Не цените, а наличностите може да станат по-голямата тема

Икономистът Владимир Сиркаров пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мда, цените са МАЛКИЯТ дявол; ПРОДОВОЛСТВЕНАТА криза е ГОЛЕМИЯТ. Строителният бранш вече ПРОПЛАКА от ЛИПСА на МАТЕРИАЛИ...

Очаквам бунтове бензина като мине 4 лева и стоките скочат с още 200 процента. Ще видите и слава и укрина и на майка си оная раота взривена.

Който не е богат да му мисли. Тоест всички без онея в парламента

Защо само за храната мислите, верно че е важно, но има и други стоки също важни. Джапанки например като ти се скъсат ботушите да има какво да сложиш вместо да си раняваш краката.

щото моем да си седем и да йедем без никъде да одим....

като свърши храната в магазините... ще видим кой колко е цивилизован и от какво тесто е направен... хората възприеха храната, че се самозаржда на рафтовете в кауфланд,лидл и т.н. ами не расте там...

Не бе, иска да ни подготви за купонна система. Купони за ток ще има ли ? А купони за бензин ? Съветвам кирококорчовци да видят какво става в Армения , на площадите и пред парламента.

Ей го - дядовците и бабите си накупиха олио за 10-ина години напред, ако са живи до тогава, и ако то не граняса... Остава по малко брашънце/лебец да вземат отнякъде, и са 6!

Подиграваш се на сиромасите. Това е гадно.

По-скоро на малоумниците...

Аз се надявам поне Капалъ чарши да не затваря и да не се усетят, че съм по нужда.

Спирачка за тебе няма да има - нито по черните пътища, нито по белите, нито пък - по бойковите!

За да няма мрънкане за цената и за да могат да я вдигат и още ще скрият наличностите на бавнообортните стоки, а на бързооборотните ще намалят количеството за реализация и в този случай хем производителите пак ще са на печалба, хем цените ще са си високи и ще се приемат от народа.

Както гласи старата еврейска максима "Не е важно каква е валутата, стига да е в достатъчно количество"... Абе, абдал непоръбен, когато няма наличност или тя е силно недостатъчна и не кореспондира с нивата на търсене цените отлита в небесата. Боже какви непоръбени икономисти имало по грешната ни татковина... Боже...

По колко продаваш нямащото?

неук "консултант". С такива "мъдреци", с брада и бръснат г*з, дядови червено-внучета с купени дипломки, че и шофьорски книжки, се напълни медийното и управленското пространство.

Е нали сме евроатлантици. Като трябва ще стоим гладни, на тъмно и студено, но ще налагаме санкции на Русия и ще пращаме оръжие за Украйна. Също така ще веем украински знамена и ще ги качим по обществените си сгради. Евроатлантизмът изисква жертви!

И газ няма да има, и петрол няма да има, и ток няма да има, и пари няма да има. И правителство няма да има. Китайска мъдрост от 16 век преди Христа.

на Марс всико е Wireless, понеже там няма кабели...

Така е. В пазарната икономика няма дефицит, а има цена. Когато цената на газта стане тройна спрямо сегашната, пак ще има газ, но само много богатите ще могат да си я позволят. От там това ще се пренесе и на цените на други стоки. Няма да има дефицит на зърно, но хората ще купуват по два хляба на седмица, вместо по четири. Просто защото за толкова ще им стигат парите.

Според мен ще купават по 6 хляба, защото няма да имат пари за нищо друго. Ще карат само на хляб и вода. Факт.

за ваксините проблеми нямаше, макар че никой не искаше да се ваксинира, обаче за стоките от първа необходимост сега ще правите въртели и мизерии форевър?

Като дойдат комунистите на власт, винаги така става. Изчезват от рафтовете всички стоки. Пак ще се редите на опашки за кисело мляко и хляб, малоумници такива.

Имаш в предвид демократите в САЩ?! Защото от нашите комунисти нищо не зависи...

Е как да не зависи?! Точно Корнелия се опитва да се заиграва с тавана на стоките. И тъпата коалиция си наляга задниците, нищо не прави, щото вече няма да помиришат парламент. Но нищо де, скоро пак ще разбиваме вратите на парламента.

В кой район на България 710 лв. е висока заплата???????

Който не може да изкара по 1000 лева на работник за да им плати заплатите да не си играе на бизнесмен !! Не става !! Не че тия партийно назначените бизнесмени за нещо стават, ама нейсе...

аз и за това говорех ама биехте минуси... Нищо да ви е алал промяната копелета мръсни... Време за Възраждане!!!

През последната година и особено от началото на тази десетки хранителни складове, най-вече за месо, са "мистериозно" опожарени в САЩ и Канада. Юдео-масоните се опитват да предизвикат масов недостиг на храна, след като вече нанесоха критични удари по световната икономика посредством лабораторно създадения вирус и изкуствено предизвиканата война. Естествено, "фактчекърите" масово започнаха да квичат как това е било само "случайност" и как е нямало нищо общо с плановете на Голямото зануляване. https://ussanews.com/2022/04/25/us-food-production-threatened-by-mysterious-fires-in-meat-plants/

Комунистическото наследство тръгнало да дава икономически акъл за ддс-то. Боже, Боже!

Г-н икономиста дали знае за пряката връза между цена и наличности? Нещо там за търсенето и предлагането?

на този урок