Никола Стоянов: Обявените мерки и нов закон ще свалят цените на храните

Министърът на икономиката обясни как държавата започва масирани проверки за контрол срещу свръхпечалбата на търговските вериги

Обратно в новината

Коментари - Никола Стоянов: Обявените мерки и нов закон ще свалят цените на храните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министърче, като установиш свръхпечалби в търговските вериги, как ще им ги вземеш бе СМЕШНИК със СМЕШНИКАТИ. Сигурно льотчика ще ти донесе от Брюксъл – Закон за изземване на свръхпечалби на остров Тамбукту в оригинал. Закон ще имаш, ама нямаш Правилник за ...... и т.н. бе ПОСЕРКО.

Ще ги свалят ама друг път!Може би временно колкото да се успокоят страстите и после пак нагоре!

Наглеци некадърни,от колко време управлявате та не взехте мерки за баснословните цени в държавата.Най-банановата република в ЕС сме,а най-скъпи стоки имаме...Ще ни завиждат Германия, Италия и Австрия,че със 300 евро заплата купуваме сирене за 10 евро и кашкавал за 15вро.А те със 3000 евро заплата купуват сирене за 6 евро и кашкавал за 7 евро.

Първо що не почнат със свръх печалите на банките и мобилните, водите и д-р монополи. Там цените и таксите се вдигат в пъти... Ама те са на нашите господари и ще си мълчим. Големи са артисти в тая власт...

Криза ли? Грабеж и спекула ли?! Не, капитализъм е! Капитализъм от най-див и варварски тип! Робовете трябва добре да проумеят това!

Очите на хората.Чак сега ли се сетих те бре утайки. ВСИЧКО Е КАРТЕЛ В БГ ТУК СЕ ПРОИЗВЕЖДА НО ЕС ТИ КАЗВА НА КАКВА ЦЕНА ДА ГО ПРОДАВАШ!ГОРИВА И ХРАНА СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ КАРТЕЛИТЕ НА ЕС И САЩ,НИЕ ТУК СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И ПОЛИТИЦИ НЯМАМЕ.ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА УКРАИНСКОТО ЗЪРНО,КОЕТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ЕС СТАНДАРТИТЕ НИЕ ГО ЯДЕМ И ТОВА Е МНОГО ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗА СМЪРТНОСТТА ТУК!ЗАЩО ДРАГИ К...ОЛЕТА ОТ ПАРЛАМЕНТА НИ ЛЪЖЕТЕ,ЧЕ ЕС НИ ПОМАГА,КАТО Е ТЪКМО ОБРАТНАТА,А ДА ЗА ЕДНИ ПАРИ ЕВРОТО СТИМУЛ ЗА ИЗБИВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД

А ще има ли в закона, като пише кисело мляко да Е "кисело мляко", като пише салам Бургас, да Е салам Бургас. Защо примерно завода АБВ ЕООД от Горно нанадолнище не вземе да произвежда някаква колА и после да ѝ сложи името и логото на АУДИ например. Щом някой ще прави нещо по име, то да е 1:1 към рецептата, иначе да си слага каквото му скимне, след това и етикета "салам от Горно нанадолнище", да пише какви соеви и химии е натъпкал, па да си го продава.

Как се правят всички луди, миналата седмица се прибрах от Англия за 5 дена и бях в потреЗ. В МЕТРО, цени да си е*е майката. Тинекия 4кг сирене 72 лв.Българско. Абсолютно същото сирене в турския магазин в Лиидс струва 14£. Консерва гръцки сарми в Лидъл на цена от почти 4лв, същата консерва в Лидъл в Англия е 1.49£. Сладки картофи в Бг 4лв за гк, в Англия 0.58£ И още...и още...и още. Всички по веригата са за трепане. Като почнеш от държавата...!!!

Ей другарю министър, вие в министерски съвет идиотили сте или носите на идиотите дрехите щом мислите, че със закон ще свалите цените. Що не кихнете едно законче и да заповядате увеличаване производителността на труда, с друго да заповядате увеличаване на брутният вътрешен продукт. А и ще трябва и едно законче плюс правилник за увеличаване на раждаемостта и .......... Ей льотчик, махай ги тия идиоти от правителството, че ще затлачат България още повече

Не ми харесва че се мръква в 6 часа. Да приемат закон за мръкването, вече да е в 10 часа!

