не мога да изхарча... за какво ми е кредит?