Нощните заведения се оплакаха, че ги демонизират, искат компенсации

Браншовите организации заявиха, че засилените проверки през последните дни доказват, че съществени и масови нарушения не са констатирани

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е,ТО ВСЕКИ ИСКА ГАРАНТИРАНИ И СИГУРНИ ПАРИ!ТАКА Е В РЕПУБЛИКА БУЛГАРИСТАН,ДЪРЖАВНА СЛУЖБА,ПОЛИЦАИ,УЧИТЕЛИ,ТАКСИДЖИИ, ВСИЧКИ ИСКАТ ГАРАНТИРАНИ ПАРИ!

Незнам дали са развъдник на ковид но на дрога и фалшив алкохол определено. Че искат и държавата да ги подпомага

Никой да не внася нищо, никому! Държавта да се издържа от глоби и снаккци за нарушени правила и закони! Който каквото иска - плаща си! иска да се осигурява - моля, да внася! Не иска - моля, да си държи парите! Ако някой хитрец го подмами д аму дава пари и после да офейка с тях, държавата е зад човека, не зад мошеника! Тогава олимп, алпи, мусала - ше го лапат до топките!

Питам, има ли някой сосбтвеник на подземно и/или нощно заведение да не е свързан с мутри, гамени, наркотици или някава форма на подземие? Оти реват?

това не е държава !! щом и кръчмарите ще протестират дето работят две трети в сивия сектор Колко пари внасят в НОИ? колко са осигурените ? в началото на демокрацията точно тези кръчмари изведнъж станаха милионери. Да затварят и да фалират И да няма после погроми на кръчмите им

Много ми е интересно ти какъв производител си ?

Никой не ви кара на сила да ходите по заведенията , алтернативи много , но пустата българска злоба ни изяжда . Аз не съм в бранша , а и рядко ходя по заведения, но нямам нищо против този бранш . Да със сигурно укриват данъци , но не търсете вината в тях , така е направена системата от контролиращите органи (корумпираните клатикурци) , ако има воля всичко може да влезе в релси за една седмица . След отварянето на заведенията , нямаше никакъв бум на заразените , бума дойде след началото на учебната година и какво направиха мозъците затвориха заведенията , които колкото и да не си плащат , все внасят някакви осигуровки и данъци , а учениците са в училище .

Ауу, голяма работа, че нямало да има барове и ресторанти ! Да ги ожалиш горките собственици, дето от едно пакетче чай за 5 стотинки правят 2 лева, въртят разни схеми с отчитането на оборот и осигуровки и са накупили по няколко имота от досега спечеленото.

Слушах градски легенди, как са подпомогнали туристическия бизнес в Гърция, собственика на заведението показва миналогодишните касови бележки и тези от тази година. Държавата му изплаща разликата, без да пита, почти веднага. Представяте ли си подобна практика, да се въведе тука, ами те такива касови бележки ще се извадят за миналата година, че все едно само шейхове са им били клиенти.

:):):) Един ми маза в къщи, беше със строителна бригада. Осра всичко и избяга. Оказа се бил сервитьор в Балкантурист, ама го изгонили навремето и от тогава, каквото завърне. Нямаме браншови организации, дето да дават майсторски, калфенски и чирашки документи. Там, след стаж и изпит - получаваш сетрификата и всяка година или през 2, през 3 - каквото е решил бранша. И от всеки работодател с еиска оценка към бранша за работещия - майстор, калфа, чирак. Училищата да подготвят професиите, а не само да се титулуват професионална гимназия - вятър и мъгла! Диря спец по кофраж - питам в камарата за моя регион. От там ми дават координати на смецове - майстори, калфи, чираци. Кой каквото иска. Сега е бъркоч!

И в предни пандемии , имат решително участие. Почти цяло поколение мина на синтетично мислене.

