Най-големите супермаркети обвиниха Десислава Танева, че преразпределя пазара

Търговски вериги предупредиха, че решението на правителството да ги задължи да продават регионална продукция е мъртвородено и дава простор на корупцията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, най-после нещо смислено в БГ! И който твърди, че в чужбина защита на родното производство е доброволно, открито лъжат себе си и народа.

То БГ млако няма толкова производство, че да покрие 90% от потреблението. Сега вече поскъпването ще е сигурно, защото БГ производителя, като е сигурен, че ще му вземат продукцията, колкото и скъпа да е, ще надува цените... ден година храни, дето се вика, да не вземат да отменят тази простотия.

Това решение е като онова за маските! За нищо не става, ама е от управляващите, които пък ние си избрахме.!

Държавата са изкупи магазините на чуждите фирми или държавата да направи магазини където да се продават българска продукция да не им търси наеми както е сега на пазара по 800 лв на месец - Да се проверява тези където казват че са български производители къде произвеждат и колко дали не се смесва вносна с родна-

Тези от ГЕРБ са неуморими и докато не съсипят цялата държава и всичко което мърда в нея ,няма да мирясат !!! Как бе другарко Танева ще продава марули бай Тодор от с. Мало Конаре на Кауфланд ,че не се сещам ??? Или за фирмата на Шиши за млечни продукти Лакрима ли става дума ??? Тая дето фалира и остави хората без заплати за 2 месеца !!!!!

фрапиращ недостиг на професионализъм, логическо мислене, интелектуален потенциал и далновидност.

Като дойде БСП на власт ще направи в областните градове верига от хипермаркети,в които ще се продава само български хранителни продукти.И производителите доволни и купувачите още по-доволни.Радвай се народе! В задачата се пита,колко време ще просъществува такава верига и кога ще фалира?

И ДА НЕ РЕВЕТЕ, НЕМСКИТЕ ВЕРИГИ "ГО МОГАТ" И СА ПО-ИЗГОДНИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ!

Ти няма да си отделно. Каквото за нас такова и за теб. То не бяха ЕВН, ЧЕЗ, и кой ли още не. Ще те прецакат и теб.

съгласен съм с веригите.. глупаво налагане на български продукти..

По-скоро, глупаво налагане на непазарни методи, водещи да големи проблеми в бъдеще.

Няма веке "пазарна икономика". Има само 'мобилизационна'. Или това, или "провалени държави".

съглсен да се продават чуждите боклуци, но заплатите да са като в чужбина .... да с ебръкант и да плащат по 2000 евро на магазинер....или там с големи заплати и по ниски цени и по високи наеми са на големи печалби ... а тук как се точи само и от ддс което е най ниското и от ниски наеми и от ниски заплати

ако заплатите са като на запад, подготви се и за цени на услугите като на запад..

говоря за лидл човеко и за кауфланд, могат да си го позволят щом продават на същите цени като в Германия ,а не за цялата държава

Заплати се изкарват. Изкарай си ги! Ако не можеш, започни бизнес да видиш как се плащат заплати.

Съдейки по автопарка. По-лесно се изкарва за "Мазерати" отколкото за заплати.

Някой казва ли ти ти за какво си харчиш парите? А защо ти ще му казваш, каква кола да кара? Ако още малко се помесят в бизнеса, предприемачите ще затворят и ще се изнесът с милионите си в топлите страни, защото те можат да си го позволят. А ти можеш ли? Ще те питам тогава, кой ще ти плаща заплата тогава и на кого ще хленчиш?

"Някой казва ли ти ти за какво си харчиш парите? А защо ти ще му казваш, каква кола да кара?" Е точно тая философия докара света до фалит. Точно тая философия е на път да си отиде.

а така шефе, а ще вдигенете ли зпалатите ? щото и в кауфланд и в лидл цените са същите продуктите са същите ,а заплатите са 5 пъти по-ниски от същите магазини в други ЕС страни....това не е ли някъв вид расизъм....

Като чета по-долу българското било по- скъпо,то също било фалшиво като вносното.А тук целта е друга.Дори и малкото останали български производители да получат достъп до огромната търговска площ на веригите.Да получат за произведеното и съответното заплащане.Да развиват и увеличават българското производство и заетата работна ръка.Защо не и връщане на позициите, които сме имали в земеделието.

