Най-голямата фабрика на ИКЕА в Русия бе купена от местна компания

Производството ще бъде възобновено до 2-3 месеца, а основната част от работниците ще запазят местата си

Обратно в новината

Коментари - Най-голямата фабрика на ИКЕА в Русия бе купена от местна компания | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще пребъде !!!! Амин !!!!!!!!

Така е, тя и Лада стартира през 60-те като Фиат, ама ето в какво се превърна ...

Никъде обаче не пишат, че основното производство ще бъде на евтини ковчези и паметници на незнайния воин, нарамил тоалетна чиния.

Е, така се гонят кърлежи. Ефектно, ефективно и, не на последно място - с печалба завод на аванта. Аман от подобни "инвеститори".

Русия разчита на това, че купувайки чужди фабрики, ще се превърне в индустриална сила. Но всички знаем, че не става просто вадейски едни пари. Ако ставаше така, до сега да бяха започнали да призвеждат нещо. Самите руснаци не уважават руските продукти с малки изключения.

..аха на аванта от кого са го купили?

Аман от заграбители!

Е много трудно ще произведат по скъпи и по некачествени боклуци от Икеа. Мебели за еднократна употреба. За бедни ама на цени като за богати

Не е важно от кого, ваяжно е за КОЛКО.... Жълти стотинки.

Значи асичката печалька си остава в Русич а запад един по полям

Всъщност на Икеа бизнес модела е друг - произвеждат милиони бройки и свалят цените. Някои продукти са им качествени, други са възможно най-евтиното. Качеството е според цената. Щом руснаците го купуват, значи им харесва в крайна сметка. Ако не искат, могат да произвеждат по-качествени и по-евтини мебели. Ама да видим де, до сега не са успели, може пък сега изведнъж да успеят.

Така трябва да стане и в България. Всички чужди компании, които смучат пари от България, трябва да станат български. Това би могло да се осъществи, ако страната ни се управлява от родолюбци, а не от ДБ, ПП, ГЕРБ или ДПС - все майкопродавци!

Значи все пак не е на аванта

Краят на западните капиталисти започва от Русия, и продължава до приключването им в целият БРИКС. Първата работа на западните империалисти беше да унищожа всички фабрики и заводи в бившият Соц блок, за да си продават боклуците. Яжте сега скакалци и пластмасови домати с прибори от ИКЕА.

Играхме го това 1945-1985 Резултатът беше плачевен. Магазините празни, опашките големи. За всичко се чака, за всичко трябва да имаш някой да те уреди.

А Ганю (по Точно Ваню... Костов ) не купи а ПРОДАДЕ ....ВСИЧКО което имаше България ...разбира се без ПЕЧАЛБА а ...САМО за Комисионни които Прибра !!!;)

Значи вы всичката печалька от продадените стоки ще влезе а руската казна И какао по- хубаво от това ,чё запад остава с пръс в уста

Краят на западните капиталисти, дядо ми го чакаше цял живот. И ти така. Чакай си!

Точно така Иван Костов е виновен за войната в Украйна! Знаех си Хахахахах

Значи асичката печалька си остава в Русич а запад един по полям

Като двойния стандарт при храните , за тях хубавото и по- евтино , за нас боклук и скъпо !

Големите компании какви загуби претърпяха, тука мурзилките се ги е страх да не настинат и да не се минат. По белия свят държавите нямат контрол над частните компании. Фирми като ИКЕА късат с фашистка Русия, защото иначе клиентите им ще скъсат с тях и ще паднат продажбите. По същия начин световният бизнес избягва и ще избягва да инвестира в България с това проруско управление на чело със Зеления Чорап. После да не питате защо сме бедни като руснаците, а не богати като скандинавците.

На Камчатка се изгражда бреговата инфраструктура за разполагане на носителите на подводните дронове "Посейдон". Работите ще приключат до началото на следващата година.

Как са стачките в цяла западна Европа бе дебили? Как са банките бе дебили? Какъв капитализъм е държавата да спасява фалиращите частни бизнеси в свободната пазарна икономика? Вижда се кои са идиотите. Малоумници с промити мозъци

Така е когдато Ти е Малко сивото в- во в главата .Стоките може произведе всяка една страна но да продадеш стоката НЕ Всички могът и именно това прави бизнеса силен

Взехме масичка от икея , боклук за еднократна употреба , всичко е пдч , краката кухи . Човек сам да си направи е по-добре !

Правилно си Разбрал (Знаел), точно Иван Костов разруши Цяла България по Лошо от войната в Украйна !! xaxaxaxaxa

Вече няма ИКЕЯ в раZZия! Има само Маса и ТОЧКА! БУХАХАХАХАХАХА

Навсякъде едно и също, санкции и репресии за да изпълняваш повелите на вожда бил той Брюксел, Кремъл, Вашингтон. Сигурно и една четвърт от изтеглилите се компании нямаше да го направят, то и затова е трудно да се спре Китай, спирането минава през загуба на много кинти :)

До тогава може да я няма тази държава или не в този и вид

Верно ли бе, тавариш? А помниш колко цели 20 лв плати за нея?

