НАП: По 1 милиард лева се крадат ежегодно от ДДС

Държавата не може да се справи с дедесарите заради липса на добро взаимодействие между НАП и ГДБОП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като се събере тоя ДДС от работещите фирми , къде отива ?!! Раздава се на няколко приближени фирми да влъстта да строят накачествено за да има за рушвети или отива за "ужким" за АЕЦ Белене, пък Дянков е в Москва да подсигури деленето на 600 млн евро по братски с рашките!!!

За да няма кражби на богоизбраните трябва да им се премахне правилегията да им се възстановява ДДС като при простосмъртните.

Системата в НАП е като в ТР, малко преди срив. Назначават се връзкари, който не разбират, но за сметка на това ръководят, има огромно текучество и назначение на калинки. Заплатите не са високи от 900-1400лв., за ръководството са +400лв., но премиите са нещо друго. Съгласно чл.67 Ал. 10 от ЗДСл достигат до 80%от годишното възнаграждение за ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ. Разбира се тези суми се вземат само от заслужили директори и началник отдели. Или с две думи, средната заплата в НАП е около 1100 лв. Но това е като "свинско с зеле" при 8300 служители. Единици получават около 100 000 лв. годишно. Тези единици са виновни за 16 милиарда , несъбрани погасени по давност данъци за 17 годишен период. Така че като казвате НАП е виновен , това не е съседа ви , който ходи на работа в НАП , а са директорите с служебните шофьори и единица нападжии с скъпи коли .

Много лесно е да си независим анализатор, нищо не зависи от теб. Първо има връзка па ГДБОП и НАП, та цял координационен център има в ГДБОП, барабар с цялата информационна система на НАП. Второ данъчните са свръх натоварени, което означава огромен брой проверки,ревизии и дела на един данъчен, за един месец. Винаги по всяко време, всеки данъчен е в нарушение и просрочие на всяка проверка. Огромен управленски щат, или много вождове малко индианци. В този хаус е благодатната почва, на чадъри върха единици , големи и партиини субекта. Иначе разбира се че сумата е по голяма от 1 милиард , това е установената с ревиз.актове. неустановената е двойна. Разбира се че има чадър, но той е от ръководството и с знанието му. За да излезе документ от НАП , той се съгласува поне с трима ръководители над инспектора.

Не само да констатирате, че се крадат толкова пари, а да направите нещо по въпроса...

Причините да се краде толкова много са: 1)твърде много са служителите на НАП и търкайки си задниците не им остава време да работят. При едно 80 % съкращение работата в НАП ще потръгне, а след подобряването ще се увеличи събираемостта. (Нали и за армията беше така - малобройна, но ефективна. Същото важи и за НАП) ; 2) НА работещите (какво ли работят, ама нейсе) в НАП заплатите им са много високи, изключително високи и това им пречи да мислят. Само курорти с горещи вечери и мокри сънища са им в главите; 3) Назначенията в НАП са по политически признаци, а политическите назначения винаги за назначения на некадърници; 4) Особено им пречи измислицата нагласени конкурси и заковаване на работното място щом веднъж си назначен. Т.е. в НАП, а и в целия бюджетен сектор трябва да се въведе мандатност и смяна на всеки три години с конкурс за да се използва потенциала на нацията, а не само на Калинките с фалшиви дипломи; 5) Разбира се, за по-пълна изчерпателност - особено вредни са тъпите им закони на тъпите депутати, които ги гласуват тъпи закони по искане на тъпите министри. Щом има толкова много отклонения значи закона нещо не работи. И причина за това не е населението на страната, ами тези, които я управляват. Не става само със санкции и глоби! Иска и акъл! 6) и още има - например измислените университети с измислени специалности като ,,Публична администрация", ,,Връзки с обществеността" и други подобни простотии - измислени за тъпи дечица на крадливи родители, които да имат документ за да бъдат назначавани на отговорни длъжности с много възможности за кражби и други престъпления срещу финансовата система на държавата. Но кой ли се замисля за това... И още много такива, но майната му. далаверите ще продължават!

