17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами сега , като не давахме фискални бонове и фактури беше добре , а сега малко или нищо но от сърце ! Честито на лоялните и спазващите правилата !

Тези помощи касят ли строителните фирми?

Кога са затворили строителството?

В Западна Европа още на първия локдаун дадоха на всички 70-80% от парите, които са декларирали като доход от предишната година. В Тиквенистан дадоха едно голямо НИЩО. Дадоха възможност на раята да тегли кредите без лихви или нещо подобно. Сега пак се подиграват с хората и пак ще има десетки хиляди фалити. В България държавата има само една цел - пълнене на сметките на Диктатора и всички негови съучастници. Чекмеджета и далавери - това е съвременната българска държава.

Стига лъга, ве, Манго! Кой ще ти даде 70% от парите, като не си свършил и 1% от работата. Нормалната печалба на бизнесът е между 3 и 10%. Сега, който е лъгал с оборота да се спасява.

Членовете на ГЕЙБ ще получат 200%, останалите 10% !

Само дето мисирките не са си направили труда да влезнат с ел.подпис. Еми линка дето е даден, го няма там! А пише,че в ел. услугите трябва да има нещо....

Погледнах и аз в електронния регистър, но там все още няма такава активирана електронна услуга. Добре, че е през НАП защото де факто всички подробни данни за фирмите се съхраняват там, но все още услуга няма към този час - 18,17 ч.

По същество говорим за държавна помощ, която е принципно недопустима в хипотеза на пазарно стопанство. Обаче, стопанството в момента не е пазарно, защото пазарът е административно стагниран, поради административните мерки на държавата. Фактически държавата плаща на бизнеса, защото му пречи да работи. Плащането е за"покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал". Капитализиране на загуби се прави, когато липсват доходи, покриващи разходите. Това е моделът на социалистическата икономика и точно поради това тя фалира. Даваха се пари на губещи производства, които бяха губещи, защото държавата определяше дали, кога и колко да се произвежда. Елементарният резултат от подобно икономическо поведение, е че се дават пари, без срущу тях да се произваждат реципрочни по стойност блага. Парите без блага обаче водят само до едно. Инфлация. Причината е проста. Ти възстановяваш на някой нещо без да работи, но той нищо не произвежда, а парите не се ядат. От спирането на бизнеса имаме нетно непроизведени стоки и услуги. Срещу дадените пари не стои нищо. Те само ще увеличат паричната маса без да има произведен продукт. Изходът не е в помощи, а в мисъл за това как икномиката да работи. Тези, които й помагат не трябва да плащат загуби, а да осигурят условия за функциониране. Парите не решават нищо. Те са просто посредникът, удсотоверяващ разменнта стойност на стоките и услигите. Така че, вариантите от икномическата политика на политическите правителства в момента са два: депресия и срив на доходите, ако не се дадат помощи или инфлация и обезценяване на валутите, ако се дадат. Това е положението, другото е прах в очите.

Причината съответните предприятия заведение или каквото и да е да не работи в момента не са икономически. Така че по същество това не се явява държавна помощ в икономическия смисъл на понятието. Това на практика е компенсация за принудителното затваряне, престой или спиране на производство на съответната фирма. и няма да доведе до нищо от изброените от теб неща.

Никой нищо!

Статията е твъде дълга. Нека да ви го предам в съкратен вариант: 1. Бойко и мафията - 1000% 2. Приближени до Бойко и мафията - 500% 3. Всички останали - 0%

Тъп си.

Повече ме интересува кой данъкоплатец колко процента от обората им ще им плати.

В момента караме по инерция докато всичко спре. Данъкоплатците остават все по-малко. А след това стъпка по стъпка ще има справедливо разпределяне на дълга - формата на диктатура и липса на предвидимост, за да има пазарна икономика, се проявяват все по-активно в т.нар. развит свят.

"Нашите" хора всичко останалите ДГД.