Нов скъп дълг от 200 млн. лева от вътрешния пазар изтегли правителството

Министерството на финансите пусна в обращение нова емисия 5,5-годишни ДЦК при 4,13 % среднопретеглена доходност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тя инфлацията 20 %, те искат дълг с 3 % лихва и то в левове, дето се канят след 2 години да ги махат при кой знае какъв обменен курс. Няма да стане другари, тоя път не сте познали. Ще се връщаме към постната пица.

Нали имаше голям излишък , лъжи лъжи .

благодарим ти, длОгарю радев!

Ще става още по-зле. Доходите ще се свиват, потреблението също, държавата ще има нужда от пари, но няма да има откъде да ги вземе. По-слаба икономика, по-малко приходи в хазната. Остава ѝ да пуска облигации. Ма не зная, що се връзват на това и банки, и пенсионни фондове и другите идиоти там. Тези пари, които са ги "инвестирали", за да не ги загубят, ще бъдат изядени от инфлацията. Въпреки голямата лихва. Що не закупиха инвестиционна злато тези ненормалници, ми се хвърлят на книгите? И, ако държавата продължи така с тези заеми, как мисли да се разплаща при "рецесията" която идва? С още заеми? При още по-висока лихва?

Общо взето положението е ВЗЕТО НА ЗАЕМ :) Който дойде на власт тегли яко заеми...а къде отиват едни милиони/милиарди никой не носи отговорност. Само се тегли Бойко теглеше беше лош Служебното теглеше - те нищо не правели, подготвяли избори - глупости теглите заеми и разпределяте ПП каза че ГЕРБ краднели - изтеглиха за половин година 2 пъти повече заеми отколкото ГЕРБ за цяла :) ама те не краднат не сега пак Служебното тегли а отговорност НИКАКВА!

Когато принципът на икономиката е "Дайте да дадем", тъй като спазваме "общностни интереси" които бибипат бибипката на икономиката ни - това е резултата. Ще го усетим след някоя и друга година, като трябва да връщаме парите.

Надувайте момчета,да стане на парчета. И после да не се чудите, когато при влизането в еврозоната курса на евро-лев се промени на 1:4,5.

Никаква еврозона, наври си я дето слънце не огрява.

Все пак има да се опрощават още 700млн. лв задължения на Топлофикация София. Само за тази година.

Ти вероятно се топлиш на кашони и стари гуми

А може и да не е от София например. Другите топлофикации защо нямат задължения ?

при тия Лихви които Договорят - тоя Дълг - няма Връщане!

Към днешна дата никой не мисли за връщане. Усвояване ще е