Направете проверка и в "любимата на всички" верига Кауфланд да видите там за какви цени става въпрос. Възползват се от ситуацията и надуват цените яко. Аз спрях да пазарувам в кауфланд. Ходя си в кварталният магазин където колкото и да е невероятно е по евтино.

То в Кауфланд всичко е надценка 5% а другото го правят под формата на TUF сертификат плащат за всяка опаковка по 2 лв. за този сертификат и ислиза, че работят на уникално ниска надценка а парите и печалбата се изнасят в чужбина с тези сертификати за качество.

Почти всички вериги са на братска европа,колонията България е сто процентова.....

Единствено ако някой успее да намери духа на Аспарух и да го докара да основе от нулата България, но ще трябва да вземе с него си и Крум.

Кога това е помагало, закони, та сега.

Египетски картофи-измити почистени. Френски картофи-измий ти почистени и опаковани. Български картофи-целите в кал почти на двойна цена. В доста случаи и прорасли.

така е в чуждите вериги на българска територия ... ако се чудиш, защо е така, отговорът е прост - защото същите тези вериги натискат яко местните производители за цената, а после я надуват - евтина и жалка пропаганда. Пропаганда, която убеждава тъполюдието си мисли, че това е, защото българските производители са алчни и мързеливи. Защото явно си въобразявате, че е далеч по-просто да обработваш земята, да сееш, да прекопаваш, да поливаш, да се грижиш месеци на ред, отколкото накрая да пуснеш събраните картофи през една машина, която да ги измие и пакетира! А, истината е, че еврогейзерите имат директива да убият всякакво земеделие в България. Затова се занимават да ти влачат иначе много красивите, но тотално безвкусни и направо ужастни полски домати и всякакви други боклуци от цяла гейропа. Но, простото си е просто, не вижда по-далеч от собствения си нос.

Само да ти изброя какво имам в района като магазини. Kaufland billa lidl фантастико t market promarket дар Кам. Знам за четири магазина претендиращи че са магазини на мандри. В единия от тях между другото сиренето започва от 30 лв нагоре. И още много малки магазинчета. Че даже и един пазар имаме в района. Дали не знам къде какви са цените как мислиш?

Не е чдуно че България е зле. Пълна е с глупави мишоци които са бедни точно защото не знаят и не искат да мислят! Виждат се по коментарите. Липса на елемнтарни бизнес и икономически познания. Не искате комунизъм...нали така? А опита да се контрилират цените е от Наръчника на Комуниста! Пише един, нямало да плаща сирене за 20 лева!? Ами знаете ли колко е фетата по гръцко? 25 лева килото! Сигурно и гръцките търговци са мошеници и гнусни печелбари. Няма да описвам колко е трудно и рисковано да имаш бизнес. Където когато не успееш няма кой да те покрие, а когато успееш, всеки ти завижда и иска парче от печалбите ти. Ще кажа само така. Като наложите контрол на цените, ще се случат 1 от 3 неща: Първо, артикула може спре да се продава. Просто тези които го произвеждат или ще спрат или ще изнасят на пазари където им плащат цената която искат. Второ, ще падне качеството...още повече от колкото в момента. За да се свие производителя до цената която му е наредена, ще слага още повече заместители (от колкото до този момент) в продукта. Трето, комбинация от номер 1 и номер 2, по супермаркетите ще ви продават лошото качество, а по специализирани магазини, същият продукт с по високо качество но на по висока цена. Запомнете едно: Заплати, цени и земното притегляане, не могът да се определят с постановления в държавен вестник!

Като вземете да ми се правите на големи умници едма ли не сте открили топлата вода. За тези процеси за които говориш си прав, но това е едната страна на монета. Другата страна е изкуственото и с нищо подплатеното увеличаване на цените. Вдигат ги просто ей така.

