НАП проверява близо 200 българи, които имат имоти в Дубай

Шефовете на приходните агенции отчетоха рекордни приходи от данъци и акцизи

Обратно в новината

Коментари - НАП проверява близо 200 българи, които имат имоти в Дубай | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета в статията,че властите в Дубай сътрудничат на нашите власти,ще предадат списъци на собствениците на имоти и каквото е необходимо.Та значи хората,когато ги помолят учтиво,правят необходимото.А казват тук разни бръснати гпави,че не може да бъде разпитан Васил Божков за някои неща вече доста години...хайде бе...сериозно ли ?

НАП първо да провери служителите си и тогава другите, защото кой връща ддс на фирмите оп изненада НАП

Велико Желев и неговите имоти в Дубай НАП е направила проверка на имотите на Велико Желев в Дубай. Целта на проверката е била да се установи произходът на средствата, с които са били купени недвижимите имоти, и дали те са били декларирани. Миналата година излиза журналистическо разследване с името Dubai Uncovered, според което над 240 български граждани притежават имоти в #Дубай за над 160 млн. долара. Един от тях е Велико Желев, който беше арестуван по обвинение за принуда с бой, а по-късно освободен срещу гаранция от 20 хил. лв. Ето и имотите, които притежава Велико Желев в Дубай: Имот с площ над 268 кв.м на изкуствения остров с форма на палма Palm Jumeirah, оценен над 1 млн. долара. 9 апартамента с площ между 47 и 131кв.м. в един от най-скъпите райони – Дубай Марина – с обща стойност над 4.1млн. долара и обща площ над 1000кв. м. Други лица, които фигурират в разследването са майката на депутата от #ДПС Делян Пеевски, сестрата на зам. главния прокурор Борислав Сарафов, строителката на българския павилион за „Експо 2020“ в Дубай Ралица Иванова и на сестрите Гергана Симова и Елица Прошенска, които трябва да възстановят почти 400 000 лв европейско финансиране за къща за гости. Велико Желев е един от най-облагодетелстваните строители по времето на #ГЕРБ. Строителната му империя започва да се развива по времето на кабинета "Станишев", но получава големия си тласък при управлението на ГЕРБ. Малка част от проектите на Желев са автомагистрала „Хемус“ и Северната скоростна тангента, както и бъдещият тунел под Шипка.

Със негово величество ПАРИТЕ може спокойно да се купи и българкият НАП!Тоест ,куче влачи,диря няма!

Ако аз бъда на власт БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАМИНЕ ДДУБАЙ!Изберете бай Ганьо!

Честито на нашенските печеливши български патриоти във непрвавославният нам братски мюсулмански Дубай!Това са истински умни и предприемчиви българи наследници на Левски,Ботев и Тодор Живков!Който го може във този живот го може!Значи ,укриването на данъци ,флащиво счетовоство и купуването на гласове,прането на долари и евра не е престъпление!

В Дубай сичко е без пари, даже ти плащат ,ако не искаш да работиш.Същото е в Лихтенщайн и Швицарско и навремето фрау Меркел ни подари едни дискове с имена и сметки на българи... тогава в непринуден разговор с бонко тя е казала-Не, да видите къде са крадените ви пари, кой къде ги крие и колко са.Лично шефа на НАП ходи га вземе дисковете и след това стана депутат от герб, но дисковете изчезнаха и никой не пита за тя- ни управляващи, ни опозиция.По гръцко са вдигнали ръце от българи купуващи апартаменти в Солун- студентски град, дават ги под наем и избиват плащането.От два дни всички по ТВ дърдорят,че трябвало да свием разходите, щото не можел да се върже бюджета.Оня тарикат от Лукойл дето купил къщата в Барса и я дял под наем на мис мокри гащи, дали си е взел къщата обратно....

А, тези на Лазурният бряг, Люксенбург, Лихтенщайн, Лондон, Монако,Турция?

Проверяват тези с имоти по 50000 лв, а тези с дворците не се пипат. Симулират работа. Много шум за нищо.

Така е като вдигнахте пенсиите и МРЗ !!! Чакайте да видите какво ще стане като въведем Еврото - Всички ще са в Дубай !!

