Коментари - Никола Стоянов: 25-те стотинки отстъпка за литър гориво са по-скоро лобистка, а не социална мярка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото хора, толкова мнения на кого колко и какво трябва да се даде от общите пари. Най-простото решение е нищо да не се субсидира, проста и еднаква за всички данъчна система и помощ само за тези, които по обективни причини не могат да се справят сами - самотни престарели, болни, сираци. За всички други - каквото - такова. Аман от самообявили се за носители на върховната справедливост, които само взимат от едни, гушват основната част и мъничко отпуснат на тези, които биха гласували за тях. Не на чиновническия произвол!

Оффф, увеличените майчински също ли са лобистика, отмяната на такси за детските градини и те ли .... Хайде стига! Тая мантра вече писна, вечното оправдание с предишните. То пък бива да си толкова плитък и прозрачен, но това е направо, като за манипулиране на стадо овце.

Цената на дизела в Германия е 1.80 евро, т.е. 3.52 лв. Немците не плащат винетки и толл такси за пътищата в Германия, включени са в цената на горивата. Цената още включва един от най-високите акцизи в Европа, а така също и СО2 данък. Нефта не е руски и няма дерогация. Контрола върху руските рафинерии го пое държавата. Та така, който може да си прави изводите за кого работят управлявалите и управляващите България, а не да чете смешните обяснения и изводи на тоя мухльо Стоянов.

Помощи за хора с доходи под 1000лв. още една причина да се крият реалните доходи. Или да не си даваш много зор да работиш. За какво, след като на елитите им харесва овцехората да са еднакво бедни и сиви. А "спасете Украина" е само сиренцето в капана за мишките.

"Много държави от цяла Европа така помагат на Украйна и не мисля, че някой от тях е във война"..... каза Никола Стоянов, по повод подаряването на оръжие за Украйна Така ли, мижитурка продажна...? Аз ще те поръчам на някой и той ще те убие. Обаче, когато се стигне до дело относно убийството, аз няма да нося никаква вина. Той друг те е убил... аз какво общо имам. Дейба и лицемерите Хамериканизирани, дейба....

"Много държави от цяла Европа така помагат на Украйна и не мисля, че някой от тях е във война"..... каза Никола Стоянов, по повод подаряването на оръжие за Украйна Така ли, мижитурка продажна...? Аз ще те поръчам на някой и той ще те убие. Обаче, когато се стигне до дело относно убийството, аз няма да нося никаква вина. Той друг те е убил... аз какво общо имам. Дейба и лицемерите Хамериканизирани, дейба....

Ти пък какво си се закахърил, нали те возят все още безплатно? И само тебе ли? Така е то - едни отиват във Франкфурт на Майн, други - на майната си! Ей, мръсни гадове, престанете да се подигравате и да унижавате допълнително стадото, в което превърнахте целенасочено този хубав някога народ !!!!!!!!!!!!!!! Скоро пак ще си поговорим, на друго място....

Ей, говеда бойкойтирайте бензиностанциите като искате да паднат цените. И обезателно национализация на нефтохима.

тоя е минал на инструктаж през Кюрдъ! Бъди мъж Ве и кажи хамериканците не дават

Гьонсурати...Лукойл е повече американска компания, отколкото руска. Печалбите изтичат през Швейцария в посока САЩ, и това всеки грамотен човек го знае. Така че при нарушаване интересите им, другарите мериканци ще ги посекат тия мюрета. Точат ни като аборигени по всякакъв начин, чрез ТЕЦ, петрол, фалшиви самолети, безплатни бази и пр. Остана само в окопите да ни пратят, да мреме срещу руснаците.

Браво за коментара. Директно попадение!

и Вовата е американски агент

Комлукойл ВЪН !!! 15 години неплащане на данъци и загуби в размер на милиарди за България, Вън северномонголска паплач !!!

Хубаво селфи.Много си красива,ако ти липсва негърчето обади се

това е майка ти. не я ли позна по педеруското знаме на монголоидната пача. негърчето съм язе ;- )

Дано ви приседнат парите които грабите от нас!!!

