Коментари - Нова схема за ограбване: Как в Германия експлоатират източноевропейски работници | Бизнес.dir.bg
назад

Нова схема за ограбване: Как в Германия експлоатират източноевропейски работници

Настаняват ги в мизерни квартири на завишени цени, удържат им пари за пътуване до работното място, заплашват ги дори с убийство, ако не спазват указанията

Обратно в новината
| Автор: Каудия Кафанке, Бренда Вайнел/SWR

Коментари - Нова схема за ограбване: Как в Германия експлоатират източноевропейски работници | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЪЩО Е ТАКАВА ЛАЙНАРСКА ФИРМА..

Ами да си стоят в земният рай, където всичко върви по мед, масло и мас. Или пък да свият на изток - там експлоатация няма.

дойче веле. само дето не са написали: източноевропейските комунисти са виновни (не онези в Брюксел, Берлин, Париж)

Искахме капитализъм , сега ще си го сърбаме !

По този начин турци експлоатираха други турци - от България и Турция - още преди 20 години

Новината за това че за германските власти не располагат с информация, ме разсмя. В Германия се шири таково доносничество, че само да се изкашляш не по провилата, ще те докладват веднага. Всичко си знаят властите, ама са заинтересувани в това, робството да продължава.

Ама не германските власти са виновни, че източноевропейците си мислят, че в Гремания ще живеят по-добре. Това си е проблем на техните източноевропейски правителства. От както свят светува е така.

защо ИК е общоевропейски, а това - > само наш проблем?

Явно Германия е помогнала с нещо военно Украйна и българите ВЕДНАГА я обвиниха в расизъм, геноцид и т.н.

явно често имаш "явления". намали дрогата.

пропуснахте да кажете, че ,,експлоататорите'' са главно от Източна Европа - поляци, българи, румънци, беларусци

Да, с любезното съдействие на немските власти.

Спасението на давещия е в ръцете на самия давеш се! Докато има такива съгласни да са в мизерията ще има и експлотатори! Като видиш че не става дигаш си капата и си тръгваш.

Трябва да има кампании у нас, които да разясняват, че без език не трябва да се тръгва. Без език си готова жертва, от която всеки мошеник може да се възползва.

Експлоатират малоумните дебили, който нямат образование и едвам сричат и на собственуя си език.

Ти явно си нек'ъв дебил от безбройните НПО-та на Сорос и с IQ = 1. Не всички от тези нещастници са необразовани. Има между тях и голям брой висшисти с образование , квалификация и професии, нов нацистка/расистка Германиям а и и навсякъде другаде в ЕС за образовани българи работа НЯМА! Специално в Германия българите въобше не ги броят за хора, а ги приемат като подчовеци(UNTERMENSCH). И това не е никакво преувеличение и/или лъжа, а е самата истина! Българите НАВСЯКЪДЕ в Евросъюза ги считат за роби и подчовеци! Още работят със стари "етикети" като определението "хора от Източния блок". Нацизмът, расизмът и дискриминацията в Европа въобще никога не са си отивали - просто са приели по-прикрити и по-подли форми!

Я изрожденеца как нагло лъже.

Я да видим в БГ. Системен администратор в голям град, (не е София!). Заплата по договор 1200лв. Наем двустаен 600 лева... Остават ти 600 лева, или по 20 лева на ден. Набора му , извън БГ, 4900 евро заплата, наем 1000 евро. Остават му 3900 евро. Хм. Говорим за млади хора с по 2 години трудов стаж.

Системен администратор с 1200 лв. заплата! Това да не е виц?

За съжаление не виц. Написах, че не е София! Ако искаш... Иначе шофьор, кофражист, арматурист... Както стана ясно, безработицата расте!

Извинявай ама щоп системен администратор бачка за 1200 лв то явно толкова е системен администратор. В най добрия случай подържа някоя вътрешна мрежичка с 3 рутера и 2 суича.

