Най-голямото газохранилище в Германия спря да поема и извлича газ

"Газпром" е прекратил от 31 март участието си "Газпром Германия" и принадлежащите й активи

Обратно в новината

Коментари - Най-голямото газохранилище в Германия спря да поема и извлича газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Швабите се самоубиват ритуално и гордо с песен на уста. Хубаво е че пеят. Слава УКРАИНЕ.

Швабите се самоубиват ритуално и гордо с песен на уста.

аин цу цваин цу драин цу дрънннн

Тепърва ще разберете кон боб яде ли.

И мачка оцет пие ли

Германия ЗАВЛЕЧЕ целия ЕС.. И Германия ЩЕ СИ ПЛАТИ.

както винаги

ние ше плащаме и то скъпо

Сега изглежда отива в посока да набавим невражески газ. Хубаво. Обаче никой не държи сметка за цената. Ако ЕС остави същите регулации, вероятността е суровината да е толкова скъпа, че интересът към нея да секне напълно. Ако например се окаже по евтино да се използва електричество, защото газта стане по скъпа от него, тогава цялото сизифовско усилие остава напразно. ЕС и в частност ЕК и "лидерите" изглеждат като конника без глава.

Абе не става само с ток... а химическата промишленост?

припомним, че кризата с цените на енергийните носители в ЕС започна месеци преди "войната". Нещо с регулациите на енергийните пазари не е в ред, дори "войната" да приключи сега и всичко да се върне там където беше през третото тримесечие на миналата година, картината пак няма да е розова.

вече никой не ще да продава и купува нефт и газ в долари и американците ревът на умряло

Не мога да разбера някои неща в коментарите: 1. Какво ме интересува, как са руснаците - зле или добре, след като на мене ми е зле и ще става още по-зле? 2. Какво значение има, какви потребители сме ние (България) след като сривът в германската икономика ще повлече лавинообразно всички останали в ЕС и то лавиообразно? 3. Какво значение има, че по-богатите в Европа (напр. германците) щели малко да обеднеят и да си намалят с по 1-2 градуса отоплението, след като още преди кризата 50% от българите бяха на и под прага на бедността, а само 30% се отопляваха адекватно през зимата и сега с кризата сигурно под и на чертата (на ръба на оцеляването) ще са сигурно 75%, а отопляващите се ще спаднат на 15-20%? Тежки времена ни чакат. А вие - руснаците... Кво руснаците? Блумбърг пише, че тази година приходите им от енергоносители щели да нараснат с 35% спрямо миналогодишните, а американският Институт по финанси пише, че през тази година положителното им външнотърговско салдо щяло да се увеличи до 240 млрд. долара? Не ги мислете руснаците - тяхна си работа. А с немците работата е по-различна. Целият ЕС работи с и за Германия. Те като се сриват, прехвърлят част от загубата на такива като нас. От дълговата криза на Гърция Германия спечели около 20 млрд. евро. А колко спечели от дълговите кризи на Португалия, Испания, Италия - май ощо толкова. Вие бюргерите не ги мислете! Щял Ханс да си кара колата на малко по-ниска скорост за да спести гориво... А ние нашите тотално ще ги спрем за да не си намалява Ханс скоростта от 120 на под 100 км/ч....

Яж лимон насрандамус.

Направо си в десятката

Германците да наблегнат на картофите и киселото зеле, те много ги обичат, и ще имат много газ за бита.

Не вършеха ли същото Социалистите 1945, без съд и присъда отнемаха частна собственост? То реално и в капитализма нямало неприкосновеност на собственост, трябваше да мине време да си покажат зъбките.

Едно е да нямаш право на собственост, друго е да ти я ЗАДЪРЖАТ за престъпления срещу човечеството. Германския Газпром е продаден от руския на трето лице.

А-ха, някой решава, че това, което вършиш е престъпление, нищо че пазиш живота на милиони обикновени хора, и ти национализира парите... Много тъпа логка. Да национализират американските активи, че избиха 1 милон, официално, иракчани... Явно ти е добре да си лгбт подлога на американците.

Не социалистите, а комунистите отнемаха частна собственост.

Добре донякъде е че идва лято по нашите географски ширини. Поне на хората няма да им е студено. Истинските изненади ще са през есента ако на джендър политиците не им светне лампата и ако все още са на власт.

Да, така е. Проблемът е, че ако не започнем незабавно да пълним хранилищата, няма как да успеем до есента...