Гледайте сега нагла работа, ама не е баш така защото се почва с ношните заведения, след това с дневните заведения, след това почват КПП-та , Витоша и прочие. Трябва да им се опънем от началото и ако не поддадат всички протести в едно против корумпираното правителство и главният им лакей! И аз не ходя на нощни заведения и не искам да се подпомагат от моите пари, но не виждам причина да се затварят. Имало настинка - ами ще има зима иде! Сега вече няма никакви други респиратиорни заболявания освен коронка, че най-много пари има по пътеката! Като искат толкова да няма нощен живот ами да ги предупредят. От 1/1/2022 се забранява работата на заведения между 0:00ч и 07:00ч завинаги и това е! Какво е това тука има тука нема?!

Е, все трябва да има възмездие за фалшивото бяло вино, което сервират, та от две чаши на другия ден ще ми се пръсне главата.

Кой те кара да ходиш по заведенията , купувай си супер качествено ГМО от веригите с червени етикети , или пък най добре се връщай към корените си на село , че от теоретиквеници не остана кой да копае .

Пак гласувайте за простия банкянски цървул

Ок пичове, но първо да направим едни разчети колко внасяте в хазната и с какво допринасяте за икономиката, на какви заплати осигурявате персонала си, като теглим чертата ще се разбере какви компенсации и дали изобщо трябва да има такива...

ае кво видя крайния потребител от намаленото ДДС , за един прЕател питам само ?

проблема не са заведенията... проблема са магаретата вътре. Като на всяка дума ти се отвръща с "ти ли ще ми кажеш?" резултатите са видими (R).

А бе чай да ви питам, муката дето слушаш в таратайката и на фалшивите ви еърподки кой в прави? Дето ти грее дбедната душица всеки ден? Тия дето са я правили се издъжат също от дискотеките и фестивалите нвзависимо дали са българи или американци или каквито и да са. Арр спри да слушаш музка за една година? Ше умреш в депресия ше избиеш семейството имше те дават по новините! Селски пръч. Аре отивайте да работите че нямя кой да плаща компенсации.

Стига бе, верно ли?! Не думай!

само ако си дебилен батка може да се депресираш че щели да ти затворят чалготеките за някой друг месец! И не, не смятам да компенсирам кръчмарите с пари от мои данъци, така както те не компенсираха клиентите си с намалени цени заради кризата!

Салата в дискотеката няма селяк

Глупендер, ако поискам и печено агне ще има!

Ракия има, пък салата няма. Бах ти простотията!

абе зависи - в някои дискотеки ракия няма - само "вносен" алкохол, че да е по-баровско - и той се консумира с фъстъчки, не със салатка.

тия вече съм ги компенсирал за една година напред! Шопска салата 250 гр ( с чинията ) - 7,50. Ракия 50 гр 4,50 лв. В диското вход 10 кинта без касов бон естествено, ментилско питие 50 гр. минимум от 5 кинта нагоре... Да си ги харчите със здраве паричките!

Готина идея е това! Ходиш не ходиш на заведение пак им плащаш. Аз пък искам ако ще им плащам, да получавам услуга - 2 уискита и диджея да ми пусне шушана в хола към 9.45 утре. А сега сериозно - ако им се плати, ще се брои за държавно помощ и после ще трябва да платим и санкциите в Брюксел. Никой бизнес няма право да получава безконтролно публични средства щото така му кефнали и много бил искал. Иначе веднага и аз се обявявам за нощно заведение....

Най-сивият сектор тръгнал претенции да предявява, че не ви знаем всички какви шашми вършите - то не са неиздаване на касови бележки, пускане без лични карти, ментета алкохоли и т.н. а за капак имате и намалено ДДС - подарък от Б.Б. което си е супер, що на мен не ми намалят данък общ доход в условията на пандемия.

щото няма кой да плаща заемите, които правителството взема за борба с пандемията.. намалиха им ДДС-то щото както ти каза - бизнеса е на ръба на сенките и приходите от ДДС и без друго са минимални.

Е това е по-голяма наглост и от правителството.

Да се затворят завинаги. Това са удобни места за продажба на наркотици и фалшив алкохол. Такива като фолк певеца Константин, който строи къщи и кара скъпи коли неможе да е само от пеене.

ИДВАТ БАЛОВЕ скъпи родители. Гледката в чуждата паница винаги е излгеждала най сладка за злото българче и ако не може да я има ще я обърне и нея (той я няма). Където е растло пак ще расте а децата ви пак ще се напиват при нас с ВАШИТЕ ПАРИ. Ще се видим 2021 ..с децата. Успех в биткара с вируса

Е, и аз твоя го мушкам, ама не бия тъпана.

