Натиск към премиера за по-ниско ДДС и от фермери и фитнеси

Представители на фитнес индустрията поискаха 9% ДДС, а фермерите - 5% за плодове и зеленчуци

Обратно в новината

Коментари - Натиск към премиера за по-ниско ДДС и от фермери и фитнеси | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо?

Искаме ДДС 1% за пенсионерите, които са били вече една година пенсионери, 2% ДДС за пенсионерите, които са били вече 2 години пенсионери, 3% за тези които са били вече 3 години пенсионери и т.н. По този начин ще се реализира прогресивно увеличение на ДДС-то в синхрон спродължителнистта на живот на пенсионерите.

От умрял писмо...

Бахти наглеците..и фермери и фитнесджии. Тия фитнесджии всичките са регистрирани като спортни клубове и никакъв данък не плащат .

да храните кръчмарите? Не ходете по кръчми, бе! Тукашните аборигени имат патология с ходенето по кръчми, съизмерима с хазарта.

Ха ха ха, тоя лумпен с фитнесите искрено ме разсмя...

Сега е моментът да искат. бойко дашния всичко ще даде, само да си отърве кожичката и да си осигури още някой месец спокойствие.

Работата стана, "аз само да вкарам пръста", но като дава...

На мен нещо не ми я ясно. Защо Синдикатите се правят на дръж ми шапката след като никога мотивът на Тиквата да свали това ДДС не е бил да се свалят крайните цени. Аз поне останах с впечатлението че целта е с намаленото ДДС за определен период от време в което ще действа да се компенсират загубите на този бранш като тия 11% разлика останат у тях като по-голям оборот и печалба и на база на това те да поемат ангажимент да вдигнат минималният осигурителен доход в този бранш на 800 лв. Никъде никой не е говорил за крайни цени на кюфтетата и мешаната скара :) Друг е въпрос че този ход с това намаляване бе поредният красив автогол който си отбеляза Тиквата ама той колкото и да се оси.а фен клуба му ще го обича безрезервно. Другата мистерия Фитнесите искали по-ниско ДДС защото щели да се погрижат едва ли не за здравето на народа ?! Ххахаха сега чакам всички пенсионерски клубове да се преместят по фитнес залите.

Бай дъ уей и аз като фитнес залите искам да ми намалят Данъка на имота за да мога като ям здравословно сам да се погрижа още по-добре за моето здраве :)

Според последните разкрития от Божков е крайно време да свалят ДДС-то и на телевизиите на 5% или нулево. Ако не на всички телевизии поне на Нова, че тя е най-засегната от кризата с короната.

Банда некадърници са оградили най кадърния, който ни вкара до гуша в калта.

Нормално, сега всички ще искат и то с основание. Редица отрасли са по-важни от ресторантьорството и ще се чувстват онеправдани. Книги, основни лекарства, основни храни. Тия неща трябва да са освободени от ДДС. Не да са с намалена ставка от 9%, а с 0%. Останалото е бошлаф.

Отвориш ли веднаж чувала с подаръците, трудно се затваря майка. Идат избори.

Да дава оставка и да се маха вдън гори тилилейски, Толупа!

Всеки нормален човек знае, че до обикновените хора няма да стигне нищо. Целта беше да се облагодетелсват Обръчите от фирми, близки до властта - ГЕРБ и патериците им, неизвестно защо нарекли се Патриоти.

Защо си мислят хората, че ще паднат цените по този начин, изобщо не ми е ясно. Първо, голяма част от фермите работят без разходни документи, няма как да се разбере добивът (искам да видя как данъчния ще разбере разликата между 30 тона домати и 40 тона домати натрупани в склада), няма как да се разбере брак и погиване. За заплащане на труд и осигуровки да не говорим. Второ, приходите са също в голяма степен без документи. И не ги виня. Такава е системата, хората гледат да оцеляват и да направят някой лев, щото могат. Данъчните пък толерират това. Ако до вчера съм плащал 0% разходи, за да работя без документи. Защо от утре ще започна да плащам 5%, 10% или всяко друго число по-голямо от нула!? Заради държавата ли!? Да бе..

Абе да, така го правят. Но стига с това "такава е системата", "не ги виня". После искаме от държавата. Ами като я крадем и не разбираме, че ние сме държавата ще вряскаме. Другаде било по-така. Еми ще е по-така. Там гражданите не се позовават на постулата "такава е системата". Е тук автопарка на бедните зърнопроизводители е на нивона швейцарски банкер. Щото не ги виним.

Шофьора на Жипката пак се е правил на икономист и за пореден път се е насрал.