Заплатата, която сте посочил, е бруто. Данъците там са убийствени, особено за толкова високи заплати.

2 години стаж и 4900 евро заплата в Западна Европа? Къде това?

4500€ !!!koj shte ti plati za "chrnija ti g az"...ha ha hs..

4900€ за три месеца.

Нормалните хора това го знаят и затова не са фанатизирани почитатели на ЕС и запада... защото в основата си са същите като Русия и Китай. А безполезните НПО паразити си цъкат на айфончето направено от дете роб в Китай докато плюят в посока изток и получават "бонуси" в обърнатото на запад.

Германия е демокрация , там има ред и дисциплина , германците са принципни и прстни. Там такива неща ме може да има.

Сигурно защото ги познаваш. Защото тук - само прости.

Не е лошо да направим същия обзор по отношение на държавите , които Германия о Франция ограбват. Принципите са същите , отношението и заплахите -също.

Открихме топлата вода !

чукат ги в гъза черноработниците, а те се кефят!

Путин е виновен, нали нео-мизерни либерали от градската десница?

А в България през това време работодатели в заводите уволняват българи и нзначават украинци. Защото държавата им дава субсидии за 6 месеца и могат да наемат украинците на половин заплата. След 6 месеца вероятно ще уволнят и част от украинците, за да наемат по-добре работещи българи. Едни и същи експлоататори са навсякъде.

Нищо ново под слънцето! Всичко се знае и всяка медийна олелия е за отклоняване на вниманието от нещо друго.

Що не ходят при "братята" ватници в пРоссия. Хем ще печелят 10 пъти повече и путлеро ще им дава повече права от лошите германци. Ех, дейба!!! Няма един Ганьо, който да отива в пРоссията неабятная ха ха...., при великите пияни ватенки с опикани крачоли.

Абе Джендър тъп яж си скакалците и мълчи

Ей тва дебилизма е голяма работа, що да ходят там бе? Нали либерастите като тебе тука ги лъжат за светло бъдеще?

Затова никой уважаващ себе си мигрант не работи...

несъстоятелна статия. Пълни глупости. Наемът от 300 - 400 евро е много нисък, а транспортът си е толкова около 50 евро. Ами да си дойдат в България и да стават фермери.

Ако е самостоятелно жилище би бил нисък, но не и за няколко души в стая с обща баня и тоалетна. Не и за фирмен транспорт.

Да дойдат тук при нас да правят тия далавери, да им се не стори тесно.

те това е добрият запад и демокрация.

Глупавите обикновено духат супата. По-умните се ориентират и се оправят сами или по групи. Познавам българи живеещи по над 10 години в чужда държава и ги мързи да научат езика. Е, кой ще те пусне под наем такъв. Особено ако си по-черничък.. даже и в България..

В тази статия обаче се спестява какви по националност са посредниците. Не са германски! Случайно се запознах с една HR, работеща за такъв посредник, която даже едва говореше немски.

Какво значение има , нали трябва да спазват законире

и даже не е необходимо да ходиш чак до Германия, за да ти я приложат. Просто ти плащат между 5 и 20 пъти по-малко, отколкото на един западноевропейски специалист, и се оказва, че цял живот работиш за нещо, което един германец може да си го посволи само за 3-4 години работа...

За да отидат в Грмания важното е, че не искат да работят в България на българското мизерно заплащане. Значи българския работодател е по- лош от немските работодатели. Това е. Българските работодатели дават по- лошо заплащане и съвсем не осигуряват възможността да живееш в България.