Доста повече е от 1 милиард - нормално за страна без реална икономика.

Понеже данъчните се занимават само с кварталните магазини , клекшоповете и сергиите и не им остава време да погледнат големите риби /а може би така им е наредено/. Защо може да броиш касовите бележки в една книжарница, а да не броиш цистерните излезли от рафинерията, прицепите цимент излезли от завода, тировете алкохол от завода или което и да е голямо производство??? За земеделците да не говорим, че кашата ще стане голяма /що милиарди се изляха там/.Какво стана с прословутия диск, който някога любезно беше предоставен на данъчните с едни банкови сметки в чужбина?

Абсолютни глупости! Искат уницщожаване на дребния бизнес. Как една фирма с годишен оборот от 100 000 краде ДДС? В тази сума ДДСто е под 17 000. При справки декларации ежемесечно, как се допуска такава фирма с невнесени данъци въобще да съществува? Това става само с чадър от НАП! Ако отидете в коя да е дирекция на НАП, ще видите на стената десетки фирми със спряна ДДС регистрация и дължимите суми са от 250 000 до 1000 000! Тия фирми малки ли са?

А ако една фирма с нерегулярен пазар остане с ДДс и под 1700 лева, което не е изключение, тогава с колко ще злоупотреби? Преследва се и се унищожава бизнеса на който се крепи всяка една държава - дали нашите го искат или началниците им?

Не си ме разбрал май. Не е въпросът в големината на фирмата, а че въобще се допуска фирми да трупат колосални задължения по ДДС. Трябва още на 14 число от месеца, коя да е фирма при неплащане на ДДС към държавата, автоматично спиране на ДДС регистрацията и поселващо закриване на фирмата, ако е без капитал или активи. А вдигане на лимити от 70 000 годишен оборот, само ще изхвърли малките фирми от пазара, защото никой няма да иска да купува от тях, ако после не може да си възстанови ДДС-то.

Да се премане плоския данък и да се въведе прогресивен такъв, след като пИчелиш, шъ си плащаш! Освен това, до кога няма да има необлагаем минимум, само в България е така. По соц. време имаше такава минимлн ставка - сега гледат и на босия цървулите да събуят!

За какво са създадени тези служби, направо ги закривайте! Ама то, де да бяха само те - фрашкано е с агенции, институти и всякакви службици за охранване. Закрийте ги, премахнете ДДС и докато не се направи ревизия на целия преход, за да се знае кой - кой е и що за бизнесмен е, всички бъркали в кацата, да влязат в затвора и да се конфискува заграбеното от тях!

Съвсем нормално! Нали за това направиха финансово разузнаване и нап.Слагаш там свои хора и почваш да лапаш. Икон. полиция е под изтривалката, бопаджиите се занимават с педофилия в интернета и всичко е точно.

Вие предтавяте ли си колко повече пари щеше да има ако този данък си в хазната!?!? По една магистрала хемус на година Нито един незакърпен път. Даже щяха да са нови Нито една неремонтирана болница, училище детска градина. Нормални заплати за учители, полиция, всички Но крадците са всъщност тези които ни управляват и техни хора... е това. За това сме "бедна държава". Защото се краде много, на всяко едно ниво. От премиер през депутат - и надолу. Кухи фирми със собственици които немогат да пишат. Направена с два лева капитал, който се изисква по закон. После се правят милиони задължения. Фирмата се оставя по някое време и се прави нова. Това е законово издържан метод за пари. Как мислите се карат коли за по 100-200-300 хил. лв!? Дори и да взимаш 4-5хил заплата - нестава..

Senator1

да не се краде повече ДДС, трябва този данък да се премахне и се въведе задължителен данък "Отбрана" в размер на 2% от всички дължими данъци.

Направете ддс 10% и тогава ще спре да се краде, няма да има за всички по веригата, събраният ддс ще е вместо 60% поне 95% и така..

Имаме опит с лошия пример на намалените осигуровки. Не става. Българите избягаха в страните с високи данъци.

