Нови 911 чиновници в управата на ТОЛ-системата

Националното ТОЛ управление ще си има Управителен съвет, главен секретар и три администрации

Обратно в новината

Коментари - Нови 911 чиновници в управата на ТОЛ-системата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Всеки ден, малката Мравка пристигаше рано на работното си място и започваше да работи. Произвеждаше и беше доволна. Шефът – Лъвът – обаче се учудил, че мравката работи без надзор. „Ако тя произвежда толкова без надзор, не би ли могла да произвежда повече, ако е под нечий надзор“? – замислил се той. Така той нае една Хлебарка, която имаше голям опит като надзорник и изготвяше чудесни доклади. Първото решение на Хлебарката бе да въведе контрол на достъпа за Мравката. След това на Хлебарката ѝ бе нужна секретарка, за да ѝ помага с изготвянето на докладите и тя нае един Паяк, който освен с архивите, се занимаваше и с контрол на телефонните разговори. Лъвът бе очарован от докладите на Хлебарката и я помоли и за графики на производството и анализ на тенденциите, за да ги представи на срещи, специално организирани за тази цел. За тази цел на Хлебарката ѝ купиха компютър, лазерен принтер и бе наета една Муха, която да ръководи отдел информатика. Мравката, доскоро продуктивна и весела, бе отчаяна от толкова хартии и срещи, които отнемаха цялото време! Лъвът стигна до заключение, че е дошъл моментът да се създаде длъжност отговорник за сектора, където работеше Мравката. Постът бе поверен на един Щурец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за бюрото си. Новият отговорник, Щурецът, също имаше нужда от компютър и асистентка (която взе от предната си служба), за да му помага да подготвя стратегическия план за оптимизиране на работата и да контролира бюджета за сектора, където работи Мравката, която на този етап вече не се забавляваше и с всеки изминал ден се ядосваше все повече. По същото време Щурецът убеди Лъва за абсолютната необходимост от проучване на средата. След като проучи работната натовареност, Лъвът забеляза, че секторът на Мравката не произвеждаше вече колкото преди. Той нае един Бухал – известен консултант – да осъществи одит и да предложи решения. Бухалът изкара три месеца в офисите и направи огромен доклад, в няколко тома, със заключението: „Има много персонал в това предприятие." Познайте първо кого уволни Лъвът? Мравката, естествено, защото тя „проявява липса на мотивация и конфликтно поведение“.

911 чиновника за 770km магистрали ... Малко са бее, поне по трима на километър трябват!

Да не си мерил в Германия или Франция?

Тиквочев, малко са, малко, още нови клатикуровци трябват, но преди всичко трябва да са верни към... Тиквата, нали така:)))?!?

Има грешка - 2 милиона е месечно!

само три администрации-лелееееее че те ще могат ли се справи или само за толкова намерихте ваши хора или просто оставяте вратичка след някоя друга година от 911 да станат 1911 или според годината 2023 човека

Както е тръгнало скоро всички ще сме назначени в държавната администрация. По-важно е да има кой да гласува за управляващите, отколкото икономиката да работи. Като свършат парите ще дигат данъците и ще взимат заеми. Да са на власт по-дълго, а след тях и потоп.

нали сега връщаме един заем от колко беше 8 ли 12 ли милиарда

Егати и тъпаците ни управляват!? 911 по 5000 лв/мес, без рушветите и корупцията - приблизително 4,5 милиона лв/мес. Още два пъти по толкова за поддръжка, ремонти, техника, и други дребни и ситни като камилчета и се получават по 15 милиона месечно, но...на година, т.е. за 12 месеца ( за ГЕРБ-ерите и специално за Нанков, Томислав Дончев, Владислав Горанов - годината има 12 месеца) - годишно разходите за тази система за таксуване ще са 180-200 милиона!!! Това са парите за цялостната поддръжка при зимни условия за две години. Такава тъпотия само ГЕРБ, ГЕРБ-ериадата и малките ГЕРБ-ерчета начело с Бойко Борисов могат да измислят. Цялото следдесетоноемврийско управление е такова - нерационално, с много разхищения, неефективно, както беше в оня виц : к.п.д.-то на парния локомотив е ниско защото повечето пара отива в свирката. Кога най-после ще дойдат нормални и грамотни хора да управляват Родината???? Боже пази България!!!

според мен 911 чиновници са малко за да се покрият всички близки и роднини на ГРОБ и ОП. Ако ги направят 9 111 тогава може би горе долу няма да има недоволни от родата а и там ще е поредната държавна хранилка. Не е справедливо един от ГРОБ да налюлее половината рода а друг велик Македонски патриот от ВМРО да праща родата да беднее

ЕХА , АМИ АКО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ПРИХОДИ ОТ ТОЛ ТАКСИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ДОДАВА ОТ БЮДЖЕТА !? Е ЗАТОВА НЯМА ДА ОСТАНЕ МЛАД ЧОВЕК В БГ.

