Коментари - НАП ще търси 10 млрд. лева задължения: публикуват "черен" списък на длъжниците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хем държавата открадна, хем длъжниците не плащат, хем приходите вървели по план...?!!!! Ей, това - комуниста е такава лъжлива гад, че мята по три лъжи в едно изречение! Сега събират пари да ги върнат на Божков и Цв. Василев, не е за държавата!

Добре но нап е накрая.Преди това са съдът и прокуратурата.Длъжниците обжалват и НАП нищо не може да направи до приключване на делата по съдилищата.А те траят петилетки.

Над 1/3 от сумата е взел Дебелян Пеевски чрез поставени фирми. Да не забравяме че той е завлякъл ВВР с над 500 милиона, КТБ с над 580 милиона и още много други фирми зад които стои в сянка.

Ами започвайте,че ни омръзна да чуваме:ще направим,ще проверим,ще това,ще онова.Чакаме действия.

Тези нагледци се оказаха по големи бирници от ония преди 9 /9/44 най брутално убити от дедите комунисти на тези. Истината лъсна докопаха се до власт да измучат каквото има още,не че досега не са го правили.

A Топлофикация София, ЧЕЗ, Веоплия, които от 20 ДВАДЕСЕТ години не си декларират фактурите в НАП????? С тях ко ше праиме? Това са над 60 милиарда необявени фактури, или 15 милиарда ДДС

,,Нап , ще търси ... " . А до сега - девстеноста на шефката си ли пазиха ?

Започнете първо с тези,които са отпускали такива кредити,като веднага ги вкарате в ареста и после започнете да събирате парите от длъжниците.

Бирниците започнаха първо с данъците! Черен списък на фирми със задулжения над 5000 лева - че това са малкия и среден бизнес, пълно е със задлъжнели хора, заради лошата икономическа обстановка в България последните години. Да не говорим за 2020 - та! Защо не се съберат икономисти и да вземат мерки България да има работеща икономика - промишленост и селско стопанство. Да стимулират производството, за да има приходи. А не да се узвояват европейски пари в правилните джобове. Новото средновековие явно е на ход!

На Лукойл дали ще му се търсят задълженията, а???

Дайте длъжниците на частите съдебни изпълнители.Публичните /в НАП/ и държавните не работят

Новия директор на агенция митници /г-н П. Тонев/да се позаинтересува - защо хората работещи с ренгени се водят трета категория... Така ще стане ясно кой мъти/върти кадровата политика в митницата... За един приятел питам...

А закон за фалитите имаме ли, при който да е ясно кога дадена фирма трбва да бъде обявена във фалит?!

Че тия 10 милрд.са жълти стотинки в сравнение с тия, дето Чекмеджан гиби ги събираше от контрабандат!

Еех, Тикво, Тикво, навсякъде си съсипал и осмърдял! Поне едно чисто секторче има ли???

Тоалетната .

А НАП кога ще започне да си върши работата и да провери всички тези , които са вечно на Фейса и Туитър със снимките от Дубай , Малдиви , Доменикана и т.н. - ДЕМОНСТРИРАТ БЛАГОПОЛУЧИЕ и ВИСОК СТАНДАРТ на ЖИВОТ БЕЗ да работят НИЩО ?????????

И какво излиза, че за 12 годишно управление на ГЕРБ, само кражби!

ДА точно така излиза , Всъщност " НЕ " излиза , защото си е точно така , но тове не е нещо което не го знаете всички !!!

ако може - освен списък, публикувайте и 'историята' на фирмите да видим кой е 'продал' фирмата си на беден или умрял имената, ако обичате, и то преди изборите

Но това може би не е било незаконно, но проверка на приходите на бившия собственик и социлния му статус и ако не може да го докаже – например 3 къщи в Драгалевци и 5 Ламборгинита) да го пращат в дранголника!

НАП от десетина години не събира и местните данъци и такси за имотите на гражданите, ... който - плаща - да плаща, повече са селските тарикати, дето не плащат и никой не ги търси.

от 2006 г. не администрира местни данъци и такси, те минаха към Общините и се събират от дирекциите местни данъци и такси към общините

огромни НЕСЪБРАНИ и отписани задължения също. Всъщност, ще има пари за всичко. По-интересно е, защо НАП не е предприела действия за обявяване на тези големи длъжници в несъстоятелност, как е защитен обществения интерес от НАП. Как е възможно да се допусне натрупване на 50 милиона задължения, или пък на 160 милиона. Моментално възбрани върху имуществото на длъжниците, запориране на сметки и искане за обявяване в несъстоятелност, разпродажба на активите, дълг срещу собственост за държавата!!! Излиза, че преизпълнението на плана за приходите е от съдиране кожите на малките и средни фирми и на данъкоплатците, а тия са си с огромен чадър - въобще дъжд не ги вали. Пълна дискриминация от страна на НАП при прилагане на законодателството по отношение на длъжниците. Разформироване на служба големи данъкоплатци, която бе преместена в София с цел рекетиране от един център и замитане на следите, липса на прозрачност, тъй като служителите от другите звена нямат достъп до тази база данни

"Започва проект за електронно фактуриране - това означава фактурите да не се предават 14 дни след приключването на месеца, а в реално време" Казано с други думи - ПАК ЩЕ СЕ СМЕНЯТ КАСОВИТЕ АПАРАТИ!