НЕ ПРОДАВАТ ЛИ ВЕ? АЗ СЪМ ВИЖДАЛ И КАРТОФИ, И ЛУК И ДРУГИ ЗЕЛЕНЧУЦИ... ВИЖДАЛ СЪМ И МОРКОВ БЪЛГАРСКИ, БИО АМА ... СОЛЕН И ПОЗНАЙ - ТАКА СИ СТОИ! РАЗБЕРИ ГО ВЕ, КАЗВАМ ГО ПРОСТО - ЦЕНАТА РЕШАВА !

Ми що слагат "био"? Полските евтини ябълки да не са био? Или другия евтин вносен боклук? ДА СЛАГАТ ЕВТИНО И БЪЛГАРСКО!

НЕ Е ЕВТИНО, ТАМ Е ПРОБЛЕМА!

Все се чудя: Защо ягодите от Северно Море са завладели пазара на Европа? Плащат за оранжерии. За изкуствена почва. За изкуствени торове и ток За вносни работници. На нас не ни се налага да плащаме за тези неща, но пазара го владеят те!? НЕ Е ДО ПАЗАРА ДРАГИ, А ДО НАЛОЖЕНИ РЕСТРИКЦИИ С ПОЛИТИЧЕСКИ МАШИНАЦИИ.

А с тези мерки постига ли се целта или само се създават по-големи проблеми? И второ, производителите не получават достъп до "огромното търговска площ на веригите", защото тази площ не е на производителите, а на веригите. Веригите купуват стоките и те стават техни, а както е известно, когато нещо е твоя собственост, ти можеш да се разпореждаш с него, както намериш за добре. Всяко подобно вмешателство обърква търговските отношения и създава бъдещи проблеми.

Звучиш много соц. Като повечето глупости сътворени от безидейното правителство. Много са зле, липсата на капацитет е очевадна. Голямата част от парите за земеделието отидоха по джобовете на същите хора, които сега се опитват да прехвърлят горещия картоф на веригите. Няма да им се получи.

Що ми се струва, че Герб започва да се настанява на мястото на националистическите партии ? Толкова ли е закъсал Герб или такава е била крайната цел на проекта Герб преди 12 г. ? В същност тече процес на връщане към Тодор Живкова България, разбира се без сигурността и благинките, които имаше тогава.

Всеки който управлява държавата в бъдещата криза, ще има същите проблеми. И ще стигне до същите решения. Освен ако не е Австрийско-Германска подлога. Тогава дупе да ни е яко - и на Властта и на Народа.

До такива "решения" стигат само некомпетентните - 45 г. комунизъм не ви ли бяха достатъчни да разберете, че с директиви икономика и пазар не се правят!?

ЧЕРВЕНИЯТ-ДС МАГАЗИН ФАНТАСТИКО. МОЯТА СТАТИСТИКА ПОКАЗВА, ЧЕ ЦЕНИТЕ СА МУ СА ОКОЛО 20% ПО-СКЪПИ ОТ КАУФЛАНД БИЛЛА СЪЩО Е МАЛКО ПО-СКЪПА ОТ КАУФЛАНД, НО Е ПО-ЕВТИНА ОТ ЧЕРВЕНИЯ ФАНТАСТИКО. СТАНЕ ЛИ КАУФЛАНД СОБСТВЕНОСТ НА ДС-МАФИЯТА, ЦЕНИТЕ ЩЕ ЗАДМИНВАТ ДАЖЕ ТЕЗИ НА ФАНТАТИКО, НО СПОРЕД МЕН ДАЖЕ ЩЕ Е ДОСТА ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КОНКУРЕНЦИЯ, А ЧИСТ МОНОПОЛ! ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО!

"ИЗТИЧАНЕ НА КАПИТАЛИ " НИЩО ЛИ НЕ ТИ ГОВОРИ? ЗА АМЕРИКА Е ПРОБЛЕМ, ЗА БЪЛГАРИЯ -НЕ???????

КАПИТАЛИ ОТДАВНА ИЗТЕКОХА В БАНКАТА, БЛАГОДАРЕНИЕ ЗА ЧЛ.417, ПРОБУТАН ОТ ВАШАТА МАЯ-ОБЩАТА ТАКА, ЧЕ ТВОЯТ ЧЕРВЕН-ДС КАПИТАЛ КЪТЕ ИЗТИЧА МИ Е ПРЕЗ ДЕДВИЯ!

