Николай Василев: Как чисто ново правителство похарчи 9 млрд. за 9 дни

"За мен последните години бяха фискално безотговорни и се надявам това да спре", посочи бившият финансов министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Се милиарди сънува и цветни балони с форма на фалоси! Интилигентин на Боко мумчету!

Тези 9 млрд трябва да се издирят' защото случая е фрапантен.Току що взели власта и хоп 9 млрд изчезнаха.Те, които се " борели" с кражбите.Цинично е!ПП бяха и ще си останат тотален позор от най новата ни история,без да изключвам хиперинфлацията при зомбито Виденов което ни върна в първично състояние.Но тези багабонти от ПП спуснати на абортаж излъгаха всички, използваха Радев ,между другото и той тях за втори мандат,докато накрая всички видяхме, че целта не е борба с корупцията и антистатукво ,а свърхкорупция марионетно правителство и финансов колапс.И сега много важни и нахални,подиграват се на всички.Борисов тръгнал да ги калесва,тях които нямат никакви приоритети,които на гърба му взеха властта,та оттук нататък чакат втория мандат ,е моля защото не са изпълнили поръчките на олигарсите и своите докрай.Е ,не!Били " евроатлантици" как не!Аз не разбирам оная която ни ги връчи по препоръка на нашия медиен олигарх ,че и още не си е заминала завинаги,пак се бърка,и пак нагаждачите ги тикат.Е слепи ли са,докъде ни докараха ,я се осъзнайте ,бе загубеняци!

Този дървен философ от царското време ми е безкрайно отвратителен

Този за коя руска банка работеше ?

съвсем скоро средната ще стане 1000 евро на месец... тоя уцели десятката.... вярно, но това ще стане тогава когато с тая сума няма да може да се преживее и седмица.... вярно е и че ще е скоро

Това дребно крадливо човече се беше похвалил че има успех неговото министерство, че разпечатало еди колко си баджове :) :) А преди това беше купил стотици хиляди Windows-и и МS Office-и на цена по-скъпо ботколкото краен клиент от магазина... Беше купил и такива лицензи за компютри Правец , които имало по училищата .... Това малко боклуче ако сметнем и БТК направи щети за стотици милиарди !

аха, зад ИТН прозира НДСВ, вече за кой път опитват с ново име.

Ами той Кокорчо почти отговори, че по-голямат част са били за издръжка на министерствата, агенции и подобни нищоправещи. И в резултат, единствено в 2-та софийски избирателни района на първо място е ПП. Фактите говорят.

Когато на изпечени мошеници им дадеш власт, няма какво друго да правят освен мушенгии... За жалост Никото е 100про прав...

Говореха за над милиард излишък , ха ха , а сега теглят на поразия . Голям гьол стана .

Опуления говореше за излишък.

В София средната заплата е над 1000 Евро по причина, че в София е цялата дебелогъза държавна администрация, която лапа хилядарки като невидяла за нищоправене. И това дига средната заплата, защото ако изчислим средната заплата в културата в София например със сигурност няма да надхвърли 500 Евро. Така че тия лъжовни статистики топлят единствено престъпните управляващи.

В София има много чуждестранни фирми, които са си прехвърлили развойната и научната дейност за еФФФтинийка в БГ. Самият аз се трудя в американска еднофамилна фирмица, която благодарение на армията на САЩ, е една от 4 те глобъл плейъра на агропазара за каквото се сетиш без техника А наскоро и Гугъл си преместиха развойната дейност в София-тоест тестване и разработване на нови продукти Просто сме еФФФФФтини, а комунистическа БГ ни е образовала стабилно и имаме перфектно системно мислене За съжаление, елитът ни е тъп, лтжлив и крадлив ...нищо че някои се хвалят да са ходили до Харвард

Ами не лъжеш ! комунистическа БГ е образовала идиоти !!! Ако си раз§итал на образованието от НРБ трябва да си на 50-60 А това което те е образовала тогава е било морално остаряло още тогава ! оОобенно в селското стопанство ! А ИТ фирмите пък само отиди им кажи са комунистическото обучение !

От онова правителство само Гроздан Караджов искаше да открадне 4 млрд. Той е от хората на Малкия Мук. ПП си казаха че парите ще дойдат от намаляване на кражбите. Изглежда това не се харесва и задействаха старите муцуни да ни манипулират.

Преди 25г държавата беше в ужасна криза. Страхът от банкрут държеше няколко поколения и политици .Но дойде едно тъпо поколение на което всичко им се поднесе на тепсия.Образование в чужбина , апартаменти и коли от мама и тати. Резултата е отчайващ. Вместо по умни от родителите и да надграждат, те по-тъпи, лъжливи, нахални и съсипват

"Той подчерта, че по-голямата част от българите смятат, че е по-добре да има някакво редовно правителство, отколкото никакво." Е, що не излязоха да гласуват, като искат редовно правителство, бе, смешник??

Браво, че сме го били изплатили...Браво!!! Тигърът на Балканите, а сега лошите, за 6 месеца ни вкараха в дългова спирала...Я да видим как са другите в това отношение. Като процент от БВП, България има дълг от около 40%. Моля, някой да ме коригира, ако греша! За сравнение, Белгия 108%, Германия 70%, Гърция 193%, Испания 118%, Франция 113 %, Италия 150%, Унгария, на великия Орбан 77%....бедняци са тия, аз ли нещо бъркам в цифрите, но сме тръгнали по техния път. Добре е, да има такива като този, които да ни държат стабилни.

