17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чиновниците щели да затварят заведения. На запад не събират данък от фирмите за да ми помогнат да оцелеят в тази нечувана криза, а при нас зорлем ще ги фалират.

нап НЕ проверяват хора на управляващите и техни олигарси, независимо какви оплаквания и нарушения има!!!

Хахаха, идете в заведение, там е по-лесно да хванете ковида ;) Ако си седите в къщи и поръчвате няма да контактувате с много хора.

тъпите боклуци дето тровят хората по заведенията са толкоз проЗти че сами се наЕбаха!!!!

кетъринг услуги и консумация на място??? Някой май не си е пил хапчетата...

дебилизъм в герберски стил

напа(ст)джиите са уникални! В тая криза където една камара заведения се наложи да затворят окончателно поради липса на посетители заради пандемията...това е МАЛОУМНО! Нали идеята беше да стимулират заведенията и поръчките на храна с това по-ниско ДДС. Те кръчмите и без това едва оцеляват - сега направо им го набиват "с 200". Пеевски да не се гласи да отваря нова верига заведения за хранене на място на всички кръчми в БГ? Нещо като схемата с ЛАФКА където изгониха всички малки семейни фирмички които се издържава с продажба на вестници. Сега ще изгонят всички малки кръчмари и на тяхно място сигурно ще има някакви бардаци с двойни цени и без право на избор.

Да затварят..ддс-то 20 процента....като го направиха 9 да не би да намалиха цените? Мне дигнаха ги с поне 20-25 процента... и това го плаща народа

Да има кинти за жипка

Е кой ще поръчва храна за вкъщи, ако цената е с 20% по-скъпа + транспорт? Нали уж им одялаха и посетителите на тия заведения?

Повечето хора не могат да схванат какво означава 9% ДДС , Лично за тях . НИЩО - Цените са по-високи . Лошото е че ГЕРБ дадоха право на Мафията да се отчита пред НАП и НОИ с Малки Печалби и съответно Фирмите плащат наполивина Данъци към Бюджета на България . За по-просто - да ви намалят Винетката , Данък Сгради , Данък Смет , Здравната Осигуровка , Гражданска Отговорност , Интернета , Кабелната , План за Мобилен Оператор и т.н - Наполовина . И в същия Момент да ви увеличат Заплатата Двойно .

Хахаха за това ли в Макдоналдс ми казаха, че не дават храна за вкъщи и ако искам да си купя торбичка от близката книжарница за да си взема храната.....

Ето какъв бил номерът. Значи сега вече всеки път ще си носим торбички, а НАП да го духат!

Сами си го набихте тъпанари алчни, нека ви е!

Калинките в действие...

Нали заведенията поискаха по-нисък данък. Ето ви по-нисък данък 9%. Когато е за вкъщи, все едно си пазаруваш от топлата точка на някой магазин, затова е 20%

Въобще не трябваше да се намалява ДДС-то! Това е една голяма глупост! Като искат да стимулират потреблението и да помогнат на този бизнес да се огледат другите държави какго правят - например ако сметката ти е 100лв в ресторанта държавата дава на заведението 30-40-50 или какъвто се определи %, а консуматора на място си доплаша разликата в брой. Така хем ще има хора в заведенията, хем се помага директно на целия брамш, а не само на избрани!

Ще има да патим с данъчните дивотии на депутатите..... НАВСЯКЪДЕ по света цената за продукция TAKE AWAY е по-ниска от цената на същата продукция, консумирана на място в заведението. Само в България е наобратно - ако седнеш в заведението - е 9% ставката на данъка, ако искаш за вкъщи - 20%

tonk11

Логиката е по-различна. Когато е в заведението има повече разходи - сервиране, хигена, отсервиране и други и затова е 9% ддс-то. Когато е за дома тези разходи ги няма и плащат целия данък. Целта е в крайна сметка чистите пари накрая от двата вида обслужване да са едни и същи за един продукт.

Значи 11% са за певицата в кръчмата. Така го разбрах!

Колкото разходите на производителя са по-големи, толкова цената е по-ниска!:)) Има "логика"!:)))))

Ще ме уморите от смях :) "Постъпили жалби" ???!!! От кого? Жалещите се, че са им начислили само 9% ДДС вместо 20% ??? :)

tonk11

Само ти си се разсмял и то щото нямаш представа за какво става въпрос. Ама никаква. Това не ти пречи за лееш мозък обаче.

Толкова си тъп и винаги си го доказвал, че те мислех за тъп и прост бесепар, а ти се оказа тъп и прост гербераст в добавка путлераст. И това обяснява всичко

Да ви питам защо намалихте данъка, като цените не паднаха!

За да подпомогнат бранша, който ще прибере разликата между 20% ДДС данъчен кредит и 9% ДДС, който начислява на крайния потребител.

кучето в къщи , каква ще ми е ставката ????

Такъв е профила на клиентелата на богопомазаните кръчмари. Сега ще си играем на стражари и апаши с една недомислица.

Как може един и същи продукт да бъде облаган с различни ставки ДДС ?! Да речем, поръчвам си храна за 100 лв в ресторанта - ДДС 9 лв Ако обаче поръчам същото в пликче за вкъщи, ДДС 20 лв ?! И защо винаги НАП тръгва първо със сопата - до сега са взимали 9% ДДС от реален оборот, а сега като затворят бизнесите и фалират няколко по-малки, ще вземат 20% от 0 лв . Да направят разяснителна кампания, да дадат 1 месец гратисен период и после да ходят да ловят хитреците, но с този маниер на работа, един бизнес няма да остане или всички ще минем на сиво/черно

яжте ми кОра ...боклуци

В на-голямата криза глоби. Защо малоумните Гербери така диференцираха ставката? Чист капан за глоби?