Николай Василев: Дългът от 5 млрд. лв. да остане като резерв, ако има по-голяма криза

Според бившия икономически министър този дълг не е необходим, защото България има нелош фискален резерв

Обратно в новината

Коментари - Николай Василев: Дългът от 5 млрд. лв. да остане като резерв, ако има по-голяма криза | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки кредит Винаги остава като фискален резерв а пари там няма Окрадени и В нощните шкафчета се намират

Тоя що не е в затвора

и той се нагушил пак с тоя дълг...

И защо това джудже обяснява какво трябва да сме правили с дъла? Бивш някой си ...

Чекмеджетата са празни, ГЕРБ и ДПС искат да грабят, но не остана какво, затова заробват държавата.

Дълг се взима за да се харчи а не да стои като резерв и да му плащаш лихвата. А в края на мандата с дълга се купуват новите избори.

MAZNI PRODAZHNI FIZIONOMII

гадно джудже

Навремето когато Орешарски искаше да вземе заем 1 млн. герб му разказаха играта и така не взе.

Вярно е за малко да ни върне в комунизма орешерски, но спокойно идва и това време.

"Парите ще се ползват за покриване на социално-икономическите мерки на правителството в отговор на пандемията от коронавирус у нас, както и за икономическото възстановяване след кризата и за финансиране на бюджетния дефицит." Дрън-дрън, та пляс! Парите вече се използват за закрепване на мафиотската групировка Герп поне за още няколко месеца във властта, пък след това ... потоп! Впрочем - голяма част и от този заем, кредит, дълг ще бъдат откраднати от шайката на ББ, вкл. все още подкрепящите го Воля-неволя, Нфсп (фронт за спасяване на Потъващите) и войводстващите олигофрени.

Да стоят, дайте ще ги пазя под възглавницата си!

Само ако имаш чекмедже.

Теб кой те пита, бе дребен крадец! По-точно джудже инъче голям крадец! Кога ще върнеш накраденото само от БТК?

Типично за изостаналите народи е да нямат уважение към никого. Крадец е всеки и всички са маскари.

До Спартак:Изостаналите народи затова са бедни и изостанали, защото имат къса памет: Никито Василев дава акъл за финанси, Томов (вълкът Лупи) - за честна политика, Мая Манолова - за чиста съвест, Георги Марков (агент Николай) - за конституционно право, Елена Поптодорова - за международна политика, а Гощо Умното - на граждански протест. Що се чудим, че и ние сме на тоя хал, когато тези "личности", вместо да се скрият нейде, отново са на ТВ екрана и дуднат "истини от последна инстанция".

е това копеленце ни разказа играта

Правилно се критукува тук за този ненужен заем. който ще го връщат следващите поколения. вземането на този заем е голяма грешка. Дано обаче следващите правителства да не правят подобни грешки, защото сега критикуващите го правят май по партиен признак. Ще е изключително неправилно да се "одобрява" вземането на държавни заеми в бъдеще, само защото нашите са на власт.

А дали наистина има резерв, да не се окаже след падането на правителство, че всичко е опоскано.

Предлагам да ги сложим във чекмедженцето на вожда...там е най сигурно..и при криза вадим филииките и чакаме вожда да разпредели масчицата..

аз предлагам теб да сложим там.по скоро главата ти

А твоята да напъхаме във. Задника н вожда ти .

И под нивото на робите сме! ...Бели овчедушни мисирки-роби!

Продажници! Трупате дългове на гърба на собствения си народ и имате наглостта да ръсите глупости за резерви ......!!!!!!!!! Оставка! Идете си с мир, докато все още можете!

Ти от родово общинния строй ли се включваш? Дълг в валута която девалвира не е като дълг в крави и овце. Като погледнеш капиталовите пазари как се удвояват като стойност в валута всяка година последните 50 години и е ясно че е по добре тези пари да се инвестират. В България активността е нулева хората емигрират и ако не се направи нещо с тези пари сега след 2-3 години ще е късно. 5 милиарда е смешно малък дълг с оглед на ситуацията и ако сега не се вземе не знам кога е оправдано.

Къде ще държите ,,резерва,, ,,, в КТБ ли?