Нагла работа- сега с нашите данъци да финансират Чалга-бардаците - не мерси ... намерети си някой друг да Ви плаща... По-добре с тез пари да се финансирата дейности с по-голяма обществена значимост

Не са само те потърпевши, ама пък най-много се оплакват! Можем да живеем без нощни заведения , ама без лекари и болници не можем!

малки заведения (в които работят собсвениците) , които не са в асоциацията на алия изетбегович са доста на загуба . от тях никой не е взел компенсация. лъскавите барове, където 60% от клиентите са програмисти а останалите разни тарикати страдат , понеже шефовете не правят както преди по 1500 чисто на ден . знам за заведение , близо до 'коня' където думите на бармана от единия бар (с около 10-тина места) се оплакваше "днеска слабо - само 1200 оборот" . въпросния бар генерира (на око) не повече от 25% от оборота на заведението . надценката е около 200%

Нали силата на малкия бизнес е и в мобилността му!? Та собственици на барове, туроператори и т.н. – преориентирайте се. КОВИД си отива бавно и за бързи печалби – ново начало...

Я си гледайте работата бе, детето ми е било миналата седмица в дискотека Инфинити във Видин, каза че са били стотици , входа е 5 лева, без консумация, а надценката 300%, половината са били непълнолетни вътре, 500 човека е имало, какво се правите на ударени и искате пари печелите десетки хиляди на месец и имате наглоста да искате компенсации

Аз пък остро заявявам - стига сте шантажирали държавата да ви прави реверанси и да ви обезщетява до безкрай. Не само вие съществувате на този свят и търпите загуби, но постоянно хленчите за още. Сега може би спазвате мерки, защото има контрол, поне в началото. Пак и колко от вас, в нормални времена, са коректни, към служителите, към живеещите наоколо, към данъчните? Не ви затварят завинаги, пак ще си стъпите на крака, щото българин без кръчма не може. За разлика от други, които може би никога няма да се възстановят.

Да видим какъв принос в икономиката имат и защо са важни за държавата. - колко данъжи са внесли? - колко осигоровки са платитили? - каква е сумата на изплатените заплати? - какви суми са дарили на нуждаещи се, на църквата? ...........списъкът е отворен.

И защо ще искат други компенсации? И сега могат да вземат 60/40. И другото 151 май беше. до 150 бона, ако имаш 20% по малко приходи от съответен месец за миналата година. И то който месец си избереш. Верно, че за коли сгради, стоки не можеш да вземеш. Но за заплати, осигуровки, текущи разходи - ток, вода, тел. и т.н. може. За заплатите но тези дето си декларирал,че даваш на робите. За бакшишите и заплатата - отгоре под тезгяха - нема. Разбирам,че е трудно. Но все пак... Добре е да се знае от тези, дето са далече от кухнята на далаверите им.

Аз ще ви момпенсирам-елате на село да ми помогнете за нивата, малко и вие да по работите и ще ви дам олио, брашно и т н. Хайде идвайте де!

С маска на полето? НИКОГА!

Schilo

да ги видим сега, кви печалби са декларирали. Щото ми се струва, че приходите им са стигнали за това, едва да преживяват.От друга страна, те изпълниха ли си задълженията за дистанции, дезинфекции и т.н.?

Защо всички си представяте че само собственика на заведението печели? Има бармани, сервитьори, счетоводител, охрана, чистачки... Ах тези гадни кръчми дайте да ги затворим голяма работа. Ами като нямаме пари няма да пазаруваме в магазините, няма да си купим дрехи, няма да си караме колите... Всички губим разберете!

А това, че поизмрели там някой и друг клиент, не е много интересно.

Абе цървул, а лятото колко измряха? Цяло лято работеха, нищо...

Не съм виждал чували пред заведенията. Нито когато ни плашеха с чували+хладилни камери. Нито сега. Но важното е стадото да е разделено - едни срещу други. Нерон е казал: "Разделяй и владей!"

