Нищожното застраховане и държавната намеса пречат на всички

По данни на НСИ наводненията са често срещани кризисни събития, като броят им варира в много широки мащаби

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото знам застраховките за държавни/общински имоти са задължителни. Биха ли споделили застрахователите колко са платили за обезщетения на кметства, читалища и т.н.

Защо не си застраховам апартамента и автомобила, освен задължителната "Гражданска отговорнос". Първо имах няколко СЛУЧАЯ с каско на автомобил когато „застраховател“ не плати обезщетение за щети. Т.е. аз си плащам полицата, но не получавам нищо. Смятам, че е правилно "Гражданска отговорнос" да е задължителна, койот не може да я плати да не кара автомобил, а да се движи с градски транспорт и там плаща застраховка, но не наведнъж, а на много по-малки вноски всеки ден. Аз нямам възможност да си купя чисто нов джип за 50 000 или още по-малко за 100 000 или 200 000 лева. Купувам си автомобил втора употреба за 5-10 хиляди лева. На автомобилите си правя „застраховка КАСКО“ само през първите 2 години. През последните 20 години съм сменил 2 автомобила, нямам сериозни катастрофи. Леките инциденти са ожулена боя и вдлъбнат заден капак и изкривена броня, общо щети за около 1000 лева. Правил съм „застраховка КАСКО“ само 2 пъти по 2 години. През останалите 16 години съм спестил над 5000-7000 лева от „застраховка КАСКО“. Ако стане нещо с автомобила ми, с тези спетени пари мога да си купя нов автомобил и дори да ми останат пари. Дори и като си приспадна 1000 лева платени за щетите, пак ми остават пари спестени от астраховка. Второ имам апартамент в София и наследствена селска къща на 200 км от София. Къща, която е на високо 4-5 метра над лятното нивото на селската река и няма да постарада от няводнение. Шанса едновремнно да загубя и двете от земетресение, наводнение, градушка, вихрушка/ умишлено позвам българската дума, а не испанска торнадо или руската смерч/ ...

Проблема дали ще правиш застраховка или не е твой! Само гледай да не те дават по телевизията и да искаш пари от държавата заради бедствието. Само да ти кажа, че апартамента ти в софия е мин. 60 000 евро, а застраховката му 50 лв. Щом си стигнал да спестиш 50лв. в годината за да опазиш 60 000 евра си ми ясен!

Щом можете да си позволите да изгубите толкова много пари, като тези на един от двата имота.... поздравления. Но при цена от 100 лева на година, помислете колко години не трябва да получите обезещетение, за да сте на загуба ако стане събитие. Застраховката на дома е много по-евтина, от това, което човек получава като сигурност и обезщетения в труден момент. И рисковете не са само земетрение и наводнение! Но й пожар, и злоумишлени действия, и късо съеднинение и най-редвовните ВиК аварии. Показвате, че мислите и съм съгласна това за автокаското. Но за имуществото ви препоръчвам да го премислите :-)

Айде стига с рекламите на застрахователни дружества

Статията изважда главните проблеми при такива бедствия. И основна причина е непознаването на продуктите. Така, че приемете това за образователен материал. Добре е да знаете навреме. После е късно. А застраховката на дома струва много по-малко, отколкото струва. Много лесно можете да го проверите. За Ваша сигурност и спокойствие.

Докато територията ни е превърната в добре преджобена англо-краварска колония,а подобието на държава се ръководи от деморализирали и душевно нечистоплътни джендъри, шорошпии, еврее-безридници, ционисти,продажници и убийци на българските морални ценности ,България ще продължава да е на дъното на септичната яма, наречена с гръмкото име "ЕС".