Твоят любим комунистически следовател рашков по времето на борисов ли стана с толкова много имоти? А спонсора ви от дубай? А прокопи и останалите? Борисов ли ограби парите на държавата 89-90 година? Борисов ли ти разпродаде всичките предприятия и заводи дори и малкото печеливши? Или може би и авиокомпанията борисов я е продал? Я сега ти и останалите смешници като тебе да ми отговорите кога ще стигнем стандарта на живот какъвто беше по времето на борисов? Защото след вашите действия ударно вървим към стандарта на живота какъвто беше по времето на виденов.

Ако българинът е живял през данъчната година в Дубай и там е имал доходи, те не се облагат в България, ако българинът няма център на жизнените интереси в България. Напълно е законно да хванеш самолета за Дубай, да живееш там през данъчната година, да печелиш и да не дължиш данъци в България. От НАП по подразбиране приемат, че щом си в чужбина - значи си там да харчиш парите, които си спечелил, докато си бил България. Само че много често не е така - парите са изкарани в чужбина, докато получателят им не е бил данъчно задължен в България.

Направете ревизия и на тези с минималките! И им искайте обяснения как преживяват с толкова пари! Време е да се прекрати криенето на данъци от 75% от населението!

Поне да ни информират колко имота в Дубай са построени с български асфалт, например. Колко - с инхауз договорите. Колко - от санирането. От магистралите. От европомощите. От земеделието. От здравеопазването. От газа. … Има ли там имоти на български прокурори, следователи, политици, министри и чиновници на държавни заплати,…и кои. Нали идват избори, трябва да са свободни и честни, тоест информирани, да ги видим тези юнаци а “политическите им пристрастия”, България е малка държава, знаеме се, “всички сме братовчеди”:)

Глупости, внушения, лъжи...

Пък ако не можеш накарай любовника си рашков. И двамата освен да говорите празни приказки друго не можете. О извинявам се-можете и да лъжете непрекъснато .

Ще им пръднете на дукавелата тъпаци от НАП.

Интересното в момента е че всички руски бизнесмени по подобие на нашите даже със същите анцузи :) са в Дубай .

нищо интересно щом Руски генерали от КГБ избират кой ще е президент на България, какво остава за анцузите? Трябва всичко да е копие на Кремъл...

Сега като му звъннат от тук от там и на шефа на НАП ще му мине мерака да ги проверява. Такива сериали сме ги гледали.

Ой, завалиите от Нексо пак ще цъфнат в новините. Ще има пак пряко предаване-оправдаване от Дубай. Дубайчетата мили те.

луксозен , напълно оборудван апартамент в дубай 83 кв.м. - 1 спалня , 2 бани - 1 300 000 AED или около 4 200 USD на квадратем метър

намерих и един пак 82 кв.м. - 1 спалня , 2 бани обаче с басейн на терасата - 1900 USD / кв.м. с основните неща - мебели и маси в хола , гардероб, шкафове за кухнята

Министърката защо лъже тогава? За да ги открадне ли? Мунчо ще финансира Вагнер край бахмут?

Поне половината са с гербаджийски пари, и 20-30 мошеници от подмяната. Келешите от подмяната хитро ще оберат вота на дайбългария, че нзн кой би гласувал за тях.

Хубавото в случая е това, че тези проверки не се отнасят за тези ПЕТ МИЛИАРДЕРИ и над 10 000 МИЛИОНЕРИ в България! Хубаво е да се живее в Жългария!

Тези "близо" 200 българи ИМЕНА нямат ли ??? Кажете кои са де ....

Е как ше им обявят имената на способни, честни бизнесмени... Които без управляваща партия ще са в пандиза за кражби на кози и овце.

Май че ще е най-добре да сме едвакво бедни отколкото нееднакво богати.

Това го видахме преди 45 г. Е, не беше по-добре!!! Други предложения?

Хората така укриват неплатени данъци и черни пари. Купуват си имот някъде. На тяхно име. Докато се занимават с това нашите следователи могат съвсем спокойно, в част от свободното си време, да хванат виновниците за смъртта на Кенеди! Бухалкагона не може да разбере, че в условията на капитализъм имаш само един шанс - да уловиш престъплението в подготовка или в момент на извършване. После да натикаш преститутка.222 за това, че получила незаконен подарък от съмнителен произход си е изхождане в тоалета. Съди я за проституция, ако изобщо ти пука. Другото си е пре-застраховане. Виж тази папка - сценарии. И най-наглото е спадането на общата събираемост. Какво ли щяха да направят същите Маджовци, Черепи, Бойковци и сие. ако се появят в офиса на фирмата си и служителите им кажат че са строшили 2 пъти повече глави, изразходили 10 пъти повече бензини и наркотици и са събрали малко по-малко пари?

