Николай Вълканов: Минната индустрия е в Еврозоната отдавна, бизнесът работи в евро

Огромни инвестиции се правят в сектора, работим добре с правителството и синдикатите, каза председателят на Бългapcĸaтa миннo-гeoлoжĸa ĸaмapa

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех сладка приватизация, а? Поне благодарете на Бай Тошо и Съветския съюз за подаръците за милиарди, които са построени през Златния век на България. Иначе трябваше да лъскате ябълки и продавате за две още 4 хилядолетия. Старите Ротшилдови са казали: дай ми аз да печатам парите на една държава, пък нека който иска да е на власт!

Вече не могат да скрият повързаността , бизнес т е. мутри с политици т.е.пак мутри. Радев е поредното/последното доказателство. Даде орден на мултака мутра, дето построи сто метра сграда, за много милиони но не му стигнаха 200 хиляди да пробие 40 метра път, та се наложи общината т.е. герб , по точно баце да му я асфалтира. Гнус , пфууу ! И такива като този , ни дават акъл....жалка история

Бурна атака на помиярите ни политици и бизнесмени за влизането ни в еврозоната наблюдаваме днеска. Ами питахте ли Холандия и Австрия дали са съгласни? След като сме корумпирани за Шенген, как така ще ни пуснат в еврозоната? Последното не е ли по-опасно от това да пуснеш корумпирани в Шенген???

България е в много по- изгодна позиция сега, когато е във валутен борд, отколкото ако приеме еврото. Имаме все пак някаква самостоятелна монетарна политика и в същото време сме застраховани от банковите сътресения от 1994-95 година. И най- важното- в отделение "Емисионно" на БНБ има активи за около 65 милиарда лева, които са добре обезпечени и са си НАШИ. Влезем ли в еврозоната, губим всякаква самостоятелност в монетарната политика, губим тези 65 милиарда лева /те стават собственост на ЕЦБ- за това е голямото натискане от страна на еврозоната, защото 65 милиарда са си 65 милиарда/, които ще отидат за обезпечение на количествените улеснения, т.е. изкуственото поддържане на стандарта на живот на фалиралите Гърция, Италия, Испания, Франция, Португалия, които пък ще продължават да ни се смеят какви бедняци сме, или пък ще отидат за финансиране на Украйна. Изобщо, на кой идиот му минава през акъла от държава с 23% задлъжнялост да се обединим във финансов съюз с държави със средна задлъжнялост от над 90%. Вие лично ще го направите ли като физически лица, ще си обедините ли финансите с ваши комшии, които са с голяма задлъжнялост? Не гледайте всички тези мазни финансови пехливани, които ни поучават от трибуната- техните бизнеси са пряко зависими от лесното финансиране, което еврозоната може да им осигури. Осигуряване, което означава задлъжняване за българската държава, т.е. за всеки един от нас. И не на последно място- ние сме вързани към марката, а не към продъненото евро. Ако някой ден на германците им писне да влачат целия ЕС на гърба си, излязат от еврозоната и си възстановят марката, ние за 24ч ще забогатеем на фона на посочените по- горе страни. Което е и лелеената от българина мечта да стане по- богат от гърка."

Нямаме НИКАКВА монетарна политика!!! Глупости говориш! Точно в това се състои валутния борд, че ЗАБРАНЯВА ПАРИЧНАТА ПОЛИТИКА на страната!!! Никакви активи не стават собственост на ЕЦБ при влизане в Еврозоната!!! "Количествените улеснения" са нещо съвсем друго, пишеш несвързани глупости!!! Те бяха част от паричната политика на ЕЦБ и нямат нищо общо със стандарта на някакви си страни!!!

Точно тоя ли тъпак ще ни убеждава за ползата от еврото?

Щом на снимката до него е лидерът на КНСБ ,значи нещата вървят на зле и наистина не трябва да влизаме в Еврозоната......!!!!!!!

Крадци на природните богатства на България

Николай Вълканов трябва да бъде в затвора, а те му дават ордени. Много издълбоко са сбъркани нещата.

абе, то е ясно, че са ни го вкарали и че нема смисъл да се опъваме! сега ни убецждават, че е късно да се опъваме и че сме си много добре така!

Точно пък от северозапада - най-изостаналия район на Европа ли ще вземаме акъл? Освен да пропаднем още по-дълбоко...