Еднакво лоше е както да сме васали на Вашингтон и Брюксел, така и на Москва. Първите 19-25 години от живота до 1990 г. -1996 г./управлението на Жан Виденов/ преминаха като Московска колония. Следващите 32 г.-25 г. преминаха като Вашингтонско-Брюкселска колония. От личен опит мога да кажа, че за 80%-90% от обикновените хора като мен, които не са финансирани с рубли, долари, евро... от колониалния център. Живота е много далеч от лъскавия и луксозен живот на ПРОДАЖНАТА ВЪРХУШКА от чужди агенти. Но все пак за мен живота във Вашингтонскаъта колония, е в път по-добър от живота, който имах в Московската колония. Жалкото е, че 70%-80% от българския народ е робски народ и иска да е нечия колония. Такива като мен 20%-30%, които искат да не са ничия колаония, а само да си подреждаме държавата, сме малцинство.

Единственият проблем на застраховките е че не се дават в адекватен размер.

типично по ГЕРБ и ДПС+БСП модела нямаме 100 милиона за почистване коритата, но имаме 200 милиона за покриване на щети от наводненията. хубава работа, ама българска. така казват вече циганите.

Решението е лесно и отдавна измислено. Държавата им отпуска кредит с ниска или без лихва за дълъг срок.

Кой застраховател плаща за тая рекламка? Същата статия днес и в дневник. Застрахователите са по дефиниция пирамидални схеми - дай пари сега да вземеш повече после (може би, ако решим).

Застраховател: ОБЕЩАНИЕТО НЕ Е КАТО ДАВАНЕТО!!!

Това реклама на застахователи ли е? Хората не са глупави да се застаховат при тези мушенници.

Сега гледам рекламират застраховка за 40 лв на година! Какво очакваш да получиш за тези пари като застраховка! Ние се заблуждаваме, че сме застраховани и застрахователя ни лъжи че сме застраховани!

И 400 лв. да им дадеш, прочети внимателно условията по договора! Десет години застраховах къща и най накрая разбрах макър и късно, че съм чел и препрочитал поредицата "РЕКВИЕМ ЗА НАИВНИЦИ", прередактиран в "РЕКВИЕМ ЗА ГЛУПАЦИ"!!

Прав сте! Гледайте умно. Има отлични компании. Казвам го от опит и като брокер, и като застрахован.

Айде да си спомним за земетресението в Пернишко преди 10 години. Имаше хора със застраховки на домовете си, но застрахователят нищо не покрива. Хората дори бяха по тивито да си разкажат историята - уж застрахована къщата за мисля 50 000 лева, става така, че застрахователят им платил някакви си 500, след като изкара самоучастието, а те бяха изтеглили кредит от 30 000, за да укрепят къщата... Разбира се не може да очакваш за 100 лева на година някакво чудо, ама те застрахователите по-добро за условията не предлагат (или поне преди не предлагаха) Застрахователите в България реват, че не се застраховало, а в същото време не предлагат продукти, които наистина да помогнат на хората, когато изпаднат в нужда. Много пъти съм се пробвам да си застраховам къщата и след това се отказвам, като видя условията - дори да застраховам къщата на реалната й стойност, застрахователят НЯМА да ми плати повече, отколкото прецени да плати. Същото е и с колите - правиш каско за 20 000 примерно, тотална щета и застрахователят ти оценява колата на 4000 и толкова ще ти даде, ако и толкова даде. Аз съм с 2 ръце против задължителното застраховане при предлаганите на пазара полици. При задължително застраховане е редно държавата да влезе в роля точно както при финансовите продукти - да сложи ограничения, които са в ущърб на застрахования.

ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ КОМПАНИИ СА НА МУТРИ И БЕЙОВЕ .... ПЛАТИХ СИ КАТО АМЕРИКАНЕЦ ЗАСТРАХОВКАТА НА НАСЛЕДСТВЕНАТА КЪЩА В БАЛКАНА ... И КАТО УДАРИ ГРАДУШКАТА НИЩО НЕ ВЪЗСТАНОВИХА . БАН ТРЯБВАЛО ДА МИ ДАДЕ ДОКУМЕНТ ЧЕ В ТОЯ ДЕН ИМАЛО БУРЯ И ГРАДУШКА В РАЙОНА .

Това изказване е толкова демоде, че ако осъзнавахте, щяхте да махнете поне главните букви. Само нискообразовани хора, които като стане проблем почват да се чудят и надяват на държавата са на такова мнение. Умните се запознават с условията и си правят застраховки.