Да си бяхте взели руска масичка. Опс, Русия не произвежда пирони, иначе набърже щяха да ви сковат нещо с теслата, здраво като Съветския съюз. Българският гащник все гледа нещо на далавера, да плати малко, ама претенциите му да са безкрайни. Вкъщи всичко е от ИКЕА, защото съм пинтия. Например едно кресло от ИКЕА, което взех за 350 лв., в магазина пред нас струваше 6500 лв. Всеки сам си си преценя. И да знаете, BMV не е лоша кола, ама вие си ги купувате за по пет иляди леа, после ревете, че много се чупи.

всичко живо бяга от руската кочина.

Значи производството на шкафчета, табуретки и гардероби ще бъде подновено за някакви си 2-3 месеца. Ама иначе нямат никакъв проблем със западните технологии, с автомобилната промишленост, със самолетостроенето и поддръжката на гражданския въздушен флот, с банковите услуги, с логистиката, с управлението на големи търговски и сервизни структури. С нищо нямат проблем ватниците, освен с производството на закачалки, за които им трябват 3 месеца да се опитат да го започнат, тръгвайки от настроено до последния детайл работно положение.

Щом и от руското посолство започнаха да си храчат тук явно копейките са на свършване-лоши дни се задават за вас другарЕ

Абе големи умници сте! По соц-а ходехте по голи задници, ама сега станахте големи специалисти, че и с претенции. :)) Скоро, скоро в РаZZия ще се върне "високото" соц. качество и фалшификациите от Икеа няма да дразнят изисканото ви око. :)) Ще го дочакаме ... :)))

Всъщност ИКЕА нищо не е продала.Русия е конфискувала завода и го харизала на който трябва.

Няма никакви санкции , които касаят ИКЕА. Те използват ПДЧ, пирони, плат, дунапрен, стъкло ... тези неща не са забранени за внос в Русия. Скандинавците обаче са хора с висок морал. Да продължат да работят във фашистка Русия е все едно да ви предложа да се продавате на околовръстното, ще приемете ли? Топлото ще ви излезе без пари.

Никой не те задържа - Границите са отворени ДЕНОНОЩНО ! Ако смяташ , че ще постигнеш нещо повече на Запад , никой не те кара да играеш повече - Вземи си раничката и довиждане , а и магазините са ПЪЛНИ !! Сега поне не можете да се оплачете , че някой Ви спирал с бодлива тел или автомати по границата !! Аз пък предпочитам по-малко стоки отколкото да сме БАНАНОВА КОЛНИЯ и за всяко нещо да ни плашат със " санкции "И директивки като "SS " !!

Споко те ще го сделат и ще го продадат, както правеха по соц-а, щото като няма друго, купуваш каквото има. От тук нататък им започват мъките ... но те са свикнали на мизерия и да ги мачкат, така че сега руснаците се връщат към корените си ... :))

Само дето в доладана МВФ, който отчете - прогнозата на ЕС, че санкциите ще доведат до 8% спад на руската иконоика се оказаха тотално погрешни.. Има още една горчива истина, упорито крита от ЕС, Ек и т.н. вредни Е-та. Станите от БРИКС за 2022-ра година вече изреварват ЕС по БВП. Засега с 1.5%. И на фона ИКЕА с нейните три фабрики, които няма да снабдяват Европа, си потърсете статията за упадъка на ПОЛСКОТО мебелопроизводство. Поради спирането на износа на дървесина от Русия. А и не само в Полша е така. За 2023-та година спада на поръчките за промишлени стоки от локомотива на Европа Германия е с 40% спрямо 2022. Така, че затъването на промишленото производство на ЕС и БВП ще продължава. И дори парите от ЕС за снаряди за Усрайна няма да го компенсират. А защо е така ви казва Файнешенъл таймс в статия от 19-ти март за заформилия се вече глад за експлжзиви в Европа.

Голяма тъпотия са повечето коментари..........ужас......

332 магазина в 38 страни. Годишни приходи 44 600 000 000 евро приходи. Пък ти си говори за боклуци, няма проблем.

Името на новия завод ще е ГовняшKIA, мебелите ще издържат цяла седмица и ще са по руски красиви и елегантни. Девизът на екипа ще бъде: "Обасрались как ничего!!"

Това е много интересна информация, и русофилите я четат както дяволът чете евангелието. Дали ако руснаци купят фабрика за швейцарски шоколади, ще вадят швейцарски шоколад от нея? Купили са си завод за мебели, който няма за кго и за къде да произвежда. Камо ли с руско ръководство.

Станчо, Станчооо, пораснА, а акълът ти все така птичи.

Ха ха ха по стар навик русия конфискува и после го съсипва ... няма изненадани! Ако ИКЕА беше там, руснаците щяха да си купуват нелоши евтини мебели-ширпотреба, а сага не могат!!! Трябва ли това да е добро за руснаците ...?

В близките десетилетия никой западен инвеститор няма да инвестира в Русия!

1. Данните се базират на руската стъкмистика, а не на фактите. 2. Руската икономика винаги е била тотал щета. И занапред ще е така. Руснаците не могат да направят нищо свестно. Нищичко!

Шведите да извадят процесорите на всичкото Сименс оборудване и да им гледат сеира на ватнишките примати.