Химическата промишленост зависи от газа. Първи ще го усетят земеделците като почнат да купуват торове за тазгодишната кампания. Ще го усетят и по горивата и когато изкарат продукция (ако изкарат) тогава ще го усетим ние всички. И чак тогава ще дойде есента.

Говорим за проблеми с изхранването на планетата,хм

Капути нещастни и недоклатени - руски тролове и българските им слуги, гъзолизци - и 50 години да тичате срещу германците пак не може да ги стигнете . Калпав материал сте .И докато вие се биете и умирате на опашките за олио , а рускините си дърпат косите за килограм захар , немците вече са си резервирали почивката в Майорка ,а немските бабета са на поредния круиз в Средиземно море. Немската държава продължава да им плаща помощи ,а на вас 50 лева за Велигден :-)

я погледни битките за олио и брашно в Германия, цените скочиха вече, а и във Франция се биха за олио, в Испания също започва да е дефицит.

пак са по-добре от теб и 95% от рашките!

лъжльо тролски - това по скапания ти канал на руската пропаганда ли го сънува бре

Предвид факта, че пишеш Фроид, вместо Фройд и Великден за теб е Велигден, няма да коментирам неграмотните ти тъпотии, олигофрене.

ЕС обяви - край на дългосрочните договори. Всичко и само от БОРСАТА.. Сега заговори - няма борси има централен договор на ЕС с фиксиран ТАВАН на цените.. Което пък е в пълен нонсенс с постулатите, на които е построен ЕС. Па дори и по неприетата му все още конституция.. А кой е ЕС като правна стойност по каноните на СВЕТОВНАТА ТЪРГОВСКА ОРГАНИЗАЦИЯ? НИКОЙ?? Защо забравихте договорите на ЕС със производителите на ваксините срещу ковида.. И изтеклата кореспонденция на Лайнянка е една от тях? Да кажем, че Кьовеши установи корупция.. ПО ЧИЙ НК и НПК ще бъде съдена Урсулка фон Лайнен? ЕС НЯМА ТАКЪВ? А всичко това се отнася до де що има еврогейски лемур от ЕК, ЕС, ЕП и т.н. нредни Е-та..

мощност 4,2 милиарда кубични метра !? :)

как в пандемията се спираше производството заради липса на ЧИПОВЕ. Чиито доставки са нарушени заради логистиката.. Е сега по-голям проблем се задава.. Та 8 МАРТ заради зелените и озеленяването на Европа по плана на ЕС е спрян завод на 3М в Белгия. Произвеждал 90% от специален фреон, който се използвал при обработката на някакви си силициеви подложки, пък те били почти 100% от Русия. Другите 10% от фреона били и те от Русия. Производителите на чипове трескаво се обърнали към "другите" производители. Демек.. Да им компенсира отворилата се дупка, щото имали запас само за къде месец.. Та подложки някакви си специални, ПАЛАДИЙ, НЕОН, ФРЕОН за над 60% от производството на чипове е в зависимост от Русия.. Най-големия производител на чипове е Тайван. Втория е Китай.. Пък Китай с Тайван нещо си, Пък Китай с Русия нещо си.. А в това време - FORD и GENERAL MOTORS повлякоха крак за ново спиране и намаляване на производството поради недостиг на чипове.. Пък 48% от износа на Япония бил и той зависим от чиповете.. Пък Мерцедес, Ауди, Фиат, Рено, ЕЪРБУС, Локхийд Мартин и наще Ф-ки и какмо ли , какво ли още не и те зависели твърде много от чипове..

"Хранилището, което е с МОЩНОСТ 4,2 милиарда кубични метра"! Еб*х това мощно хранилище и некадърника Каменов, дето толкова години не можа да го научи тоя български език. Каменов, ти да не си руснак?

Аз не съм руснак, но ти си педераст с голям пърдял.

Не обиждай човека, а вземи и прочети мерните единици дето ги учехме в 8 клас.

Абе ще им дойде акъла, ама късно…

Ще дийде време кога немците си копуват мерцедеци и БМВ-та от БГ втора ръка.

И последният да затвори вратата и да изгаси осветлението....

Скоро и останалите. Алес капут, като 1945....

С две думи Газпром са построили хранилища за природен газ в Германия, след което Германия ги е национализирала. Слава богу поне че газ е нямало та не са могли да ги откраднат пълни. Баф тая демокрация барабар с пазарната икономика!