Schilo

Публична тайна е, че през лятото имаше заведения по морето, в които работеше заразен персонал. Какво още искате?

щото само собственика печели като бесен от щури надценки и недекларирани доходи. Останалите са наемници като навсякъде-бачкат от заплата до заплата. И ако им се дадат някакви средст ате ще стигнат само до собствениците. А собствениците като навсякъде пищят на умряло, защото ще им се наруши стандарта. Не ще се чудят как да свържат двата края като наемниците им, а ще им се наруши стандарта с малко.

за персонала трябва да има обещетение на базата на внесени осигуровки. Хората получават такива като останат без работа.

Ето затова няма да има футбол в България. Футболистите няма къде да тренират нощем. Мъка. хе-хе

Може ,и някой да каже каква е сумата ма събраните от тези далавераджии данъци за 2019г.?

Тайна,

Не мисля, че е достатъчно голяма за да бъде наричана сума

ако съм на тяхно място хич няма да чакам ами излизам със сопата. Ония мишки от щаба им текат лигите да ги затворят - ще ги дъвчат малко по малко, докато ги фалират

а с каква цел искат да ги фалират? виж, че в цяла Европа се затварят подобни заведения.

ами в цяла европа и сащ вече фалираха заведенията, ама щото ония фалирали, дайте и наште да фалираме

Искат стадото да се раздели. Ще си купиш ракия от магазина и ще гледаш по телевизията статистика за вируса вместо да се забавляваш.

сигурно собсвениците на тия заведенеия има милиони в банките и карат маебаси но това как да, е, обаче за да се предпазят възрастните, трябва да се затворят вкъши два милиона пенсионери, много от които работеши бедни, за някоий застояването без разходки ше е пагубно, още мървти към статистиката, сега спряха и операциите за да могат някои да поркат петък вечер чист фашизъм БАСТА

АМГ, Бентли, БМВ,Г-класа, Поршета, Ферарита, Макларени.....и още каквото скъпо и прескъпо се сетите, а после помощи.

Проблемът на бранша си го съсдадохте сами, като се сългасихте да работите на 4 часов трудов договор за по 200лв заплата. Ако се осигурявахте на реалните пари 1500-2000лв, сега щяхте да взимате съвсем нормални обезщетения, а не да доставяте за foodpanda!

Всеки сам избира с какво да се занимава. Държавта трябва да подкрепя реалната икономика, тази която произвежда и носи добавена стойност. Кръчмарството не е в тази категория.

Тук не става дума за подпомагане и субсидии, а за компенсации - държавата е налапала парите от данъци и осигурвоки, но пречи да работят

Процент от техните данъци. Това е справедливо.

Има много страни, чийто БВП е основно от сферата на услугите. По тази логика, защо всички се оглеждат в IT сектора и комуникациите, пак е услуга и не се "произвежда".

Не е така.

За герберските тулупи - Абе герберасти, защо цяло лято като работеха заведенията, нямаше проблем, а сега изведнъж има проблем? Някой замислили се, че в тия заведения работят хора - сервитьори, бармани, чистачи, които остават на улицата? И като не получават пари, няма да влезнат във вашия магазин? А забравих - 99% от герберастите сте държавни хрантутници на заплатка, плащана от същите тези, обричащи ги на глад. Ама мозък в герберска кратуна не търси. Там само опорки.

Абе кратосчо , що не ви компенсира шефчето от левчетата за вход които взема без да издаде касов бон или пък от 300 % надценка на храни и питиета, м? Да компенсира държавата, трябва да вземе кинтите от някъде, това някъде е от данъците на хората. От евентуалните компенсации на мазното ти шефче ти какво ще разбереш? Га яди кифтета ни рева!

Герберастче, на опорките хонорарчето плащаш ли данък? А цървуланчо?

От морето до Софето всичките са за затваряне !