Специално ше избягвам българска стока по този повод. Настоящи и бивши политици-бизнесмени просто гледат да пласират ниско качественото производство на собствените си фирми на високи цени. Това е. А между другото плащат и най - ниските заплати. Колкото да не умреш.

избягваи и български жени , и българска майка , и бълкгарски брат ....у въобще избягвай да говориш на български, и да най вече да се считаш за българин.

Е другарко Корнелия, прати сина си в Голдман Сакс, за което плати с червените милиони и като добър юрист се правиш на голям патриот за пред хората.

оная Корнелия с червените милиони е един калъп с теб ... червени или други милионите са ологархично капиталистически , като на тези вериги не им ли дръпнеш учшите ще крадат

Това изявление на търговските вериги,де факто обвиняват министър Танева в корупция.

И не са далече от истината...

Какви малоумни коментари има тук... Значи да искаш качествени храни от местни производители е комунизъм? Да не живея в Гренландия, че да ме карат да купувам моркови от Полша и чесън от Китай? България има не само условия, но и вековни традиции в селското стопанство. Я да видим защо беше унищожено и кой се намести да ми продава стоки, докарани от другия край на света.

Да! И един от малоумните е и твоят. Проблемът е не в българските продукти, а в погазването на пазарните принципи, което ще нанесе повече вреди на българските производители, отколкото си мислят, че ще му помогнат! Но така е, когато икономика се управлява от пожарникари, а не от икономисти или пишман икономисти като Румен Гечев.

затова софиянци , като излязат от софия и вкусят салата в някой провинциален град казват ,че в софия няма вкусни салати, и че дините били най вкусните в провинцията, защото в Веригите прелдагали всичко .... ама , че лъжа, във веригите избират по скапаната българска продукция за д аможе да се води ,че има Българско истинската българска продукция не е в веригите а в провинцията .... Ама бизнес и пазарана икономика няма никаква връзка с определянето на цените и изкупуването ....Това прекрасно българско зеле беше заменено с едно дебелокоро и гумено турско .... а нешето гниеше ....щото не било качествено , не било пазарно..... тц, тц

Лесно е! Просто трябва да се национализират големите вериги. Срещу дребно обезщетение. Или да се приемат закони правещи бизнеса им неизгоден. Като тръгнат да затварят, държавата ще ги изкупи на безценица. ВОАЛА! И ВЕЧНОТО ИЗТИЧАНЕ НА КАПИТАЛИ КЪМ ГЕРМАНИЯ ЩЕ СПРЕ! Ако бяха на загуба, досега да са си тръгнали. За друго пищят те!

КАУФЛАНД ДА ПОПАДНЕ В РЪЧИЧКИТЕ НА САРАИТЕ - ДОМАТА ЩЕ Е ПО 5 ЛВ БРОЙКАТА, КАРТОФИТЕ ПО 4 КИЛОТО, КРАСТАВИЦАТА ПО 4 БРОЙКАТА И КАТО ЦЯЛО - ВСИЧКО ЩЕ Е МИНИМУМ Х2!

То и сега вървят натам нещата. НО АКО НЯМА БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ВСИЧКО ЩЕ Е Х10! ИЛИ Х50! ЗАТОВА Е БОРБАТА, ДРАГИ! Света се ПРОМЕНИ.

Това не е като лотарията, да правиш пари от нищото, тук все пак се иска малко нюх и усет... като напълниш държавните вериги със скъпи боклуци, и ще изхвърляш 90% от стоката... кой ще плаща фирата, данъкоплатеца?... освен, ако не планираш и да задължиш хората да пазаруват тези боклуци...

изрича наймалко 5 лъжи в това свое изявления. Ето най-голямата от тях .... защитавали потребителите .... и казват "от кои любими свои продукти трябва да се лишат ....". Да го попитам аз тях, тези радетели на любимите продукти на потребителите - защо имаше около 1 година в кауфланд липса на ОСНОВНИ любими продукти на потребителите, като Fanta например ... нали са се загрижили за нас? Или искаха да си годоворят изгодните (за тях) условия с Кока-Кола и чак тогава да мислят за "любимите марки на потребителите"? Пълни лицемери!

... не само в Кауфланд и не само с Фанта е проблемът ... погледнете всеким път, когато се стигне до преговори за "листване" на нови продукти - то е извиване на ръце на доставчиците (независимо кои са и дали са български или чужди фирми), то са преговори. А сега, когато държавата им извива ня тях ръцете - реват:)

ИЗВИВАТ РЪЦЕ, А МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КОЕ ПО-КОЛКО ЩЕ ВЪРВИ! И АКО ИСКАШ СКЪПО НА ДИ ДАВАША ВЕЛИКИЯТ ПРОДУКТ, МОЖЕ НИЩО ДА НЕ ПРОДАДАТ!