Да но има един тънък момент , ако източиш целия газ от хранилището всичко свършва ... Затова и все пак има под 1 % другарите ще направят още по зависими. Трудна зима ще е

Сега остава германците да отворят отново въглищните си мини, нищо че са изчерпани и изгребани.

48% от кюмюра за Германия и той е от Русия.. Само, че техните въглища и полските са нефелни за КОКС. Щото и той е в кюпа от кюмюр.. И спирайки руския кокс - спира и металугията. Покрай нея - строителството поради липса или много скъпо бетонно железо.. Нали ЕС конфискува яхтата на олигарха на СЕВЕРСТАЛ.. Е той пък спря 30% от ламарината на рулони за евроборсите.. Пък тя трябва за автомобилостроенето.. Познатия у нас МИТАЛ им обеща, че ша запълни дупката, ама с 40% по-скъпа ламарина.. Та от началото на годината инфлацията в ПРОМИШЛЕНИТЕ СТОКИ В ГЕРМАНИЯ е 29,5%.. А преди два дни ДОЙЧЕБУНДЕС БАНК заговори за рецесия, ако Германия се откаже и от руските въглица и нефт.. А кат има рецесия в икономиката на Германия, какво ли ще има в икономиката на ЕС?

Нещо за електродъгови пещи да си чувал? Но да , при 250евро на мегават им пещите щ е спрат. Твърде скъп ще дойде крайният продукт.

Всеки божи ден Германия си получава нормалноо Газ и Русия няма да спре доставките , но Германия взе курс до края ва годината да е необмързана с Руска Газ.

Съобщава се на населението на Велика Германия че всички пълнолетни и непълнолетни граждани на държавата трябва да се редят сутрин и вечер пред газохранилищата с пълен стомах.С предимство са тези консумирали на обяд и вечеря бобови култури.Край на съобщението

Дет съ вика, на гол тумбак някак си нещата изглеждат различно…. В Германия цените са ужасно вдигнати. Правено млеко от 1-1,50 евра на 1.80-2.20. Давам като пример. 10% увеличение на наем и режийни , като няма да е последното за годината. Така де, на гол тумбак…

Няма проблем, германците са предприели вече антикризисни мерки, помолиха населението да харчи по малко природен газ.

И да яде по малко месо! Да гледат да се ограничават!

нали вчера векахте брало за Литва, Латвия, Естония, че са се отказали от руския газ? Е днес Latvijas Gāze иска от Тазпром да купува газ за рубли.. Щото няма как да изпълни договорите си със своите котрагенти. Които си искат газта по старите договори. А не по новите условия от терминала "Независимост" в Клайпеда.. Колко то и да вият поляците, че Латвия предава ЕС..

Е как такива новини не са ни позволени да четем.

Путин е планувал това още по времето на Меркел, която беше негов човек и му строеше Северен поток 2. Значи са били прави западноевропейците да твърдят, че на руснаците не може да се вярва!

да БАЙГЪН да преговаря за запазването на транзита през Украйна? Договориха ли се? А сега като дигаш лозунтиге, ЕС се отказва от руския газ. УРА!!!.. Да та питам - какво ще се транзитира през Украйна?

Пламъка на руския газ за неблагодарниците гасне. С него и самия ес!

Eвропа лека полека приключва с Джудженето.

Точно обратното Путин приключва евроГейския съюз и доминацията на долара и ФАЩ!!!!

Европа даже не лека полека, а доста ударно се самоприключва и потапя в дълга икономическа рецесия и хиперинфлация.

А те го национализираха, защото се оказа, че в началото на отоплителния сезон газохранилището е пълно на 5%. След като Путин започна войната на германците им светна, какви ги мъдри Царят и пристъпиха към защита на националния си интерес.

