Най-добрият енергиен микс за България: ВЕИ, системи за съхранение и ядрени централи

Факторът война ще отложи зелената трансформация на Европа, смята Ангелин Цачев, изпълнителен директор на ЕСО

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви ВЕИ -та, какви сънища? Готов соларен пак стои от 01.2022 г за 1 мвт и ЧЕЗ не иска да го присъедини. Кредити, лихви, инвестиции? Всичко на задниците на хората. Само приказки и празни обещания. Единствено на НАШИТЕ ХОРА нещата се случват. ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.

Какви глупости дрънка този ? ВЕИ в съчетание със системи за съхранение струва поне 10 пъти повече от тока , произведен от ТЕЦ. А съхранената енергия стига за ....максимум за 1 ден. Ами ако има облаци една седмица ?

/системи за съхранение / значи пак опираме до завода за батерии на червенобузестия от Разград

в микса продажни политици. Копче на дреха не можеш да смениш с неоригинално и да стои добре, политиците ни ядрено гориво сменят и хич не им пука.

Системи за съхранение .Ама не с батерии да ви епм. възтановете всичките Павец и направете нови .Веи то е вятър на бел кон.Няма ли слънце нъц. Перките зимта ги спират да не се обледенят и разпаднат .И когато ватъра надвиши някаква скорост.Тоест зимата под юргана , юото ток няма .Демек доброволно ще станем като в Украйна ...

Системите за съхранение са много важни, за да не се окаже, че прокопи трябва да продава под себестойност слънчева енергия. И е особено важно да му платим ние за батериите, щото истинските бизнесмени работят с материали на клиента - няма той да се харчи я..

Няма ще има гарантирана цена на доходност,такса зелена енергия върху борсовата цена на тока за домакинствата,колкото е по- голяма цената и инфлацията,толкова повече ДАНЪЦИ СЪБИРА ДЪРЖАВАТА

начи или си тъп или си хитър.. и в двата случая си лъжец. В единия неволен.

Е, па нема ! !

Ще ти дам аз един микс, само да ми паднеш, идиот за с идиот. Какво сте викнали всички срещу ТЕЦ, а милиони стари коли тровят въздуха всеки ден. Да не говорим за мръсните и разкопани улици в градове и села.

Ма не бързайте, посъветвайте се още 30-50 години, обсъдете кой вариант е най-добър, после още 20 години планирайте новите блокове... Пък в това време ще внасяме ток от новите турски централи.

Ангелин Цачев, изпълнителен директор на ЕСО. ТОЗИ НЕ Е НАЯСНО С ОБСТАНОВКАТА В ДЪРЖАВАТА. Поставянето на соларни вятърни централи е скъпо удоволствие. Ти има забрани изисквания и даване на пари. Защо нямаме втора АЕЦ. Да си пуснем и нарочно затворените блокове. Няма и изградени инсталации и - жици.

Защото слушат краварите и гейове

Ко да праи човечеца изпълнява нареждания !

За ядрените централи е ясно, ВЕИ също просто няма как да работят без системи за съхранение. Тук възниква въпроса какво става с ПАВЕЦ Чаира, който реално е система за съхранение с капацитет към 10 или повече гигаватчаса? Ще го ремонтираме ли или ще дадем луди пари за батерии с в пъти по-малък капацитет?

От къде на къде ние трябва да плащаме за батерии за на сульо и пульо соларките?! Да не продаде ток на загуба случайно райш ли. Баси рекета!

Защо не построихме Белене?!? При платен, прозиведен и доставен рекатор. При подготвена площадка. О, нямало да била рентабилна. Нямалао да има нужд от елктричество. Сега вече щеше да се е изплатила и да е подсигурила бъдещето на БЪлгария за десетелетия напред.

Защото господарите отвъд океана забраниха.