това е миналоло. сега ги разпределям между приятели , а те ги изпират в офшорки и ми ги превеждат в Барселона.

То и КТБ превежда на приятели на Цветан и Делян. Но смисъла от банка е че нямаш право на информация къде на кого и как се раздават парите. Държавата от друга страна по закон е длъжна да се отчита. Всички извлечения и договори са отворени за всеки. И ако имаше такава елементарна схема е много лесно да се разобличи.

Този Смешник го докара от Нищото Комарджията, за да доизкормят държавицата ни ! Анатема Айдуци родни,мили за туй що Държавата ни изкормили !

Слугите правят нов реверанс пред господарите си - западните банки, фед, Мърдок, Ротшилд. Това е крайният етап във финансовата ни система - източване на меда от кошера и чинно предаване на господарите ни. В 21-ви век евреите изпълняват заповедта на Яхве " На евреин давай без лихва, а на гой с лихва. Така евреите ще владеете над гоите".

поговорка -Пари се взимат когато не ти трябват! максима ма Бъфет: парите са като тортъ, ако не ги разхвърляш в полето и чакаш реколта само мирищшат! максимата на БГ: да ги разхвъряш межде приятели и да не чакаш реколта! ЗАЩО СМЕ ТОЛКОВА УМЕН НАРОДы НО ПРОДАЖЕН?

При Падишаха ич не е било така.

НИЩОЖЕСТВА! КАК СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА ТЕГЛИТЕ НОВИ ЗАЕМИ И ДА КАРАТЕ НАРОДА ПЛАЩА ДО БЕЗКРАЙ? КОЙ ВИ Е РАЗРЕШИЛ???

вече е разпределен- бентлита къщи силикони чекмеджета.... и т.н. надявайте се ,че някой извън шайката ще види от тези пари вие ще участвате само във връщането на дългът,и децата и внуците

Да остане, ама надали! От жипката смелия герой Заешкото сърце ще ги раздаде на мутрите и някой лев да спасява кожата още нящой ден...

Един "доган"ръси съвети.Да почака малко дълга ,за да си го разпределим, както само ние си знаем.доганизация България вече не е държава.

комунистите са освирепели. ако не успеят да вземат властта на слеващите избори ще се обезличат тотално.

Кои са комунисти, тези които искат демокрация в държавата или тези които вземат заеми и харчат на ален фес?

Малкият Мук, който открадна БТК, заедно с приятелчета

Готино е, да. Взима се нов дълг с цел да се обслужва старият, тъй като с наличните ресурси това е невъзможно. А после - едно поколение ще връща дълга на предното, както беше през 90-те. Проблемът е, че парите ги получава правителството на страната /като не се знае какво се случва после с тях, т.е. не се знае колко точно са откраднати/, а ги изплащат обратно гражданите на страната чрез повишение на вътрешните цени. Тоя филм сме го гледали, само не знаем коя е серията. Отиваме към гръцки вариант, само че без лобито на византийците в Брюксел и Вашингтон.

Не разбирам защо се теглят тези 5 милиарда, след като само преди около 2 месеца Борисов обяви от Брюксел, че от ЕС ще получим огромна сума в милиарди евро за справяне с кризата?! Няма ли да е достатъчна сумата от ЕС и за какво бяха всички големи приказки какви огромни суми са договороли герберските "гении" като помощ от ЕС (една част безвъзмездна + една част като дълг). И сега изведнъж никой не пита какво става с тези суми и защо точно те не са достатъчни и трябват още 5 милиарда евро да се изтгелят?

Пари ще има от ЕС само при върховенство на закона,затова Герб минава на дългове.

Опаа, ГЕРБ взима пари на заем от наше име без да ни пита! Явно са предназначени за крадене след като не са нужни за друго. ОСТАВКА!

Напълно е прав НВ с това предложение-само че БМБ е изтеглил кредита не да го слага в резерва за следващите управляващи, а да си го изхарчи той- разбирай да го открадне по досегашщния начин- ще го раздаде на котараци и мишоци и ще натъпка чекмеджетата и офшорните си сметки

Да. Да ги пазят за Божков, Радев, батко и братко. Римен Гечев има план как да направи пак долара 3000лв и пенсията 3 долара

Нали вие пак ще управлявате? Или ядете като за последно?