Най-бедната държава в Европа - и 200 българи с имоти в милиардерския Дубай!

Ми затова е бедна държавата - защото я ограбват поголовно едни 200-300 човека

Та то в Дубай е по-евтино от Оборище...?

Абсолютно вярно

Грубо казано - има 2 начина да се “хванат” крупни откраднати пари - на “ВХОДА” или на “ИЗХОДА” Умните държави и общество правят най-простото и логичното, най-разумното - пазят си ВХОДА! Кото след това - осоцено в България с Гешев и Борисов - куче влачи, диря няма! (И се оказа, че сега влачат ударно в Дубай, И в Дубай!!!) А в България на ВХОДА традиционно от поне 30 години НЯМА НИКОЙ! И за това до няма се грижеха преди политици, законодатели, специалисти, прависти, експерти и прочие тунеядци! И така преживяваха - някои доста добре! Сега да видим като умишлено изпускаха десетилетия питомното, какво ще уловят от дивото!! Защото това е България!

Колко милионера станаха милионери по времето на борисов? Според платените ти коментари от 30 години борисов управлява държавата.

Спестявали са от закуските.Много малко хора са забогатели по честен начин.

Имало рекордни приходи. Нормално - има рекордна инфлация.

В България ако откраднеш 10 лева, или 100, или 1000 си крадец и престъпник! Ако откраднеш милион си бизнесмен! Ако гепиш няколко милиона от подкупи си политик или управленец. Или прокурор или съдия! Ако откраднеш десетки милиони си едър бизнесмен или лидер на партия! Ако откраднеш милиарди си преуспял “едър бизнесмен” и почетен председател или Меси!

Когато им развалиха на тия рахатлъка излязохте по площадите да викате мутри вън. И си наеха такива като тебе да пишат денонощно коментари по форумите.

2 проблема. 1. ДДСто расте по-малко от инфлацията 2. Твърде много се възстановява.

ДДС-то е вързано с ръста на доходите, а не с ръста на цените. :-) Хората харчат колкото имат. Няма как харчовете да са скочили със 70 %, повишават се с 10 %, колкото повишаване на доходите има. :-)

Между другото къде е сега онзи Спецов, който след Цацаров и Гешев също изпра Пеевски? Не е зле и той да коментира темата…

Ами и той дойде от Дубай. Ложе да е пак нам и да подлежи на проверка.

Пак не разбрах, има ли пари държавата, няма ли пари,ще се строи ли нещо, няма ли да се строи,ще фалира ли или няма да фалира

Тук всички коментари явно свързват Дубай с нещо много скъпо и невъзможно. И явно никога не са и поглеждали имотния пазар в Дубай ей така от интерес. Да Ви кажа, малко преди пандемията с удоволствие гледах и планирах даи да инвестирам там вместо в панелка в софия. Предлагаха се например за 100 хил евро апартамент с една спалня, две бани, голяма тераса или двор с пряк достъп до басейн и освен това с готова кухня , санитарни помещения , да влезеш и да живееш или съответно директно да отдадеш под наем. А не като тук дават ти някакъв коптор или на шпакловка и замазка и трябва да вкараш още толкова, за да го направиш годно за живеене. После и там скочиха доста цените заради руснаци и краинци дето си изнесоха там парите. Но реално беше по-изгодно да вземеш там отколкото тук и да не говорим , че възвращаемостта от наем реално ти изплаща инвестицията за пет години. Но вие си чешете езиците тук

“ Тук всички коментари явно свързват Дубай с нещо много скъпо и невъзможно...” Не всички! И други сме били в Дубай, колега. И не само там…:)

Прост логичен въпрос: И като НАП и държавата (тоест Радев в момента) намерят имоти и авоари в Дубай за 20-30 милиарда долара, да кажем, какво правят след това?!? И пак ри ще крият - като Гешев и Цацаров например списъка на тези имена и кой как и откъде е придобил парите и имотите си?!? Изобщо какво правят след това с тези констатации? Сега трябва много ясно да отговорят! И няма да питаме защо досега не го направиха и защо точно сега се сетиха, , защото вече е пределно ясно!

