НДК съкращава 30% от персонала си заради 1,5 млн. спад на приходите в COVID-кризата

Загубите от събития, които потенциално е можело да бъдат проведени, е около 1 200 000 лева, заявиха от двореца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано се отърват от неграмотните гербаджийски момета и клатикурци които Боршош назначи!

Лошо! А като отмине този Ковид??

Да обедини всички бизнеси с помощи, не смо 2.

Днес ги съкращаваме като служители, утр (по-важните)е ги връщаме като външни доставчици ... нищо не е спестено, кражбите се увеличават.

Във Варна в Младост има общински парк със сладкарница. Оборота там е не повече от 500 лв на месец а има 6 човека персонал, който не върши абсолютно нищо по цял ден. Освен заплатите им там има ток вода интернет консумативи и прочие У нас КОМУНИЗЪМ е на върха на ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ. За едните има а за другите няма.

Kenn1111

Едно НДК имаме и това не можем да спасим.Егати държавата сме.

Комунизмът си отиде, да живее либерал-демокраДцията.

Как така бе бате нали НЕМА ВИРОС БЕ БАТЕ ЛЪЖАТ КЪДЕ Е НЕ ГО ВИЖДАМ ТОЯ ВИРОС

В телевизора ти е вирОса, тролче!

Ех тези софиянци - все са ви в очите. На село най-много крадете мили мои - колко евро субсидии отидоха по селата - колко училища останаха неподновени, колко улици неасфалтирани, колко общински коли бяха зареждани с бензин на 2-но по висока цена и тн. Стига с това софиянци - селяните най-много си хапнахте - нещастници.

Виж колко стадиона софиянците построихте по села без жители?

Еми ето - поне сме ги построили на село за да можете вие селските тумбаци да играете спорт :Д

БО-КОвид-одовата зима ще е много по-страшна от лукановата! ...в икономическо отношение. Троловете на ГЕРб и псевдопатрЕотарите на държавна хранилка вече предусещат края на работодателя си и вият на умряло че парите от "чужбината" НЕ СЕ ВРЪЩАЛИ и бюджетът ще се издъни - ама ЯКО ЩЕ СЕ ИЗДЪНИ! Парите от ЕС ще се бавят заради корупцията и злоупотребите по високите етажи. Единственият полезен ход на чекмедже-толупа е да вдига броя на заразените и на есен когато социалното напрежение се изостри до краен предел ще има нови ограничителни мерки в опит да се блокират протестите. И тогава ГРОБарите пак ще сочат за виновник грипа, вместо да осъзнаят собствената си некадърност и неадекватност. А всъщност парите са тук - натъпкани в чекмеджета и в лични офшорни банкови сметки на партийни функционери, корумпирани магистрати и техните началници олигарси-хидроинженери и курполентни бизнесмени!

май е само за мутренските бизнеси.

след като не може да работи на печалба - но не само за себе си, а да си плаща и данъците към държавата, то това дружество подлежи на затваряне и без коментар

Какво му е "народното" на това нещо? Смуче от бюджета на държавата и храни една сюрия софиянци.

Браво ! Вижда се, че без култура и изкуство може. Не може обаче без ядене и пиене .

Перото е и заведение и представят и всякаква халтура там за какво са ни?

пърформънса....рядка простотия и това ми било култура!

тука нема....ти на мене, аз на тебе ...да живей, живей труда.....халтур трегер!

При Друмев се самоиздържаха от мероприятия, бяха избрани за конгресен център номер 1 в света, след изритването на Друмев им останаха няколко милиона в сметките, ама той говореше английски и беше световен шампион по бридж. След него някакво сдружение почна да управлява НДК и да се самоиздържа чрез него..Днес бае Тодор можеше да декларира,че ни е направил освен НДК и други неща,като АЕЦ, магистрали, заводи, язовири, ама сме кьорави и не признаваме заслугите му, въпреки,че ние ги направихме, а той се снимаше с братски ръководители.