дано ЕС изхвърли тая червена кремълска територия от ЕС!

Не дочетох докраѝ. Все едно какво ще напише армията адвокати на немските вериги. С политически натиск и шантаж пак ще стане на тяхното. ЗА ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ НЕМСКИЯ НАРОД, НИЕ АБОРИГЕНИТЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ОБЕДНЕЕМ И АКО ТРЯБВА ДА УМРЕМ.

се загрижила за нейният бизнес, когато ножа опря до кокала и "по социалистически" натиска хората да купуват скъпо, но пък "родно". Т.е. "държавата" трепе хората с високи цени ... по социалистически в същото време обаче същата тази "държава", утрепа хората втори път, като създаде 2005 г законови механизми, разрешаващи лихварите безнаказано да им раздават заеми, които те не могат да платят и после да ги гонят до 9-о коляно за "омразният дълг". т.е. държавата трепе хората по капиталистически е па те хората и брашнян чувал да бяха, в едни момент - издъхват от това двойно изтръскване ! Фалирайте ! щом аз фалирах - ще фалирате и вие! даде ли крен фундамента, къщата пада!

вижте как ген. МУТАФЧИЙСКИ РЕАГИРА НА КУЛТОВИ ПЕСНИ - МНОГО СМЯХ https://www.youtube.com/watch?v=Z4yHywJKoHw

Поведението на министър Танева ми прилича на куковицата,която винаги снася яйцата си в чуждо гнездо.

Най-напред да задължат зърнопроизводителите да си продават продукцията в Б-я пък после да мислят за веригите магазини.

На Борисов като звънне европейския комисар по конкуренция и на Танева дузпата е бита.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ОПИТХАМЕ ЩО Е ТО СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ И ДРУГИ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ ОТ ПАЛМОВО МАСЛО. КАТО ГИ ЗАДЪЛЖАТ ДА ПРОДАВАТ НАШИ СТОКИ, НЯМА ДА РАБОТИ СХЕМАТА ЗА БОКЛУЦИ ПРОДАВАНИ НА БЕЗБОЖНИ ЦЕНИ. ТОВА ИМ Е ПРОБЛЕМА НА ТИЯ. НА ТЯХ ИМ ДАЙ - ЗАХАР, СОЛ И ПАЛМОВО МАСЛО И НЕ ГИ ТЪРСИ.

Поне имат контрол и пише на етикетите какво съдържат стоките, а оцветената хартия в българската луканка няма как да се категоризира!

ХАРТИЯ И ДРУГИ СЪСТАВКИ ИЗНЕНАДА ИМАШЕ ЕДНО ВРЕМЕ ПРИ БАЙ ТОШО.

То го даваха по тв как министъра и го нарежда а тя седеше като прани гащи...

...млечните продукти да бъдат произведени изцяло от българско сурово мляко Хе хе. откъде толкова мляко, като не останаха крави. Е ако е въпроса по документи да се води, може. Документи каквито искате ще ви изкарам.

Доколкото разбирам един дебел депутатин е хвърлил око на Кауфланд и мисията на мисирката, временно изпълняваща длъжността министър е да изгони Кауфланд от България. Нищо, че каквото и да е пипнал тоя депутатин за година, две и е фалирало. Супермаркетите са много удобно нещо - всичко на едно място, промоции и т.н. Пазарувам редовно определени стоки - колбаси, алкохол, шоколадови изделия, неща за домакинството. Млечните продукти във веригите са поне 80% български, хляба там си го правят, колбасите също са най-вече български. Зеленчуци от супермаркет не съветвам никой да купува, месото си го купувам от едно специализирано магазинче малко по-скъпо, но с добро качество. Какво точно не се харесва на министърката и дружинката и по хорово пеене не мога да разбера?

Двете свини в задния двор май не й стигат...

За да построите магазини за фермерите! С тази криза се узакони държавната помощ! Всички държави на запад раздават държавна помощ! И отворете пазарите само за български плодове и зеленчуци!

Знаеш ли, че по пазарите масово се продават македонски, турски, полски и други стоки. Много рядко има производители и те се познават лесно - възрастни български турци, другите са с наета сергия и продавач.

