Никой досега не е товарил бъдещите поколения с нови дългове

Милен Велчев, финансов министър в кабинета "Сакскобургготски" пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой го казва РУСКИ ВТБ шпионин превъртял външния бг дълг за шепа кинти

Направи си пластична операция ! Басарясал си от любовта народна !

Бизнеса с хотелите не върви ли?

е дърт минетчия, достоен единствено да ближе гъза на старухата Симеон.

Aпаш

Крадливите коп.лета като минат няколко годинки и започват да дават ценни съвети как не се води правилна политика или как трябва да се прави бизнес като тях. Любимите са ми И. Костов, С. Софиянски, М. Велчев и Киро гела. А и трудно може да се забрави комисионната, която взе за превалутирането и как придоби Виваком д подставени лица. .

Харвардските олигофрени тикат страната към пълен крах

Очаквам ПЪЛЕН КРАХ на ВАЛУТНИЯ БОРД в харвардска България....още през май- август! ! Дългът за 2022 щял бил видите ли да нарасне с по- голям ℅ отколкото БВП !?!? Това е пълна катастрофа Ще ни останат само ...белите зъбки и сладките трапчинки и...наакан Кокорчо..

да каже колко дъл тегли герб и га открадна тогава да говори лакеи долен

Да ,и по този случаи трябва ли да се толерират по-големите крадци...

Страшен отпадък е тоя

взе ми думите от клавиатурата. благодаря за което. хубав ден желая.

ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ГЬОН-СУРАТ, Т.Е. НАГЪЛ ИНДИВИД, С МНОГО „ДЕБЕЛО ПЕРДЕ“ ПРЕД ОЧИТЕ, ЗА ДА СИ ПОЗВОЛИШ ДА КАЖЕШ: „Никой досега не е товарил бъдещите поколения с нови дългове“, СЛЕД КАТО ТИ САМИЯТ “НАТОВАРИ“ БЪЛГАРИЯ С НАД МИЛИАРД ПРИ ПРЕВАЛУТИРАНЕТО НА ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ от „Брейди“ облигации в евро облигации! Твоето поведение е неопровержимо доказатерство за това!

Как не. Всички все това правят. Тъпанари

По време на правителството на царя, после на тройната коалиция външният ни дълг бе сведен до 2 млрд. долара. (през този период бяха изплатени към 15 - 16 млрд. долара на кредиторите ни) Предвиждаше се и тези 2 млрд. да се изплатят, но за съжаление други дойдоха на власт. От тогава всеки един бюджет се прави с дефицит, който се покрива с нов дълг, всяка година без изключение.

Стига си лъгал. Заемите дойдоха от царя. Дето всички от ДС са му благодарни, че ги върнаха във властта. Лични впечатления.

Ами американец.какво да прави.друго освен да взима кредити пе знае.

Ортакът на Доктора ли е това? Я да си спомним снимките на яхтата.. Да си спомним как БГ загуби 1 милиард от облигациите!

Може би Кирил Петков като инсталирана от щатите кукла на конци има следната цел. Да увеличи максимално външния дълг на България до толкова, че да станем много зависими от Международния Валутен Фонд. С други думи да станем роби на америакнските банки за да може да сме по-послушни.... българския дълг при Борисов беше 24 % за сравнение гръцкия е 200 % Държава със висок дълг слуша каквото и наредят кредиторите.

Това на снимката нанесе най-много щети на българската икономика.

И брат му също.

Това крадливо колепе от къде изпълзя?

САЩ ли има предвид?

Бат Кико и И тоя са правени он един х.... . И двамата видни кадри на западни унивеситети а видиш ли дошли у Беге да крадат ццц.

Тоя картоиграч от де го изкопахте или сам си изпълзя?

Нямам изненада.Такова правителство съставено от някакъв сбор на партийки с много ниска електорална подкрепа,това може да СЪТВОРИ.ЛОШОТО Е,ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ И ДЕЦАТА НИ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ТОЗИ ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕН ,СКАЛЪПЕН КАБИНЕТ .

Айде и тоя изпълзя от дупката Ама щом Румен Гечев се занимава с финанси то Милен Велчев е цвете в сравнение с него.

а през 2003 г. е приет в групата на 100-те млади глобални лидери на икономическия форум в Давос.

"През април 2003 избухва т.нар. „Яхтен скандал“, при който в медиите са публикувани снимки на Велчев и други политици със считания за контрабандист Иван Тодоров - Доктора. Велчев твърди, че по това време не е знаел кой е Доктора."

Наистшна ли? Такава плоска лъжа? Ама щак министър ще се качва на яхтата на човек, който не познава? Аз що не се качвам на яхти на непознати. Не, че по принцип се качвам на яхти, но все пак нелепо е.

Много интелигентно интевю с Милен Велче, което си струва да се гледа.

Единственото изискване е за пръв път да чуваш за Милен Велчев.