От новините покрай наводнението разбрах 2 неща! Първо, че пострадалите ще получат по 355 лв помощ и че не трябва да си прибират дървения материал влязъл в къщите и по улиците им! Дървения материал си принадлежи на дървената мафия, която изсече горите и е причина за толкова бедствия! Мафия, толерирана от всички правителства, включително и от това последното на другаря Радев! Мъчно ми като се сетя за Васил Левски, Христо Ботев, Любен Каравелов, Панайот Волов и Капитан Петко войвода! Дали има Господ! Не знам!

Сера в уста на Путин.

Дори няма да чета статията! Но със сигурност е написана с помощта на някое застрахователно дружество! Все ми е на ума, че застрахователно дружество, регистрирано с 1000 лв капитал с помощта на някой държавник, и регистрирало 3,4 милиона печалба ще даде 70 мил на пострадали! Веднага собственика ще се изпари и няма да има никакви обезщетения! Какви застаховки?

Не е написана с помощта на ЗД , а направо е написана от авторски колектив от ЗД-ва

Gugnelid

Може ли да ти дам 2,000 лева, а ти да ми регистрираш застрахователно дружество? Ако успееш, ще ти дам още толкова. Тъпак...

Съществена част от избирателите в България са тарикати на дребно, които цял живот мислят някакви схеми и накрая винаги се оказват прецакани, разбира се. Проблемът е, че политиците не могат да ги оставят да се оправят сами, защото се нуждаят от гласовете им. Затова всеки път се случва една и също нещо - става трагедия, тарикатите на дребно почват да псуват държавата за собствената си безотговорност, държавата се трогва и започва да раздава пари, повечето от които се прибират от тарикатите на едро. И така до следващият път. Преди дни казаха, че са описани щети на хората за около 10 милиона лева, а буквално вчера, че само от Европа ще искаме 150 милиона евро. Всеки да си направи сметка кое и къде ще отиде, но аз за мен знам, че няма да е при тарикатите на дребно. Дотолкова сме усъвършенствали сценария, че вече си имаме и група следователи, които това си работят от години. Вчера с изумление прочетох, че наводненията в карловско се разследва от същите екипи, които са разследвали наводненията в Аспарухово, Камено и Мизия! Хората явно са в бизнеса с разследването на наводнения и не е чудно, че във всички случаи резултатите са сходни. А хората, които си имат застраховки, просто не мрънкат и затова изглеждат малко. Инак те не са по-малко от тарикатите на дребно, просто не са толкова шумни в оплакванията си от държавата.

Застрахователна компания не плаща...никога...това го запомнете...мога да посоча доста примери за изгорели хора от застрахователи...

Посочи

Лъжа

Т.е. всички са губещи (и недотам умни) с изключение на тези, които не са застраховани? А защо, тогава, само незастрахованите плачат и се оплакват по телевизията?!

'Застрахователният сектор мълчаливо наблюдава събитията' Обичат да играят на сигурно.

Не е до желание за застраховане, въпреки че бедните хорица нямат и за това пари. А е ЗАРАДИ помиярската същност на КРАДЦИТЕ, наречени застрахователи. Нито плащат както е по договор, въртят и сучат да платят по-малко при щети. Мръсна помиярска измет!

...за цигарки, джиесемчета и пърцуца имат , нали? Аз пък не искам с моите пари да им плащам обезщетения!

Не е всеки, лайнояди! Вината е ИЗЦЯЛО НА ПОДОБИЕТО НА ДЪРЖАВА!!! Пък вие си пишете каквито простотии ви е платено да пишете...

В американогейска,юдомасонска ,демократична ,неолиберална територия каквато е България ,никой гражданин не е в равностойно положение пред съда в сравнения с някакви енерго-разпределителни дружества ,ВиК дружества ,ел.дружества ,застрахователи .Гражданина винаги е виновен ,ощетен , а споменатите дружества винаги са прави в изискванията си.Съдът винаги "играе" в тяхна полза.

много точно казано!

Колко пъти си съдил такива, че се произнасяш?