И пак не отбираш!!! Няма ей така!!! Ако има "ей така", то тогава ВСИЧКО е "ей така". Ей така, моето момиче е част от живота и бизнеса! Ей така като наложат таван на цените, ей така или ще изнасят за други пазари или ей така ще затворят или по лошо...ей така вместо мляко ще слага трици в сиренето! Разбираш ли?

А знаеш ли, че в Сърбия смес овче-краве е 16 лева???!!! Смешко си. Вчера БНТ ти казва, че доста стоки в Люксенбург са по-ниски оттук??? Ама ти си рупай:)))

Причината е че 240 човека + човека с вдигнатия юмрук взимат огромни заплати и затова им е през кора.

- първо избиха агнетата и козите - после избиха здрави прасета за нищо - след това убиха и кокошките Сега реват, че храните били скъпи! Когато си тъп и прост олигофрен - никой не може да ти помогне!

Поне плащат ли добре?

Глупав си. В Германия яйцата са български и ги продават НАВСЯКЪДЕ по 1,99 евро за 10 броя. Това прави 40 стотинки! И това става заради тебе че повярвархте на харвардския Остап Бендер-мошеника по парапета. Търгашите изнасят българска продукция с 30% отстъпка за да получат валута и...с тази валута купуват на безценица коледни застояли шокофигурки. Внасят ги и ги пласират сред аборигените от „Оставка!Мутри вън!“...Не ти е виновен само Бойко (няма го трета година), а сегашните ПП и ДБ.

Никой не кара хората да ходят и да пазаруват в търговските вериги. Пълно е с магазини магазинчета, плод зеленчук даже и няколко пазара. Като не ви харесват цените в дадената верига защо отивате в нея?

Монопол е, когато имаш само един единствен доставчик или производител. Както е лукойл. Картел е, когато няколко търговци се съберат и заедно решат да продават на определени цени дадени стоки. Както са бензиностанциите. Спекула е, когато дадени стоки липсват и съответните търговци ги изкупуват изцяло и след това само и единствено те ги продават на много високи цени. При количеството магазини извън търговските вериги-къде имаме спекула?

Правото е на по силния!

Това според путин дето нападна украйна? Не знаех че в русия е демокрация. Сигурно и цензура няма сигурно и можеш да излезеш с плакати против путин на червения площад.

Не пиши глупави определение, вероятно взети от някой соц. учебник по планова икономика! Естествено че има спекула - в различни периоди "изчезваха" различни стоки, за да се появят с нови цени. Нима това че държавата компенсира електроенергията и газа с нашите пари не означава че трябва да се задържат цените, ама пак препускат на горе защото били скъпи енергоносителите - и това ли не е спекулация с доверието и покупателната способност на хората. Цените на горивата и строителните материали спаднаха значително, но крайните продукти поскъпнаха - спекула, измама, картел че дори някои биха го нарекли и рекет...

Кои стоки са изчезнали че не се сещам??????? Или по-точно коя година? По времето на виденов? По времето на социализма???

Мдаааа, къса памет и заучени реплико - типично за последователите на Кирчо и Кокорчо! Да започнем с горивата, едни опашки, едни викове и крясъци, за да се разбере накрая че горива има, винаги е имало и ще има. Да продължим с лекарствата, липсата на антибиотици, антипиретици, кръворазреждащи и... Сигурно за тебе е нищо, на за хората с важни Някои хранителни продукти, като олиото и да не изброявам....

В България има спекула на цените на храните. А качеството непрекъснато пада.

За съжаление многократно и емпирично е доказано, че такива измислени мерки за "борба със спекулата" не работят. Типични примери са Турция и Унгария, от миналата година, където това моменталически води до още по-голяма инфлация, изчезване на стоки от магазините и още по-голямо всигане на цените. Пазара се саморегулира много добре. Аман от такива соц методи.

