Не може да постигнем въглеродна неутралност, ако не променим нашите модели на потребление

Заменяйки фосилните горива с възобновяеми енергийни източници, не трябва да пропускаме потенциала за енергийни спестявания в индустрията и сградния фонд, твърди икономиста д-р Мария Трифонова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не яде, не сере, не пърди, и даяни на студ, ще се впише в тази схема. Всички останали ще си цакат.

Тъкмо се затъжих къде изчезна Грета Тумберг и то се появи наша докторица...

Поредната разпоретина, която ръси сороски мантри. Въглеродна неутралност човечеството ще постигне, когато изчезне като вид. Докато ядеш, сереш и пърдиш, Маро, няма да има неутралност.

изчезни бе, соросоидна тъпа пачавро!

Такива публикации само губят времето на читателите. Тази кака има още много да учи , не само от немските буквар, за да дава акъл как да си планираме бъдещето. Вече си имаме правителство от подобни лица и виждаме накъде вървим

Затова ли внасяме боклук от Европа и го горим тук? За да ни е по-чисто на нас или на европейците? В Перник през нощта не можеш да си отвориш прозорец от смрад на горена пластмаса. Това е то Зелена сделка.

За какво плещи тази кокошка ?! Ние не сме само енергийно , ние сме тотално обрулени от КРАДЦИТЕ които ни управляват вече 33 години ! Всичките до един до СТЕНАТА !

Вместо този пасквил, можеше да се каже, какво е било времето в Гренландия преди около 1000 години, ама не е удобно за зелената измама.

Това нашенската Грета ли е? Откъде ги копаят тия???Много крадете и от 100 години никой не вярва на лъжите.това е проблема на всеки "преход".Че крадеш.

Тиквата.

Война бушува навън! А главата ти е празна! Съпри се и мълчи! Аман!

На първо време намерете начин да преустановите продажбата на стари автомобили в България. Такава смрад е по улиците, че не е за говорене.

Само гледай кво горене на въглища ще падне тая зима в цяла Европа. Мъск им го каза, няма как да стане преход без газ и петрол. Твърде рязко и твърде рано ще даде точно обратен ефект. Налагат ни глад и студ, с извинение Путин. Естествено всички хиени скачат на "далаверата", без въобще да съобразят, че има нещо наречено икономика, командвана от принципа Търсене и Предлагане. Не Принудително Продаване.

Даже японците им теглиха майната на тия глупости. Само европедерастите продължават. Май ще трябва да им понамалим бройката и тука и в Брюксел, така ще падне и въглеродният отпечатък на континента.

Госпожицата е щерка на червената номенклатура, която притежава фотоволтайчните панели, затова брани тези паразитни електро производители, де факто производители на скъп ток от пръдня

Празни приказки от празни хора.

И аз искам да карам електромобил, да се топля на ток, произведен от слънчеви панели на покрива ми и на ветрогенератор на двора ми. Но нямам пари да изградя всичко това. Ако държавата иска от нас да изкараме въглищата от котлите си за твърдо гориво, да намери начин да ни осигури възможността да си изградим екологичните източници на енергия.

Преди време имаше изследвания на нивото на въглеродния двуокис в атмосферата хиляди и милиони години назад. Някак си, тези изследвания изчезнаха напоследък , много удобно. Защото показват, че нивото на въглеродния двуокис се с променяло в много големи граници доста преди да се появи човекът и да започне да използва изкопаеми горива. Същото е и за глобалните температури - климатът се е променял от ледникови периоди до големи горещини. Но по-важно е всички да се чувстваме виновни за проблемите на планетата.

Никакъв боб!

Тази кокошка да вземе да провери колко енергия се изразходва, и съответно - колко СО2 се отделя за израстването на един силициев кристал, от който се правят любимите им соларки.

Това е просто култово - развитие чрез затваряне ! "За мен трябваше да има дата за затваряне на въглищните централи, защото такава дава ясен коридор за развитие "

Знаеш ли какъв е делът на електроенергията от въглищните централи 60%

Е, и ?

хората едвам успяват да пазаруват храна и да си платят сметките тааа ми обяснява за въглероден неутралитет..

Ивчо тва с ората е демоде зелени политики треа нещо свежо стига с това свинско.

Ходи на село да гледаш зарзават и да ставаш веган, га.ден либераст !! Не ми обяснявай как ще ми спираш свинското, че ще играе тоягата по нечия кратуна !

Ако тази мацка може да намери Въглерода в периодичната таблица ( На Менделеев - за по-сигурно , но не политкоректно) . И ако изобщо знае какво означават думичките въглерод, кислород, вуглероден двуокис, въглища, графит, диамант, и т.н.

Икономист !

Лалалист!

