Ниски нива на канцерогени при нагряване на тютюна

Германският федерален институт за оценка на риска (BfR), публикува официалния доклад с резултатите от канцероген в изгорелия тютюн

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никотинът сам по себе си е вреден - основно съдосвиващ ефект и не само.

защо не зададохте въпрос на тези независими германски изследователи колко от над 4 хил. химикала са изследвани?Може наистина да има намаление на 1-2 канцерогени,но тютюните се обработват с хиляди химикали!

аз измислих цигара, дето се завира отзад, така димът не влияе на белите дробове, продавам и специални панталони с ципче отзаде....

Доколкото подочух, тази нова джаджа струва на Филип Морис около 3 милиарда долара в разработки и внедряване. Ако това е вярно, ми изниква веднага въпроса: Колко от този бюджет е отделен за налагане на новата мода като реклама, платени (уж независими) изследвания и т.н.

Потвърждавам ефекта на IQOS от личен опит... След като, след много опити, ми стана ясно, че от мен НЕпушач няма да стане, просто поради липса на воля специално в това направление, реших да инвестирам в този нов тип ел. цигарен "биберон". В интерес на истината, няма нищо общо с предните ел. цигари с течност, които също съм изпробвал... Тук принципът е друг - ползва се малко количество компенсиран ароматен тютюн, от който всъщност, в следствие на загряване се изпарява само импрегнираната налична влага, носеща единствено аромата на никотин, при което, поради липсата на другите, около 38 вредни съставки от Менделеевата таблица, които се отделят при горенето, просто не се тровите по конвенционалния вреден начин и не опушвате себе си и околните. Тоест, лошо няма - вариантът е добър за тези, които нямат воля да се разделят с вредния навик от тютюнопушенето. Вярно е, че този нов айфонски продукт не е евтин (като всичко останало на Ейпъл), но мисля, че инвестицията си заслужава... Между другото, когато се привикне с вкуса на тази нова гъзария, която е доста по-ароматна и наситена с чист никотин, обикновените цигари придобиват усещане на неприятна смрад и на прах и пепел в устата, поне аз така констатирах за себе си. Единствения, малко кофти ефект от това упражнение обаче е, че човек свиква, че може да си пафка биберона навсякъде и всъщност се увлича да го ползва по-често, в сравнение с цигарите, при които му се налага да си търси някъде място навън под небето, за да извърши този ритуален грях... Но, естествено и тук въпросът се свежда до самоконтрол ;-) Естествено, най-добре е да не се пуши. И все пак, в случая, това което се променя е, че за разлика от обикновените цигари, при които хем си плащаш, хем си кашляш, с тази нова измишльотина, само си плащаш…!

айде стига с неграмотната реклата, не е разработка на епъл, а на тютюневия гигант Филип Морис

Колко струва туй нещо?

90 кинта. Нещо чух да споделят колегите в офиса.

Deus Vult

90лв. Ако подпишеш декларация, че разрешаваш да ти ползват личните данни

Да, иначе е 200 кинта...

Ами скъпо, като всяка друга гъзария на Ейпъл...

Май сте забравили надписа "платен репортаж" ;)

O оххоооо те и дизелите според германците са най- ЕКО

гадните хамериканци колко ви платиха за поредната глупост? И да гори и да не гори за пари правят всичко янките от лапон до атомна бомба. Само ГЛУПАЦИТЕ продължават да пушат!!!

САМО ГЛУПАЦИТЕ, правят глобални обобщения... И ти си "светлия пример" за този неоспорим факт!

Филип Морис е швейцарска компания. И да, има много добър ефект. И аз го ползвам вече три месеца

Вкъщи няма пушачи, обаче си пафкаме наргилето по празници и по купони. Споделяме го с децата даже - да не живеят в забрани и дефиците, и да не пропушат като пораснат. Там тютюнът се награва от въгенче през фолио. Допълнително изпаренията преминават през вода. Получава се нещо като плодов чай, само че за дишане, вместо за пиене.

като живях в дубай отидохме с един ливанец в месното кафе, след 1 час наргиле трябваше да ме носи до вкъщи, чувствах се толкова зле като пян но в съзнание.

Поредния МАЛОУМЕН лумпен

Кой финансира този независим институт и има ли той постъпления от фирми? Ей тогава ще си дойдем на думата. Голяма част от изследванията последните десетилетия са направени под егидата на частни спонсори с корен нейде в неясни териториални води и хубави имена в които има думата Независим и Свободен и Научен

Институтът е финансиран от правителството на Германия и не получава средства от фирми.

Германия... Лаборатория.. VW...

Нулеви нива на канцерогени при ел. цигари с течност!!! Широко достъпни, а не пробутвани от монополист.

Така е, но не е същото. Пробвал съм две различни ел. цигари, ами не ми помогнаха, пушех си и обикновени цигари. Минах на IQOS и не ми се пушат обикновените, дори са ми гадни.

Чак нулеви не са. Особено при на практика нулевата регулация за течностите

Аколко по-евтино и лесно е да не пушиш....

Статията съдържа продуктово позициониране

Това си е чиста платена публикация направо. Голяма финансова и маркетинг мощ стои зад тези продукти.

Това добре, но да не си наблизо, че това яко смърди от печенето на тютюна.

Вървят по 3 пакета дневно.