Затова Герб и ОП стоят на власт и Боко управлява дистанционно. Дайте скандалното интервю с Деница Сачева.

Най- добре беше при Ники, Милен и царя! Бяха топ кадри от английските банки директно, образовани и изобщо златна младеж! Инвеститорите се прескачаха и бяха на опашка... Действаше се с въображение и смело. Корупцията беше намаляла по американски модел- махаш регулации и освобождаваш нещата така, че няма нужда от корупция

ХАХА РАЗКАЗВАЙ ВИЦОВЕ НА ДЕЦАТА.

Доста адекватен и безпристрастен коментар от Василев, цялото интервю гледах.

Защо? Тогава може да си вземем още 50 млрд.! Предпочитам част от парите да стигнат до обикновения човек, което за съжаление едва ли ще се случи! Малко ми е странно при бюджетен излишък да се тегли кредит, но...си имаме правителство, надяваме се, че не теглят за лични нужди!

Какъв обикновен човек бре? За него е най- добре е да има шенген, евро и дерегулация на всички бюрокрации та да се отпуши бизнеса.

Гад до гада, крадец до крадеца

Да теглиш заем, че да си имаш ей така, е най-тъпото нещо, което съм чувал!

мхм, е ти явно ги разбираш нещата ;)

Ами при почти нулеви лихви е по- добре да вземеш нещо, което след година може и да не ти дадат...

Те си харчат а плебса плаща. Оказва се, че за тях-богоизбраните=всичко е добре.

То и сега се водят някакви "резерви", сребърни фондове и прочие, но никой не ги е чувал и виждал, че все още съществуват, а диктаторът не престъпва прага на НС, за да бъде запитан. В България, в този момент демокрация и парламентаризъм няма, всичко е обърнато с краката нагоре. Примерно Председателят на НС се държи като обикновена служителка на някое министерство. Конституционният съд не забелязва подобни дреболии, те са някъде високо на Олимп и смучат амброзия. Народът не вярва в нито една институция, най-малко в правораздавателна или правоподдържаща. Държава.

Дългът е заем, защото в джоба няма пари и не може да остане за резерв. Имам чувството, че с този призив малкият се гъбарка с Борисов с цел да го провокира. Идат избори, пари ще трябват на всеки герберски купувач на гласове и щедри обещатели. Истината е, че не се знае каква тежестта на Божков и Цветан Василев, колко пари са успели да стифират и имат достъп до тях. По наклона руските затворници от Юкос се счита, че парите не са много, но достатъчно за малки проекти, т.е., ако няма финансиране от вън - няма проекти, нито малкият може да направи ново НДСВ, съвсем условно казано. Та, Борисов си е несменяем лидер на нацията от .... пак условно - бедни хора, бедни ментално и имуществено, защото той е единствения елит, дори и престъпен.

Ники, не че не си прав, но когато те видим хората им се повръща. Сега е уж пандемия, хората нямат силна имунна система и ти предлагам ти, плевньо и други шибеци от ера-та на падението на България да си стоят у дома или за предпочитане в чужбина. Стига си мечтал да 'изхарчиш' ти държавните пари. Човек би казал: "Не се ли накрадохте?" , но Вие сте утрепки с мечти. Не ви ли отива Монако и 100+м яхта? Защо ще може за някакви европейски бандити, а за Вас - милеещите за родината - не? Представи си Киро, Боко и Бил Гейтс си лафят в Монако за живота, винету и на Киро новият лаптоп...

Южна Европа си е фалирала на практика и държавите имат по над 150% дълг спрямо БВП и въпреки това продължават да говорят, че сме най- бедната държава в ЕС, което показва, че никой не брои дълговете... гледат активите само, а колко дължиш сякаш няма значение... Какво ли ще стане с тия дългове или теглилите дълг са умници, а тия като нас дето опъват каиша- глупаци.

Kalin

Те съкращенията вече почнаха усилено и не ми е ясно кой точно ще спасяват.А и дигането на заплати е в области които с нищо не стимулират икономиката така че тези мерки са ялови а само гарантират бъдещи избиратели на управляващите.