Ами Бойка Дащната като си е свалила веднъж гащите, ще дава на всички ...

Дет съ вика много искате!, ама далавери симеонов няма нито ферма, нито фитнес, а само ХОТЕЛ! Сиреч - ще чакате, не сте приоритетни!

Барбата е бегал. Обърка я в клякането.

Правилно фермерите са много по-важни от ресторантите. Фермерите трябва да произвеждат българска храна на ниска цена , а не да ядем вносни боклуци

Българи да произвеждат и продават на ниска цена? Особено когато могат да не произвеждат и да получават субсидии? Събуди се, човече!

Докато фитнеса няма никаква обществена полезност, то при земеделците е точно обратното!

А, като че ли някой знае какво точно произвеждат нашите фермери и особено къде го продават.

Пак ще трябва да пишем паметни бележки....

Г-н премиер, което и ДДС да намалите, ще се огелпите като патета в калчища. Пълна простотия е да се намаля ДДС на кръчмар, който купува кило домати по 1.20, от които ДДС-то е 20 стотинки, после продава салатата по 6 лева с ДДС 9%, включително и върху цената на купените домати, откъдето печели 11 стотинки за чужда сметка. Дори да предположим, че има разходи по салатата още 1 лев, пак нормата на печалба е 150%. И при това положение реве, пък вие му се връзвате. Ами я вземете и сметнете, какво ще стане, когато кръчмарите почнат да отчитат разходни фактури, за купени домати по 12 лева килото. Че само от далавера с ДДС ще вкарват бюджета с по лев и десет на килограм домати/краставици/чушки/каквото още ви дойде на ум. единствено за фемерите има резон, ама за онези, истинските. Лошото е, че нито ги знаете кои са, нито на някой му пука за тях.

да, ама земеделските производители никой не ги бара, щото всички ги знаят, че нямат билет да отидат до града да си купят нови обувки, докато кръчмара всеки, кой мине го одрусва за това, онова. Дали ще са добре облечени момчета с бмв-та, дали ще са още по-добре облечени партийци, които търсят финансова подкрепа за изборите или просто държавни служители, които кършат ръце, че не са си направили месечната норма, па трябва да се отчитат по-нагоре. Не ги оправдавам, щото сега ще им се изсипат с още по-голямо настървение, ама не съм ги карал аз да въртат "опасен" бизнес.

И какво общо има с това колко е ДДс-то, което начисляват? Какъвто и да е размерът му, от него не могат да дадат на изброените от теб субекти, щото до 14-то число на месеца държавата си го прибира. Виж, от нормата на печалба, да. Когато пък печалбата е 150+%, със сигурност ще бъдът накацани като прясно го..о от мухи, щото има какво да смучат от него.

В първобитно общинният строй принасяли дарове на боговете за да ги умилостивят. И сега продължаваме, но се нарича ДДС!

"колега" ако държавата не събира данъци няма да може да плаща един куп неща, които приемаш за даденост. Тъй както едно време "боговете" са ръсили благодат над дарителите. Ако ти се занимава може да обсъдим една свързана тема - за какво държавата трябва да харчи пари и колко.

Сега инспектор Простий, ако намери време от световните предизвикателства, които постоянно решава, ще се заеме компетентно и с тази мисия. Апропо, какво стана с Горанката, уволнен ли е вече, ще ходи ли в панделата, незаконните цени на винетките и цената от 1,60, нещо за тях няма ли да изкукуригат мисирките.

КолЕга, мисирките не кукуригат, те кулдуркат.

Ако се вдигне прага по ДДС,на пазара ще останат реални фирми,много по-малко на брой от сегашната бройка,следователно ще има и повече на брой служители на НАП да се занимават с тях.

Естествено, че другите, дето работят на черно: (1) фитнесите, които отчитат най-много левче от всеки 10, и осигуряват персонала на минимална заплата -- другото на ръка и (2) земеделците с кухите им фактури ще изпълзят от храстите и ще поискат и за тях подаръци с панделка от бюджета. И понеже си имаме Мека Мария начело на държавата, като нищо ще им върже. Боце има уникалния шанс за пръв път от Жан Виденов насам да съсипе изцяло икономиката, като разтури приходната част на бюджета и след като си разбере грешката, да вдигне данъците на останалите.

всъщност ти наясно ли си как Виденов съсипа икономиката? и въобще какво се случи 94-96-та? Не се заяждам, но ми се струва, че си я подкарал малко с картечницата да стреляш напосоки.