НАСКОРО В АМЕРИКА ТРЯБВАШЕ ДА КУПУВАМ НЕЩО ОТ ТУРЦИЯ .... ХАРЕСА МИ АГРЕГАТ КОЙТО ДА МОНТИРАМ НА МОИТЕ МАШИНИ . .. СЪОТНОШЕНИЕТО ЦЕНА КАЧЕСТВО БЕШЕ ОКЕЙ ..... И ДЕ ОКАЗА ЧЕ СОБСТВЕНИКА НА ФИРМАТА Е БЪЛГАРСКИ ТУРЧИН , ЗАВЪРШИЛ ИНЖЕНЕРСТВО ПО ВРЕМЕ НА СОЦА В БЪЛГАРИЯ ..... РАЗБРАХМЕ СЕ НА БЪЛГАРСКИ :))

А случайно не беше ли с наметало и черна каска?

ФИРМАТА МУ НЕ Е ГОЛЯМА НО Е НАМЕРИЛ НИША .... И ПРАВИ ПРОДУКТИ КОИТО СЕ ПРОДАВАТ И В ЕВРОПА И В АМЕРИКА И КУПУВАЧИТЕ СА ДОВОЛНИ - ИМА ВИДЕОТА ПО ЮТУБ .... МНОГО СМИСЛЕН ИНЖЕНЕРИНГ И Е НАПРАВЕНО ЯКО ПО СОЦ.СТАНДАРТИТЕ

едната ръка с дюнер а в другата топче тоалетна хартия

Докато бай ганьо живее с мисълта, че е най-големия тарикат, не желае да е на светло и разчита на такива тарикати да хване бога за шлифера, тази "нова" схема ще процъфтява.

ХА-ХА-ХА .... САМО НЕ КАЗВАЙ ЧЕ ФРАНЦУЗИТЕ ДЕТО СЕ БУНТУВАТ СА ТАРИКАТИ:))

Не им вярвам на тия мързеливи мънигали. За тях училището след пети клас е много трудно и безплатно.

Мигрантите не се чувстват екслоатирани.

И тук се наливат пари на бизнеса, точно, за да се експлоатират работниците. Тези пари могат да се дадат и директно на работниците.

Немците какво да правят, сделки и договори ли да развалят? И то не само с фирмите посредници, но с наематели, транспортни фирми и т.н. А тия работници не могат без посредниците, защото не могат да си прочетат сами договорите. Тук и партиите ги управляват по същия начин.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ВЪВ ФЛОРИДА ,КАЛИФОРНИЯ , ЩАТА ВАШИНГТОН И Т.Н .... ИМА ПОСТОЯННО РАБОТА ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКИ РАБОТНИЦИ .... И ЖИВЕЯТ ЛАТИНОАМЕРИКАНЦИТЕ В КАРАВАНИ .... ЗАЩОТО МЕСТНИТЕ НЕ БАЧКАТ ТАКАВА ТЕЖКА И НИСКОПЛАТЕНА РАБОТА

Ама за какво бяха приети соц държавите в ЕС ?Нали да си осигурят евтина работна ръка .ЕС умишлено държи българите с ниски доходи,за да ходят при тях да им слугуват.

ПОСРЕДНИЦИТЕ СА КЮРДИ , ТУРЦИ И ПОМАЦИ КАТО ПОМИЯРА НА БОЦКО - РОСКО ПОМАКЛИЕВ :)) .... БЪЛГАРИТЕ СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ РОБИ :))

Малко по малко се разнищва историята за ЕС и защо е създаден,дори те нарушават законите си но за чуждите граждани.Тази групировка трябва моментално да се разпада!Никога няма да прокопсаме с малоумните им закони и санкции!

Първото нещо в Германия беше да ме излъжи в рестото една дойче продавачка, защото видя, че не знам добре езика и няма как да споря с нея.Добре, че ставаше въпрос за дребна сума.Тия хора още носят в себе си духа на блоковото разделение, не се майтапя.

Така е. Като ходят в Германия, вместо при Путин в Масква.

Бях командирован в Русия в една рафинерия преди 2 години. Там инженер под 10хил лв. / 6хил долара / 500к рубли не вземаше. И повечето идваха на работа с коли за които ти само си сънувал в най-мокрите си сънища...