Да си направят сепуко, въпросните служби заедно с ДАНС и МВРи прокуратурата,щом се жалват

В САЩ ДДС няма. Има тАкси. Американците казват: Вие европейците сте въвели ДДС за да крадете./// Крадците с писалки се преследват жестоко в САЩ. Но това се отнася само за вътре в САЩ, не и извън. Крадците крадящи извън САЩ и внасящи усвоеното в САЩ се считат за герои на капиталистическия труд и се ползват с голямо уважение. Внесеш ли 1млн $ в Амер банка веднага ставаш Амер гражданин без допълнителни въпроси . Също като да вземеше лада 1500 С без да чакаш 15 год. За тяхно улесниние са създадени офшорните зони, които се отчитат на Делауеър. От това следва, че САЩ имат изгода в целия свят да се краде колкото се може повече и откраднатото да се внася в офшорите, откъдето парите попадат в англоамериканската ръчичка.

Доста скромни сте, според мен се крадат поне 50 пъти повече. Може би НАП смята само това ДДС което не са успели фирмите на ГЕРБ да откраднат. От както ГЕРБ са на власт проблема с кражбата на ДДС е тотално неглижиран и този 1 000 000 000 лв. които го споменават е смешен, краде се и то здраво вижте им стандарта на живот и преценете сами колко пари харчат и колко данъци са платили. МФ кога ще даде отчет за данък уикенд какъв ефект имаше или просто поредния Пиар на ГЕРБ. По некадърни финансови министри от Дянков и Горанов държавата не е имала, но виж пък от към кражбата доста ги бива. Ножицата между бедни и богати кога се разтвори толкова и ГЕРБ какво направи да я свие - мълчи гузно и крадат.

ДДС то, и държавните поръчки са люпилните на наште милиардери то това е и реалната икономика в кочинката, останалите балами се усетиха и се включиха на социална хранилка колко можем, инвестиции няма щото веднага потъват и връщане няма. Тука реалния бизнес почва няма защото е заплаха за корупцията която на тоя етап е непобедима защото държи цялата власт,

Краде се повече от 1 милиард годишно и това е видимо без НАП да го казва.

Че трябва да махнете този ДДС и няма да има какво да крадат. Ще си намерят друго.

Senator1

Краденото трябва да се секвисткира.И въвеждане на забрана за превод на парични суми към чужбина, освен за закупуване на нова техника и суровини.

Герберски калинки! Оставка!

Пълни некадърници! За сметка на това ще увеличат цените на всичко и пак ние ще плащаме за тяхната некадърност!

Цецо,голям си тъпар.Пишеш като ненормален.Ти сиво софияско кафяво говедо живял ли си при социализма. Знаещ ли какво е социализъм-Знаеш ли кой е Маркс, Джон Кейнс, Даавид Рекардо.Адам Смит ,Сисмонди.Ти си едно дрисливо ,тъпо софийско келеме..Чел ли си Комунистическият манифест. Знаяеш какви са идеите на комунизма и за какво са се борили хората. Боклук.Язък за семето на баща ти.По добре да го беше хвърлил на ругозката.

Тези които ги изреди нещо кумири ли са ти ? Та какво общо казваш имат идеите на Маркс , примерно , със соц строя който съществуваше преди 89та ? Чел съм разширените трудове в оригинал на Маркс та моля те да не пробваш по тъча !

Та кой казваш ги е оширил?

НАП, ГДБОП, НОЙ, полиция, прокуратура, съд и ДАНС са слуги на политическата мафия, каквото и да правите, не се ли изчистят тези служби, ще се прикрива и краде все повече и повече.

САМАТА НАП Е ОТДЕЛ НА МАФИЯТА! ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА! НАП Е С КРАДЦИТЕ В КРАЖБИТЕ!

За толкова малко никой от ГРОБ няма пръста си да мръдне.