трябва да се гледа на обратно - проблемът по-скоро са суепр ниските доходи (особено спрямо Европа, еле пък Люксембург), а не толкоз цените. Които си вървят към унификация с тези в Европа. Ако нещо искат да направят, е да се прегледат и прочистат законите ни, които позволяват тези маржове след като се реализират, да минат някак без добро данъчно облагане. Ако изкараш рекордна печалба, и гарантирано ти съберат от НАП какво се полага, ще има пари и в държавата, с които да подпомага бедните. И нещата се регулират. Ама да слагаш тавани на цените и други глупости... Ц

Точно това е резултат от мародерския курс на който ни закачиха лева към еврото. И понеже срока на това действие е към края си, то затуй е този натиск да ни вкарат в еврозоната. Просто курса трябва да се откачи, иначе ще избухне политическото напрежение. Срока на действието изтече, но кохезията не е постигната. Следователно имаме политически неприемливи ценови дисбаланси. Ако продължим в борд системата ще гръмне. Единствения път да продължим без борд, според лобитата, е да влезем в еврозоната. В противен случай излизаме на "реалния" пазар. Лобитата не желаят това, тъй като ще стане ясно колко много пари се изнасят от държавата ни.

Пазар де, ама тва пазар ли е? Постоянно някой го спасяват от нещо или го компенсират или го развиват с помощни фондове, или го субсидират... Фалита е забранен със закон.. къв пазар е това?

ще ми се да разбера алгоритъма на дир за триене на коментарите - нито обиждам някого , нито ползвам мръсни думи. питам най-често защо се проповядва социализъм и русолфилство и това е достатъчно да ми трият коментарите.

Колонията ще проверява свръх печалбите на своите господари... алооо съвсем за идиоти ни взехте...

Никой не дава смислено обяснение защо при на-ниска цена на труда, субсидии за ток и газ, цените у нас са драстично по-високи дори от тези в Люксембург? А има една камара комисии и контролни институции, които да проверят как точно се образува себестойността на даден продукт, какъв % печалба се начислява, и ще се види къде е проблемът. Но явно на никой в това безвремие не му се работи, а и на властта не й пука за народа!

Не разбра ли ,роб си няма социализъм няма демокрация за роб в колонията!

Да изразяват собствено мнение. Както беше по времето на социализма в българия и както е в момента в русия северна корея китай и беларус.

Изразявай мнение -това не те прави свободен! Баси тъпака е за тва ще сме на дъното!

И какво те прави свободен тогава? Евтините стоки те правят свободен така ли???

Какво те прави свободен питай се и ще намериш отговора !

Ами тебе гения питам защото според платения ти коментар излиза че единствено евтинките стоки те правят свободен. И за да ти е евтинко си готов дори и да си свалиш гащите и да се хвани за палците.

В София в нашите две квартални магазинчета цените на едни и същи стоки са около 10% процента по-ниски отколкото в големите вериги,а на бирата например стигат дори до 20-25%, говорим за неща в редовна цена, а не промоции. А трябва да отбележим, че малките магазинчета могат само да мечтаят за цените на които големите магазин получават стоката си. Сега това сигурно е нормално, защото онези поръчват много на едро, ама ....... би трябвало и това да се отрази в цената им, а не е така.

Бихте ли ми казали къде се намират тия ваши квартални магазинчета защото във всичките магазинчета наоколо стоките по начало са по-скъпи .

зона Б5 , заповядайте. Пример бира Каменица 2 литра. Цена в Лидл 3.05 (там затвориха хладилниците за бира), цена в блок 11 на зона Б5 2.45 , вадя я от хладилника. Едва лия купуват по-евтино от Лидл.

И при нас има по-евтини магазини от веригите. Търсете производители, не търговци.

И имам представа как вървят цените в малките магазинчета. Може ли да чуя адреса за да видя това велико изключение от правилото? Ама не просто за цената на бирата-защото явно за вас бирата е продукт от първа необходимост-ами цените примерно на сиренето на хляба на месо колбаси и кашкавал.

Там са по евтините магазинчета! А сега моли Киро за евраците !

Управителите във всички големи търговски вериги карат скъпи служебни джипове и коли с неограничен лимит. Това влиза като разход за фирмата. Шефа на ЕВН всяка седмица си ходил със самолет във Виена и това влиза като разход и т.н. Тях кой да ги провери?!

Стани и ти шеф на компания като evn и ти ще си ходиш със самолет наляво и надясно. Само да вметна-с основно образование и професия поръчков коментатор няма да се возиш в частен самолет.