Тъй кат ше си говорим ... при Бойко дълга беше под 30% :)

Пак изкараха джуджето от нафталина ха ха ха. И тебе те помним джудженце мед и масло течеше по вашето време.

Съгласен съм с всичко, с изключение на едно. Не може да се разчита на доброто намерение на политиците да харчат парите отговорно и прозрачно. Трябва да се променят законите така, че нищо да не може да се харчи безотчетно и нищо да не може да се харчи на цени над пазарните. Наказанията за такива неща трябва да са много сериозни, без вратички. а дано ама надали.

По принцип, не го харесвам, но в случая е много, ама много прав. Всеки може да тегли заеми, да раздава и да се прави на много добър и много хубав. И аз мен, основното правило и за държавните финанси и за отделните потребители и домакинства е: харчовете ти, да са според това, което печелиш реално. Дори нещо повече - заделяй нещо и за утре, че никога нищо не се знае. Харвардците обаче са фенове на американската практика - помпене здраво на дълга и раздаване. Но с тънката разлика, че ние долари не можем да печатаме. Ние не можем безнаказано да излизаме от международни договори и споразумения, защото вече не са ни изгодни. Вървим уверено по пътя на Гърция отпреди 15 години. Здраво дълг, раздаваха за да се харесваха на гласоподавателите /обикновенни медицински сетри си наемаха български прислужнички да им чистят и готвят у дома, защото толкова си бяха повярвали/ и накрая едвам ги спасиха и то защото бяха важни да не повлекат ефекта на доминото и да рухне целия ЕС.

тук разликата, че България никой няма да я спасява...

Това са емитираните ДЦК само за миналата година В хиляди лева 17.02.2021 г. 17.08.2031 г. 1 300 000.00 24.11.2021 г. 24.05.2029 г. 1 000 000.00 24.02.2021 г 24.02.2026 г. 1 700 000.00 17.11.2021 г. 17.05.2025 г. 1 800 000.00 За тази не знам Източник: https://www.minfin.bg/upload/52939/CGD-bulletindebtbg+08-2022.pdf

Още не може да преживее, че не успя да стане премиер България изпусна шанса да има най- добрия премиер за всички времена- негови думи Ма кой знае, ей на гласят ни Беров 2, може и да се пробва пак

Ооо кандидата на Славчо лъжльото или Славчо македонския космонавт тръгнал да дава акъл ало ти имаш история и тя е много противоречива и с продажбата на БТК и с купуването на влакове от Сименс и компютри за държавната администрация и т.н. , ти си един измамник

Едно юмруче вече ни струва 20 милиарда. Срещу още 20 милиарда ще изчегъртат ГЕРБ. Хм! Че то за 40 милиарда мога да изчегъртам цялата държава. Май на там сме тръгнали.

Прав е човека, но когато се усетим часовника с дълга ще сочи 50 млрд! Хора гответе се за фалит на държавата до 10-тина години макс.

Заради такива нещастници, като този държавата и обществото ни изчезват всеки ден... Но сервилните ни медии - (112място) ежедневно дават трибуна на точно такива мекерета! Прост робски народ! Нищо не става от нас...

Вземи се гръмни и освободи тази държава от тъпотията и простотията ти!

Първо ще гръмна тия, като теб и тоя а след това може и да се пожертвам... ;)

Какво грешно е казал. Че дългът расте всеки ден? Че безработицата е почти нула? Че държавата харчи безразборно?

По добре се срамувай, че си тъп. Казаното от Василев е 100% истина. Ако вземеш да се образоваш, ще разбереш, че да харчиш повече от колкото ти е икономическия растеж, рядко е обосновано.

От вас конкретно, вероятно нищо не става. Така че, поемайте към чужбина. Там точно такива търсят.

Я кой изпълзя от топлата си дупчица...хубавец.....

Как едни хора качени на каручката на мулташко сарайната схема да вът оценка?Тези юпита които бяха кизмъкнати от подзените етажи за обслужващ персонал заедно с хазартно и КГБ зависимия цар трябва да бъдат разследвани и настанени при Бай Ставри за дълго време заедно сцялата сарайната банда и гърбавата глутница за грабежа и геноцида на които подложиха българите.

Не си ли се замислял, че тези твоите от ПП напраиха геноцид над българина последната година-две? За съжаление сметката ще я плащаме дълги години напред!

32 години напредък и развитие и 6 месеца геноцид.... Така може да мисли, само един неук прост роб!

Коментираайте какво казва. Не отклонявайте темта.

Преди много години (2005-2009), по време на тройната коалиция(не си спомням дали Никиту беше фин. министър тогава), в продължение на няколко години по Коледа винаги изчезваше по 1 милиард, за които никой никога не даде отчет. Простотиите бяха стигнали големи размери, затова беше и протестния вод 2009 (за първи път гласувах тогава именно за да се махне тройната коалиция!), който докара Бойко Банкянски на власт...чисто ченгеджийска операция, целяща да направи Бойко бял параван за "усвояванията", които следваха

Абе Василев твоя вожд не потъна ли в канализацията на последните избори? Сега да не опитваш да се харесаш и продадеш на нов/стар вожд, че си се набил при Кошлука да плюеш?!?

Истината е една независимо от чия уста идва. Защо са изхалчени, къде са 9 тте милиарда? Киро просто и Кокорчо, на съд.

Ти разкажи как подари БТК, барабар с кабелните канали, дребно джудже вредно и крадливо!

Комунистите от БКП/БСП, заедно с руските и сръбските си приятели бастисаха КТБ.