Ами логично е, държавата прибира една каруца пари от данъци, осигуровки, лицензи и т.н. Срещу това е длъжна да осигури условия за бизнес, Като не може трябва да си плати тя. Корона цирка даже няма да го коментирам, само платени прасета из форумите вярват, че е нещо страшно, а държавата отворила училищата, ама затваря заведенията

Ох, милите! Компенсации искали. Фалирали били. Има ли тука някой, който да се съмнява какво всъщност представлява т.нар. български "развлекателен бизнес", в частност нощните клубове и питейни заведения. Откъде да започна? Може би от това, че това са едни перачници на пари. "Откъде са тия пари, бе?" "От бара и хотела,бе!" . Можем да продължим с това, каква част от дейността им е в сивия сектор. Какви са заплатите там? Какви осигуровки се плащат? Какви обороти се отчитат? Можем да споменем и врътките с фалшивия или разреден алкохол и бандеролите? Можем да продължим с разпространението на наркотици и проституцията, които стават само с изричното разрешение (но негласно такова) на собственика и срещу процент. Колко дилъра са били пребити от охраната на разни дискотеки, защото нямат "разрешение" да пласират там? А колко са били допуснати? И защо? А колко танцьорки и певици са минали "под ножа"? Айде, моля ви се! Разбирам да говорим за "Цирк дьо Солей" или "Молен Руж". Но тук говорим за "Плаза", "Велвет" и "Клуб 33". И тези искат пари от мойте данъци, защото били затворени и не можели да работят.

Какви пошли коментари чета ! Представителна извадка на българска коза им тук в този сайт:) хората които излизат вечер не са много за разлика от инкубаторните офиси, училища и претъпка НЕДЕЗИНФЕКЦИРАН градски транспорт...да не изброяваме и отстаналия огромвн брой различни бизнеси които все още рабтят. За жалост хората които си стоят вкъщи и без пандемия нямат друг избор освен да демонизират нощните заведения и други начини на забавление защото те такова нямат освен ракията в 19ч, посредствен светкавичен секс с незабелижимата по улицата съпруга и шоуто на цитиридис по късно. Разбирам ви малки дущици - вие никога няма да имате възможността да вкусоте от истинския сладък живот. За жалост той не се ограничава само с нощния живот, а смного други неща които пак няма да имате възможност вкусите, не заради липсвта на финансова възможност - заради липсата на свободно съзнание и посредствения комфорт който изпитвате у дома си. Ще спра до тук и ще се видите утре 7:30 в градския транспорт. Ай

искаш да кажеш, че само нощните заведения предлагат качество на социален живот и, че всички които не ходят са някакви задръстени дребни душици? ама наистина ли?

И това ли е според теб есенцията на живот? Кypвu и бело? Анаболи, татуси и силикон? Айфони и мерцедеси? Ще те светна, че има още много и по-интересни неща в живота. Като например да създадеш нещо със собствените си ръце. Да научиш нещо ново. Да посетиш необикновенно място. Да срещнеш необикновенни хора. Да помогнеш на непознат. Да отгледаш дете. Да се бориш за кауза. Но за тия неща не се пее в "чалга хитовете". Там има само "кас'тофони - мас'тофони". Животът е много повече от един голям "Флирт" в "Клуб 38". Пожелавам ти един ден да го осъзнаеш. А до тогава - Наздраве!

за дребните душици е такава есенцията на живота. Да се напият, да се надрусат и да се наеб*т

Добре почнахте, но едно уточнение - нощните заведения не са единствения начин да усетите "сладкия живот" и също, ползването на градски транспорт не е метод за придвижване само на дребни душици и не е срамно, както го карате да звучи в коментара си.

само в България е нещо срамно. В нормалните държави можеш да видиш CEO-та да ползват обществен транспорт.

точно така, глей го Ракиджи Далаверов, няма пари за вода и сапун... завалията само с пърцуца се мие вътрешно

Като сте редовни данъкоплатци и коректни към НОИ отивате на борсата и няма драма То и земеделците се трудят цяла година ама мине бедствие и пият една студена вода Само вие ревете като вдовици защото ви се връзват на номерата !!!

Един такъв тарикат се разведе с жена си да не му вземат заведението щото 15 годин не беше плащал осигурвки и данъци.

Нямам против, но на база на осигуровките, които са внесени, на база на оборотите, които са отчели! Да се знае, че рано или късно идва мачка за погачка! За тия, които са укривали сега един среден пръст, трябва да са събрали, нали?