и 2.5м лв за осигуровки

Друмев беше най-голямата пиявица и крадец, глупости говориш.

До тук добре - 30 %. Когато съкратят следващите 50 %, вече може да се очаква едно оптимизиране по длъжностни характеристики на останалите 20 %. А ако съкратят и 80% от хрантутниците в администрацията в България пари ще има за всичко!

на лъжата краката са къси....всичко е стъкмистика!

Прокуратурата трябва да се самосезира и за Варненския филиал на НДК-фестивалния комплекс.Там управителя Тошко Гяуров отклонява средства и води към фалит комплекса и това не му е за първи път ,явно е партиина повеля.

правена е проверка преди години с много констстации о за варна, но веждьо я скри от хората

културата отдавна е изпаднала в Цайт нот, там цари халтура!

Каква култура има там? Вместо да издържаме разни хрантутници и псевдокултуртрегери от които няма нужда в обществото, по добре да го направят Мол и да взима държавата наем.

За хрантутниците и псевдокултуртрегерите ясно! ...ама точно МОЛ ли ?

никога не е свършило....дори и при ГЕРБ! Къде изчезнаха тези милиони за европредседателството които потънаха в дън земя и никаква следа от тях? Ами какво стана с онзи селянин от Пазарджик - Боршош..беше следствен, ами принципалите Дончев и онази комунистка, мълчат като комунисти на разпит!

300 чиновника в НДК каква работа всъщност вършат?

заплати....те тава им е работата!

Ще уволнят неудобните, сиреч тези дето вършат работа и след месец ще назначат калинки на шуробаджанашки принцип.

Кво толкоз? Това е обикновена настинка.

Но от тази обикновенна настинка ще падне необикновенно крадене!

предишния генерален директор, ама на малкия му пръст не могат да се опрат, а сега какво, борд на директори раздали си големи заплати и голямото лапане няма край....нали е държавно и ние сме временно тук!

За тях няма ли 80/20 помощ, ДДС на 9% за културата, безлихвени заеми? А намаление с 50% на цялата държавна администрция няма ли да има? Нали заради вируса работата на гише е намаляла с поне 50% и повечето дейности се извършват дистнционно? България е единствената държава в която населението намалява, въвеждат се програми и компютри а държавната адмиистрация се увеличава за същия период, до достигане на първо място в Европа на глава от населението. Дали не е защото те и техните семейства и приятели са основната избирателна маса на управляващите, които в комплект с циганите, купения вот и натъкмяването на резултатите се готвят да спечелят и следващите избори.

си раздали заплати по 2 - 3000 лв. - началници на отдели и директори, как ще им стигнат парите за заплати на едно губещо предприятие!!!

Заплатите на големите началници са 5-8000лв.а бонусите са десетки хиляди годишно.

те искат съкращения, за да могат да си взимат тези заплати пак, въпреки , че са директори на фалирало дружество на което трябва да се сложи катинара вече... за да не продължават кражбите....това си е грабеж!

Абе какво стана с приятеля на Баце - един мазен пехливанин Боршош ? Уж доста се беше пооблажил покрай ремонта, сваляха го, качваха го - - и сега нищо. Май че прокуратурата произнесе и приключи присъдата му преди съда , т.е. оправдахо го - невинен!

Цял живот - в панели. Излезеш, и пред теб кйакво?Пак панел! И така децата се учат от поколение на поколение на безвкусица, грандоманщина и псевдополитика.

Ликвидирайте го този цирей, на нокого непотребен.

НДК-2 ще са държавните бензиностанции по левче бензина и разликата ще я плаща пешеходеца и баба Мара от с.Мечка

не обиждай русенския регион, който няма нищо общо с ндк и мс

Да се направи вип-затвор! А, другото ниво може да е фитнес за Левски, гледам вратарчето им качило 20 кг отгоре... То, за Левски и без това феновете им събират приходите..