Европа: Министърът на икономиката Никола Стоянов е човекът на „Лукойл“ и Путин в България 11.12.2022 Министърът на икономиката в служебния кабинет Никола Стоянов е човекът на „Лукойл“ и сегашната власт в Кремъл у нас. Това е констатацията на западни наблюдатели и медии. В единодушно приета декларация на Централния съвет на Европейската лига за икономическо сътрудничество се застава срещу намеренията на Никола Стоянов, който пледира „Лукойл“ България да изнася петролни продукти за трети страни до 2024 година. В документа се казва, че не трябва да се допускат никакви изключения и да се заобикаля правото на Европейския съюз относно санкциите срещу Русия. От свои източници „Филтър“ разбра, че в съпътстващите документи, които са приложени към решението на Централния съвет на Европейската лига за икономическо сътрудничество и които вече са депозирани в кабинета на Урсула фон дер Лайен, българският министър Никола Стоянов е споменат няколко пъти поименно и са приложени документи и негови публични изказвания, които не съответстват на официалната позиция на българското правителство, заявена до този момент. Очевидно в екипа на Никола Стоянов са наясно, че нашият министър на икономиката и индустрията е погазил европейските практики и сега търсят спешно да осъществят няколко кризисни пиар акции. След броени минути министърът ще гостува в студиото на Би Ти Ви при Мария Цънцарова. Това ще е опоредният опит през медиите да се прикрият огромните проблеми. Нещо повече, кръгове около „Лукойл“ България и старото ръководство, начело с Валентин Златев, правят всевъзможни опити да лансират Стоянов в проектоекипа на проф. Николай Габровски. Очаквайте подробности във „Филтър“ за големия политически и икономически скандал в следващите часове

Мярката беше приета, когато горивата надминаха 3.00 лв. В последствие цената се качи почти до 3.50. В момента на масовите бензиностанции бензинът е между 2.70 и 2.80 и мярката е абсолютно излишна вече.

Вожде, вожде, с това дето си го написал - за отказ ит социални мерки, при галопираща инфлация - и в кварталната кръчма няма да те изберат за лидер!

На този вр. изпълняващ длъжността Министър на икономиката в главата му е пълна каша. С матросовски плам казва нещо, после сам си го оборва, а тук там и послъгва, типичен политик от новото време. Остава впечатление на пате в кълчища, дето много му се иска хем да прецака електората (щот избори идат), хем да обещае светло бъдеще ........ Отгде ги намирате тия бе?!

Ленка прецедент. Само за прецедента.

Щот сме стадо Мунчовци.

"Защо може да останем без отстъпката за горивата? По думите на министъра на икономиката тя "на практика финансира "Лукойл"." С това си изказване на практика министъра на икономиката призна, че служебното правителство на Румен Радев досега е финансирало агресора Путин!

Идва Радевата зима, зеления чорап пристана на мафията дпс-герб-бсп и започнаха да режат придобивките дадени от Асен Василев и ДБ. Радевата зима идва неумолимо.

Плама Плевен е разрушена съгласно планът за приватизация и отнемане на средствата за производство от държавата. А сега рев, че само Лукойл правел нафта хаха

"плана", не "планът", грешка от бързо писане.

Сви сивия сектор затова ревете.

Мафията си има каскет, вече си има президент и служебно правителство.

Цинично лицемерен служебен кабинет на Румен Радев.

Никой ли не му увря главата, че бизнеса като сипва скъпо, всичко се връща скъпо при нас потребителите! Заради измислената помощ бензиностанцийте не свалят цените! Преди при 100 USD/барел цената не минаваше 2.70!

Тоя мухльо.Още на втория ден си каза"ще бъда гласа на бизнеса".Мафията си имаше държава,а сега си има и говорител.

Руският е 47 долара.

Петрола от 135 $ стана 75 $ , но у нас още не са го забелязали.

От къде го изкопа тоя бунак Никола Стоянов бе?