Добър въпрос, наистина! Най-общо казано, Виденов съсипа икономиката, понеже се опита да даде всичко на всички. На едни - контрабандата с горива за Сърбия; на втори - износът на зърно, което доведе до липса на хляб навсякъде; на трети подари банките, да си ги стопанисват, самораздават кредити и фалират както намерят за добре (16 или 18 банки фалираха по него време??); на четвърти позволи да правят и открито да рекламират финансовите пирамиди като "Лайфчойс" на Капустин, East West на Иво Недялков и "Градът на мечтите" на Соломон Анжел... Рекетоносните групировки, които се формираха по времето на правителството на Любен Беров, процъфтяваха при управлението на БСП. Полицията им беше притурка; мутри и полицаи се различаваха само по колите (BMW-та и мерцове вместо лади) и облеклото (анцузи вместо униформи). Масовата приватизация, за която всички тъпанари и до днес проклинат правителството на Иван Костов, я отпочна БСП със списъка на предприятията и боновите книжки. Не държа Виденов лично отговорен за всичко това. Въпреки че беше премиер-министър, той не притежаваше и частичка от авторитета и контрола върху партията, която го беше издигнала, и имаше силна вътрешна опозиция. Тоест, неговото "позволи да се случат тези неща" е по-скоро равносилно на "не си подаде оставката по-рано". Някои от нещата му бяха насадени (например, последствията от мораториума върху изплащането на външния дълг, наложен от Андрей Луканов и договорения от правителството на Филип Димитров през 1992 г. 3-годишен гратисен период, заради който през 1995 г. валутата в страната започна да поскъпва рязко, а БНБ започна да печата пари без покритие до безобразие, за да има с какво да се плащат заплатите на мъртвите държавни предприятия като "Кремиковци", "Стомана Перник" и т.н. Темата наистина е дълга. Боце обаче (и тук вече стрелям много по-точно с картечницата) го държа отговорен за всичките глупости, които се случват в държавата, защото той няма вътрешна опозиция и прави всичко в името на пустия кокал, вместо да извика блъфа на своите "коалиционни партньори", да ги отреже за всякакви опити за намаляване на ДДС и да ги прати да вървят да се шибат с ръждив пирон. Или ако не може да ги отреже, да изиграе сценария с подаването на оставката, който досега три пъти му е връзвал.

Ако Б.Борисов наистина иска да помогне на малкия бизнес,ще трябва или да намали прагът за влизане по ДДС на 10 000 евро(като в Гърция) или да го вдигне на поне 75 000 - 80 000 евро.Настоящите 50 000 лв. са абсолютно неактуални. 50000лв. през 2006 бяха едно сега са съвсем друго.И минималната заплата през 2006 беше една,а сега е съвсем друга.

От намаляване на прага за задължителна регистрация няма смисъл, понеже всяко ЮЛ има възможност да се регистрира дори при нулев оборот. Полезната дискусия е относно границата за задължителна регистрация и дали да я има или не. Годишен оборот от 50 хил. лв. общо взето означава заплата от 800 лв. с осигуровките за едно лице при 20% норма на печалба. Т.е. нищо работа.

който иска фитнес - да грабва мотиката и да произвежда зеленчуци - това сега е нужно на народа.

ти явно си пипал мотика само да се снимаш с нея. :(

Кой ще плати труда и кой ще купи продукцията? Или държавата ще плати, държавата ще купи, държавата ще дари по две кила пипер и една диня?

пазарна икономика....

Това е толкова НЕОЧАКВАНО!!! направо гръм от ясно небе!

КАЦАТА С МЕДА! :D :D :D

Не може да се помага от нашите данъци на всеки, който е закъсал. Който си е поел риска да прави бизнес, да си понесе последиците.

Значи за банки, хотели и кръчми може, а за фитнеси не може? Аааа, не така!!!

Б.Б се оказа ЗАЕК в ЛЪВСКА КОЖА. Или ЛЪВ със заешка опашка. Все тая

Отвориш ли веднъж кутията на Пандора,няма спиране .Единственото решение е когато депутатите гласуват този закон да проявят разум и те да затворят тази кутия .Дали обаче имаме депутати или статисти ще се разбере в четвъртък.

Маха се ДДС за всичко, спират се плащания за безработица, детски въобще всички помощи за хората.

не може... според договора за евро-членство трябва да имаме ДДС поне 15%, като за някои стоки може да е намалено на 5%.

сериозно може да се помисли за предложението на фермерите. по този начин наистина ще им се даде възможност да са конкурентни на производителите отвън. по този начен ще отпадне и налагането на търговската мрежа за повече площ за българска продукция.

