Николов: Отмяната на диверсификацията на ядрено гориво цели да продължим да зависим от руското

Министър Христов: Минимум две компании ще участват в търга за АЕЦ "Козлодуй" и нямат нищо общо с Русия

Обратно в новината

Коментари - Николов: Отмяната на диверсификацията на ядрено гориво цели да продължим да зависим от руското | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ са зависими от руски уран, но ние няма да бъдем - така ли? Диверсификация на ядрено гориво ще имаме чак когато отворим урановите мини в България и започнем да си произвеждаме сами каквото ни трябва за АЕЦ. Имаме такива мини, но не се експоатират, заради ниска концентрация на урана. Самоцелната смяна на доставчика на гориво е само за облагодетелстване от комисионни. Не чухме аргументи какво изобщо налага да се прави тази (псевдо)диверсификация?

И сега какво? Като с газа-ще купуваме "демократичен " уран нищо че е по-скъп и по-лош за нашите реактори. Важното е да изпълним заръката на новите ни господари и парите да текът към тях. Пък народа ще плаща. Той е богат!

Тъпанари стига глупости. Руските реактори работят с руски уран. Вие какво искате- ядрена авария ли? Я да се махате американски агенти.

Няма ли кой да му каже на некадърника продажен, че АЕЦ-а работи само с руско гориво!

Много ми е интересно сегашния енергиен министър по чий диктат той действаше когато обяви, че ще се обърнем към Газпром за евтин газ. |И какво стана - нито отговор, нито газ. Преди няколко дни - две тарифи за ток, а след това - няма две тарифи за ток. На този въобще не му вярвам. Така както казва, че фирмите не са свързани с Росатом, накрая ще се окажече са на руснаците. Така както стана с Турски поток, пардон Руски поток - уж фирмата била от Саудитка Арабия, а то какво стана, тя е от Саудитска Арабия, но с руски собственици.

Зеленски каза: Руснаците завзеха Запорожката АЕЦ и ще я взривяват Руснаците си взривиха газовите тръби Руснаците взривиха Кримския мост Руснаците минирали Черно море Руснаците си взривиха кораба Москва Знаеше се, че на кораба има ядрено оръжие. Руснаците избивали делфините в Черно море Сега руснаците готвели Мръсна бомба Мислите ли, че на американците им пука, че Черно море ще стане радиоактивно, или цяла Европа?

Напълно съм съгласен с Теб.Тоя пъзльо,дето си промени мнението за плащането на руския газ в рубли,след посещението си,с Василев в САЩ,и от който нищо не зависи,е по-добре да мълчи.Кашата която забърка с газовите доставки,и с цената на Ел.енергията,както и с доставките на ядрено гориво,в последния ден от управлението им,трудно ще се оправи.По-добре да помисли,какво ще отговаря,ако го емне прокуратурата,вместо да съди служебното правителство,кооето започна постепенно да оправя бакиите им.

трябва да купуваме евтино руско ядрено гориво, като можем да купим скъпо демократично такова? Което накрая ще се окаже пак руско.

Недей да лъжеш хората смотаняк такъв! Русия доставя ядрено гориво на много страни по света, вкл. и за голям процент от центалите в САЩ! И никой до този момент не се е оплакал, дори САЩ, които са почти в състояние на война с Русия! А когато Русия откаже доставките, това ще значи че България повече няма да присъства в световната история....

Институтът "Курчатов" помага и на Фраматом и на Уестингхаус да правят горивни елементи с руско гориво и по руски спецификации... което на пръв поглед спокойно би могло да замени оригиналните руски топлоотделящи елементи. Само дето опитите проведени в Запрожката атомна електроцентрала показват че горивните "таблетки" на Уестингхаус изкривяват топлоотделящите елементи, което пък налага те да бъдат "вадени" преди да са изразходвали напълно капацитетът си защото в противен случай могат да повредят реакторите в които са заложени. Така че в крайна сметка и двете фирми имат ясно изразена руска връзка, а досегашният опит показва че те трудно ще бъдат пълноценна замяна на произведените в Русия горивни елементи, въпросът е дали бившият министър не знае това което пише и по нашите вестници, или просто се надява че като лъже толкова нагло никой няма да се сети за това което са споделили с вестниците хората отговарящи за технологичната безопасност на АЕЦ "Козлодуй".