Обаче на банкянския крадлив тулуп и крадците от ГРОБ, както и на слагачите от измисления щаб не им пука, защото си получават тлъстите заплати, бонуси, рекети и т.н.!!! Ама така ще е с народ-стадо! Малки магазини масово затварят, ресторантчета, хотелчета, по автосервизите е зле, навсякъде... обаче какво им пука! От септември очаквайте нова серия КАРАНТИНА, защото има нови милиарди за усвояване и защото си стоите по къщите, весто да излезете на площадите! Проста мутра премиер като за прости булгаря!

На летището кога?

Харесва ли ви така, на паникьорите? Да се досъсипе всичко де що има още работещо - и да измрат всички от глад?

Който не работи добре и е ненужен, се изхвърля. Ако не може да си намери работа - да е учил. Ето това е истински естествен подбор. Изпадане на ненужните. А не умиране, както искаха противниците на дисциплината. Неспособните ще фалират. Умните ще успеят. От вируса се получи и нещо хубаво. да разберат всички, че няма нищо вечно на тоя свят и трябва да си подготвен за промяна.

Само дето няма никакъв "вирус". Но, както се вижда, овцата вече е добре подкована за това, което ѝ готвят. ;) ПП: Културата била ненужна, моля ви се, боклукът му с боклук...

Умните не успяват масово... А,приспособимите и тези с късмет. Много умни са търкали наровете в Белене...

не означава назначаване на хора без необходимото УбразУвание за дадена длъжност!

Ако мениджъра на НДК беше японец - сигурно персонала щеше да е 50-60 човека....

Само 50 са портиерите и общ.служители... Тези климатици искат поддръжка.

Намалете заплатите на началниците, редуцирайте хонорарите и ще преживеете кризата!

Това да не ти е частен бизнес. Все едно да чакаш народните предатели да си намалят заплатите, трудно се пуска кокала на власта.

Ковид 19 , а? Страшната пандемия...на която още чакаме пик...къде го? Въпреки машинациите не успяхте да изкарате повече от 240 човека! Да бяха тия в НС или МС поне полза да има от "епидемията", а те оцеляха без нищо да им има. Сега НДК се готви за втората вълна с камиони с чували. Да, нея разбрахме всички няма да я има, но за сметка на това един символ на културата у нас се разпада без светлина в тунела. Дянков ако го беше приватизирал до сега да е бутнат и да се строи златен век II

"държавно търговско дружество, което не е на бюджетна издръжка": Едно добро начало и пример за останалите. А кога ще започнат да режат държавната администрация и бюджетните паразити. Само за помощи и европейски грантове се говори, това добре, но няма ли да се свият разходите. Всяко нормално семейство вече е затегнало коланите, а властимащите се ослушват и празнят хазната за да коткат електората си, най-вече хотелиери и ресторантьори

Отдавна трябваше да са съкратени тези пиявици! Що чак сега? От 4 месеца се знае, че приходите ще са много по-малко!

Държавата може да помогне и да плати за тези хора така че да не са безработни. как ще живеят сега те ? Борисов с пачки и злато а хората гледни и без пари

Просълзих се!

На опашка в бюрата по труда, както 300 000 вече. Повечето там са партийни протежета на яслата.

Всички тунеядци вън!

Ми да се обадят на толупа, нали 60/40 е прекрасна работеща мярка.

Да кандидатстват за 60-40 нали Борисов разправя,че много арна била и запазвала работни места.

НДК е комунистически, бутафорен гигант, който най-добре да се отдаде на частници.

Те па едни частници .мутра до мутра.те ли ще ,оправят културата.

Света трябва да се обедини и да накара китайските маймуни да си платят. Най малко 500% мито за всичко произведено в маймунарника им. Лайнояди.

Ама ще ревеш, като цените скокнат с 500.

изчезнат лекарствата по аптеките, че повечето са с китайски субстанции. И когато няма да можеш да си купиш следващия телефон или компютър или каквото да е...

Ако не са китайските мутри ,още щеше да си гледаш робинята изаура на Велико търновото.