През 2002-2003 година под натиск на Милен Велчев и заместника му Красимир Катев се извършва трансформация на външния дълг на България от долари в евро. В резултат на замяната на брейди облигации с глобални облигации е реализирана загуба в размер на около 1 млрд. лв.[2]

Кирчо и Асенчо са пешки, както в шаха. Пешките са на първа позиция и гърмят, а отзад са ФИГУРИТЕ. Власття в момента след преврата е такава

А ти какво си? ФИГУРА ли си? Или прост дървен философ, който си мисли, че нещо му е ясно :)

Нема журналисти веке - има жУРНАЛЯ...ЗАЩО НЕ ГО ПИТАТ НИКОЙ за снимките на яхтата?С Миро Севлиевски и ДОКТОРА?Миро, тоя и Малкия Мук се МЪЧАТ ДА ГИ ВЪРНАТ,ама нЕма...Ако и оня самокоФски картоФаджия - Доктора,не го бЕха гръмнали,и той щеже да е в ДИРниците...Баси и държавата,дето не си помни неща от преди 15 - 20 години!!!!

но сега е ПРАВ

Тоя Е МНООООГО КРАДЛИВ !!!

Милене, да вържем лева за Биткойн , ко ша каиш?

Аз имам още по гениална идея – ДА ГО ВЪРЖЕМ КЪМ ТУРСКАТА ЛИРА!

Да, бе. Никой докато не се довлече ти. А кой смени дълга на България? И след това твое некадърно и вредно за страната деяние, дългът ни се удвои. За два месеца! Мислиш че сме забравили ли? Голяма грешка.

Дреме ми! Пълниме гушите и хващаме самолета за Канада. Вие тъпунгери се оправяйте после. Ще ми ядете....

Един крадец се изказва за други крадци !! И едните и другите точат и крадът на поразия !!! Само Пиночет 2 и народен съд могат до ни измъкнат от лапите на тези ченгесарски отрочета !!!

НИКОЙ, ОСВЕН НДСВ И НАЙ-ВЕЧЕ ТИ, ДА , ТАКА Е

крадци и негодици от царската партия начело с крадлив дедо не е имало.

Има, има

"Не бива да се харчи повече, отколкото се събира"? Та това се правеше от всяко ново правителство на Боко, след гласуване на пореден заем от подведомственото МУ Народно събрание. А кой-кого "товари" бъдещите поколения, божа работа. Винаги богатите оцеляват, бедните опират пешкира.

хи-хи-хи ~~~○~~~ За няколко месеца чалгаро фърчилско безвремие на рашката хунта и станата е в колапс, цените са нараснали двойно (олиото тройно по московски образец и то съзнателно за наказание) магистралите са спряни, помощите за пенсионери изпапани всичко са спрели и опоскали уволнения полицейско насилие и два фалшифицирани избиора с машини ЕТО ВИ ХУНТАТА НА РУСКОТО ФЪРЧИЛО С ЧАЛГАРИТЕ ГЛЕДАЙТЕ ..................... Бойко направи за 4 години повече пътища, отколкото комундетата за един век. Той направи газопроводите и намали цената на газта наполовина... Изплати ви кражбата на КТБ, Оправи дивотията с Белене. Той ремонтира и построи нови черкви и манастири, джамии, читалища и спортни зали ! Той увеличи заплатите на учителите, лекарите, полицаите, военните и пенсиите ! Той се пребори с мора по козите, които Комоциото заразяваше. Той се пребори с рашката чума по свинете, която се появи прескачайки Румъния. Той откри повече артефакти за древните бол-Арий траките, от всички. Той спаси нарочно обезводнения от червените Перник, с източения от комунистите язовир, като построи водопровод и донесе вода за града от Родопите! Той с веща дипломация не допусна емигрантския натиск ! Той помогна на Северна Македония да влезе в НАТО и чакалнята за ЕС ! НЕ СИ КУПИ ЯХТА КАТО СЪСЕЛА нито офшорка ............. Той ПОСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА КАРТАТА НА СВЕТА И ВСИЧКИ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАС Той ни вкара в Банковия Съюз и чакалнята за Еврозоната ! НЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕТЕ КРАКАТА МУ ............. Той РАБОТЕШЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ДЕНОНОЩНО КАТО НИКОЙ ДРУГ преглъщаше обиди, клевети и интриги скалъпени от ИНТРИГАНТСКОТО РУСКО ДОЛНО РЕШЕТНО ФЪРЧИЛО СЛУГА НА РУСКАТА ОЛИГАРХИЯ за това правите ПУЧове космосът ви пречи, че сте тъпи злобни интриганти комундета продали се на вражеска дивашка изолирана територия... дори не казвам страна или държава https://www.youtube.com/watch?v=OMxhvcPeUEI хи-хи-хи ~~~○~~~ Ние, безсмъртните хекати: Аз нереида нимфа Панопея Сиренцето и нереида Амфитрита, от личната свита на Свещена Богиня Рея - Малката Русалка и дриада нимфа Дафне и ореада нимфа Бритомартида, от личната свита на Свещена Богиня Бендида от Кендрейсея, Оопс, Màрица, Артемида на Олимп и деа Диана, Добрата Неотлъчно ден и нощ ви пазим! С машините фалшифицираха изборите, за да ни превърнат в Диктатура като Беларус и да ни извадят от Европейския Съюз и НАТО.