Цената на дизела в Германия е 1.80 евро, т.е. 3.52 лв. Немците не плащат винетки и толл такси за пътищата в Германия, включени са в цената на горивата. Цената още включва един от най-високите акцизи в Европа, а така също и СО2 данък. Нефта не е руски и няма дерогация. Контрола върху руските рафинерии го пое държавата. Та така, който може да си прави изводите за кого работят управлявалите и управляващите България, а не да чете смешните обяснения и изводи на тоя мухльо Стоянов.

Сега като спрете да я давате да видим дали Лукойл ще намали цените с 25 ст.

Аз в задгробен живот не вярвам.

Отстъпката от 25ст. наистина е лобистка, пълни джобовете на Боклукоил. Боклукоил управлява България.

Върти сучи и все в полза Лукоил. Дерогацията ще продължи да пълни търбуха на руската кочина. За тъпия булгар нищо. Пак скъпи горива и неясни ползи.

Не разбирам, ако нямам автомобил, как финансирам Лукоил. Нали няма монопол в БГ, и Лукоил не е единствен производител и търговец на горива. Има и други вносители, данъчни складове и конкуренция...

Ама има ли малоумник да зарежда от боклукойл?

Много ми се иска г-н министър да си водите и взимате децата поне през зимата с градския транспорт до училище и градина, за да ни дадете пример как стават нещата. Би било добре и когато сте болни да отидете до някоя обществена болница за преглед пак с градския и с него и да се върнете. Много е лесно от служебната кола с шофьор да взимате такива прекрасни зелени решения... Дайте примера и на пролет пак да поговорим а? ;)

Ако си бяхте останали на село нямаше да имате тези проблеми. Всички се ръгате в София и искате да сте ВИП. Плащайте си за гъзареенето.

Е обира държавата. От 50лв. 20лв.са акциз и ДДС, а ти прави 4лв. отстъпка. Обаче Путин и руснаците са виновни.

Гълъбарника на Радев произвежда само фосфати. Радев теб историята ще те съди!

Това е най-тъпата мярка, защото дотира само една част от населението - тези които карат постоянно автомобили и заради които се наливат всяка година милиарди да им се правят пътища, паркинги и т.н. Все едно да сложиш дотация 50 стотинки ама само на кренвиршите и който не яде кренвирш да си гледа работата или да се наливат пари само само за дотация на централно парно при условие че под 1 милион души в цялата страна използват централно парно. Трябва да се мисли в посока нещо което всеки би ползвал или просто да се махнат тези тъпи мерки за наливане на пари без покритие в икономиката които надуват инфлацията. Видяхме го по време на Ковид - наливане на пари на фирми на калпак и тези фирми се подлудиха да купуват скъпи имоти и автомобили и луксозни стоки за да си инвестират някъде парите които не са ги искали но държавата им ги налива на калпак.

Много хора ако имаха градски транспорт биха го ползвали, ама нямат.. Да не говорим, че и пътища нямат. Други пък имат, но се гъзареят с коли. Напр. държавната и общинска администрация, която на всичкото отгоре ползват и служ. абонамент.

Значи отстъпката не била социална, а лобистка, ама ние няма да я махаме, защото било зима?!? Отстъпката била лоша, защото с нея сме финансирали войната в Русия, ама няма да я махаме, защото било зима?!? Толкова ли сме прости или политиците ни си мислят, че сме и ни пробутват нелепици. Практиката показа, че тази отстъпка изобщо не е социална, а лобистка, защото с нея колкото си по-богат, толкова по-голяма отстъпка получаваш. А с тези пари може да се подкупят депутати, които да гласуват закони за богатите, слагайки ги в графата на бедните.

