НОИ ще преизчисли служебно пенсиите на 336 000 работещи пенсионери

Осигурителният институт продължава практиката на преизчисляване, която започна като извънредна мярка по време през март 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - НОИ ще преизчисли служебно пенсиите на 336 000 работещи пенсионери | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази тема може да се "дъвче" до безкрайност. Все пак,нека някой ми каже ,кой ще замести пенсионерите? Сегашната младеж?

Средният размер на увеличението на пенсиите при последното преизчисление беше 13,20 лв. - то няма за кило сирене...

НОИ ще работи през цялата седмица, с изключение на събота и неделя.

Както е казал другарят Ленин, ти си прав и дълбоко неправ. Алтернативите ми са две. Едната - дремя като кон на празна ясла и оцелявам с пенсия под 900 лв. /с вдовишките добавки/. Втората - работя работата си, която съм извършвал преди пенсионирането си /не съм държавен чиновник естествено/, получавам си заработената си пенсия, и поддържам апартамент за краткосрочни наеми, включващо всички дейности, свързани с това. За цялото това занимание успявам да докарам по малко от средната пенсия на западноевропеец, но поддържам приличен начин на живот. Кое според теб да избера? И тези 13 лева и стотинки допълнително дали са от съществено значение за увеличаване на дохода ми? Питам, и отговор не искам.

Пенсията ти е отпусната, за да имаш доход, когато не работиш, а не като начин за спестяване. Така, че трябва да бъде: работиш = събираш за пенсия и не получаваш такава не работиш = не събираш заа пенсия, но получаваш такава, ако си събирал

не може хем пенсия, хем заплата, хем привилегии, хем безплатен или почти безплатен транспорт! младите какво да правят!?

Младите ще правят каквото правят. Едни учат и работят, други нито учат нито работят нито търсят работа! Добре, че има хора с по 40г. стаж да запълват дупки по фирмите, айде се замислете ако им стигат средствата дали ще е така!

В частния сектор е ОК, ама някви папкаджии да стоят трудоустроени до 80 години е доста зле.