Да не се чудите къде са парите от обществените поръчки и по-голямата част от евро-средствата

Над $ 250 МИЛИАРДА бяха откраднати от България и българския народ за 30 години! Няколко пъти БВП на страната ни! Тоест, с тези пари (и пропуснатите ползи и последствия, вкл. износът на най-ценния национален капитал - напусналите Бъргария българи!) сега стандартът на живот в страната ни щеше да е минимум два пъти по-висок! А не да сме най-бедните и лв ЕС и най-бързо изчезващата в света нация!!! А някой бил загрижен за националния ни суверенитет а сигурност?!? Каква сигурност, какъв суверенитет, какви 5 лева! Но затова път някои от “българите” - определени ПОДБРАНИ (ОТ КОГО?!?) субекти си живеят богато и пребогато като дерибеи - те за нула време си построиха личния комунизъм и капитализъм ЕДНОВРЕМЕННО!!! Защото са по-богати дори и от западните им “колеги”, и то за една нощ направиха “трансформацията”… И през всичките тези години а НАП, и ЦАП, и ДАНС (финансово разузнаване) и МАНС, и прокуратурата и други с много добри заплати и привилегии от НАШИТЕ пак ПАРИ си … спяха на ушите! А сега да видим като внезапно са се събудили тия колко от 259-те мириарда ще могат да намерят и възстановят на хората в територията, където пенсията е 200 долара…И някои набутват хартиени бюлетини, защото ресно и отработено се фалшифицират така избори, гарантирано и отиграно! Филмът продължава!

То минаха всички празници вече. Първи март, свети Валентин, осми Март - по всички пазари и тротоари в цялата страна нелегални сергийки продаваха кой каквото може без фирми и касови апарати. Изтърваха много милиони като данъци сега хукнаха да търсят в Дубай.

Мис Мокри гащи и тя се изнесе в Дубай от Барселона! Тиквун й е купил триетажен палат!

А защо не проверите първо тия, дето имат ИМОТИ в България, а сте хукнали в Дубай? Малко гъз път да види пък може да се окаже , че тия в Дубай са по-сговорчиви? Лицемери нещастни!

..за един Румен Спецов да попитам - дали ще е сред проверените? А за Спонсорът на ПП и ДБ - Черепът?

Само така, яко скачайте на крадците на пари.

Кога, за кого, какво установи и какви санкции наложи НАП за установени нарушения? Прокуратурата чисти престъпленията, а НАП - мръсните пари.

оставете хорицата, тъкмо са си купили някое къще, покрив над главата да имат - и вие хоп - проверки!

Проверяват и тия с имоти в Гърция. Знам един дето за 1300 евро си е купил 300 кв.м. нива и от 5 месеца е в ревизия като физическо лице. От НАП са освирепели.

Ха, ха, кажи честно!!! Селски тарикат, купил нивичка, за да си бодне караванка, както е масовата мишкарска практика и НАП пилее ресурс да се занимава?! Ама, може и да е за добро, де. Значи вниманието и силите им са хвърлени другаде, та сещайте се колко им е оголен фронтът.

На чуждата караванка ли завиждаш бе го ве до мръсно

А, бе, функционално неграмотен тъпак, къде видя да завиждам, бе?! Смешно ми е, с какво се занимават нападжиите половин година. Тая работа с караванка в земеделска земя е най-изпадналата схема, която нашенците правят там, т.е. този е някакъв скъсаняк и НАП 5 минути не следва да разхищават по него...

Повече приходи заради високата инфлация! Цирка е пълен!

Ами 16,7% инфлация, ръст на събираемостта с 13 %, не е убедително ... Основните приходи в хазната са от ДДС, а той расте заедно с инфлацията.

няма да посегнат и на високите цени - колкото е по-висока цената , толкова е по-голямо ДДС-то дето влиза в хазната!

Всички са кристално чисти, аз гарантирам за тях!

Понеже много пенсионери плачат, къде им е достойното възнаграждение за целият им труд...ами ето къде е, в Дубай!

"Никога не е имало такава събираемост", обобщи Борис Михайлов. Жълтата, виолетовата и какавато се сетите фанелка. България започва от с,лужебния кабинет. Ако питате Донев ..По По По НАЙ ...всичко е на 6 и се дулжи на служебния кабинет. А че Радев зае пропутиновска позиция преди ден...ръми пролетен дъжд. Медиите говорят за циганския конфликт. За интервюто на Георги Георгиев нито дума.

Не знаеш ли къде отиват парите ? При тази рекордна събираемост ?