НАП ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ СА ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА! ТЕ СЪЩО СА В ИГРАТА И НОЖА И ХЛЯБА Е В ТЯХ! НАП НЕ Е УВЕДОМИТЕЛНА АГЕНЦИЯ, А ИЗПЪЛНИТЕЛНА, КАТО ТАКАВА, ЗАЩО Е АБДИКИРАЛА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ?

НЕ ПО 1 МИЛИАРД ДДС СЕ КРАДАТ ГОДИШНО, А ПО ДВА, НО НЕ Е БЕЗ ПРИКРИВАНЕ ОТ НАП. НАП ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА НЕВИННИ, ЗАЩОТО ФИРМИТЕ СА НА ХОРА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО, НЕ СА НА ОБИКНОВЕНИ ХОРА. ПИСНА МИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКО ДА СЕ ПРАВИ ПОД ДИКТАТ НА МУТРИ - КРАЖБИ ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НОЙ, НАП, ЕВРОФОНДОВЕ, ДДС, ФАЛИТ НА БАНКИ И ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА. УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС ДИРИЖИРАТ КОРУПЦИЯТА И КРАЖБИТЕ. НАРОДЕ, НАПРАВИХА НИ НА ЛУДИИИИИИИИИИИИИ!

Всички "мерки" са или лобистки, или кърпене на стари скъсани гащи. Прекаленото много изключения от общите принципи за данъчно облагане педполагат прекалено много отворени вратички за избягване на и без друго хлабавия контрол (на издръжка от редовните/хванатите нередовни платци!) - кой какво пил, кой какво платил, и кой си бегал, без да си плати сметката =хайдушко/юнашко право

Мда, затова пък вдигаме здравната вноска, да компенсираме кражбата!

БСП научи Българите да крадат и далаверстват по време на социализма.

Верно е. Преди 9-ти всички си изкарваха честно хляба, ма и идин мушеник нямаше.

Дигнете го бе. Дигнете прага за регистрация по ДДС, та да крадат само големите фирми. Как тъй ша крадат и малките???

ТОЕСТ - ДА КРАДАТ САМО ГОЛЕМИТЕ.

НЕвъзможно е да се открадне ДДС без съдействието на самите данъчни. За да бъде върнат ДДС, той първо трябва да е бил внесен. Проверката за това се прави от данъчните. Само данъчен може да разреши "връщането" на нещо което не е било внесено.

НАП казва че се източват 1 милиард лева милиони евро изкачат от от куфари и сейфове.....голяма фирма за алкохол продава без бандерол в Карнобат......Кой ли изобщо плаща в тази държава ? А тези които са под чадър и протекция колко ли източват. Всички са като бълхи на гърба на държавата и в скоро време не очаквам добри времена,

То май затова е измислен данък ДДС, за да го краде който трябва. Едно време като нямаше ДДС да не би да беше зле?

много е трудно шъ знайте

К'ви институции бе? На светофара на Илиенци от 20 години пишат фактури за източване на ДДС! И в 24часа писаха статия няколко пъти.... Смотани популисти

Сега ли го разбрахме това? Все едно нямат интерес тези, които уж го събират.

Да бе 1 млрд, не прочетох кво валута. Без да съм данъчен специалист мога ди ва кажа, че са много повече, тия партии от кво се издържат в момента, а? Най-вече гейрп, която съсредоточава всички ресурси все едно ще векуват?

Да се махне ДДС и няма да има измами по него !

ДДС партократичният данък измислен за да се облагодетелстват патрициите в Древния Рим.

Пример: 25 год × 1 000000000= 25 000 000 000 Колко по-малко s класи и бентлита щеше да има в Бг, но колко по -високи заплати, пенсии, по-добри пътища, по-големи инвестиции, по-високи заплати в частния сектор, пи-малко или въобще напуснали България млади хора.. Корупцията и беззаконието ни правят слаби, изчезващи, смотани, злобни, бедни, ограничени

Големи оптимисти са били тези от НАП.1 млрд......вие да сте живи!На кварталната бакалия сте като лъвове. На петролния монополист или за корпулентния депутат-медиен магнат,стоите мирно. Или в партер.

Шуши и Вальо Златев Гледания само ги миришем