Два пъти и двата пъти топлинни счетоводители ,за два от апартаментите ни /различни/ .Мда-а-а-а.И двата пъти с адвокат ,от моя страна , съдиите си говореха като първи дружки с юристите на топлинните счетоводители

Кво си захапал там бе пенди гологлав.

Единствено пречат на печалбите на застрахователите.

ей, боклуци, проблемът не е в застраховането, а в изсиането на горите и непочистването на коритата!

Институт за пазарна икономика........ Това само комунистически главочи желаещи да се подмазват на новите тавариши могат да измислят........ От какво се издържа този институт? Комай отсъщите червени фондове, които по веригата водят да същите печатари , братовчеди на поповете. Иначе наводненията се контролират от инженерни решения, екологична политика, не от спекула каквото е застраховането. Отделно застраховките не покриват нищо реално и практически не помагат на пострадалите.

У нас няма реално застраховане, това първо. Второ- много ниският процент застраховани домове е резултат от не доверието на хората в застрахователните компании. Трето- застрахователните компании сами си подливат вода, когато трябва да плащат нещо. Те протакат сроковете и търсят всякакви вратички за да не платят. Никой не иска да почерпи опита на други страни. В Калифорния пожарите са постоянно явление. Преди две години бяха най-големите пожари в историята, изгоряха над милион декари, стотици къщи заедно с колите и имуществото на хората. Първо, броени дни след бедствието, в магазина където работя се появиха хора които си купувах дрехи и обувки и казваха, че това е от помощите които държавата е дала безвъзмездно. Над 80% от хората имат застраховки на къщите си от подобни бедствия. 2-3 месеца след пожарите минах и направих снимки на изгорелите къщи. Това което беше останало са само комините на камините, защото само те са от тухли, а всичко друго от дърво. Една година след пожарите минах пак...над 70-80% от къщите бяха построени на ново !!! Имаше само няколко парцела, почистени идеално, все едно нищо никога не имало там, на които с тояга табели “продава се”. Това е! И държавата и застрахователите работят за хората!

Тука за всичко обират,лъжат и те окрадат и заплащат после....милиционерите са половината идиоти, половината престъпници, а армията ни е убита от краварите

Застрахователите са едни от най-големите мошеници - борчета в нова форма. Изплащат нищо или почти нищо и след като изплатят нещо вдигат цената.

Пълна некомпетентност от автора. Решението е просто и евтино : задължително застраховане. Аналогично, както е при собственици и ползватели на ппс. Рисковете за недвижимо имущество са в пъти по-ниски от движимото. Една задължителна застраховка ще е в порядъка на 30 лева на година, даже ще включва и отговорност към трети лица (ако наводниш съседа, например)

Основната цел на застрахователя е да вземе парите , а не да плати щетите

Иван Петров

Ето пример за тъпак.... Ако си ощетен, ползвай юрист

Добавям за тъпаците тук. Именно застрахователния картел е против въвеждането на задълж. з-не за този вид имущество. Ще подбие цената на доброволното. 30 лева на година не е проблем за никой пенсионер. Задълж. з-не се прилага сдържавна наредба. Дъжавата, управниците не го въвеждат

Я да обясните на хората какво точно покрива тая евтина застраховка явно сте представител на някоя застрахователна компания щом сте толкова в час.

Аз ще ви отговоря, защото съм застрахователен брокер вече 20 години. Застраховката домашно имущество покрива - пожар, буря, наводнение, градушка, злоумишление действия на трети лица, късо съдениение. Допълнително се заплаща за земетресение. Но цената на качествена полица около 100-150 лева за апартамент до 100 м2 в София. От двадесет години обяснявам за тази застраховка. Но хората предпочитат да са жертви или да обясняват, че застрахователите са лъжци. Пълно е с експерти, които при проблем плачат и искат дарения. За тези 20 години, след всяко по-голямо събитие, че е добре да сключват застраховката. Но ние предпочитаме да не мислим за бъдещето. Пък и държавата раздава едни подаяния от бюджета, който кого или не храни - огромната администрация, пенсионерите и т.н. Мога да ви кажа, че за това време съм имала стотици щети. Винаги питам клиентите дали са доволни. Верно е че не са били такива големи като да ти отнесе порой къщата, но с много малки изключения клиентите казват, че са получили повече отколкото са очаквали! Последният случай беше с мен, счупи ми се керамичния плот на кухнята. Не знам от какво! Предявих претенция. Преди 10 години съм платила 499 лева, сега ми платиха 460 лева. Нормално е, когато не познаваш нещо да не му вярваш. Но застраховката на дома си заслужава да се проучи. Стига дома да е масивен и да има документи.