Не точно. Отстъпката е опит да се контролира цената на енергията по косвен път. Причините да се вкара отстъпката са най-общо 2: 1. контрол на потреблението, чрез контрол на потребителското поведение. 2. контрол на крайната цена, тъй като е много нееластична спрямо борсите и монополите. Проблема е, че системата беше поставена в турболенция в твърде ранен стадии. Дори не бяха тръгнали адекватно контролите. Като резултат това е пълно фиаско. И по-добре. Алтернативата е китайска рейтингова точкова система.. слушаш - има бензин, не слушаш няма. Возиш се сам в колата - висока цена. Пълна кола - отстъпки. Караш рисково - скъпо, караш безопасно - евтино. и т.н. и т.н. Това с отстъпките беше зародиш на поредния пазарен "бонус-малус"..

Отстъпката не се ли плаща на бензиностанции? Шел и ОМВ не печелят ли и те? Ама ако ги споменеш ще има шамари. Пак политическо изказване.

Значи ... да използваме всички отстъпката от 25 ст . не може, защото някои не можели да я използват понеже нямали коли .Добре ! Изпращате оръжие за Украйна без да се допитате до народа - оръжие придобито от нашите данъци (и моите данъци) ...и тук всички плащаме въпреки че аз съм против ! Излиза че за оръжието аз съм ЗАДЪЛЖЕНА , а да ползвам отстъпка за горива нямам ПРАВО ! И това че Лукоил щял да се възползва от тези 25 ст да ги прати в Русия са пълни глупотевини ! Ами нали и без държавната отстъпка парите пак там отиват! Тъпанати! Що за нагли МАЛОУМНИЦИ ни управляват ?! Решението е много просто : На тези които нямат коли им давате ваучери за обществения транспорт, както сте решили , а отстъпката за горивата си продължава за автомобилистите ! Или ... разбрахте че няма да има как да крадете ??!

Олигофрените само ако спрат служебните абонаменти на софийската и държавна администрация ще икономисат 1. от паркинг, 2. вероятно тъй драгоценната администрация ще благоволи да се качи в градския транспорт и ще си зареже колите (надали).. да не говорим, че харчат и държавен бензин. Държавната и общинска администрация трябва да ходи пеш. Трябва да е сред гората. Това е задължително за доброто управление.

Кой е казал, че отстъпката трябва да е социална? Използваме катастрофични събития, за да социализираме икономиката? Прикриваме рецесия до последно? Отстъпката за горивата е в отговор на системно събитие - драстично поскъпване на енергията. Това удря всички! Този министър няма мандат да провежда социална политика орез тази отстъпка! И предишния редовен нямаше! Това е анти кризисна политика, а не социална! Социалната политика се извършва от министерството на труда и социалната политика, а не от финансовото министерство или пък това на икономиката!

Това не означава, че не трябва да св провежда социална политика! Социалната политика трябва да се провежда осъзнато и през социалното министерство. Иновативните механизми за модерната европейското социално-икономическо изравняване на онеправданите групи и други полове, чрез монетарни и бюджетни заигравки (като групови, браншови и малцинствени отстъпки) е пълна простотия.

Глу пос ти

Да махат отстъпките. Нали и без това искат да ни откажат от автомобилите. Защо трябва да дотирам таксиметровите шофьори, като даже нямам и кола?

Всички санкции срещу Русия трябва да паднат. В момента не ни пускат в шенген, уж заради бежанците (които впропем бяха поканени!) от държави, които бяха разтурени от същите тези, които сега налагат санкции за същата държавна съсипия! Това е двоен англосаксонски морал! И цялата сметка се поднася на България! Това е страхотна наглост.

постъпихме като идиоти, сега много лесно можем да се окажем в положението на ошамарените идиоти...

няма вече. Социализма си отиде. Хем ЕС, хем държавата на тепсия поднесохте с всичките и природни и човешки ресурси, хем търсите да ви е евтино и топло. Няма.

Некадърните рублени продажници на Радев и Митрофанова няма да мирясат докато не ни изритат от ЕС !

нещастник!

Боли ме фара кого финансира! Искам на джоба ми да е леко

И какво сега - отново помощ само за мързеливите. Честно е всеки да ползва отстъпката. Ако работиш за 1500 лв богат ли си? Богати са собствениците на фирми, които ползват не 25 стотинки, а 25 процента, като приспадат данъци във фирмите си от служебните лични автомобили