защитиха,май по- добре да не бяха;)

И я получават.. Нали се каниха да "национализират" активите на Газпром Германия.. Само дето Милер ги изненада. Би си камшика преди те да направят нещо.. И защо Газпром да им пълни и хранилищата с газ та да има кво да присвояват. Това близо 4 млрд. куб.м. в най голямото хранилище в Европа са си консумацията на България, Гърция и Северна Македония за една година. Сега тази отговорност - пълненето на НАЕТИТЕ от Газпром хранилища в Европа вече са си проблем на ЕС.. Щото от над 60, Газпром за непрекъснато подаване на газ към клиентите си от ЕС е наел 6 такива.. ТРИ вече са отговорност на Германия и Австрия.. Количествата за хранилищата и тези за "независимите" и отказалите се вече балтийски републики се пускат на борсата ТТF.. Цената на газа пада до исканата от Газпром. Газовозите - както през септември до декември, пътуват до по-скъпите азиатски терминали.. А междувременно.. Западните фирми, от които зависи икономиката започват да питат ГАЗОразпределителните.. А не ЕС.. КЪДЕ МИ Е ГАЗА, КОЙТО ТИ ТРЯБВА ДА МИ ДОСТАВЯЩ ПО ДОГОВОР.. Няма ФОРСМАЖОР, има някакво си решение на ЕС.. НО ЕС Е ДЛЪЖНА ДА МИ ОСИГУРЯВА ЗАЩИТА НА МОИТЕ ИНВЕСТИЦИ ПО СВЕТА.. И СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА МОИТЕ СТОКИ до пазарите ПО СВЕТА.. Също така да ми дава възможност да си прибирам ПРИХОДИТЕ от инвестициите, които съм правил.. Щото "обективните" ни медии не ви информират, че санкциите по СУИФТА и контрасанкциите на Русия не позволяват на ОМВ, НЕМСКИТЕ компании да си прибират МИЛИАРДИТЕ печалба ОТ ИНВЕСТИЦИИТЕ В РУСКАТА ИКОНОМИКА..

Къде си мило лято?

То лятото идва,ама БМВ,Мерцедес,Ауди с лято няма как да произвеждат таралясници,та си стягайте старите брички,че "нов внос" не се очертава да има...То друг е въпроса и с какво ще ги караме,че горивата тепърва ще станат мамата си джаса.....

Газпром нищо не е реализирал. Газпром изкупи всички големи хранилища и после ги управлява не в интерес на държавите където тези хранилища се намира а в интерес на руската имперска политика. Купуваха политици и си мислеха, че така с пари ще подчинят Европа. Е не става. ЕВропа ще си върне всички хранилища.

и ги управлява.. Не ги е придобил в собственост.. Марка но съществена разлика..

като си ги върне? Пак ще са празни... А, да, сенилният дядка ще им продаде газ на петорно по-висока цена и то недостатъчно. Да е честито на глупавите европейци, паднали в капана на байдън.

Най-голямото газохранилище в Германия спря да поема и извлича газ - ами нали национализираха Газпром - Германия - да си пълнят сами !!!

И можеш да си сигурен тов. ватник, че ще го напълнят ако искат , а на Лилипуткин ще му оставят да прави от газа квас за мужиците.

Аха, ще го напълнят с втечнена негърска пръдня от Сащ.

Те ше го напълнят имат пари, да по-скъпо ще е бая, но проблема е после - те ще изкупят всичко налично на големи цени, а за нас няма да има ...... дори пари да имаме което не е факт..... ще се греем на дърва следващата зима... да не говорим за производства дет ще фалират

Аз минах на кандило и свещи и съм горд ЕВРОПЕЕЦ, независещ от Русия. Свободата Санчо е велико нещо.

И какво, вече Германия не е газово зависима от Русия? Няма собствен добив и спира потреблението на газ. Следва мраз/жега и спиране на производства, така ли?

За Путин вече няма път назад, ще си държи газа и гАза в Русия и бункера, за света той вече не съществува! Руският народ ще страда, но дано Господ им помогне и с Божията помощ се освободят по- бързо! И страданието, и срамът за тях са голями и ще тегнат над тях с години, но искрено вярвам, че тази агония ще приключи и няма да е в полза на Путин!

Китай

Ами като намесваш името на Бог, трябва да знаеш , че Божите знаци, включително и предсказанията на Ванга, предсказват Русия да е водеща световна сила. И Володя ( Путин ?) да управлява света. Така пише в документите за Ванга.

Нас кво ни интересува това!?

Вълнува ни щото заради тъпите решения на запада , сега ще си плащаме като попове цената на газта и всичко друго покрай нея.

няма да си купуваме телефони по 3 бона, а по 1, чудо голямо. Няма да караме по 2 коли, а по една. И какво толкова? За една година ше го преживеем.

Ок, значи всичко е точно.

И леб ще си купуваш на три дни по половинка. А зеленчуци - само на трето число от месеца. Оставям те сам да се сетиш защо.