17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв процент от населението, може да си купи жилище без да ползва кредит??? Говоря за жилище, не за инвестиция! За останалите остават следните варианти, да живее при мама и тати или да плаща наем.Към момента цената на наемите с сходна с вноската за ипотека. Къде идват разликте? Живееш под наем, супер. хубавото е че винаги когато решиш с минимални усилия и финанси, можеш да си смениш квартирата, било с по-голяма, било на по-удобно за теб място и т.н. Какъв е проблема? Даваш едни пари години наред, и в края на тези години ти нямаш нищо, освен това, както ти лесно можеш да си сменяш квартирите, така лесно може и собственика да си сменя квартирантите, да не говорим, че до сега съм виждал лихви по кредити да падат, ама не съм видял да падат цени на наеми... При всяко предоговаряне цените вървят нагоре... Отделно, ако пропуснеш вноска по кредита, банката някак си търси начин да си вземе вноската, а не да те гони, докато хазяина "О пропусна, в договора пише така и така, утре да те няма!" Не изключвам да има и .. разбрани хазяйни, но това зависи от човека, докато при банката е политика. Така че и едното и другото си има плусове и минуси и всеки сам си решава, кое е по-добро за него!

Абе писачи, само имотите ли са алтернатива на банките? Ами направете накакъв бизнес! Защо като чуете за кредити/пари, само за тухли се сещате?

Само прошляци тука мила моя майно льо. Акъл за 5 стотинки нямате, затова и нямате жилища.

Ужаст!!!! Губя парите си! Продайте ми коптор в София. Цената не ме интересува изобщо!!! Дръжте парите!!!!

временната лихва е паднала, кредита не се плаща за 1-2 години докато е ниска лихвата, а след 5-10 и повече години кой гарантира каква ще е лихвата? И финалната цена на имота ще стане двойна и тройна при една по-висока лихва. Thanks, but no thanks ..

Стига лъга хората! Сега е момента за ипотеката! Насам народе!!!!

Айде посмали малко! Ако имаш заем 100 000 лв, при 3 % лихва за 20 години ще платиш общо 133 000 лв. Ако средната лихва е 5 % ще се получи 158 000 лв. Лихвата не е чак толкова зле, дори и 5% да е, проблемът е ако купиш на 1400 евро/м2 и след 1-2 години цената стане 1200 или 1100 евро/м2, което е напълно възможно! Освен това това жилище има и данъци, които постоянно ще растат. Тъй че човек добре трябва да си прави сметката. Аз лично ако купя нещо, ще е най-много 30% на кредит, останалото бих платил кеш! Тогава си заслужава. Но да се набуташ 160 000 лв с лихва 35 и нарастваща с времето си е бая голям риск.

Ами вземайте кредити на фиксирани лихви, бе!

Само за коментар на статията. Живея от 2006 в средна Европа ( бивша страна от соц. лагера) От 2009 до 2018 имах ипотека на 100 % на имота който закупих и я финализирах. От сключването на ипотеката до финала бях на 2.85 % лихва, цените на жилищята тук са 2 пъти по-скъпи от София

Само въпрос - Кое от моя коментар заслужи това: -1? Отговор : - Много ниският ти интелект и да бъдеш подлога на началниците си, които ти дават инструкции... Дано да си си заработил надницата и да си си покрил днешните разноски ...

Малоумния българин да не го минат с 5 лева. Стойте си в миризливите квартири. Балона ще се спука след има няма 100 години. Вие си чакайте.

Това е да зарибят колкото се може повече хора и след това СЕЧ.

Аз, на лихварски въдици не се хващам...

Къв имотен балон ве. Купих си апартамент 4ри стаен. Живеем си в него, изплатих си го. Обзаведен с кеф и стил. Остров на спокойствието ми е. Който чака да спести, края на имотния балон, годините минават и накрая всичките ти пари са в тоалетната.

А ми чудесно! След като си го изплатил, вземи сега изтегли един заем с 3% лихва и си купи апартамент на цена 1300-1400 евро/м2 и си го изплащай, може пък да спечелиш! И ако искаш ще се чуем след 3 години, да видим до къде си стигнал!

Добър съвет. Ще огледам пазара. Най вероятно ще съм на 2/3 от кредита.

То нали това е номера! Будалите да се нахендрят с 3% лихва на 1400 евро/м2 апартаментче! И после хоп, лихвата 5-6 %, а имота 1000 евро/м2. Правете си добре сметките, не се хвърляйте на лъжите на банките!

Платено четиво за балъчета.

Догодина жилищния балон ще се спука. В София са издадени с 50% по-малко разрешителни за строеж. Започва изнасяне от София. Голямата депресия чука на вратата. Честито!

Голямата депресия чула, ама само в мечтите на лобеалболшевикире и рехните подопечни медии, тиражиращи глупптевици. Икономиката на САЩ бумти яко, китайската буксува. Най-добрият възможен сценарий за световните финанси!!

Жан Виденов харесва това .:)

и 0% да стане лихвата пак няма да тегля.