Браво на Ленчето,Кирчо и Кокорчо!

Прав си Миленчо, а Кирето, Асенчо и компания са една съвременна версия на вашата "юпи" компания отпреди 20 г. - също толкова амбициозна, нагла и безскрупулна.

Всичките лаячи на ДС ще се изсипят сега. Да не забравяме че този експерт работи за руска банка.

Но анализът му е верен.

...и ограби много милиони от българските данъкоплатци.

1 млрд. платихме вповече заради тоя , по заем чиято лихва се промемяла впоследствие . И сега акъл тръгнал да ръси !

И извинението му беше , че в момента на подписване договора лихвата била приемлива ?!?! Накрая стана 1 млрд. + главницата ! Не го е срам .

Милене, никой не е товарим бъдещите поколения по-вече от тебе, като превалутира валутния ни резерв от $ в €!!! Затова млъкни, скрий се някъде и бъди щастлив че още не си в затвора, но и това не е сигурно, рано или късно ще си платиш!!!

!

Значи всеки заем, взет от Крадлив Дедо и Боко след него Велчев ще го връща, или какво?

МОЛЯ?

А от царчето и теб, голема полза имахме, няма що. Срам немате, да давате оценки на другите.

А може би не е странно, а е нормално- всички отблъскващи типове да плюят срещу Кирил Петков. Мен лично той с нищо не ме разочарова. С Македония постъпи правилно. Така се видя кои са тези, които рушат отношенията, а това не сме ние българите. Бе мъдра постъпка. Сега и електронното управление се оправи. Тези 4 милиарда дълг, ако бе оня Тиквон сигурно покрай Булгаргаз да бе изтеглил двойно. А за къщата в Барселона добре си спомням, че имаше новина и то от Борисов, че Цветан Василев му бил искал ключовете за къщата в Барселона, той го каза. Изтриха и после не я видях. Сега ясно е че там има пране на пари , но дали са български или европари не може да се каже. Те блокират разследването, понеже в България корупцията е голяма, а и бедността също. Но......няма как всички да сме мошенници, за да сме добре материално. Добре е и с труд и с честност. Всичко се плаща след време.

Точно така е. Кирил Петков не само наследи една осакатена държава в демографска криза, с нарастващ външен дълг и неработеща икономика, ами дойде на власт точно в момента, в който Европа почна да натиска за "озеленяване" на енергията. Към момента се справя по най-добрия възможен начин предид ситуацията. А тези, които плюят против него, са шайката, на които им е все едно какво се случва с държавата, стига любимият им вожд да е на власт, че да "бори комунистите" с партийната си книжка в джоба. Те плюят Петков че не бил оправил за 1 месец неща, които Борисов 12 години докара до кривата круша, но при Борисов си мълчаха и ръкопляскаха. Ето например сега тепърва купуваме медицински хеликоптери след 12 години работа, работа, работа - герберите пак недоволни, че не било станало веднага на секундата. Но пред Борисов зъб не смееха да обелят за такава техника, тогава нямаше проблем.

Абе ти сериозно ли? Или си много тъп, или си мазохист или Божков още ти плаща

Е бива бива наглост но чак толкова като Велчев е опростащтване. Само един аргумент този човек превалутира дълга на нашата страна заедно с сина на царя и ни задължиха само от курсови разлики над милиард. Тези пари бяха върнати като комисионни и заедно с брат си накупиха активи на килограм. Не се спирам за врътките с БТК и милиардите които взеха с Русев и компания, а на България 150 милиона долара - разликата която получиха е близо 10 пъти вреда на всички нас.

Далаверата им не беше с превалутирането, а със замяната. Един месец преди да направят изкупуването на стария дълг (брейди облигациите), Красимир Катев (тогавашния зам. министър на финансите) обяви при откриване на сесия на Лондонската борса, че Р. България ще изкупи целия си брейди дълг и на негово място ще емитира нов еврооблигационен заем. Точно в това "обявление" се състои далаверата - Всички започват да купуват нашия дълг и му вдигат цената. Сешташ се, кой си е купил от дълга на ливъридж (на кредит) преди това на ниските цени - Княз Кирил, Миленчо, Красимир Катев ... и след месец държавата им го изкупува на цени по-високи с 30 - 40 % по високи! Сигурна работа!!! Те Кирил Сакскобургготски го разследваха за пазарни манипулации.

Далаверата им не беше САМО с превалутирането, а И със замяната! По нататък си точен!

неграмотен икономист не може да обяснява, каквото и да било!

От простаци като Тиквата ли да те е гнус, от "момчетата от Харвард" ли... Точно тази утайка от Мерил Линч е най-добрият пример, че и живялите на запад са покварени и крадливи. Често - и некомпетентни.

Живея на Запад от 20 години. Познавам и доста българи тук. Умни и честни хора са. И не, не се напиваме всяка вечер с Кока-Кола, другарю :)