То па голяма философия да си шеф на верига... и при всеки малко по крив закон да ходиш да ревеш в посолството. Бушони.

Обаче е правилна философия. Който е отдолу да му излиза душата!

Не си му в обувките. И той си има проблеми. Но да, не е голяма философия да си шеф на кореком.

Тук някакъв нещастник живеел близо до зона Б5 и не знаел къде продават по-евтино. Ами ако отидеш в македонския КАМ там дори всички изброени от теб неща, сирене, кашкавал и т.н. струва по-евтино .....

Ами македонския кам също е търговска верига смешнико:)))) И да и с неговите цени съм запознат-и такъв магазин си имам наблизо. За съжаление-не знам как ще успееш да го изкараш еталон за качество на стоките:))))

Не е идеята да е по-евтино, както цял живот му се набива в главата на българина. Нуждата е в това хората да имат по-високи доходи, да има раждаемост, да има повече данъкоплатци, да има по-висок корпоративен данък (на 10% сме, в Германия е 29.9%), да живеем по-добре и да се краде поне по-малко.

при такива залухави граждани като теб как да има нормална държава. Дето си въобразява, че с раждаемост се дига стандарт???

Я да ми припомниш глупако какви бяха цените по времето на управлението на герб? Нали той беше лошият според платеният и коментар? Или викаш за да водиш пропаганда истината не е от значение??? Но пък ето давам ти възможност да си заслужиш надницата. Преди герб имаше едно 20 години. Между първото и второто управление на герб имаше едно друго на тройната коалиция дпс бсп ндсв. Вече две години не управлява герб. Хайде сега да ми кажеш кога през всичките тия години сме живели по-добре отколкото по времето на герб? Ама ей така конкретно с числа факти и защо мислиш че сме живели тогава по-добре. А да-и да ми кажеш коя година по времето на герб сме говорили за спекула свръх печалби на хранителни продукти и други подобни.

прдлагам да се върнем при цените на бай Тошо, в духа на глупостите които пишете...

Да сравним и празните магазини забраната за пътуване и забрана за изразяване на собственото си мнение. Също така да ги сравня и с фалитите на държавата и режима на тока ако искаш. С чакането за апартаменти кола искаш ли също да ги сравня? Или това не ти е изгодно?

Ами виж сега самите те не желаят да продават сами стоката си. Не ме питай защо нямам идея. Те искат да отидеш лично при тях на крака и да им купиш стоката. Е да де ама тоя дето отива на крака той дава по-малко пари-и след това същите тия дето са си дали стоката на това дето е отишъл при тях се оплакват ама защо ми дадоха толкова малко пари. Производители на 50 на 100 км от софия не можеш и с полиция да ги накараш да дойдат да си продадат за бетонна цена и стоката в софия. Хем като производители имат един тон отстъпки и привилегии ако си продават сами стоката.

Това не е вярно. Аз кашкавал, сирене, колбаси и месо си купвам от малък производител, който ми ги носи на адрес.

Аз също съм намерил такъв производител. Само че тези са единици. Има и няколко магазинчета дето претендират часа фирмени магазини на мандри. Само че тези са единици в сравнение с всички останали производители.

Я му напиши адресо и ние да се включим в далаверата .!!!!

Нали е капитализъм, целта е да спечелиш колкото се може повече. Щом ще започнали спрете свръх печалбите и на строителите.

".......в която всички институции да си говорят ......." Ами те само това правят, ГОВОРЯТ СИ!

Обяснение за най-тъпите. Продавам хранителните стоки на тройна цена. За мен и семсйството си купувам супер ликсозни коли на лизинг с пари на фирмата Отивам да живея със семесйството и роднините си в хотел 5 звезди с пари на фирмата Като извадиме разходите ми от печалбата дали ще се получи супер печалба? Не няма да се получи понеже имам огромни разходи които намаляват печалбата ми и хем ви грабя хем не плащам данъци, хем тоя боклук с мен няма да се разправя понезе имам нищожна печалба

Ако търговските веригите продават на тройна цена-как тогава в останалите магазини цените са хем по-високи хем не са на тройна цена?