Въглеродния неутралитет и зеленото мислене са сапа и лопатата, с която ЕС си копаят гроба. Защо Тръмп излезе от зелената сделка? Като всеки един трезвомислещ бизнесмен, на него му е пределно ясно, че правилата, заложени в нея минират икономиката на държавите, които са я подписали. Няма как да е другояче! За да се постигне по-ниско ниво на замърсяване имаме както технологията, така и възможностите, ноооо няма профит и трябват неимоверни политически усилия! Залесяване отново на горите в южна Америка, тераформиране на Сахара(30 километров пояс дървета по крайбрежието на Либия), заместване в близките 10 години на всички ТЕЦ-ове с АЕЦ-и, като последните да се зареждат с гориво чрез съкращаване ядрения арсенал на САЩ и Русия. Наказуемо производство на електроуреди с вградени слаби места(в тази връзка Бош, АЕГ, Сименс имаха една серия перални, сушилни и миялни където IC регулатора им се чупеше, и това се знаеше от инженерите им, даже в ибей можеше да си намериш комплект да си ги оправиш, и още мнооого други)! Не може да си сменяме автомобилите като носни кърпички през 10 години, и да искаме да сме зелени! Няма как да стане - въртим ли го, сучим ли го, капитализма е антипод на природата. Фундамента му стои върху оборота на пари и производството! Редно е вместо да насочваме безсмислено силите си към електроавтомобилите преди това да помислим за подходящата инфраструктура - финансиране на проекти като ITER е добро начало! Ноооо, пак казвам - няма профит!

друга страна да дадем ясен сигнал към инвеститорите, за да може да започнат инвестиции в тези региони КВА ИНВЕДСИЦИЯ КАТО ИМАЕ СТОТИЦИ ЗАБРАНИ за производства и много тромали процедури за каквото и да е . Зелен прегот но на поносила зена не на всяка цена -ВИСОКА Изграждане на нова атомна на ниска цена ток намаляяване на цената на ГАЗ и доакването и до ългария директно не през прекупвачи.

Mdaa nemojem da nadhvarlim porajencheskia mantalitet na nashite predci mnogo prikazki mnoo specove obache nema rezultati sas Pravec software ne stava .Kakto e kazal velikia W.Shakespare All things be ready when you mind is So

На д-р Мария Трифонова, ДЪР на науките, ще я питам прости едно: уравнението x^2+x+1 = 0, има ли решение в множеството на реалните числа? Ако да , защо , ако не, пак защо! Да видим дали си доктор? П.С.Ako някой не е разбрал нотацията, x^2 това е хикс на квадрат, или ако пак не е ясно това е хикс на втора степен! То за икономисти, ДЖУрналисти, Йористи(особено тия от Дулово) и всякаква друга гад, дето пълзи по телевизиите да ни пържи мозъците ката ден. Въпросът е за 7-8 клас, поне беше преди 20тина години,сега по Сорос, може изобщо да го няма в учебника.

Какъв хикс на квадрат, те не знаят тези каки, че диамантът и графита също са въглерод. От какво искат да се отърват - и от въглищата ли ? От живия живот значи !

Това е квадратно уравнение, учи се в 7-ми клас Не е моно като за доктор. Но... като стана дума за това, ти добре питаш за реалните числа. Дали какичката знае какво е реално число....

е точно де,ПИЧ, затова и въпросът е за 7 клас като за "икономисти", щото опитът ми показва, че такива "каки" не са наред с тези елементарни познания,ама гледаш ли отгоре колко е изсипала, ако имаш нерви да четеш? 30 години постоянно ни облъчват с някакви "институти" или икономиески д-р кат тая.Иначе бих я питал и какво е Критерий на Дарбу за интегруемост или за кривата на Безие.ма нема да ми отговори.

Нали и аз това казвам - да питаш първо за реалните числа - какво е туй животно и как се отнася към въглеродния отпечатък. За комплексни числа по-добре не питай, че ще породиш комплексни проблеми А после , може - дали и говорят нещо думичките Ват, Киловат, Мегават, Мегават/час. За Джаул по-добре да не питаме.

Щом е икономист, може да отговаря на училищни въпроси максимум до 6-ти клас. Като Киро.

Направих си труда да изчета материала от край до край. Общи приказки и нищо, ама нищо по същество. Още едно нищоговорещо чучело, което просто демагогства и вика "Дайте другари да дадем!" И забележете - гражданите били основен инициатор, активен потребител. Ама как - що пък да обясни?! И изобщо, цялото интервю внушава, че едва ли не гражданите трябва да поемат цялата инициатива, управлението и извършването на тоя преход, разбирате ли? Как - пак не казва. Колкото до потреблението като цяло, в България то е ограничено и свито до минимума, просто защото България е много бедна страна и никой не може да си позволи просто така да изразходва ресурси. Просто една глупачка, която е трябвало да блесне в медиите.

Пардон, пропуснах - гражданите трябвало да бъдат не просто основен инициатор и активен потребител, но и ОСНОВЕН ДВИГАТЕЛ. Ама как, бе, джанъм? Да беше обяснила що е то "активен потребител" поне, да не говорим как да са инициатор и двигател.

