НАП отчете ръст на приходите с повече от 752 млн. лв. до 6,4 млрд. лева

Въпреки намалената ставка на ДДС за някои стоки и услуги, постъпленията от косвения данък имат ръст от 9%

Обратно в новината

Коментари - НАП отчете ръст на приходите с повече от 752 млн. лв. до 6,4 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ми естествено е ДДС - то да е повече едно е ДДС на 10 лв (примерно кг. Сирене) и на 20 лв ( пак кг сирене). даже пак са източвали ДДС, щото трябва да е доста повече, като се има предвид че всичко е скочило над 30%. Приходите от ДОД и там вдиганаха минималната заплата и данъка е повече какво се учвудват толкова. Данъците върху фирмите - ми като са повишени цените и оборотите са повишени и съответно и данъците. Аз дето съм инженер го разбирам тия тулупи нап - счетоводители и юристи са гола вода ...

Да повторим: 1. Много повишени приходи 2. Много повишена икономика 3. Тотално спряно строителство, потънали всички приготвени пари ..и въпреки това парите не стигат, за да покрият безумията на харвардските аматьори...

Какви харвардци бълнуваш.те отдавна не управляват,а и МРРБ беше на Славчо.Да не говорим че общинската власт си е на герб и бсп,дупесе. А мутрата от Банкя какво построи,има няма 100 км.Магистрали на парче най долно качество и то за 12 години.А искаш за 7 месеца ПП да построят всичко.За това време и курник на село не можеш да направиш.

При реален ръст на цените от 50-70%, приходите са се увеличили само с десетина процента?! Тия въобще знаят ли какво става, знаят ли какви ги вършат?

Потреблението е намаляло. То не е съобразено с цените, а с доходите. :-)

Статистиката твърди, че има ръст на потреблението.

Е то има ръст по номинал заради поскъпването, но този ръст не еквивалентен с ръста на цените. За това ръстът на приходите в хазната отразява ръста на потреблението, а НЕ ръта на цените. Кое не е ясно? Под "спаднало" имах предвид не като ниминал, а като закупени стоки. Хората харчат, толкова колко имат. Имането им се е увеличило с 10 %, цените са се увеличили със 70 %, харченето не може да се увлеичи със 70 %, а ще се увеличи само с 10.

:) Смях - преди 3 дни финансовия министър каза други неща, пълно противоположност на тези данни, които трябва да са официални. Прасето ли бърка, какво става? Що за държава е това?

Не съм го слушал точно, какво е говорил фиансновия министър, но до колкото разбрах, проблеми ще има ако се изпълнява бюджетът на ПП, който е със 7 % дефицит. Те искат да се намали дефицита на 3 %, което пак си е дефицит, не е като да цъфти и връзва. Втора година със 7% е прекалено.