Коментари - Николай Василев: Това, че държавата влиза в частна банка, е добра стъпка към еврозоната | Бизнес.dir.bg
назад

Николай Василев: Това, че държавата влиза в частна банка, е добра стъпка към еврозоната

Според него 2009 г. сигурно сме били толкова близо, колкото сега до еврозоната

Обратно в новината
| Редактор : Калина Петрова

Коментари - Николай Василев: Това, че държавата влиза в частна банка, е добра стъпка към еврозоната | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Това, че държавата влиза в частна банка, е добра стъпка, щом става дума за еврозоната". Мисля, че имам съвсем сериозни основания да смятам, че Никито страда от раздвояване на личността.

че комунизма е добра стъпка за развитие на обществото, защото само при комунизма банките са държавни!

Николайчо, да няма лошо държавата (тоест нашите пари) да си купи дял от частна банка, за да си разчисти пътя към еврозоната. А добре ли е, това да става на цена няколко пъти над пазарната? А и повечето експозиции на тази банка, сочат съмнително към конкретни лица. Много е изписано по темата, ама жми, ли жми народецът. Гледа какво да сложи на масата, вместо да гледа в канчето на тези дето го крадат!

Сигурно нямаше да бъде проблем, ако държавата бе купила акциите по 2,5 лева за брой (каквато е пазарната им стойност - по данни на БФБ), а не както сега по 5,00 лева за брой. Именно затова никой друг инвеститор не прояви интерес, защото тези акции не струват толкова за колкото се предлагат. Но държавата все пак ги купи, с нашите пари. Фактически държавата плаща двойно повече от пазарната стойност за тези хартийки, които скоро няма да струват нищо, защото според това което се публикува от разследващите журналисти в България, тази банка е източена и проблемна. Да не забравяме също скандалното кредитиране от ББР преди два месеца на кухата конекторска фирма, която с получените пари от ББР изкупи лоши кредити на същата тази ПИБ. Сами помислете, дали тази фирма ще може да си върне кредита към ББР или кредита към нея ще стане "лош" кредит на ББР. Фактически лошите кредити се прехвърлят от ПИБ на ББР. Не забравяйте, че ББР е държавна, което означава, че работи с нашите пари, на данъкоплатците. С тези пари, с които трябваше да се финансират малки и средни фирми се финансира банка на олигарси. Възмутително, отвратително и нагло.

Никито пак се изцепи неподготвен! Поредната глупост с нашите пари! С моите пари ще спасяваме ПИБ!!! На всичкото отгоре акциите са купени завчера, а в следващите дни правителството щяло да вземе решение за това??? Наистина няма други такива дебили! Наистина трябва да ги изринем безвъзвратно . . . като кретените на НДСВ, един виден от които е и Никито!

Тая "банка" я капитализират за 3-ти, или 4-ти път. Не е честно спрямо останалите "играчи" на пазара. Ама пусти страх от ефекта на доминото и майка си ще продадат.

Много искам Н. Василев да ми посочи в коя книга я прочете тая глупост. Според разбиранията на ЕК това се явява държавна помощ.

Нищо не се е променило за 30 години. Важни решения се взимат на тъмно и тихомълком. При това при неспазване на реда. Както в случая. Първо купили, че и на двойна цена, пък после ще взимат решение. НАРОДЕ !!! Заради това ли ручахме жабетата 1989-та година?

Защо г-н Василев не обясни как, ако частен инвеститор взима дял в банка, заради проблеми с капитал, то той се договаря пряко с мажоритарните собственици и отнема правото им на мажоритарна собственост, а тук купува увеличение? Нима проблемите на баката са от вчера и е временно затруднение или е доказателство за неспособността им да са мажоритарни собственици и вземат правилни решения за управлението на банката? Защо държавата по същия начин не постъпи с КТБ?

С две думи - вземайте кредити от ПИБ докато дават :) след това с цесиите ще си избиете парите с печалба.

Те не одържавяват банката, а просто дават едни милиони, за да може провалените собственици да продължават да са такива, летят с частните си самолети и тънат в лукс. Как държавата купиува дял без да е надлежно оценен и на каква база е платената цена? Кой извърши дюдилиджънс? Кой провери заемите на бакната и давани ли са на свързани със собствениците и поставени лица?

щото май нямаме подходящите закони за подобно "навлизане".