След този умопомрачителен опит да се "регулира" пазара очаквам утре някой министър да разпореди на чуждестранните банки да пренасочат 50% от клиентите си в няколкото бъргарски останали такива примерно.

Няма български банки. Отдавна.

ПИБ, ЦКБ, Общинска банка, Инвест банк

Общинска се сля с гръцката пиреос, а инвест - май има нещо руско.

Нямам нищо против веригите. Само че преди 15 години навлязоха с много ниски цени, фалираха повечето местни малки магазинчета и български вериги, станаха монополисти на пазара/40% от само 5-6 вериги е много/ и след това повишиха цените няколко пъти, изнудвайки местните производители за много ниски цени - такса за реклама на брошурата, такса за рожден ден и др. Но своята огромна печалба не намаляват/50-100% на храните и плодовете и зеленчуците/. През това време българските производители на зеленчуци и плодове фалираха, заради ниските цени на вносните такива, защото веригите имаха договори на техните централи с големи западни производители, където и субсидиите са по-високи. И така вече могат да ни говорят, че в България няма големи производители, защото те не успяха да се развият, поради факта, че не им беше дадена възможност.

можеш ли да конкурираш гърция която получи ЕС помощи колкото остналите 10 новоприети държави, плюс заеми които всички плащат.... не че е било по вкусно сиренето не никога не е било .... просто имах пвече пари за лобиране ....

Ако продаваш скъпо в условията на пазарна икономика е логично да се появи някой, който да запълни тази ниша. Защо не се появява нов играч? Или защо малките магазинчета пак не набират сила? Или не е вярно, че цените на хипермаркетите се покачиха, или има нещо друго сбъркано в пазара.

да има - употребявате термина "пазарна икономика" неправилно - както и авторите на жалващото се писмо. Всъщност имате предвид формата на съвършена конкуренция в пазарната икономика. Първото изискване е да има безкрайно много продавачи и купувачи и всеки да да има незначителен пазарен дял. Но съществуват и други форми, които са девиации, но продължават да са все още пазарна икономика - като картелните или олигополни формирования . Може да да има бариери за навлизане и цената не е пазарноопределена, а по-висока.

Бате, тия местните магазинчета дето фалираха, бяха толкова жалки, че още се сещам с ужас за тях. Българските производители не фалират заради веригите , азаради ниските изкупни цени на прекупвачите и складовете, които зареждат масово всички други, без веригите. Та мислите ти салеко объркани. Съжалявам.

... най вкусните храни ги атакуват, понеже испанското е вкусно , В германия казаха ,че се хваща диария от испанска салата изгни им стоката на Испанците и псоле се оказа ,че не е вяврно, преди време така стана с яйцата им казаха че имало салмонела, развалиха им се яйцата окза се че ен е верно....Ъака правеха и сБългарската продукция и поенеж нямаше държава веригите , смялаха местния производител с най вкусния домат и най вкусните картофи и най вкусното месо .... Плащаха земеделците от другите държави ....Обичайни практики няма ли държава така става

Към плюещите срещу веригите. Драги плюещи, ние сами обрекохме на фалит българските търговци, като хукнахме да пазаруваме във веригите и приветствахме олигопола, създаден от тях. Сами обрекохме българските производители на диктатурата на хранителните вериги, плащащи 3-6 месеца отложено, на безумно ниски цени с огромни неустойки при неспазване на който и да е препинателен знак от договора.

И сега като ги изгоним тия "гадове" от благодарност българския производител ще започне да ти продава на петорна цена. Това ли искаме?

най-бедните най-силно ще го издухат ако веригите изчезнат. Ама как да им го обясниш то ва на хора, въшкави с пари... Примерно тая миснистърка може би не е влизала в магазин от 10-15 години. Шофьорчетата им пазаруват, хранят се по ресторантите и се мислят за вечни.

Потребителя гледа съотношение цена-качество, държавата регулира.

И как само я сложи на амбразурата. Естествено, че идеята е Негова. В тази държава само Той решава! /Това веригите никога няма да го изтъкнат. И как всичките Му подчинени се самоунижават само и само Той да оцелява. Тази домашна птица няма акъл, но наистина ли няма капка достойнство? Той седи сега някъде и се подхилва самодоволно. Като види накъде духа вятъра, ще вземе нещата в свои ръце и ще вземе мъдрото решение. Няма да мине много време.

Интересно защо нямаш нито един минус?