Абе тя и моята кола е застрахована, но алчните капиталистически застрахователи извадиха от 99 кладенеца вода , за да ми платят само половината щети.

или ти, Ганя, тарикатина - караш над 10 годишна щайга, на има няма 200к реални килиметра. Искаш да платиш малко каско пък да получиш много.

той може да е Ганя, ама аз карам кола на една година застрахована на реална цена от 50 бона. удариха ме на един паркинг и в момента съдя застрахователя, който твърдеше че съм самокатастрофирал и излъгал. та толкова за българските застрахователи...

Абе помияр, застрахователя не гледа какво застрахова, нали? Никога? Да те еба в тъпака...

Пияно келеме се натресе в колата ми ! Полицията написа протокол и след това започна ходене по мъките по застахователи и КАТ в продължение на половин година .Накрая ми писна и се отказах !

Застрахователите са частни дружества

Защо мислиш , че не знам ?! Държавата ги закриля и им дава възможност да крадат ! Застрахователните компании са комбина с държавната мафия , за това иде реч !

Ама да предположим, че хората са имали застраховки.. След съобщението за бента от дървени трупи... Застрахователите щяха да искат доказателство, че семейство БОБРИ не са ги струпали там.. Та да дадат все пак по некой лев на застрахованите..

Решение - застраховките са задължителни, но пък изискванията са по-леки за клиентите.

На голишара все държавата му пречи, но като смъкне некой кубик дръвца от улея който го наводнил, немало комтрол срещу незаконната сеч. И аз съм прост и вие Господа и Верни Другаре сте прости!!!

Улеят, по който се смъкнаха кубиците дърва в селските дворове при бедствието - този улей не се е появил от действията на обикновените хора, обитаващи подпланинските райони. Те, също като градските ‘голишари’, си купуват дървата по 170 лв/кубик от горските гавази, дето водят керваните с катърите, хем без транспортни разходи пак на тая цена им ги ‘таксуват’… само не знам дали глаголът ‘таксувам’ в случая е приложим, защото той предполага някаква законност, документ, касов бон… А това при гавазите го няма. Кой е шефа на гавазите? Ами най-главния гаваз - мустафа к. Над него само доган и аллах се подвизават. ТакивИ ми ти работи… селяните били виновни… виновни са само за едно, че си мълчат, а не са хванали още сопите да се опълчат на гавазите,… то, чунким, държава така и така няма.

Тия се топлят на Асенчо от акумулаторите....

Тази госпожа от ИПИ дали се е застраховала от наводнения,та говори толкова уверено ? Не може да се иска от стари хора да плащат допълтелно,те едвам свързват двата края!

Как да застраховаш след като никой не поддържа собствеността, било то частна или държавна. Застрахователните компании да не са луди, да застраховат и да плащат със сигурност след това...

В Испания, Германия, Великобритания и тн когато си собственик на жилище си задължен да имаш застраховка!!!

Нещо пишеш без да разбираш специално за Испания. Живея там и имам собствен апартамент. Няма закон за задължително застраховане, освен за колите.