Благодаря! Рядкост е някой да пише със знание на материята. Да, нещата стоят точно така. А изказването на нашия министър показва или потресаваща некомпетентност, или тъпа русофобия, която стана нещо като характеристика на политиците от ЕС и онези, които искат да им се харесат.

Ако не знае е некадърник. Ако знае, е продажник. Предполагам, че е 50% некадърник и 150% продажник.

Абе, глупак, това да не ти е кюмбето на село, да гори всякакви боклуци. А с отработено гориво какво става?! Нещастници продажни!

Като гръмнете АЕЦ- а с това технологично недоработено и нелицензирано ядрено гориво голяма диверсификация ще настане !

"Призоваваме Русия ..." ... Така след време и Трюдо ще призовава България незабавно да върне златните мини на Дънди Прешъсссс, май лов, май прешъсссс!

сега много ти знае устата, ама преди като беше в правителството на Кирето си приказваше, че ще плащаме за газ в рубли и Асен Кокорето ти скръцна със зъби заради непремерените ти изказвания! За цялото време докато беше в правителството на ПП /Пълен провал/ видяхме, че от енергетика всъщност ти почти нищо не разбираш и това много явно не веднъж или два пъти тогава го продемонстрира!

Господарите от САЩ на тоя дебил също са на 100% зависими он руският уран, защо не се диверсифицират, я? А отпадъците какво ще ги правиме като се диверсифицираме, я? Цените скочиха до небето, а на тия изверги не им стига. Кой им дава думата на такива прости кретени въобще? Подобни действия на подобни дебили за заплаха за националната сигурност, а не DDOS атака в събона сутринта в 8 часа! Дабила Сгушев защо не се самосезира, а?!

"Целта на решението да се отмени диверсификацията на доставките на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" е България да продължи да бъде зависима от руското." Това отвърна бившият енергиен министър Александър Николов в отговор на настоящия." Този чалгар си мисли, че ядрената енергетика се учи с едно подстригване в стил "дебил". Явно е свикнал да чете само спуснатите му отгоре постулати без да разбира смисъла им. Лошото е че все повече като него са се устремили към депутатските кюфтета и комисионни.

jingiby

Ние, резидентите от "Русороби за Сибир" си искаме Гъзпром, Лукойл и ядрено гориво от Мордор....

През сещаш се къде ми е, какво е ядреното гориво, стига да е на добра цена и АЕЦ да работи нормално и без аварии! Това е националният ни интерес в момента.

Тия приказки може да ги пробуташ само на 10 те жълтопаважника от ДБ.

Този е анти Българин, народът да ги прокълне.

Човекът е взел едни пари и сега не знае как да ги връща...

Отмяната има за цел да ни покаже какви дебили са ни управлявали, а този малоумник дори няма хабер от атомна енергетика. Така става когато пубери с дипломи седнат в управленски кресла.

Николов, експерименти ли ще си правим с националната сигурност на България? Абе от къде ви намират бе?

Този да не се обажда, че докара газа до невиждана цена. Не стига, че орезилен ами и продължава да грачи!

Не ме интересува дали ще има или не “диверсификация”

Нямат спирка гнусните демократи-продажници. И на ядрената централа посегнаха. Ще ни оставят без енергия, а може и по-лошо с ядрен инцидент. То бива малоумници и продажници, ама това минава всякакви граници. Където са минали Уестингхаус трева не никне. Кой ще ти събира после лтработеното гориво, а? Хамериканците ли?

експертите на слави, дето се продаде за две екскурзийки до САЩ, а външната му министърка прокара в парламента отпадането на ветото за Македония.