Че кой от тях плаща ДДС?

И на мен ми омръзна управлението на ГЕРБ, но добрата новина е, че им остават само още 5 години.След това идват БСП, махат ДДС, акцизи, ТОЛ таксите, и жените общи. Кеф.

БСП от 97-ма не са се явявали на избори - винаги са в коалиция. Дори при отва положение, в коалиция (20+ партии) в момента 2-рото място на коалицията им е под въпрос. Как мислиш, след 5 години дали ще ги има?

вярваш ли си? по бае тошово време данъците бяха по-високи от сегашните около 2 пъти. Няма ни една държава дето го е подкарала социалистически дето данъците да са ниски. Щото на социализъма доктрината е дайте да дадем на държавата, тя да разпределя социално-справедливо. За сега рекорда е на СССР, които за 70 години не можаха да направят държава дето да го прави, скоро всички надежди ще са в Гладна Корея да продължи делото на учителя Маркс.

Затова не се правят отстъпки под натиск. Правиш на един и още двама рипат, че искат и те. Но кашата си я надроби Борисов, сега да видим дали отново ще клекне (статистически, това е най-вероятно) или не.

Може ли един тъп въпрос? ДДС не се ли плаща от крайния потребител, тия какво ДДС плащат? А за фитнес батките трябва да е -20%, ние да им даваме пари.

горе долу е така , само че като им се намали ДДС-то уж трябва да падне и крайната цена. само дето никой ресторант или фитнес няма да свали крайната цена а просто ще прибере разликата

+1 Но на теория държавата събира данъци не защото ѝ харесва, а за да осигури достъп до училища, детски градини, болници и т.н. Целта на държавата, не е да ни осигури по-голям доход за да си купим домати, това е наша работа. Поне така аз разбирам нещата.

Някви хора дет никога не са плащали данъци взеха да реват да им ги намалят :)

Почна се ..... еднаквото ДДС е задължително, Бойко ще се хапе отзад ....

В страната на победилия социализЪм всичко е въможно. Какво чакат магистралните труженички, или си нямат профсъюз?

БСП се хвалят, че била тяхна идеята !

Защо така единолично някой решва на кого се намалява на кого не. Не трябва ли това да е полиния на нормалното законодателство,да се внесе за разглеждане в НС,в комисиите и да се направи промяна в Закона. Това не еправилно и нарушава нормативната уредба и установения ред. Влизаш пи ББи излизаш с намалено ДДС. Ама така само навремто в абсолютните Монархии се е процедирало. Срамота. Спазвайте законите за да бъдете Свободни,пише в Съдебната палата.

Най-смотаното управление в историята на България продължава вече повече от 10 години. Корупцията е завладяла цялата държава, тя изсмуква всички обществени ресурси. Няма пари за децата, за пенсионерите, за медицинските сестри. Сега щяли да намаляват ддс за кръчми и ресторанти, ами защо тогава не го намалите за храните? Много пъти сме се чудили как в Западна Европа с 50 Евро излизат от магазина с препълнена количка, а тук не. лесен е отговорът много по-ниско ддс за храните. Затова в Северна Македония пенсиите са по-високи пот нашите, а ние сме страна от ЕС и то от 13 години. Затова ще имаме най-големия спад на БВП тази година, над 10% според Еврокомисията, най големия в Европа. Затова и Левски ще фалира, както стана с ЦСКА. Провал след провал във всичко!!!

за мен най смотнаото беше това, което разпродаде активи за 10-ки милиарди, като плати за да си ги приберат.....и още има опериращи фирми за вторични суровини които поеха разграждането и претопяването на фабрики за милиарди .........

По скоро малоумно...

Снежната топка се търкулна по склона... Кого ли ще отнесе като стане лавина?!

Няма да стане лавина. Началниците бдят.

Ей, тва ДДС-то за фитнесите ако не падне ще замине държавата деа... А за книжата... вдигайте ДДС, на премиера не му трябва образован народ.

значи мутрите си искат бонуса обещан им за гласуване за герб,нищо не е променило от 1989 досега,комунисти рекетират комунисти

"Натиск към премиера и от фермери" Искате да кажете, че е намалил ДДС-то за ресторантите и книгите под натиск? Да не се окаже, че и къщата в Барселона я е купил под натиск от страна на манекенката, защото 60 кг. колко натиск да окажат.

Настъпвала ли ти е жена 45 килограма с високо и много тънко токче... а не дай си боже да е с подскок.

Да не бъркаме натискане и настъпване с остри токчета. Тия дето настъпват и ритат нищо не им купуват.