Касови апарати ще сменят само фирми регистрирани по ДДС. Ти ако искаш да вземаш пари, докажи,че вземането е реално, а не фалшиви фактури на фирми еднодневки. От такива тарикати са се натрупали тези 10 млрд.

Значи логиката ви е, че тия дето управляваха преди герб ще дойдат сега да оправят държавата. Ае може да е от ракията ама май положението не беше много по-различно преди 15тина години. Значи или има хора с дупки в мозъка или тука пишат прекалено много 15тина годишни.

PEYTSCH

Акцията на временните цели да уплаши митничарите за да ги вземат барабар с парите и имотите им на страната на гладуващите привърженици на Радев. Така се печелят „спонсори“ за изборите !

Ами то е ясно - само тази година за четири месеца близо 1,5 милиарда са към три фирми на Шиши, преди това всичикте милиарди отново са били към фирмите на шиши и буци - това го наричат бизнес те - да крадат държавна пара ! Били успели българи и бизнесмени тц тц Зад всяка една от тези фирми стои политическо лице от мутренкото правителство на герП - как иначе НАП няма да те потърси, ако дължиш 100 милиона ? Връщаш половината в чекмеджето на тулупа и не те закамчат 10 години, докато изтече давността ! После - пак ние данъкоплатците пълним хазната, за да може мутрите от герП и дпс да ги откраднат ! На това в герП му се казва - успешна бизнес среда ...

Къде са отишли тогава миналата година останалите 12 милиарда? Да не стане като с банката-били раздавали пари пък то се оказа че хем или заеми хем всички вноски по заемите се погасява ли в срок. Да не говорим че процентите на раздадените кредити се оказаха съвсем различни от това което обяви министърът. Да не говорим че до тука и едно доказателство не съм чул за приказките му.

Съдът не се управлявал от ГЕРБ, интересно. Може би вярвате , че са отписани вземанията на "случайни" фирми, хора и т.н.? А може би, това са нашите хора, нашите кюлчета? И може би , това Ви харесва?

Сега лозан Панов гербаджия ли ще го изкарате? Съюза на съдиите сега гербаджийски ли ще стане?

ги отписва НАП.

Познайте от тия 10 млрд дето се дължат колко от фирмите не са собственост на Асанчо от римския квартал, но Асанчо е съвестен и ще направи всичко възможно да се издължи на бюджета, ако не може следва конфискация на сателитната чиния.

Че какво е правил НАП досега , та "НЕ" знае къде му се "губят" цели 10 млрд. та чааак сега ще ги "търси" ?????? ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ ОТЛИЧНО , както и прекрасно знаят , че нама да ги намерят , затова България е кочина и всичко е синджир марка - Кого залъгвате !!! Тези от които "УЖ" ще ги търсите си гледат кефа и ДЕМОНСТРИРАТ НЕДОСЕГАЕМОСТ и се смеят на всички в лицето , да не говорим , че и повечето от тези ги ОПРАВДАХТЕ отдавна - Така че не се чудете защо бягат младите и специалистите !!!! България едва ли някога ще стане "нормална държава" ВЕЧЕ ?!

Е как какво - пълнил е чекмеджетата на тулупа ! Дължиш 100 милиона - връщаш в чекмеджето 50 млн. и не те закачат 10 години, докато мине давността ! Елементарна схема, създадена от елементарни мутри, пазена в тайна от елементарни и продажни медии за сметката на един ограбен и наивен народ !

10 милиарда е общата сума която включва задължения на фирми обявили фалит без наличен капитал - отписване. Частни лица - примерно починал човек без наследници - отписване. Това е от 2017 малко тенденциозно е сумирано .. всъщност е за 5 години (включили са 2016 г като данъчна въпреки че казват от 2017 ... щото си пише 2 милиарда на година). Има също граница на задълженията за която НАП не завежда изпълнително дело по закон. В други случаи глоби на клошари които не могат да бъдат прибрани и т.н. Та възможно ли е 2 милиарда да са загубите от подобни събития. Колко е нормално да са и колко са в резултат на активни действия или бездействия на данъчните ... това е въпроса. От написаното става ясно че те това не знаят. Не са стигнали до там. В този ред на мисли пресконференцията е малко прибързана ... и разбира с нищо не се доказва че не цели предизборен шум а не реални резултати.