Тази е министъра на земеделието колкото Фандъкова кмет на София - по документи. Тези глупости са под диктата на Борисов. А на него кой му диктува.... той си знае.

Борисов от проценти разбира ли? Той само събиране е учил.

Аман от тъпи популистки мерки, които са мерки само по название, а не и по същина. Чувствам се като на 14-тия пленум на ЦК на БКП: "Таз година полупроводници, догодина - цели!".

Един министър в нормална държава би се отказал публично от поста си, след такова разнищване от потърпевшите... то постановлението е явно написано на коляно, без изобщо да се помисли върху всички аспекти на последиците....

Абе, хвани "веригите", блъсни калинката тАнева, бРюксел и бОко сами ще паднат.

Всеки български гражданин да се включи в доброволческа ангария през тези шест месеца в полза на бизнеса и държавата! Заедно сме по-силни! Нека да работим сега шест месеца само срещу храна и вода и да посрещнем следващата Коледа с харизано малко прасенце, розово и живичко, което да отглеждаме една година и за 2021/2022 мощно да подкрепим БВП! Само така ще бъдем отличниците на Европа и ще получаваме множество похвали, вкл. и от всички наши евроатлантически партньори!

С ВЕРИГИТЕ, ПРОТИВ ДИКТАТУРАТА И СИЛОВОТО НАЛАГАНЕ НА ПРОДУКТИ "РОДНО" ПРОИЗВОДСТВО НА НЕРЕЛЕВАНТНИ ЦИНИ!

ЦЕНИ

викаш да ядем банани .......ама за да ядем банани да си унищожим цялата държава , не е ли изтъркано ....

Според мен държавата трябва да осигури условия на хората да работят,а стоките когато са с добро качество на приемлива цена сами намират купувачите си! Аз лично плодове и зеленчуци от хипермаркети не купувам! Забелязвам обаче,че и на пазарите няма или много рядко се продава стока от производители. Повечето са прекупвачи от борсите и продават същите гумени домати и краставици като в магазините! Какъв е мотивът на селяните да работят на полето и след това циганите да им берат продукцията?

как ще осигури условия като целия данъчно финансов репресивен апарат преследва всички дребни производители, продаващи през фейсбук, Еконт, обяви и т.н. мъчейки се някак да достигне до потребилеите, прескачайки веригите (нямат количества), борсите (безобразнио ниски изкупни цени), фермерските пазари (гурме пазари на безобразни цени за свои хора)? Няма как да стане с терор спрямо дребния производител.

Веригите развиха огромна корупция, тип колониално право някой може ли да им оспори колониалното право. Той не случйано Ганди освобдои Индия с Бойкот на западните стоки ....

Ти от Марс ли падаш, или от земеделското министерство ??? Комунизмът ви е в главите, но когато дойде с дефицит и мърлявост , ще се чудите от къде ви е дошло !!! Този отявлен лобизъм НЕ Е НАСОЧЕН към българските производители, а към мафиотските структури прекупвачи и ползватели на европейски фондове !!! Ще ни докарате комунизъм , корумпирани мафиоти !!!

Великобритания в кафетата пише кафе с британско мляко, на лука пише бритнаски лук и понеже имам наблюдение от продажби в магазини там питаха Британско ли е , като чуеха че не е въпреки ,че беше ефтино не го купуваха , Една верига магазини просто фалира в момента в който разбарха ,че са купили завод в Китай нищо че беше ефтино пордажбите им се сринаха . За германците да не говорим там как е ...

евтино

Кой ти пречи да купуваш българска стока ??? Има в изобилие, но не се купува и затова не са виновни веригите !!!

пречи ми че трябва да бия 50 километра за да ям вкусен български домат....

Защо ли ми се струва, че всичко това са отчаяни опити да се запази част от електората......

И тая е като оная, която искаше да купи ЧЕЗа.

Някой едри риби в земеделието и преработващата промишленост,карат Бентлита вече 10-15 години.Време е да си купят самолети...

кажете ми кой човечец с 30 декара нива ще може да направи личен подарък на управител на супермаркет.... е няма как да стане по одбр да кара червено ферари и да продава несмки картофи от колкото да купи най вкусните картофи на земята от смолян , ама да няма личен кяр, е й това са веригите ....защо му е да с ензамиава с дребни стопани когато на държавно ниво никой не му е платил , по добре той да плати на някой политик ....в бг отколкото да спазва търговска етика