Същото и за Великобритания , няма закон да те задължи да застраховаш къщата си, но банките те задължават косвено , ако искаш да ти отпуснат ипотека:))))

За ‘нищожното’ застраховане - всички знаем, че в България да вземеш пари от застраховател е като да бръкнеш с крик в иглено ухо! Не познавам човек, който да е пострадал от нещо и да си е покрил щетета от застраховател! Тия плъхове плащат само в белия свят, в страни като България са готови да похарчат три пъти повече за ‘експертни оценки’ доказващи недължимост… Независимо за какво става дума!… За ‘държавната намеса’ - не знам за нея, но намирам за престъпна държавната НЕнамеса в неверояните деяния на горските талибани с катърите, които шетат 24/7 из подножията на всички български планини (може бу само Родопите си ги щадят, че нали са си ‘техни’) и никоя БГ институция не смее да им каже и дума! Че оня, устатия, дето размахва пръст и ни се кара от телевизора на завален български, особено преди избори, да не вземе да се разсърди! Амчи тъй де - от 6 века горите на България са в османски ръце - защо това да се променя сега? Докато има - ще секат! Докато има гяур - ще се дави! После ще му мислим…

За съжаление има такова нещо.Вече повече от 16-17 години си застраховаме апартаментите , и ако получим 35%-40% от сумата на ремонтите сме щастливи, а винаги застраховките са във областта на високите нива на застраховане.Само веднъж излезнахме на "нула"

По-точното заглавие: Държавна НЕнамеса за спиране на незаконната сеч, а зобщо на всякаква , почистване коритата на реките и др. ВАЖНИ мероприятия, по-важни от застраховки на селски имоти - да се направи оборот на застрахователи дето после не плащат !

Пак хората виновни че не били се застраховали! Това в бедствено полужение и да са застраховани какво ще получат от тези бандити?? То тея хорица какъв бизнес и имоти да застраховат с един покрив над главата?? Държавата била за контрол и превенция А сега да видим какво е контролирала и какво е направила за превенция!!!НИЩО гадняри

А нещо в допълнение на "застрахователите да се стегнат" и да действат като застрахователи , т.е при настъпило събитие да изплащат обезщетенията без да вадят от 10 кладенеца вода , и накрая да не ти платят и стойността да смениш два прозореца

Някога по време на "тъмният социализъм" имаше сруктури със съответната екипировка ,които да действуват при бедствия и аварии.В някои големи военни казармени райони/ това са райони където има няколко поделения/ ,почти винаги имаше сапьорски поделения ,който бяха съоръжени с тежка техника ,най-вече БАТ-ове,багери ,булдозери,кабел-украдчици,минопоставачи,камиони и т.н. Повечето от тези машини бяха мултифункционални,чрез някакъв допълнителни прикачни към тях допълнителни съоръжения.Някога в първите години на еврогейският ,демократичен ,неолиберален и безкраен преход имаше една основополагаща мантра "По-малко държава ,нейните функции ще бъдат иззети от обществени и граждански организации и сдружения."" .Е, сега берем плодовете на тази мантра претворена в дела.Лошото е ,че плодовете до един са горчиви и отровни.Мда-а-а-а,класика. Когато някой иска да разруши държава прилага тази мантра в действие ,но никой не казва ,кой управлява тези така наречени граждански и обществени организации.Е, сега вече знаем,следите водят на запад та чак отвъд океана .Нещо тези организации ,получаващи от чужбина щедри грантове ,не ги виждам ,под строи да участвувават в тези мероприятия , а има самоорганизирали се доброволци с лични средства

Каквито хората, такава и държавата

Пак го извъртяха че потърпевшите са виновни. Нямало застраховки, нямало нищо. А за сечта кой е виновен

5 лв. на ден за цигари може, ама 100 лв. на година застраховка и дума да не става.

Аз съм пробвала преди време да застраховам селска къща, изискванията бяха толкова много ,че не се получи. Трябва постоянно да е обитаема, да има СОТ , вратите не знам накъде да се отварят и какво ли е .

Това не е вярно ! Всяка година застраховам селска къща!

не знам за какъв район говорете. Не е трудно да се зстрахова селска къща изобщо. Нищо не искат. попитайте в друга компани, ако една от тях поискала всичко това. Аз лично за пръв път чувам за подобни изисквания

100 лева какво точно ще застраховаш??? Пиши не наизуст а с факти.

Имаше една госпожа по времето на тройната крадлива колация - Метем Серем - тя е доста виновата за разрушаването на ГЗ и Пожарната