Според мен без наказателно дело на отговорен това са общи приказки предизборно. Кой е отговорен примерно за най-голямото отписване на активна фирма поради изтекъл 10 годишен срок? Инспектора в НАП или Съда е забавил делото 10 години? Ако е съда вината не е в НАП. Съда не се управлява от ГЕРБ. Като заведат едно такова дело срещу инспектор да направят пресконференция и да се похвалят. До тогава да работят.

goose

Ако има заведено дело давност на задълженията не тече. Отписаните по давност са заради бездействие на НАП по темата.

Давноста започва да тече след образувано изпълнително дело. Дори да има присъда НАП зависят от ефективността на съдията изпълнител. Много трудно е да вземеш на някой пари ако той знае че след 10 години задължението отпада. Особенно ако е физическо лице и си държи парите в биткойн. Въпроса е каква е вината на НАП ако има длъжници които няма какво да им вземеш от банковата сметка или имот който да може да продадеш?

Не става ясно че са по вина на НАП. Колко са задъженията изтичащи с изпълнителни дела които няма как да си вземат присъденото? Ето ти примерно си съдия изпълнител дават ти решение на съда даден човек живеещ в гето с фиктивна фирма дължи 1 милион ДДС ... а вземи ги.

Аз за един футбАлен отбор ще питам, дето дължи едни милиони и все го крепАт.Та докога така? За един ПреАтел питам, не че нещо

Шило

Там трябва да разтърсят Черепухатя, дарителите и футболните Деятели

За старото ЦСКА ли питаш, което фалира и остави милиони неплатени осигуровки?

Шило

Я да ги питам тия-кой си държи парите от рушвети на влог? А сделките над 30 000 лева са по банков път. Нали ще трябва да ги "вкарат" по сметките? Колкото и да си тъп, ще се усетиш, че ще лъсне. Ако имат данни за корумпирани служители, да ги дават на прокуратурата, а не да се вживяват на ченгета.

Едно време тарикатите ходеха с куфарчетеа и сакове в Кипър... За да захрпанват с кеш офшорките си. После се появи Мустака и прехвърли играта на ново ниво през Вадуц... Появи се о-в Ман като гара Разпределителна... На хоризонта изгря Панама, но тя беше само за големи играчи. Шилце, брат, ти виждал ли си яхта с 300кг пачки на нея? Не говори неща, които не са ти известни.

Шило

Да ти продължа ли разказа? Просто мисълта ми е, че по документи всичко ще е ок. А другото те не могат да го установят. Нямат полицейски правомощия.

Всеки с повече от 1 мозъчна клетка знае че всичко което правят последните седмици е политически пиар, които им вярва на тия еми ... 1 или по-малко.

Това са задължения, натрупани до 2010 г. и се отписват, поради изтекла давност. Обикновено става въпрос за фирми, прехвърлени от богати бизнесменчета на цигани и пияници. Защо НАП за е виновен, че ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ никога не пожелаха да забранята тази практика? Че и новото шефче на НАП се е възползвало, метнало една фирма на бедняк!

goose

Тази практика е отрязана отдавна, без справка за задължения към НАП от поне 5 години нямаш право да прехвърляш каквато и да е собственост във фирмата :) Само че има достатъчно хора в НАП, които издават подобни справки апокрифно без следа в официалните регистри ...

Че как тогава миналата година всичките тия сайтове за фалшиви новини дето толкова обичат да ги цитират, се оказаха прехвърлени на един алкохолик без абсолютно никаква собственост. При това всичките тия сайтове изведнъж се оказват че имали доста добри задължения.

Това ли ще свършите за 2 месеца? Празни приказки? Ми като са ги отписали запишете ги и ги съберете! Или само ще приказвате предизборно.

Нещо си нервна бе миличка - нали за седмица работа ти казват истината и ясно и точно е записано, че започват да ги събират - кое точно те затрудни ? А ще се напънеш ли да си отговориш на въпроса - защо 10 млрд. е допуснато да бъдат несъбрани от твоят любим герП ? Дали отново не са фирми на шиши и буци а ? Страх ли ви тресе герберастите от нещо - нали сте чисти, защо треперите а ?

Едно е да го кажеш и да започнеш да събираш друго е, че няма да съберат и един лев и най-много да похарчат сумати пари в уж опити да съберат нещо. Щом са отписани явно са били несъбираеми. Но сега ще се използва за предизборни внушения и обещания за пред простолюдието и неспециалистите. Икономист в частния сектор съм. Без задължения данъчни.