Много Бояршник си поел тази вечер.

Кой говори за експлоатация.Колко заплата давате у България нас рани смешници

Пенсионерите работят,няма работни места за младите във България.Целта на управляващите да сме роби на Запада.

На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Потиснати и унизени, ставайте срещу врага! Нек' без милост, без пощада да сринем старий, гнилий строй! Светът на нази днес се нада, напред в решителния бой! Бой последен е този, дружно вси да вървим, с Интернационала света да обновим! Отнийде няма избавление — от бог, ни цар, ни господар. Във нас е нашето спасение, в борбата, водена със жар! Крадецът плячката не връща, ни властелинът свойта власт, но ний сме армия могъща, кой би се мерил днес със нас? Ний сме армия голяма, на трудовий, работен свят. С Интернационала ще се освободим! Държавата ни угнетява, законите са против нас, богатите днес управляват, беднякът няма равен глас. Но стига толкова търпение, ний старий свят ще разрушим. Във нас е нашето спасение, с борба ще се освободим! Но ако ли обезумели войска изпратят срещу нас, най-първо стари генерали да чакат смъртния си час! Бой последен е този, дружно вси да вървим! С Интернационала света ще победим!

Ами интересно какви са условията за работа в Русия. Например в Коми. Аз съм пенсионер. Ама пенсийката не стига за всичко. Ако там условията са добри. Някой ако е запознат можели да сподели.

КОМИ, ЧУКОТКА И ТЮМЕН СА ЛИДЕРИ ПО ЗАПЛАТИТЕ В РУСИЯ .... МНОГО ПРИРОДНИ БОГАТСТВА ИМАТ

Избирателите на ГЕРБ и ПП/ДБ трябва да се използват до последния

Т.е. фирмите набиращи, и фирмите оргсанизиращи експоатацията са източноеввропейска паплач, но виновни са ви германците ?!!!!!! Егати лицемерието!!!!

Не, всъщност са виновни босовете на месопреработвателните фирми.

Не виновен си ти защото ако си си напънал мозъка когато е трябвало и си научил нещо което другите не могат няма да ти се налага да работиш в месопреработвателната индустрия като обща.

В България има достатъчно такава работа, трябва да си наистина глупав да се занимаваш с тези експлататори.

В България има няма достатъчно платена работа, трябва да си наистина глупав да се занимаваш с тези експлататори.

В плевен има една такава фирма, която пращаше работници в Германия за сортиране на бира. Знам ,че шефовете им там бяха руснаци и българи и експлоатацията беше огромна

удържат им пари за пътуване до работното място, това е напълно ок

И Либхер навремето така ми казаха - трябва да си плащаш транспорта до завода извън Пловдив. Изсмях им се в лицата и им пожелах успех. Звъняха ми няколко пъти за няколко месеца да ме търсят отново. Тц. С такива нещастници вземане-даване нямам и не искам да имам.

слагай минуси на всякъде се плаща и в Англия..няма безплатен обяд

А защо правосъдните системи в Източна Европа спят и не контролират фирмите посредници, набиращи служители за Западна Европа? Те са участници в тези схеми. А и тези източно-европейци не научиха за 33 години, че на запад ги искат за да им работят евтино. Не разбраха ли, че ако искат да живеят свястно трябва да се борят за правата си в собствените си държави. Но у нас синдикати няма и българинът мрази комунистите. Ами цялата карта на България беше синя на тези избори - който си избира капитализма, си сърба после попарата. Защо няма немски или нидерландски работници, които да са експлоатирани по същия начин?! Пълно е с бедни и неквалифицирани хора и на запад. Къде е онзи Рюте дето говори за защита на правата на човека и мрази държавата България?!

Е нали това беше целта ! В крайна сметка как се поддържа тоя изкуствен стандарт, ако не се експлоатират туземците ? Гастарбайтерите от Турция знаят най-добре !