Абе ти си голям мазохист да изчетеш целия материал

И тая пачавра се наредила на опашка за грошове да рънка глупости

Даже нови думички и словосъчетания въртят- ВЪГЛЕРОДНА НЕУТРАЛНОСТ. Тъпня някаква !

Тази кака да отиде в малък град и на село и тамошните доходи през зимата да мисли за въглеродна неутралност. Аман от западняшки прокламации, те също ще минат на кюмур май май............

елементарно е, като искат да променят нещо, имат цялата необходима техническа възможност. Спират да правят пластмаса, започват да се произвеждат отново качествени продукти като през 70те и 80те, вместо да караш с него 1 година и да купуваш ново и тн, ама тука май не им е изгодно да пипат

Не можем да постигнем развития социализъм ако не променим начина на мисленето. Ами да ви еба в развитите фантазии. Няма какво и да мислите. Направо зелените на боклука и който израстне като плевел го минаваме с пестициди.

Наливат се милиарди а ефекта е минимален А саки писала тоези глупости да спре да яде да не кака От всичко печели КИТАЙ като прави соларни панели и коли на ток .Като не се ползва въглища КАКВО няма да ползваме газ щото ще стане скъпа нямаме и нова атомна тока да ни е евтин Запада не ни дава разрешение а и нашите политици слущат америка и за това сме на това дередже 30 процента от земята ни е в натоура -изоставена земя обработва се само 30 процента НЯМАМЕ ЗАМЪРСЯВАЩИ ПОРИЗВОДСТВА-то нямааме производство Няма зеленчукопроизводство няма плодове повечето внос. КВО ЗАМЪРСЯВАНЕ

Икономиката на управление на дефицита е в разгара си!

Тази дама мечтаеща да не е на Слави Трифонов Жена ? Булка стига мечтай , спусни се на Земята ! Българина иска Евтина Газ , а евтина Газ само Русия може да ни Даде !

вече и това не е сигурно. Те се нагледаха на предатели и свои и чужди. Ще ядете дебелия с такива като Киро КанадскиЯ и онзи опуления.

на тая не и схванах и едно изречение ! Навици , неутралност , въглероден....

Не знам дали сте прочели визитката на измислената докторка. Но, жената нито е виждала, нито помиривала, нито знае нещо за енергетиката. Докато разни измислени герои се занимават с неща , които не са им работа, бял ден няма да видим!

ЩО ПЪК ДА Я ПОСТИГАМЕ? Воените си войват и не плащат въглеподен данък, а ти пращат РАКЕТА ДА ТЕ УБИЕ! Как така, ний, юзърите ще се загрижим точно за вашата перачницза на пари? ВУЛКАНИТЕ НА КОЙ ЩЕ ПЛАЩАТ, НЕ НА ВАС, ГАДОВЕ. ШЕ ВИ УБИЕМ! ЩОТО СЕ ГАВРИТЕ С ЮЗЪРИТЕ И ИЗНУДВАТЕ ПРАВИТЕЛСТВА! ЕКОНАГОНЪТ ДОЛУ, СЪЭЮЗ СЪС БЕНДЗИНОРАЗХОДИТЕЛИТЕ.Ц

Економка се изразява за спестяване на енергия. Аз не зная как да пестя повече остава да не се отоплявам и светя. Тази женица е болна плюс това млада и неумела. Не разбирам защо се дава простор на такова същество. То нищо не е преживяло от живота но раздава остроумие.

Добре. Това сме го играли! Разпокъсано селско стопанство. Волове, магарета, по богатите коне. А, ама тези и те допринасяли за затоплянето. Нищо. Всеки става пешеходец. Най близкия град е Провадийска околия. Става. Само в София ще вървят трамваи и коли.

"спасяването" на планетата е превилегия и лукс на богаташите.. бедния човек харчи и гори каквото има защото от това зависи живота му.. Всички развиващи се страни ще горят...

Д-р????? И какъв доктор е тази, след като не е завършила медицина!

Доктор по сфирки е.

а кобалт от къде? на цената на колко човешки животи?излиза ли по–евтино да замърсиш природата с производството и отпадъците на батерии?

Винаги съм казвал че организмът е съвкупност от клетки.

Милата тя, плашат и да говори глупости. Какво да правят младите? Ако искат да успяват, трябва да се учат на такива неща. Едно време, за да прогресираш е трябвало да си член на БКП и да плямпаш глупости. Сега е същото.

аман от затоплисти ! Дано войната предизвика достатъчно голяма иконимическа криза за да спре лудостта наречена Зелена Сделка !

Тъпи момиче, ще ползвам каквото си искам, колкото си искам, не ми дреме за глупостите, които дрънкате.

Има ли някой, който да бъде в състояние да прочете цялата рекламна статия, очевадно евро либерастка?

Не, гади ми се от тия и ги избягвам.

Най-зелена е ядрената енергия, няма какво да бръщолеви толкова дивотии.