На дебилноият ти въпрос роден ит дебилното ти въображение не мога да отговоря, понеже не мога да опростя обяснението до нивото на ганглийната ти нервна състема и защото е безполезно

Дебилен въпрос защото не можеш да отговориш и ти пречи на пропагандата. Съвсем просто е-след като аз си купувам една стока от търговската верига за 10 лв и според тебе това е тройна печалба за търговската верига. Защо и как по-точно същата стока дето се продава в другите магазини за 20 лв за тях не е тройна печалба ами направо работят на загуба. Значи ако живееш в България щеше да знаеш че цените в търговските вериги са най-ниски спрямо всички останали магазини.

По вероятно е да ми поникне нокът на третото краче, от колко да паднат цените. Все пак живеем в свободен, демократичен свят, пазарна икономика си имаме, а най-важното е, че не е социализъм и то от над 33 години. НалЕ дами и господа, другари и другарки, Хамериканско еврогейски дупелизци и дупедавци, евроатлантическо сбъркани?

По време на любимия ти социализъм платено руско тролче пък стоки нямаше. Бягай да си хвалиш путин в другата статия дето си написал 50-ина коментара.

Материалът, който майка ти е събрала от пода на някоя чалготека за да се пръчкнеш ти, явно е бил от доста тъпи парчета.

Значи цените в търговските вериги, дето са по-ниски отколкото цените във всички останали магазини са проблем. Обаче дадеш по-високите цени в останалите магазини не са проблем. Ама е по-лесно да отчиташ дейност без реално да вършиш каквото и да било в една търговска верига с много магазини, отколкото да тръгнеш да проверяваш магазините един по един нали?

Много от коментарите са доказателство че българинът е много прост. Ако това не се промени и цените няма да мръднат.

Споделям твоето мнение. Проздт" със З, Д и Т. Ян Хус би казъл "Санта симпличитас", даже и без да го горим на кладата.

Може изземване на свръх печалбите при горивата, но изземване на свръх печалбите при храните НЕ МОЖЕ?!?! Странна логика. Само че, онези 240 лайнара в НС, които си избрахме, маса време изменяха избирателния закон, но такова решение ПРОПУСНАХА да вземат !?!?! Защо ли ????? Защото 34 години избираме лъжци да ни управляват, а последните 12 години бяха върха на грабежа, който продължава на пълни обороти и в момента. Нека дружно да отидем до урните и с хартиени бюлетини в ръка пак да си изберем Тиквоний Велики, той ни е спецът по грабенето. Честито на "печелившите глупаци" !!!!! Хвала ооо Тиквоний !!!!!!

И какво очакваш да постигнеш освен да си вземеш надницата за писане на коментари?

Слава Богу, не разчитам на надница от ПП, ДБ, ГРОБ, ДПС, БСП и др. за разлика от теб и тебе подобни плазмодий. Аз съм от тези които пълни хазната, но с данъци от пари внесени в България. Глупаци като теб са на слугинаж и на хранилка на партии и партийки, които грабят обикновения човек. Та пак ще призова "електората" да се юрне с хартиени бюлетини в ръка и да избере Тиквоний Велики, бащицата на народа от Банкя. Юруш народе!!!!

Дааа, и мармота…;-). Цена вдигне ли се веднъж - не слиза докато не дойде бесна рецесия и фалити.

И двете са унас, ама Държавата подпомага бизнесо оти загинели ....!!!!

Проблемът е и в картелите. Че се споразумяват на цени по бизнеси. И за ден или няколко например млякото преди от 2-2.20 стана на 3-3.5 лева. После поспадна, че хората спират да купуват толкова. Такова увеличение може да се случи само организирано, иначе на отделен продавач/производител би било просто некупуваемо. Дефиницията за картел е, сдружения на фирми и хора от един бранш, с цел манипулиране на пазара. А нашите сдружения и асоциации на производители и услуги какви са? И като не могат да контролират пазара, се оплакват от внос на чужди стоки, минимални цени и така нататък. Или напълно трябва да се забранят тези сдружения или да има поне 2 агенти на ДС в тях или от новите служби и споменат ли пари, да ги ударят. Другото е, че в магазините увеличават цените на купуваните стоки. Ако спре да се купува, почват с промоции и как да върнат. Но купуват ли се, се дигат.