доди видовден

Уникален популизъм, изцяло насочен към гласоподавателите на Слави... Защото никой няма да ги попита след два месеца - а вие каква част от тези несъбираеми задължения събрахте, а?

Кухите ГЕРБерски лейки като теб могат само да треперат …. Лапай Бойковия шнур и гълтай боклук !!!

100 фирми = 2 милиарда. 2 000 000 000 това са около 400 000 фирми с 5000 дълг. върху кое трябва да се съсредоточат НАП?

Аууу колко интересно, защо ли махнаха ГЕРБерската патка директор от НАП !!! Чудно 10млрд. Добре ще докдат за да се помогне на хората и икономиката …

Ще помогнат на хората, като им вземат 10 милиарда? Интересно...

Тъп си ГЕРБер не се мъчи да мислиш !!!

Ще ми проверят дедовия. Най-много на нарочените за гонене и 19 лева разлика ще бъдат афиширани като голямо разкритие. Кога ще успеете да им разкриете банковите тайни? Ей, не се изхвърляйте с популизма, не е във ваш интерес.

само така. Почват да излизат все по на яве далавареите на ГЕРБ

като престъпници до един! Няма честни май, а? И очаквате после тези хора да работят спокойно, честно и да не се притесняват за кариерата си?

Bird.bg 1 ч · Днес новата власт се похвали с нова прозрачност - списъци с длъжници на НАП. Да, но тези списъци ги има от години и БРРД ги обработва всеки месец. Какво е новото, прочее? Няма ново и в сервилното отношение на мисирките към властта. Никой не попита Румен Спецов за фирмата му, завлякла фиска с 1 млн. лева.

новият шеф на НАП ще плати ли милионите, които е наптрупала фирмата, дето я е прехвърлил на клошар???

Това са американси методи за сбиране на пари. Май са ги натиснали да поръчват още самолети..

И като има несъответствие между доходи и имоти ще декларират, че парите ги е дала тъщата. Вече има правен прецедент, който постанови, че всичко е точно за едни 6 апартамента, купени с пари на тъщата. ГледАл е човекът, като се е женил, а сега му завиждат.

не политици. докато няма осъдени съдии пу-пу извинете какво казах..

Всички от служебното правителство са се разпенили като бесни кучета! Жадни за власт, а не за благото на народа и България!

Ами 10 млрд. лева липсват - ти не си ли разгневен или си от тези, които са ги откраднали ? Те са разгневени от безобразията на герП, вие феновете на тулупа сте се скрили от страх по миши дупки ...

Такива кражби не са правени никога в историята на страната.

БСП-то трябва да си върне кинтите? Какво се чудите! Радев събра всичкия сбиртък от миналото, гладно и босо, обещал им е пари, ама да си ги съберат, та затова се напъват, за два месеца да изкара за 3 апартамента, 2 къщи за децата... За избора чува ли се нещо, работи ли се! За туризма, още нищо не сме видели, днешните обороти са данъците за следващата година! Щом тръгнаха на служители да проверяват сметките и доходите и имуществото. А магистратите не се пипат... Дето за една консултацийка искат 5000лв

Всички от служебното правителство са се разпенили като бесни кучета! Жадни за власт, а не за благото на народа и България!

Ще ми проверят дедовия. Няма как да стане за два месеца. Най-малкото, влоговете са защитени и трябва да има разкриване на банкова тайна. Вероятно ще го направят само по отношение на нарочените за махане.

тези са хора на мутрите ще погазят закона и ще проверяват за да могат да изнудват

Банковата тайна отдавна не важи при официална заявка от оторизирани институции, т.е. прокуратура, съд, НАП и т.н. Друг е въпросът какво може да се направи при примерно 100 000 лица за проверка. Това са 100 000 искания попълнени, след това 100 000 разпечатки/файлове в различни формати с извлечения по сметки и карти да се обработят. Затова и институциите не са тръгнали да следят всички, а само при ревизия или криминални разследвания проверяват намесените. Не си мисли, че, ако решат, не могат да ти проследят колко си харчил по банков път. Напротив, много хора са гърмели така, като излезе, че имат повече пари от деклаираните приходи, а не са от правилните, за които минава обяснението с тъщата.

Тия са тотални неграмотници... Какви проверки, какви електронни фактури. И двата проекта за да се случат, трябва да се направят промени в няколко закона. А законодателния орган е Народното събрание... Тези да си гледат работата за която са сложени! Аман от кьорфишеци за неграмотното население.

Освен да гледате, нищо друго. Нито имате съдебно решение, бе, като онези комисии в парламента дето само разпитват и се мислят за съд, ама не са. Пълни аджамии! Смешници!