Малкия мук и той изпълзя от някъде. Момче критерии за влизане в еврозоната не са само стабилността на частните банки. Изисква се стабилна икономика , основана на производство , ниски нива на корупционни практики, демография и др. По голяма част от тези критерии сме много далече . Отделно за какво ни е влизането в тази зона, какво ще ни донесе, освен първоначално взимане на заем , което даже не е сигурно ? Така ,че хайде малко по тихо.

Обичам да слушам министър на транспорта, после на икономиката, после на държавната администрация да дава умни съвети от рода на "Държавата е най-лошия стопанин и собственик" до израстването му и култовата фраза " Държавата е най-добрия съдружник на закъсалата банка".

Точно!

Правят хората на идиоти. Нещастници!!!

Пътят към ада е постлан с "добри" намерения. Конкретната причина винаги е достатъчно добра, за да игнорира принципа. Държавата влиза и капитализира банка. Въпрос: Защо банката е декапитализирана? Отговор: лошо управление /може и са елементи на злоупотреби/, гледахме го тоя филм. Въпрос: Като имаме лошо управление и даваме пари, за да се намалят последиците от него, кой и как отговаря, защото са изгубени пари на вложители и данъкоплатци, които са отишли, така или иначе, у нечии ръце? Отговор:........!!!

В зората на "демокрацията" двама видни наши министри, казваха, че държавата е лош стопанин и трябва да се направи приватизация. Капитала на държавата да мине в частни ръце ( да бъде разграбен ). Днес нещата започнаха да поемат в обратна посока, изграждане на държавни бензиностанции, придобиване на частна банка от държавата ... Коя ще е следващата инвестиция на държавата е ?! Вече 30 години преход и до никъде не сме стигнали. Още 10-тина години и ще минем Моисеевия рекорд, но от това което виждам ( визирам България и цялата и територия и икономически райони ), едва ли ще ни стигнат още 30 години.

Тоя не лобираше ли за приватизация на БДЖ или част от компанията? Сега що пее друга песен за частното и държавното?

Какъв сигнал получават от ЕС по този начин? България има нестабилни банки, но за сметка на това им дава пари да продължават да крадат от българите, но вие не се притеснявайте като влезнем в еврозоната ще крадат и от вашите избиратели (граждани).... Е кой нормален държавник би се съгласил с това? Схемата е друга. ПИБ се ограбва с години и не случайно я спасяваха 100 пъти, но тя върна кредитие от държавата и се оказа, че година след връщането има "дупка" в капитала. Ами разбира се - просто го няма. Той е откраднат и няма от къде да се вземе. Т.е. Цеко се е помолил на Бойко да му даде пари, пък после ще има "Делчо". Разбрали са се и ето го резултата. А влизането в еврозоната е само предтекст да се дадат парите. Бойко изобщо няма намерение да влиза в ЕЗ, защото няма да далавера от допълнителни проверки и контрол от вън.

Това си е чиста държавна помощ и при това избирателна защото парите на Пеевски са в тази банка.

Никто, чекай да ти напишем нещо, от което да изпаднеш в потрес! ПРЕДЦТАВИ СИ, ИМА И ДРУГИ ХОРА, КЪДЕТ СЕ ИНТЕРЕСУВАМЕ ОТ ИКОНОМИКА. И ЧИТЕМ, БЕ ЧИТЕМ! ТА, ДВЕ ЧЕРВЕНИ ЧЕРТИ, ПОДЧЕРТАНО - БЪЛГАРИЯ НЕ ОТГОВОРЯ ПО КРИТЕРИЯ ЗА ЛИХВИТЕ! МИНИМУМ 2.9! ПО ДЕПОЗИТИТЕ! И ПО КРИТЕРИЯ НА КОНВЕРГЕНЦИАТА! Ко е туй конвергенция, щи напишем, ако ме попиташ.„ Заклучение - БЪЛГАРИЯ НЕМА, НЕ МОЖЕ И НЕМА КАК ДА ВЛЕЗНЕ В ЕВРОЗОНАТА. ДУМБРОВСКИС ШЕ ВИ "ИЗИГРАЕ" тоз гадняр. обещава, пък не изпълнева. полотическо решение, дрън, дрън. Едно е да те покана та им прислугваш в къщата ,друго да те опканат с тех на масата. И имено това нема се случи. щот са ни прецениле, че не ставаме. И НЕ ИСКАМЕ!

Ако утре стане нещо като октомврийска революция и ги почнат да ги дигат на шиковете тия , изобщо няма да ми трепне нищо за такива гнусни лъжци и крадци !!!

А другите банки защо си мълчат? интересно ми е. И те могат да кажат, ами дайте ми и на мен малко парици.