Те не обсъждат цени, а "бизнеса". Т.е. структурата на разходите, чрез които най-ефективно да се преточи печалбата, тъй щото да е "невидимо" за държавата.

Конференция за деца във Варна в Хуманитарната гимназия. Според програмата на конференцията, изпратена на учениците във варненската Хуманитарна гимназия, тя трябва да бъде открита със слово на посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. Следват лекции, сред които: "СМЕРШ във войната с нацизма за мир" на Валентин Събков (СМЕРШ - от руското Смерть шпионам - "Смърт на шпионите" е част от сталинското армейско контраразузнаване, използващо и убийства, често без заповеди и съд, на "антисъветски елементи" и репресии в Полша и Източна Германия след войната) "България като гарант за мира на Балканите в периода (1956 - 1989)", Симеон Кулиш, секретар на Тракийският научен институт и член на Национално движение "Русофили" "Многополюсният свят - неизбежната реалност" на Мила Жечева от Обществения съвет на Български антифашистки съюз "Прибалтика - невъзможният мир" на Вилиан Кръстев от Икономическия университет - Варна, и др. Самите ученици изпращат до “Дневник” откъси от разговори във Facebook, в които става ясно, че преподавателката им по история ги е задължила да присъстват. От разменените съобщения става ясно, че участието "не е по желание", че това не зависи от нея и че "всички са освободени от директора, защото ще са на конференция, иначе...". Директорът на гимназията Емил Груев отрича. Отрича и класният ръководител на учениците, който “не е информиран за случилото се и не може да отговаря на въпроси”. Старши експертът по организацията на средното образование в Регионалното управление на образованието във Варна също посочва, че “няма такова нещо”. След допълнителни въпроси Русатева повтори, че децата сами са изявили желание да участват в конференцията. "Изненадана съм, че знаете за всичко това, каза тя. Интересно ми е кой ви е информирал". В бърз отговор на изпратени въпроси от пресцентъра на образователното министерство написаха: "Във връзка с постъпил сигнал проверка на РУО - Варна установи, че конференцията се организира от Съюза на учените в България - секция "История". Ученици не са били задължавани да участват във форума."

Кое е нормална печалба и кое е свръх печалба? Между другото печалбите от електроенергия те свръх печалба ли са и какво направихте по въпроса?

Първо храните. После енергетиката. Плачеш ли, настръхва ли ти четината, че някой ви разбутва кочината?

Що не спреш да пазаруваш в търговските вериги да тръгнеш да пазаруваш по малките магазинчета да видиш там какви са цените?

Цените в малките магазини са по-високи от големите вериги. Къв ти е пойнта?

Много "демократични" мерки предприе ЕС от една година насам. Цените се увеличават, защото живеем във време в което не е ясно утре дали ще има нещо или няма да го има, дали ще има бизнес или няма. Всеки се презастрахова. Нямате сурувини, нямате нищо, отровихте реките, земята, сега ревете, че македонските домати били скъпи. Създайте условия на стабилност, 30 години имахте да свършите някаква работа, пак се огледахте в лесното, ще накараме веригите да свалят цените, вие гледайте да изгоните някоя верига сега да видите цирк тогава. Ама докато 90% от земеделието е с цел точене на еврофондове така ще е.

Не желаеш да работиш на полето е по вина на европейския съюз може би? Пускай ще ти вземи колкото искаш-купувай ги взимай ги под аренда и почвай. А пък недостиг на стоки няма и няма и да има.

Ех мечти...само , че има едни шкембелии в Общинсия съвет, които те чака да почнеш и ...си намигат !!!!

Вън немските свине от България!

Само когато си приберете българските мангали и ганьовци от Германия!

Ааа не с лошо!