911 гърла по минимум 1000 лева заплата, за 12 месеца, прави към 11 милиона лева само за заплати. Поне още толкова ще има за капиталови разходи, ремонти, отопление и т.н. Аз бих сложил будки по границите, да лепят винетки на всяка влязла кола и камион, печалбата е гарантирана, а разходите ще са в пъти по-малки.

Как така, роднините ще останат само с по 1000 лева? Това да не е някое полезно за България производство? Това в хранилка за роднините и еманация на тъпотията на управляващите!

Някой разбра ли какво ще правят тия 1000-та нови? Щото с чистачки, шофьори, портиери и техници бройката ще мине 1000. Та какво ще правят? Ще обслужват несъществуващата ТОЛ система! Да турим още 5000 за електронното правителство - и то ще заработи, вервайте! После ще се окаже, че ТОЛ системата не била на печалба и затова трябват ТОЛ такси за всички и пунктове съответно - по няколко милиона всеки - с обществена поръчка! Там пак нови работни места ... Плащай народе за глупости безкрайни !

В Естония не остана кьорав чиновник, дето да си клати краката, защото цялата държава се управлява по електронен път. Какъв е проблемът управлението на това нЯщо да е електронно? Калпавите дискове, дето са артисали от търговския регистър, ли? Или калпавите политици, дето сме ги оставили да безчинстват, уж че управляват?

Хаххаха с тая тол система ще успеят ли да изхранват цялата тая управа ми е интересно :)

Търсят се заслужили милиционери, пожарникари, катаджии, калинки, султанки и прочее некадърници за заздравяване властта на гроб!

2 млн.лв. на 911 души годишно. Т.е. по 2195 лева на един чиновник годишно или 182.92 лева на месец?????кой ще работи за 182 лева на месец???

Имат предвид месечно, объркали са се вероятно в ДИР или пък откъдето произлиза новината, че е годишно, или пък така е наредено, за да изглежда по-малко. Щом се цитира сегашното ниво на заплати в държавната администрация - в тези структури сега заплащането е по-високо от повечето частни сектори - средно бруто се вземат 2000+ на месец - по-голямата калинка повече, по-малката - по-малко, щом има намесени и европейски пари, ясно.

Още хрантутници да има. Нищо, скоро ще има избесени по улиците.

Не пенсионерите тежат на бюджета,а армията некомпетентни чиновници!

Ето още 911 гласоподаватели за герП ! Пърхащи некадърни калинки на сладка и добре платена държавна службица - браво, победили са живота тези ! Сега ще има заплати + премии + бонуси + коледни добавки + служебни коли + служебно гориво + оборудване на офиси + команидровъчни + задгранични + служебни лаптопи + служебни почивки в "министерски станцийки" + болнични + здравни + служебни разходи за облекло и служебни вечери веднъж месечно + банкети ! Машала гяури а ? А ние работещите ще опъваме уши, докато тези хрантутници ни струват милиарди годишно и освен ме ще ни тровят живота с безмислена чиновническа сивота и ще гласуват послушно за партията майка герП, откъдето се пръкнаха и която ги назначи на тези постове ! МРАК !

Не стига, че МРРБ плаща (видно от сайта на министерството) на Международна банка за консултации как да въведе ТОЛ системата (то министерството специалисти няма и не може да намери, сигур)... а създава и цяла нова агенция за ТОЛ такси, при положение, че съществува и действа Дирекция за пътни такси! 911 чиновника? Заплати, компютри, сгради ... Приходите от такси ще са по-малко от разходите!!! ТОЛ таксите за това ли се въвеждат? Като оправдание за още харчове? Или да се намести наш човек на ръководно място?

Предлагам към АПИ да се създаде и агенция която да поеме грижата за бременните мравки от мравуняците край пътя. Така ще се отворят места за поне още петшестстотин наши хора. За заплати няма да се циганим. Няколко милиона ще стигнат.

Да, но ще трябва и още една агенция, която да контролира работата на тази ! Ще трябва и друга, с която да се гарантира, че двете агенции си дършат добре работата и нямат конфликт на интереси ! Ще трябва и четвърта агенция, защото най-големият враг на мравките са мравоядите и тази четвъртата агенция ще се грижи за това мравоядите да нямат допирни точки с мравките, защото това ще наруши работата на първите две агенции ! Ето така герП ще са на власт ... докато не свършат будалите, дето реално работят в България и вече политиците и техните калинки няма от какво да харчат !

Престанете да назначавате само чантаджии. Направете така, че да има производство, та поне малко държавата да "дръпне" напред! Уморихме се вече от вашите експерименти. Не съм млад човек, а вече ми се ще да емигрирам.

Ами браво, вместо да уволнят некадърните и некомпететните, те още назначават, да има кого да храним

Предлагам да наречем управлението "развъдник за калинки"?

Пази Боже

Па ние се чудим що за слух иде, че винетките ща скачат. А то Милион кинта на месец ша требат за заплати, баси.

Още 911 бройки на хранилка.