17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но паритеще отидат за нови обществени поръчки , за закупуване на ненужни самолети и подвозници, а народа....народа да мре/особено пенсионерите/. Всичко за държавната некадърна администрация .

Ще има пари за самолет.

Управител съм на малка фирма от 2008. НАП е една от малкото институции, които се движат в правилна посока (не винаги, но като цяло да). Не че обичам да плащам данъци, но проблеми нямам, НАП малко по-малко, ама става по-гъвкава. Проблема е, че в държавните търгове средното ново на пари които се връщат са към 50%, в някои случаи 90%. Отделно, че качеството на изпълнение е спорно. В някой случаи-е вредно-справка Перник- за да откаднат 30 млн. лв. от 32 млн. лв източиха язовира за евтин ремонт-не заваля - и хоп 100,000 човека на режим . Да не бяха ги хачили по-добре щеше да е ...

Аз пък съм управител на фирми от 1992 насам. Преди да говориш за НАП по-добре виж как стоят нещата по другите държави, вкл. и в ЕС. Като начало, там никой не се занимава с "каква е тая фактура за тоалетна хартия (или вода за пиене) за 30 лева", няма простотии като Наредба 18, касова книга (?!?!), броене на стотинките в обекта, акции тип "ахаа, хванахме те, глоба!". Държавата (там) е преценила че няма смисъл да бори кокошкарите, които така или иначе пак ще похарчат дребните суми които уж са спестили като данък и те пак ще влязат в икономиката и така или иначе пак ще бъдат обложени. Не, там хората се занимават да гонят големите нарушители. Другата тотална несправедливост е че разследващия и наказващия орган е един - НАП. В "нормалните" държави винаги ревизията се прави от независими орган (одитор) - примерно KPMG, Deloitte Touche Tohmatsu и други подобни - така се избягва конфликтът на интереси. Още много мога да изброявам, но и това стига.

Ето пари за двойно по-високи заплати и пенсии...

Е как иначе,нали продаде личните данни на всички и после трябваше да плати глоба с приходите.

Постъпленията само показват едно - механично се одира населението и фирмите до степен в която вече е вредно за здравето да имаш някаква стопанска инициатива в България. Фирмите са нарочени за новите изедници чорбаджии, народа го стрижат като стадо овце, а някои нейде потриват доволно с ръце, докато отиват към банката (ама в чужбина).

НАП е с пореден антирекорд в събираемостта. Нищо не са събрали, а както Тиквоний е подхванал нещата, май ще моли гробаджийските групировки да затягат примката около целокупния български народ, та чрез увеличение на цените да финансират келявата си администрация. Няма свободен частен бизнес, няма капитализъм, няма държава. Тиквите и да изгният ще си останат марксисти.

Хората за това не искат да плащат данъци.Имало голяма събираемост....и КАКВО ОТ ТОВА?Какво се прави за хората това е въпроса.Пенсии най ниски в Европа,заплати да не говорим,пътища,инфраструктура,здравеопазване,туризъм,образование какво ли още не.Даже и Македония и Албания са по читави от нас.И какво от това да съберете и всичките пари на света все сте некадърници от класа...

0

Пари не е като да няма..

Факт - икономиката е в разцвет, безработица няма - дори крайно некадърните имат работа

хаххаахах само ние си вярваме че има разцвет....и то упорито.Хаххахах

Простено ти е..Днес е неделя е и личните лекари не работя, но утре не пропускай да отидеш на преглед !!!

Ми браво, вземете да ги инвестирате в ИТ.

За приходите добре ! Лошото е, че се харчат безразборно !

А как са нещата със сметките на данъкоплатците?

.... и три пъти повече постъпления по личните сметки и джобове на служителите си...

Направо сме Швейцария на Балканите, поне според статистиката и Партията де :)