Само купувача може да регулира цените! Докато има кой да купува на тези цени, те ще си останат такива каквито са. И понеже много хора дават за пример как било в германия. Немския пазар си има своите особености които са почти неприложими в българия нарпимер. Немеца няма против да обиколи 10 различни супермаркета и да си купи по едно нещо от всеки един, стига това дето търси да е с 5 цента по евтино. Като включим и голямата конкуренция на веригите, се получава точно това-ниски цени на крайния продукт. Но пак стигаме до там, че само купувача може да регулира цените. Ако сиренето не се купува на 20лв/кг. ще стане на 15лв след 2 месеца. Има и други фактори, де. Например тук трябва да се намесят синдикатите, които да не позволят да се разрастне сивия сектор или да се съкращават хора и т.н. Но и тази сфера сме гола вода. Синдикатите са ни ташак.

Добре, бе. Откъде да си купя пр.мляко? Хем да е 3.6%, хем да е под 3.50лв? И само не ми излизай с купи си го домашно. И крава нямам. Кое кара пр. мляко да поскъпва в пъти? Тока, превоза? Или кравите повече пасат? Май май ние пасем

Много просто - няма да си купуваш мляко. Никой не е умрял щото не е пил мляко на закуска 2 или 3 месеца. След като няколко месеца не се отчита печалба при млякото, цената му ще спадне на 3 лв примерно. Ама ако лакомия ти гъз не може да издържи без мляко, ще го плющат на сухо тогава, докато дупката му не стане от о на О!

Госпидин Министър, Кольо вместо популстките призказки да намалявете печалби(всъщност не е незаконно) Ви предлагам следното: Увеличете конкуренцията като дадете шанс на малкото останали производители. Осигурете им фермерски пазари примерно всяка събота или неделя на 1/3 от паркингите на големите търговски вериги - безплатно без наем, без такси и други. Помислете върху разпределението на субсидията(за мен е правилно да се дава на животновъдите) и нейния размер - справка Европа.

банките кога?

С картелите на банките, горивата, застрахователите и други такива не става, Много са силни и си плащат или ни бият. Ще пляскаме бай Иван от кварталния магазин, че е по-удобен.

Ами тъй де , няма да си разваляме рахатлъка ся !!!!

обявените марки и "новия закон" ще доведат до едно нещо дето сме го виждали няколко пъти -- дефицит и главоломно поскъпване! комунделите едно си знаят, едно си баят, и за тяхната некадърност все са виновни някой други, в случая отново са спекулантите!

Понеже тия свръхпечалби са, защото принципите на свободните пазари и конкуренцията водят до възможно най-ниски цени и най-високо качество за потребителите, нали? На ти пазарна икономика, на ти конкуренция, на ти свободни пазари - все общи приказки с 0 покритие. Тоя Crapitalism (идва от crap - лайно), дето се вихри по цял свят, си е чисто робовладелство, при което сам си слагаш оковите, само дебилите още не сте го разбрали.

Нали пазара се саморегулирал!?

ама нормален пазар! не картелно споразумение!

Това недоразумение още ли е министър?!

И още какъв !!!!

Кво са праите налуди. Фопуснахте чуждите вериги да убият малките магазини. Сега няма конкуренция и те владеяр пазара. И те определят цените. То е видно как правят спекулата. Пускат продукт на много висока ценс. Стадото блее недоволно и не купува. След определен период пускат продукта на промоция на сена по ниска от първоначалната, но по виспка от предишната промоция. И тъй малко по малко кашкавала го надуха до 20 лева. Луканката гони 50 лв. Добре ли р а? И ъва са праи под одобрителния поглед на държсвата. Щот наще държавници са кукли на конци и правяъ квоъ им кажат от еън. Сегаго е страх, че ако на всички им писне и гласувст за възраждсне. ще ги избесят по площадите

Горивата били спаднали/глупости. От служебния Мерцедес може и да е така. Но от Пловдив до Варна днес не видях дизел под три лева. И тп при 40 долара за барел. Явно продължаваме подкрепа за Путин И комисионите си ги лапат тези мошеници

той искал да каже, че дизела не е мръднал надолу, просто доходите са се извисили. Т.е. искал да каже, че дизела е спаднал спрямо доходите.

Абе, цървули на тавариш Радев, 78 долара е барел нефт, защо УРОДИТЕ ,КРАДЛИВИ, РУСКИ, продължават да продават горива по 3лв за литър ?

Оти така им аресуе !!!!